İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Hakan Çelik

evet ardahanlıyım :), ben eski yol üzerinden gittim artvinin yolu sevmediğim için lpg de dediğim gibi hile yapıyorlar mecbur kalmadıkça opet dışında gaz almam bu saatten sonra

Giderken ben de Sivas-Erzincan yolunu kullandım. Gelirken Artvin'den Karadeniz'e indim. İyi ki de oradan gelmişim, şahane yollar. İlk 50-100 km full iniş olunca frenler fena koku yaptı ama :D

Geçmiş olsun, ben de kesinlikle Opet ve Shell dışından almıyorum. Keşke Türkiye Petrolleri her yerde olsa da ondan alsak.

Ardahan'dayken ilçemizde bir gün gezerken gaz bitti ve Aytemiz'e girdim. LPG satmıyorlarmış, en yakın 800 metre ilerde BPet miydi neydi onun istasyonunda bulabileceğimi söyledi pompacı. Ben de o tür markalardan almıyorum dedim. O da "Abi sen işini biliyosun" demişti :))

Yorum bağlantısı
onurdursun

Bende kaza yapmasaydim sahilden gelecek tim ama hasarlı radyatorle artvinde hararet yapar diye gidemedim :)

Yorum bağlantısı
Hakan Çelik

Bende kaza yapmasaydim sahilden gelecek tim ama hasarlı radyatorle artvinde hararet yapar diye gidemedim :)

Çok geçmiş olsun, bi konu vardı şimdi hatırladım köpeğe çarpmıştınız galiba. Araçta çok sorun çıkmamıştır inşallah.

O zaman en doğru tercih olmuş, hararet ihtimali olabilirdi. Bu arada şehir içi yakıt ortalaması nedir? Benim uzun yoldan sonra bayağı bir düştü.

Bir de Ardahan'ın hangi ilçesindendiniz?

Yorum bağlantısı
onurdursun

hanaklıyım, şehir içi ölçmüyorum, trafiğe göre değişiyor 10-11lt falan yakıyordur heralde

Yorum bağlantısı
Hakan Çelik

Benim ortalama 25-26 krş civarı. Önceden 28'di.

İlçeler bile aynı :) Köyü de tahmin edeyim; Sevimli köyü mü? Soyaddan dolayı

Yorum bağlantısı
onurdursun
(düzenlendi)

bilemedin arıkonak :) ,neyse buradan yazmayalım artık forum kurallarına aykırı

tarihinde onurdursun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Şaşmaz

Sehir ici aracim 265 krs yakiyor

Enteresandir baska bir arac arkadasin, otomatik 2006 ww tüplü 225 yakti dedi. Ford larin en az yakanin kullaniyorum bi ww ve otomatok kadar olmuyor?

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

Sehir ici aracim 265 krs yakiyor

Enteresandir baska bir arac arkadasin, otomatik 2006 ww tüplü 225 yakti dedi. Ford larin en az yakanin kullaniyorum bi ww ve otomatok kadar olmuyor?

hadi hesap yapalım.  lpg 2.75 tl desek (shell güncel fiyat-adana) 100 km de 8,13 lt lpg yakar. araç bilgisayarı 6,7 ler de göstermesi lazım. inandırıcı mı? değil. sizin orada şehir içi kavramı değişik. istanbul'da yaksın o ş.içini anahtarları bırakıp gidelim biz :D  :D

Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı

hocam adanada 2.75 nerede shelin gazı var ocak şubatın rakamı onlar shel 2.55 po 2.54 bp 2.41 total 2.39

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Bağcı

Internet fiyatlarina bakmayin onlar ile istasyon fiyatlari arasinda bariz fark var otoban pahali olmasina ragmen oradaki fiyatlar bile internet liste fiyatindan daha ucuz sehir ici ile arasinda +15 kurus daha pahali

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Abdurrahman Sezgin

2009 focus mk2 araç sahibiyim, Tekirdag çerkezköyden tem otoyolundan yola çıktım izmit opette 2.47 den gaz aldım. hesaplamam şöyledir... (17.05 litre gaz aldım. 220 km yol gittim.)

17.05 x 2.47= 42.11 liralık gaz aldım

42.11/220=19.14 kuruş

Araç bilgisayarına bakmak aklıma gelmedi, o yüzden paylaşamayacağım. Açıkçası bu kadar az yakacağını beklemiyordum.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

24.28 lt gaz ile rampali olan yolda 300 km yol yaptim.rampali kisim 130 km felan. Ortalama tuketim 100 km 8 litre.

Yorum bağlantısı
Edip Yurtsever

Arkadaşlar aracıma brc kiti taktırdım ilk kullanımlarda 100 km. ye 9.5 lt. yakıyor. Güzergahım şehir içi ama tam bir şehir içi de sayılmaz.Sizce bu tüketim nasıl.

Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

10 lt yaksa 27 kuruş yapar km de şehiriçi için gayet makul bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Arkadaşlar aracıma brc kiti taktırdım ilk kullanımlarda 100 km. ye 9.5 lt. yakıyor. Güzergahım şehir içi ama tam bir şehir içi de sayılmaz.Sizce bu tüketim nasıl.

Gayet iyi. İmkanınız olursa Bosch lpg bujilerini de kullanırsanız daha konforlu bir lpg kullanıcısı olursunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Konunuz birleştirilmiştir.

Bence yakıtınız gayet iyi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Uymaz

alınan gaz 36.3 litre

gaz fiyatı 103tl 1 litre 2.83 tl

yapılan km 353.8

ortalama hız 21km

yol bilgisayarı 9.6 litre

lpg tüketimi 10.2

yaklaşık 20 25 liralık benzin sizce bu değerler normalmidir bana benzin biraz fazla geldi hep şehir içi sayılır teşekkürler

bu fiyatlara göre benzini de ilave edrsem 35 kuruş benzinsiz 29 kuruş..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benzin Hesabı tam tutmaz. Önemli olan 100 km kaç litre yaktığı. O da gayet iyi bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ali bayram
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar 

2011 Hb2 Comfort otomatik arabam  

Prins marka lpp kiti 

Şehiriçi ortalama yakıt tüketimim 11-12lt bu da 31-32 kuruşa denk gelir.

bana bu rakam çok geldi,lpg ayar bir kaç defa yaptırmama rağmen daha iyi sonuç elde edemedim.

tarihinde ali bayram tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Boş depo 31.3 litre gaz aldı 78 TL ödedim. Bu depo baya sakin kullanıcam dedim sıfırladım yol bilgisayarını komple. Ortalama hızım 43 gösteriyor. Yarı şehir içi yarı şehir dışı diyelim 90a sabitleyip 20 km gittiğimde oldu 1 kmyi 10dk da gittiğimde oldu ama genelde açık yolları tercih ettim uzatma pahasına. Tam 385 kmde benzine geçti araba. 31.3 litre ile 385 km yok yaptım. Rekoruda kırdım :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ozeti;

8.1lt/100km

Aynen öyle. 225/45/17 lastikle bu değeri gördüm. Kışlıkları taktırınca gene aynı stilde bir depo boyunca kullanıcam bakalım lastik 195/65/15e küçülünce ne kadar farkedecek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Burak Gülnar

Focus ile 20 - 25 kuruş arasında yakanlara hayret ediyorum valla, 1.6 100 bg araba ile çok az bir miktar bu. Arkadaşın fiestası ile 22 kurus yakıyor. Yakın zamanda bende BRC taktıracağım bakalım İstanbul içinde yakıtım ne olacak.

Şu an da İstanbul da 50 TL Benzin ile 110 - 120 km yol gidiyorum yani 40 - 45 kurus arasında değişiyor.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Focus ile 20 - 25 kuruş arasında yakanlara hayret ediyorum valla, 1.6 100 bg araba ile çok az bir miktar bu. Arkadaşın fiestası ile 22 kurus yakıyor. Yakın zamanda bende BRC taktıracağım bakalım İstanbul içinde yakıtım ne olacak.

Şu an da İstanbul da 50 TL Benzin ile 110 - 120 km yol gidiyorum yani 40 - 45 kurus arasında değişiyor.

aynen hocam size katılıyorum. 20-25 kuruş arası şuanki fiyatlara göre imkansız .28-30 kuruş arası yakıyor...
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...