İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Selman Yalçın
(düzenlendi)

Arkadaşlar otomatik 2006 sedan focusum var şehir içi ve şehirler arası 100km ölçümleri yaptım.

Aldığım lpg litre fiyatı 2.44

şehirler arası 20 krş

şehir içi 35 krş yakıt sarfiyatı var. Şehir içinde çok yakıyormuş bu meret. Daha önce 2006 corolla manuel vardı onda bu değerleri hiç görmemiştim.

tarihinde Selman Yalçın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kenan Koç

36.34 lt. 66.52 kuruş lpg birim fiyatı 1.83 tl yapılan km 434.8 ortalama tüketim 0.15298 kuruş şehir içi şehir dışı karma ama geneli şehir dışı.aynı pompadan tam depo dolduğunu ile 2. Kez ölçüm sabittir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Osman Özdemir2

kesin olmamakla birlikte bir depo lpg ile simit depo 260 km falan yapıyorum.hep şehir içi 60 km ye bile çıkmıyorum hatta o kadar şehir içi yani.daha 1000 bakımını yaptırmadım lpg nin gidince biraz kıstırmak istiyorum.Siz ne dersiniz?en azından 300 km falan yapayım yani performans önemli değil benim için.araçta 4 kişi yolculuk ediyoruz ve ortalama günde 15km gidiş 15 km eliş olmak üzere 30 km yol yapıyorum.

bu arada aracım 84000 km de 2011 otomatik focus sedan son bakımı 75000 km de otokoç istinye de yapılmış.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Boş depo 30.5 litre gaz aldı 60 tl ödedim. 200 km şehir içi yol yaptım ve  Ankaradan konyaya doğru yola çıktım tek başıma yarı dolu bagajla. Kulu'dan gaz alırım diye devam ettim ama oradaki Shell gaz satmıyormuş bu yüzden devam ettim araba 365 kmde iken benzine geçti. 300kmden sonra oldukça sakin kullandım 90-100 sabit gittim. Öncesinde de 120den aşağı inmedim. Bu şekilde çok az yaktığı için artık hiç dikkat etmiyorum hızlı kullanıyorum. Şehir içi 22 kuruş yakıyor yani 11 litre gibi yakıyor. Şuan full şehir içi, hızlı ve trafikte kullanıyorum bakalım kaç litre yakıcak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Erdöl

Arkadaşlar otomatik 2006 sedan focusum var şehir içi ve şehirler arası 100km ölçümleri yaptım.

şehirler arası 20 krş

şehir içi 35 krş yakıt sarfiyatı var. Şehir içinde çok yakıyormuş bu meret. Daha önce 2006 corolla manuel vardı onda bu değerleri hiç görmemiştim.

otomatik olmasının etkisi vardır. bendede 2006 otomatik hb var. daha ölçümleri yapmadım.

prins otogaz takılı. ölçümleri yapınca bilgi paylaşımı yaparım. 

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

100 km de ort. 7.7 litre gaz yaktı.

Emin misiniz, nerdeyse hiç yakmamış maşallah  :)

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Emin misiniz, nerdeyse hiç yakmamış maşallah  :)

Tabiki depoyu her fulledigimde km yi sifirlarim.sonraki dolumda lt si 1.99 17 TL lık gaz aldım.km 110 km idi.ört. 7.7 te geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Arkadaşlar otomatik 2006 sedan focusum var şehir içi ve şehirler arası 100km ölçümleri yaptım.

şehirler arası 20 krş

Selman LPG de 100 km öçümleri oldukça hatalı sonuçlar verir. Depoyu tam doldurup, benzine geçene kadar kullanarak doğru sonuca ulaşılır.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

kesin olmamakla birlikte bir depo lpg ile simit depo 260 km falan yapıyorum.hep şehir içi 60 km ye bile çıkmıyorum hatta o kadar şehir içi yani.daha 1000 bakımını yaptırmadım lpg nin gidince biraz kıstırmak istiyorum.Siz ne dersiniz?en azından 300 km falan yapayım yani performans önemli değil benim için.araçta 4 kişi yolculuk ediyoruz ve ortalama günde 15km gidiş 15 km eliş olmak üzere 30 km yol yapıyorum.

bu arada aracım 84000 km de 2011 otomatik focus sedan son bakımı 75000 km de otokoç istinye de yapılmış.

Hocam kistirmak derken neyi kistiracaksiniz. Fakir karisim hatasi alip ariza isigi yaktirabilirsiniz.
Yorum bağlantısı
Ertugrul EROL

Selamlar..aracım 2009 otomatik..

Opet ten 2.07 lira dan 32 lt gaz alarak fulledim tankı ve 393 km de benzine geçti. Cruise 110 da oldu çoğunlukla ama yeri geldi 160 ı da gördüm..İstanbul Bandırma arası tabi bu tüketim.. yaklaşık 40 km si şehir içi..

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Selamlar..aracım 2009 otomatik..

Opet ten 2.07 lira dan 32 lt gaz alarak fulledim tankı ve 393 km de benzine geçti. Cruise 110 da oldu çoğunlukla ama yeri geldi 160 ı da gördüm..İstanbul Bandırma arası tabi bu tüketim.. yaklaşık 40 km si şehir içi..

Gayet iyi degerler...
Yorum bağlantısı
Selman Yalçın

Selman LPG de 100 km öçümleri oldukça hatalı sonuçlar verir. Depoyu tam doldurup, benzine geçene kadar kullanarak doğru sonuca ulaşılır.

Doğrudur ş.içi ful depo ile 270 km yol aldım (toplam 42litre lpg) bu değer çok fazla geldi bana.

Aynı şehir içinde 38litrelik corolla hb manuel aracım ile 350-380 km arası gidiyordum. Nerdeyse 100 km fark çok fazla değilmi sizcede?

Yorum bağlantısı
Burak Gülnar

Doğrudur ş.içi ful depo ile 270 km yol aldım (toplam 42litre lpg) bu değer çok fazla geldi bana.

Aynı şehir içinde 38litrelik corolla hb manuel aracım ile 350-380 km arası gidiyordum. Nerdeyse 100 km fark çok fazla değilmi sizcede?

İstanbul trafiğinde 35-37 lt arası alıyor full depo 300-310 km de benzine geçiyor. Sizin değerler fazla gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Selman Yalçın

İstanbul trafiğinde 35-37 lt arası alıyor full depo 300-310 km de benzine geçiyor. Sizin değerler fazla gibi geldi bana.

banada fazla geldiği için ayar yaptırmaya gittiğimde hiç bir sıkıntı gözükmedi. Ben havaların soğuk olmasına ve aracı halen tanıyamamış olmama bağlıyorum. İlk defa otomatik araç kullanıyorum, gerçi ben alıştım ama eşim kullandığında dur kalk esnasında yada yavaşladığı yerde birden gaza yüklenmesi yakıtını artırıyor diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Depoyu doldurduktan sonra aynı pompadan neredeyse aynı saatte tekrar doldurdum.

Ortam sıcaklığı ortalama 9 derece

Ortalama hız = 32 km/sa

Yol bilgisayarı yakıt ortalaması = 7,7 lt

Katedilen  mesafe = 288 km

Tüketilen LPG = 28 lt

100 km tüketilen LPG = 9,70 lt  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kenan Koç
(düzenlendi)

Değişik bayilerden gaz alıyorum  lpg yi yeni taktırdım.geneli 360 -390 km gidiyor tam depo ama bir marka varki 434.8 km gidiyor 2 depo denedim sonuç hemen hemen aynı hemde diğerleri 2.09 dan satılırken litresi bu gaz 1.83 ten satılıyor.bariz kilometre farkı var kullanım karmadır şehir içi ve dışı marka yazmadım site kuralları gereği sakıncası varmı yokmu bilmediğim için  :unsure2:

tarihinde Kenan Koç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Erdöl
(düzenlendi)

Değişik bayilerden gaz alıyorum  lpg yi yeni taktırdım.geneli 360 -390 km gidiyor tam depo ama bir marka varki 434.8 km gidiyor 2 depo denedim sonuç hemen hemen aynı hemde diğerleri 2.09 dan satılırken litresi bu gaz 1.83 ten satılıyor.bariz kilometre farkı var kullanım karmadır şehir içi ve dışı marka yazmadım site kuralları gereği sakıncası varmı yokmu bilmediğim için  :unsure2:

arkadaşım depo kaç lt sizde.  o bilgileri verirsek daha iyi olur bence... birde yol bilgisayarı varsa ortalama km gibi...

birde otogaz sisteminin markası...

tarihinde Ahmet Erdöl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kenan Koç

Depo 36 litre alıyor.ortalama km te dikkat etmedim.ortalama tüketim 7.5 BRC my11

Yorum bağlantısı
Ahmet Erdöl

Depo 36 litre alıyor.ortalama km te dikkat etmedim.ortalama tüketim 7.5 BRC my11

tüketim oldukça iyi 0,22 tl ye geliyor. ben henüz ölçemedim. prins marka var bende.. OV benim focus 2006 model.

Yorum bağlantısı
Kenan Koç

36 litreyle 434 km yaptım LPG fiyatı1.83 ortalama tüketim 0.152 kuruşa denk geliyor

Yorum bağlantısı
Ahmet Erdöl

36 litreyle 434 km yaptım LPG fiyatı1.83 ortalama tüketim 0.152 kuruşa denk geliyor

süper bir fiyat bu. ama 1,83 tl nerde otogazın fiyatı. istanbulda opette 2,16 tl. çok iyi bir tüketim değeri. 

demekki brc my11 bayağı iyi bir marka ve tasarruflu. güzel günlerde kullanın.

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

30 litre LPG ile (kaça aldım hatırlamıyorum) 333 km gittim.

Tahmini %70 şehirdışı %30 şehiriçi. Bagaj dolu araçta 4 kişi vardı.

Bu hesaba göre 1 litre ile 11 km gitmişim. Ortalama tüketim ise 100 km de 9 litre. Az mı çok mu bende bilmiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

30 litre LPG ile (kaça aldım hatırlamıyorum) 333 km gittim.

Tahmini %70 şehirdışı %30 şehiriçi. Bagaj dolu araçta 4 kişi vardı.

Bu hesaba göre 1 litre ile 11 km gitmişim. Ortalama tüketim ise 100 km de 9 litre. Az mı çok mu bende bilmiyorum.

Tüketim gayet normal.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...