İçeriğe Yönlendir

Ford Transit Connect Motora Kaç Lt. Yağ Konur

Orhan Sümay

Recommended Posts

Orhan Sümay
(düzenlendi)

arkadaşlar herkese selam. kurban bayramınız mübarek olsun.

temmuz 2012 de transit connet 75 bg aldım. 1 ay sonra yağı değiştirttim.usta motora 7 lt yağ girer dedi. ancak 7 ltnin hepsini koymadı. aacım bir süre sonra ilk çalıştırmada 2-3 sn. yağ lambasını yakıyor. sonra sönüyor. yağı az koyduğundan mı yoksa yağ müşürümü arızaı bilemedim. bilgisi olan arkadaşlar yardım edin.

tarihinde Orhan Sümay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yağ çubuğunu çekip bakın, fazla ise bu şekilde de kullanmayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Gül

yağ çubuğunu çekip bakın, fazla ise bu şekilde de kullanmayın.

Çağlar abi benim diğer konu kilitlendi :D hazır yağ çubuğuna bak demişken bugun indim baktım tam ucundaki sarı plastik var çubuğun o üstüne kadar yağ var birde sarı plastikden sonra 4 cm yukarda diyelim metal kısımdada 2-3 cm lik yağ oluyor defalarca soktum sildim temizledim aynı.Sarı çubuk çek tak tamamen siyah yağ oluyor tam ortadamı olması lazım sarı çubuğun.

Yorum bağlantısı
Ferhat Çengeloğlu

benim 2006 90 ps lik connectin kitabında

filtre değişirse 5,6 lt filtre değişmez ise 5 lt diye yazıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çağlar abi benim diğer konu kilitlendi :D hazır yağ çubuğuna bak demişken bugun indim baktım tam ucundaki sarı plastik var çubuğun o üstüne kadar yağ var birde sarı plastikden sonra 4 cm yukarda diyelim metal kısımdada 2-3 cm lik yağ oluyor defalarca soktum sildim temizledim aynı.Sarı çubuk çek tak tamamen siyah yağ oluyor tam ortadamı olması lazım sarı çubuğun.

2 çentik vardır onun ortasında olmalı

Yorum bağlantısı
Adnan Kaya

Orhan bey,

Connect'ler yağ filtresi ile birlikte 5,6 litre yağ alır.

Yağ lambasının geç sönmesi genellikle daha büyük yağ filtresi (Muadil Filtre ) kullanıldığında oluyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu

Aynı sorun benim aracımda da vardı. Yağ ışığında geç sönmeler ile ilk çalıştırmada tıklama yapıyordu motor. Yağ ince geliyormuş motora ayrıca filtremde orjinal değilmiş. Yağ filtresini orjinal taktırdım, yağ olarak fordun önerdiği "FMY" adı altında ki 10/30'luk yağı koydurunca ( ki orjinal fabrika çıkışı konulan yağ dendi ) ne motor tıklamasında nede lamba sönmesinde bir sıkıntı kalmadı.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Sabri ustamızın tavsiye ile 5/30 castrol edge yağ koyduk. Araç bambaşka oldu. Motor sesi epey azaldı.

Yorum bağlantısı
Orhan Sümay
(düzenlendi)

teşekkür ederim arkadaşlar. araca mobil 5\30 tam sentetik konulmuştu. servisten expertiz raporu alırkende sordum ford mobili öneriyor dediler.

tarihinde Orhan Sümay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Ramazan Boran

bende mobil 3000 formula fe 5/30 tam sentetık yag koydum 2012 connet sılver

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aynı sorun benim aracımda da vardı. Yağ ışığında geç sönmeler ile ilk çalıştırmada tıklama yapıyordu motor. Yağ ince geliyormuş motora ayrıca filtremde orjinal değilmiş. Yağ filtresini orjinal taktırdım, yağ olarak fordun önerdiği "FMY" adı altında ki 10/30'luk yağı koydurunca ( ki orjinal fabrika çıkışı konulan yağ dendi ) ne motor tıklamasında nede lamba sönmesinde bir sıkıntı kalmadı.

FYM,Opet'in ürettiği bir yağ.Transit için bir şey diyemem ama otomobiller için fabrika çıkışı bu yağ değil.Ford'un orjinal yağı motocraft diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
(düzenlendi)

FYM,Opet'in ürettiği bir yağ.Transit için bir şey diyemem ama otomobiller için fabrika çıkışı bu yağ değil.Ford'un orjinal yağı motocraft diye hatırlıyorum.

Tahir Kardeşim Ford dört marka motor yağını onaylıyor bu markalar şunlar, Mobil,Castrol, Opet ve FMY bu marka yağlar haricindeki markalara orj demek bence yanlış :)

tarihinde Sabri Güngör tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Tahir Kardeşim Ford dört marka motor yağını onaylıyor bu markalar şunlar, Mobil,Castrol, Opet ve FMY bu marka yağlar haricindeki markalara orj demek bence yanlış :)

Motocraft girmiyor mu bunların içine abi ?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Malesef Kardeşim :i-ih:

İyi kandırıyorlar o zaman milleti abi. Ford'un orjinal yağı diye satıyorlar...Gerçi üstüne bakarsan her yerinde Ford yazıyor.

0003150837207_500X500.jpg

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
DİREN YILDIZ

abi peki 202000 deki araca castrol edge koysak boşunamı para vermış oluruz ? :D bir faydası veya zararı olurmu 

Yorum bağlantısı
DİREN YILDIZ

castrol magnatec 5w-30  mu yoksa motocraft 5w30 mu arasında pekte bir fiyat farkı yok ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...