İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Mehmet Kazancıoğlu
(düzenlendi)

Evet 3 - 4 günden beri 5 lik yada 6 lık strafor bakıyorum bulamıyorum çevremde. Bugün bir yeri aradım var dedi, eğer istediğim gibiyse yarın bende işlemi tamamlarım gibi.

ben tekzenden almıştım mavi sert strafof yanılmıyorsam 6 cm idi 

http://www.tekzen.com.tr/insaat__boya/yalitim_malzemeleri/straforlar

tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

bahsettiğiniz değerleri ben rüyamda bile göremem herhalde 

benim araç 40 lt tüp alıyor. max 320 km yol yapabiliyorum şehir içi kullanımda 

oda yaklaşık 12 lt yapar 100 km de 

lpg litresi 2,22 den aldım en son  hesaplayınca ortalama 26 krş yapar tabi birde bunun yanında benzinde harcıyorum onuda ortalama olarak hesaplarsak 10 krş gibi bir değer yapar

yani benim ortalama karma yakıt tüketimim 36 krş gibi bir değer otomatik arabadan daha aşağı bir değerde beklemiyorum zaten.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

lpg litresi 2,22 den aldım en son  hesaplayınca ortalama 26 krş yapar tabi birde bunun yanında benzinde harcıyorum onuda ortalama olarak hesaplarsak 10 krş gibi bir değer yapar

yani benim ortalama karma yakıt tüketimim 36 krş gibi bir değer otomatik arabadan daha aşağı bir değerde beklemiyorum zaten.

Ortalama hızınız nedir? Kullandığınız trafik nasıl? Otomatik vites tüketimi direk %30 arttırıyor minimum..

Yorum bağlantısı
Selçuk Kara
(düzenlendi)

Kullanılan mesafe yakıt tüketimini çok etkiliyor. Bende de otomatik focus var. Gaziantep'teyken eski okulum 5 km mesafedeydi ve ortalama 12 lt lpg tüketimim oluyordu. Hiç altına düştüğünü hatırlamıyorum. Ankara'ya tayinimiz çıktı. Trafiğe çok takılmadan 40 km gidip geliyorum. Ortalama 9-10 lt lpg  tüketiyor. Bu konuda aracımdan çok memnunum. Yol bilgisayarında ortalama 8 lt gösteriyor. Otomatikle manuel arasındaki 1-2 litrelik fark çok önemli değil bence...

tarihinde Selçuk Kara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Gülnar

Evet ilk depo LPG bitti. İstanbul trafiğinde %80 dur kalklı trafikte, sakin bir kullanım yaptım. Yakıtı sandığımdan çok daha iyi işte veriler;

Aldığım LPG: 33.8

Tutarı : 74.00 TL (2,19 TL )

Ortalama Yakıt Tüketimim : 10.8

Ortalama Hız : 22 km

Gidilen Mesafe : 300

24 Kuruş civarı yakmış benim için müthiş bir rakam.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Evet ilk depo LPG bitti. İstanbul trafiğinde %80 dur kalklı trafikte, sakin bir kullanım yaptım. Yakıtı sandığımdan çok daha iyi işte veriler;

Aldığım LPG: 33.8

Tutarı : 74.00 TL (2,19 TL )

Ortalama Yakıt Tüketimim : 10.8

Ortalama Hız : 22 km

Gidilen Mesafe : 300

24 Kuruş civarı yakmış benim için müthiş bir rakam.

Benzini de katı  hesaba Hocam.

Yorum bağlantısı
Burak Gülnar

Benzini de katı hesaba Hocam.

Benzini tam hesap edemedim şuanlık ama 10 gün önce aldığım ile aynı yerde.

Bugün BP den hediye olan puanlarım ile depomu fulledim yola çıktıktan hemen sonra arıza ışığı yandı, pis Yakıt mı verildi acaba ?

Yorum bağlantısı

Benzini tam hesap edemedim şuanlık ama 10 gün önce aldığım ile aynı yerde.

Bugün BP den hediye olan puanlarım ile depomu fulledim yola çıktıktan hemen sonra arıza ışığı yandı, pis Yakıt mı verildi acaba ?

Bp den bende bi kere fulledim arabayı stop edip calistirdiktan sonra bende de yaptı. Daha da. Bpden gaz almadim
Yorum bağlantısı
Burak Gülnar

Bp den bende bi kere fulledim arabayı stop edip calistirdiktan sonra bende de yaptı. Daha da. Bpden gaz almadim

Işığı nasıl söndürdünüz ben depoyu full bitirip Shell'den alırım diyorum, olmadı gider ayar çektiririm.

Yorum bağlantısı

Obd 2 cihazı ile söndürdüm. yada Şöyle birşey yapın Akünün nagatif kutbunu çıkartın 15-20 sn kadar bekleyin tekrar takın.

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

Obd 2 cihazı ile söndürdüm. yada Şöyle birşey yapın Akünün nagatif kutbunu çıkartın 15-20 sn kadar bekleyin tekrar takın.

soru : akü başı çıkınca teyp kodu nolacak? tekrar istemeyecek mi?

Yorum bağlantısı

soru : akü başı çıkınca teyp kodu nolacak? tekrar istemeyecek mi?

İsteyecek oda torpidonun içinde mevcut zaten.

Yorum bağlantısı

insanları elimizden geldiğince tam bilgilendirilelim lütfen :fiuw:

haklısınız teyp kodu isteyecek diye söylemeyi unutmuşum. :) Teyp kodunun torpidoda yazdığını zaten biliyoruz. kitapçık içinde de mevcut. Zaten sadece teyp kodu sıfırlanıyor. ;):good1:

Yorum bağlantısı
Burak Gülnar

haklısınız teyp kodu isteyecek diye söylemeyi unutmuşum. :) Teyp kodunun torpidoda yazdığını zaten biliyoruz. kitapçık içinde de mevcut. Zaten sadece teyp kodu sıfırlanıyor. ;):good1:

Torpidoda yazdığını biliyordum. Işığı biz söndüremeyiz diye tahmin ediyordum. Peki sebebi pis yakıt ise depoyu komple kullandıkdan düzgün yakıt alsak lamba söner mi ?

Yorum bağlantısı

Torpidoda yazdığını biliyordum. Işığı biz söndüremeyiz diye tahmin ediyordum. Peki sebebi pis yakıt ise depoyu komple kullandıkdan düzgün yakıt alsak lamba söner mi ?

Neden sonduremeyiz diye düşündünüz ? Benim aracim 2kere yaktı ikisindede kendim söndürdüm fakir karışım algılıyor sanayide de yaptirabilirsiniz. Yakınlarda olsaydınız yapardık:rolleyes: Bir obd2 cihazı edinin kendinize
Yorum bağlantısı
onurdursun

aku kutup başını boşuna sökmeyin arızayı hafızaya aldığı için silmez ışık yanmaya devam eder, benimde başıma ankaradan dönüşte gelmişti makinayla söndürttüm 200-300km sonra yeniden yandı bu sefer lpgyi taktırdığım yere gittim orada ayar yapıldı ve söndürüldü sonra yine 300 km civarı yanınca şartellerim attı şu ışığı söndürün bir daha yanarsa söktürürüm lpg yi dememle birlikte düzgün bir kalibrasyon yapıldı ve 1 senedir 15000km yol yaptım bir daha hiç yanmadı.

Yani işin özü bilmediğin yerden gaz alma lpg yi, kalibrasyonunu iyi ayarlat ışık yanmaz, ışığı söndürmek için ya makineye bağlıyorsun yada aldırış etmeyip 100-150km kullanınca kendi kendine sönüyor.  

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

Son olcumlerim 36 lt aygaz otogaz 2.12 tl yapilan yol 360 km

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Kış lastiklerini taktım. Soğuk havada kullanım ve kış lastiklerinin yakıta etkisini gördüm.

Ortalama hız = 24 km

Yol bilgisayarı yakıt ortalaması = 9,2 LT

Katedilen  mesafe = 302 km

Tüketilen LPG = 35 LT

100 km tüketilen LPG = 11,58 ( daha önce ki tüketim 9,91 LT idi )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Gülnar

Tüketilen Yakıt: 37,56
Ortalama Hız: 32 km
Ortalama Tüketim: 9,0 LT
Gidilen Mesafe: 372 km

buralarda okurdum inanmazdım :) inanılmaz rakamlara ulaşır oldum :) 372 km'nin 200 km'si uzun yol diğeri yine İstanbul trafiği.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Arkadaşlar 23 nisanda LPG taktırmıştım. O günden bu yana nerde ucuz LPG var aldım. Marka felan dinlemedim. Dün 14K kilometre sonra ilk bakıma girdi araç. Filtre tertemiz çıktı. Hatta usta LPG'yi herhalde çok kaliteli yerden alıyorsunuz, aynen almaya devam edin dedi. Demek ki marka konusunda ısrarcı olmamak lazım. Enjektörlerin de durumu baya iyiydi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar 23 nisanda LPG taktırmıştım. O günden bu yana nerde ucuz LPG var aldım. Marka felan dinlemedim. Dün 14K kilometre sonra ilk bakıma girdi araç. Filtre tertemiz çıktı. Hatta usta LPG'yi herhalde çok kaliteli yerden alıyorsunuz, aynen almaya devam edin dedi. Demek ki marka konusunda ısrarcı olmamak lazım. Enjektörlerin de durumu baya iyiydi.

Ben de aynen senin gibi yapıyorum. Zaten hileyi şirketler değil, bayiler yapıyor. Örneğin Aygaz iyi deniyor. Hangi Aygaz? Bayiden bayiye fark var. Texaco, Pacific, Sunpet gibi yerlerden de aldım. Hiçbir sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...