İçeriğe Yönlendir

2.0 Dizel Beni Üzdü

Furkan Avcı

Recommended Posts

Zafer Ayvacı

Ne heyecanlı yazışmalarmış :D ,

Bazen insanlar kendi kendine konuşuyor gibi oluyor ama malum. Üye silinince mesajlar da puff :p Alıntı yapmanın faydalarını görüyoruz konuda, yoksa adamı da bulamazdık :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bazen insanlar kendi kendine konuşuyor gibi oluyor ama malum. Üye silinince mesajlar da puff :p Alıntı yapmanın faydalarını görüyoruz konuda, yoksa adamı da bulamazdık :D

O unutulmaz ya hele Ahmet Abi hiç unutmaz çok severdi kendisini :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aha daş geldi ÖZYÜREK' e

Fransızdan sıçrayan taştan bişey olmaz.. :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Fransızdan sıçrayan taştan bişey olmaz.. :D

Plastik bi yeri vardır batar mı diyon

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ben geçtiğimiz akşam H1 ile 2012 Mercedes (dizel) ile biraz yürüdüm. Geçemedim ama arkasında da kopmadım. Bugün duydum ki arabayı satıyormuş. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

H1 in şaka yapamayacağı araç var mı reis orta klasmanda :D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

H1 in şaka yapamayacağı araç var mı reis orta klasmanda :D

Orta derken. :D

Arabayı vermeden geleceğim bir akşam. İşimde var zaten o taraflarda.. :)

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Bence erken vazgeçmişsiniz, sizin aracın esas gücünü göstereceği yerde yol vermişsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

ek olarak 110 luklar ESP li diye biliyorum

süha abi hiç bi yerde düğme yoktu :D

Yorum bağlantısı
Can Çeralp

Diğer forumdaki Getz sahibini okudukça güldüm. O forumda cep telefonu ve bilgisayar bölümlerinde bolca vakit geçiriyorum, dikkatimi çekti adamın 35 mesajı var; yarısı bu konuda. Resmen gaza gelmiş eşeğe altın semer giydirmeye çalışıyor. Ama 407'yi biraz geçse de Getz yine Getz.

Bu gibi durumlarda beygir veya motor hacmi tek başına bir şey ifade etmez.

1) en yüksek beygir ve verildiği devir

2) en yüksek beygirin yarısının verildiği devir (en yüksek beygire yaklaştıkça motor verimsizleşir)

3) beygir/ton oranı

4) son aktarma dişlisi oranı

5) şanzıman yüzde aralıkları (şanzımanlar birbirinden uzaksa hızlanmak zorlaşır)

O yüzden çok takmamak lazım.

Bu arada şunu da unutmamalı; yarış yılda 1-2 gündür, konfor, iç hacim, fonksiyonalite, tasarruf, karizma her gün..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Getz 1. 2ton manuel ve 100 kusur beygir. Bence gayet normal. Ben olsam, sanzimani revize ettirir (srrvet abi nin cibinde yarari gorduk) araca yazilim attirirdim. Tabi maddi durum hakki da bilgim yok.

Şanzıman + chip ile 170 BG olayı yakındır benim için...

Normal durum Furkan kafanı yorma. Getz dediğin araç 1100kg ve 110hp yani = 1000kg ma 100hp yapar.

Senin aracın 1500kg olsa = 90hp

1400kg olsa = 97hp

Getz yazılımlı ise ortalama 140hp olur oda

1000kg da 127hp yapar. Senin aracının otomatik olmasının dezavantajını hesaplamadım bile ;) Ayrıca dip gaz gitmende hata olmuş aracı sürekli 4000 devirde vites attıracak şekilde kullandıracaktın

İbiza Cupra 1.9 Tdi 160hp veya leon FR 2.0 177hp boşuna üretilmiş o halde doğru mu hocam :D

ver 500 TL, bak nasıl çoşuyor motor :f1:

Aynen çağlar abi chip için şanzımanı yaptıracak parayı bekliyorum....

Onu geçtim bunu geçtim bu arkamdan gelemedi tipi söylediğiniz şeylerde %90 adamın öyle bir amacı yoktur, farkında bile değilsinizdir. Gitmek isteyen 1.3le bile gidiyor dün Beylerbeyi Sarayı'ndan tırmanırken CDTi Astra'nın biri nasıl tamponumda belirdi anlamadım yerinde durmuyor 1 saniye periyotla sağıma soluma burun çıkartıyor sürekli. Kapışanlar öyle adamlar. Velhasıl çekildim ve geçer geçmez selektör ve kornaya basılı tuttum arkasından.

Murat adam ile zıtlaşmamaız OGS gişesinden yavaş geçmek istemem ile başladı. ilk virajda da ben bayağı sert girdim, o en soldan en sağa kadar savurdu. Düzlüğe gelincede bastık. Yani kendi kendime gelin güvey olmadım...

http://forum.donanim...f_/key_//tm.htm hocam burada bahsedilen 407 sizmisiniz ?? :)

Valla benim arabanın hiçbir yerinde 2.0 HDI yazmıyor, arkadaş ya müneccim yada bu forumdan biri :D 2.0 dizel olduğunuda hemen anlayıvermiş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Şu adamları donanımhaber forumundan çağırıp tanışmalı bari. yeniden boş bir alanda deneyin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Valla benim arabanın hiçbir yerinde 2.0 HDI yazmıyor, arkadaş ya müneccim yada bu forumdan biri :D 2.0 dizel olduğunuda hemen anlayıvermiş.

Bence bu ihtimal çok yüksek :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Arkadan geliyorsa egzosdan anlamıştır ya da araçların dizel olamayabileceğini düşünemiyordur.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Evet fark çok açılmadığı için kara dumana bayağı bir boğuldu egzosu iyice görmüştür :) ben fark atamadığım için kızdım ve gazdan çekip frene bastım..

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Birde arkadaş benim kullandığım tabirleri kullanmış :D

hayvan gibi 2.0 motor

verdiği vergi

söyleyin bakam hanginiz bu fordclubtr üyesi :police:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

hayvan gibi 2.0 motor

verdiği vergi

:hahahoho:

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

hayvan gibi 2.0 motor

verdiği vergi

clubün derdi başka sana pug sattırıp fordçu yapacaklar :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...