İçeriğe Yönlendir

2.0 Dizel Beni Üzdü

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Bugün İzmit otoban girişinde içinde 5 kişi bulunan Hyundai getz 1.5 CRDI bir araçla küçük bir zıtlaşmamız oldu. yaklaşık 50 km/h ile giderken aynı anda gazı dipledik.

Benim hayvan gibi 2.0 dizel ve 136 BG olan hatta sırf bana 2.0 zevkini yaşatsın diye sende 1642 TL vergisine razı olduğum eşşek, arkamdaki getz ile yaklaşık 130 km/h hıza kadar tampon tampona gittik. 1 metre bile fark atamadı (beni geçemedi ama kopmadıda). kızdım gazdan çektim bıraktım geçsin :(

Ben bu işten bir şey anlamadım, 136 BG ve 340 nm torku olan bir araç 1.5 dizel bir araca fark bile atamayacaksa başlarım böylesi işe....

Not: Biz arabada 2 kişiydik, aracım otomatik gaza sonuna kadar basmaktan başka kabiliyet gerektirecek hiçbir durum yok. Şanzımanda arıza var ama sadece geçişlerde boşa çıkma gibi bir problem. Bu problem arabanın hızlanmasına bu kadar etki eder mi? Yada hyundai getz 1.5 chipli 130-150 BG falanmıydı. Arabadan soğudum bile diyebilirim. Satıp 3.0 Dizel yada V6 benzinlimi alsam şeytana uyup diye düşündüm durdum yol boyunca. Çok hız yapmam ama böyle bir durumda beni tatmin etmeyecekse kurban ederim verdiğim vergiye.....

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Normal şartlarda 2.0 dizel bir araç getz in içinden geçer...vardır bi sıkıntı...Ayrıca aynı yaş ve motora sahip olmama rağmen ben 1059 lira vergi veriyorum...mondeoyu bu yüzden seviyorum...Kasko değeri uygulamasını destekliyorum... :tongue:

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Gök

içinde 5 kişi olan bir getz den beklenmiycek bir performans . şaşırtıcı olmuş aracınızda ki sorundan olabilir diycem de bu kadar performans düşürecek bişe olsa da hissederdiniz zaten yinede kontrol ettirin otomatik şanzıman sorunu büyürse masraf çok artabilir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Çok sarsıcı. Eskiden babamda R9 vardı ben çocukken mercedesler bmwler delirirdi. Gerçi hiç öyle dehşet giden bir arabamız bir daha olmadı. Kilometre teli koparıyordu babam. Hiç ona çekmemişim.

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

vay be bu kadar pskolojik sorun olduğunu bilmezdim ben bu işin. Bundan sonra geçebildiğim bütün araçların sağından atacam solundan geçecem iyice bozulsun pskolojileri :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Furkan Senin arabanın yarısı kadar bile değil o Getz senin araç otomatik olduğu için biraz hantal kalmıştır düz vites olsaydı yerdin onu ;)

Senin arabada Roket yok muydu ?(R) taksaydın R'ye :D:tongue:

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

vay be bu kadar pskolojik sorun olduğunu bilmezdim ben bu işin. Bundan sonra geçebildiğim bütün araçların sağından atacam solundan geçecem iyice bozulsun pskolojileri :D

Tam aksi olursa.

bundan 5 sene kadar önce R19 1.6 tüplü europam vardı. Gayet iyi giderdi. Birgün ışıkta bir bmw 520 nin yanında durdum. Adama baktım elimi direksiyona attım. Adamda bana baktı elini direksiyona attı. Sarı yanınca yapabileceğim en başarılı kalkışlarından birini yaptım. Lastiklerim mükemmel yere tuttundu. arabam avaz avaz bağırırken bmwden ufak bir ses ve yanımdan kayboldu. O zaman boyumun ölçüsünü aldım. O zamanlar sürekli motor kulağı koparıyordum.

Fiesta alınca kıyamadım arabama hiç bir kere zorlamadım. Kaç yapıyor onu da bilmiyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Tam tersi olursa sorun yok ben sorun yapmıyorum. Geçemedim diye araca küsmem,gereksiz arıza çıkarırsa soğurum sadece :)

Sadece bir kaç kere hırs yapmışımdır oda uzun yolda bir tane connect adam bir sağımdan geçiyor bir solumdan ne yapsam geçemiyorum çaktırmayım diyorum yarışmıyomuş gibi yapayım diyorum yok olmuyor adam uçup gidiyor o zaman baya şaşırmıştım connecte ama oda forddu sonuçta üzülmedim yani :) bende 1.6 lpgli focus vardı...

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Bende saygı duyarım. hemen yol veririrm. Genelde zaten hep babamın arabasını kullanıyorum onda rahattım gaza basmak konusunda. Ama birgün ben 140la giderken bir Tır çekicisi arkama gelince yol vermiş ve beni geçişini hayretle izlemiştim :D

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Uzun yolda pek kimse ile dalaşmam ama arabamın kabiliyetini de merak ettiğim zamanlar olur...Geçen ay Ankara ya giderken yalnızdım sabaha karşı 3 falandı...Sungurludan sonra bir infiniti ile yol arkadaşlığımız oldu...Arkadaşı 200 le takip ederken sellektörle yol istemem ve onu geçmem kendisini bayağı bir şaşırttı...Yaklaşık 10 km kadar arkamdan geldi ...Sonra bıraktım...

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan
(düzenlendi)

Bende saygı duyarım. hemen yol veririrm. Genelde zaten hep babamın arabasını kullanıyorum onda rahatım gaza basmak konusunda. Ama birgün ben 140la giderken bir Tır çekicisi arkama gelince yol vermiş ve beni geçişini hayretle izlemiştim :D

sıkıysa verme koca tır arkadan sellektörü vurunca nereye kaçacamı şaşırıyorum ezer geçer valla :)

Uzun yolda pek kimse ile dalaşmam ama arabamın kabiliyetini de merak ettiğim zamanlar olur...Geçen ay Ankara ya giderken yalnızdım sabaha karşı 3 falandı...Sungurludan sonra bir infiniti ile yol arkadaşlığımız oldu...Arkadaşı 200 le takip ederken sellektörle yol istemem ve onu geçmem kendisini bayağı bir şaşırttı...Yaklaşık 10 km kadar arkamdan geldi ...Sonra bıraktım...

valla ben 160 üstü görmedim daha... 100 e kadar geçti geçti daha fazla uzatmam. Ama çaktırmadan denerim hep :)

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Smileyler düzeltildi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Furkan esas olan 130 dan sonra devam etmendi.

Benim 4 ileri 407 yi İstanbuldaki arkadaşlar biliyor.Mert Can da sana nasıl gittiğini anlatsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Getz 1. 2ton manuel ve 100 kusur beygir. Bence gayet normal. Ben olsam, sanzimani revize ettirir (srrvet abi nin cibinde yarari gorduk) araca yazilim attirirdim. Tabi maddi durum hakki da bilgim yok.

Eski 1.5 CRDi 110hp Accent ile otomatik dizel 407'nin 0-100'ü hemen hemen aynı, hatta yeni 1.6 CRDi Accent daha hızlı. Ama Getz'deki 1.5 CRDi Accent'teki gibi 110hp değil 80hp. Chipliyse bu senaryo rahatlıkla gerçekleşebilir.

Murat yanlis bilmiyorsam 100 lukleri de mevcut.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Aracınızda sıkıntı var sanırım,benim jatco mondi ile çoğu aracın etrafında tur atıyorum.

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Kiralik getz ile uzun yol tecrübem oldu..Boyundan büyük bir araba,kilo ve seri hızlanabilmesi en büyük avantaji ama o hızlarda çok yüksek güvenlik zaafiyeti var (gerçi hep varya) ben bu kadar rüzgardan savrulan başka araba sürmedim..Virajlarda Allah muhafaza..

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Su bir gercekki bizim araçlar ağır Furkan. O durumda aracini manuel e alip daha seri hizlanabilirdin.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Focus ,linea,megan,fluance,jetta,getz,astra...bu araçların benzinli ve dizellerini dikkate alıp kendimin ve arabamın vaktini çalmam... :p

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Aracınızda sıkıntı var sanırım,benim jatco mondi ile çoğu aracın etrafında tur atıyorum.

Aynen öle 2.0 tdci jatco mondeo beni hiç mahcup etmedi bastımmi gidiyordu göstergeyi rahat deviriyordu

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

İsterse üzerinden atlasın. Canını sıkma. Aracının keyfine bak. :flowers:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

yarışmak istiyorsanız turbo subaru alacaksınız. dizel mizel ne iş? Otobanda yarışmak da başka iş.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Normal durum Furkan kafanı yorma. Getz dediğin araç 1100kg ve 110hp yani = 1000kg ma 100hp yapar.

Senin aracın 1500kg olsa = 90hp

1400kg olsa = 97hp

Getz yazılımlı ise ortalama 140hp olur oda

1000kg da 127hp yapar. Senin aracının otomatik olmasının dezavantajını hesaplamadım bile ;) Ayrıca dip gaz gitmende hata olmuş aracı sürekli 4000 devirde vites attıracak şekilde kullandıracaktın

yarışmak istiyorsanız turbo subaru alacaksınız. dizel mizel ne iş? Otobanda yarışmak da başka iş.

İbiza Cupra 1.9 Tdi 160hp veya leon FR 2.0 177hp boşuna üretilmiş o halde doğru mu hocam :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Hyundai forumunda konu açmışlar modeoyu tokat manyağı yaptım diye :p:D

Şaka bir yana Furkan takma kafana dedikleri gibi ağırlık ve otomatik dezavantajın var ;)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Hyundai forumunda konu açmışlar modeoyu tokat manyağı yaptım diye :p:D

Şaka bir yana Furkan takma kafana dedikleri gibi ağırlık ve otomatik dezavantajın var ;)

Mondeo ise bu konu ile alakası yok :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Mondeo ise bu konu ile alakası yok :D

Doğru ya Furkan'nın araç 407 idi :D :D Bende yazdım zaten orada mondeo değildir o 407 dir diye :p

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Ben aynı Mondeoyu 170 bin km olana kadar kullandım. Hiç böyle bir sorun yaşamadım. Sizin araçta bir sorun var veya kapıştığınız Hyundai çipli.

Valla ne yalan söyleyeyim, zaman zaman insan kendine hakim olamıyor kapışmalar yaşanıyor.

Geçenlerde bir Panamera ile kapıştım. Ya sürücüsü korktu, ya da araçta limitör vardı, benimle gelemedi :)

Servisteki ustamın yorumu, "onunla sende aynı motor var, ama onun kilosu fazla seninle gelemez" şeklindeydi. :p

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...