İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Önder Kuru

Ortalama hız 31

Tüketilen LPG 30,3litre

Toplam menzil 330km

Lpg fiyatı 2,75

Ücret: 83TL

Tüketim 25 kuruş

Daha benzine geçmeden tekrar LPG aldım belki biraz daha gidebilirdi.Tamamen şehir içi bu değerler.

Şehir içinde daha 23km/saat ortalamayı geçemedim.
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Şehir içinde daha 23km/saat ortalamayı geçemedim.

Balıkesir küçük bir şehir Ankara büyük bir şehir ve yolları daha geniş. Bir de uzatsam dahi daha akıcı yolları tercih ediyorum sonuç bu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal
(düzenlendi)

litre fiyatı        : 2,93 TL (shell)

ortalama hız   : 29 km/s

mesafe           : 123 km

tüketim           : 33 TL - 11,26 lt lpg

yol bilgisayarı   : 8,5 ortalama

ölçüm şekli      : depoyu doldurup aynı pompada aynı şekilde zorlama sesi gelince kapatmak usulu ile.

ort. tüketim     : 26,8 kuruş km de

ort  tüketim     : 9,15 lt/100km

tarihinde Sedat Ünsal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

litre fiyatı : 2,93 TL (shell)

ortalama hız : 29 km/s

mesafe : 123 km

tüketim : 33 TL - 11,26 lt lpg

yol bilgisayarı : 8,5 ortalama

ölçüm şekli : depoyu doldurup aynı pompada aynı şekilde zorlama sesi gelince kapatmak usulu ile.

ort. tüketim : 26,8 kuruş km de

ort tüketim : 9,15 lt/100km

Depo tamamen boşalmadan yapılan ölçümler genellikle doğru sonuç vermez. Sebebi ise lpg'nin basınçlı olması. Benim başıma gelmişti. Depo dolu iken 100-105 km yoldan sonra sizin gibi aynı pompadan doldurup ölçtüğümde çıkan sonuçla sonra aynı menzil ve pompa deneme sonucu arasında %20 fark olmuştu. Ki bu bir kaç başıma gelmişti.
Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

Depo tamamen boşalmadan yapılan ölçümler genellikle doğru sonuç vermez. Sebebi ise lpg'nin basınçlı olması. Benim başıma gelmişti. Depo dolu iken 100-105 km yoldan sonra sizin gibi aynı pompadan doldurup ölçtüğümde çıkan sonuçla sonra aynı menzil ve pompa deneme sonucu arasında %20 fark olmuştu. Ki bu bir kaç başıma gelmişti.

boş depo gezemiyorum. takıntım var galiba :D  şu an için varsın 30 kuruş yaksın. o bile benim için iyi bir değer  :crazy: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal BİLGE

arkadaşlar merhaba

bende 2011 focus titanium otomatik var...

brc marka lpg takılı,

aracın 15000 bin bakımları yapıldı lpg bakımı da

şuan 20000 binde

yakıt bana cok fazla geliyor. sizde değerli  yorumlarınızı yaparsanız sevinirim...

42 lt  Shell otogaz 125 tl ya aldım

araç 350 km şehir içi yol yaptı

bu arada benzin olarak çeyreğin 4/3 harcandı 

ortalama hız 23

( bu arada iş yerim 5-6 km gidip geliyorum her gün kısa mesafe kullanıyorum )

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

arkadaşlar merhaba

brc marka lpg takılı,

şuan 20000 binde

yakıt bana cok fazla geliyor. sizde değerli  yorumlarınızı yaparsanız sevinirim...

ortalama hız 23

sizin araçta nasıl bir depo var öyle. maşallah. bizimki 34.üncü litrede başlıyor nazlanmaya :D

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

bizdeki de simit depo. 44 litre. nasıl bir gaz alma şeklidir bu. brc servisi duymasın sakın. ıslak haydar'la dalar sonra :D

ayda bir çeyrek depoya yakın benzin harcıyor benim araba. kısa mesafelerde soğuk motor ile dur kalk yapıyorum. hafta içi ortalama yakıt 11 den aşağı düşmez.

Yorum bağlantısı
Celal BİLGE

total kaç lt deposu var bakmadım ama hep Shell den dolduruyorum genel 38 40 42 alıyo   

Shell de mi sıkıntı benim depoda mı bilmiyorum :)

bu arada yakıt için yorum _??

brc marka lpg takılı,

şuan 20000 binde

ortalama hız 23

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

ayda bir çeyrek depoya yakın benzin harcıyor benim araba. kısa mesafelerde soğuk motor ile dur kalk yapıyorum. hafta içi ortalama yakıt 11 den aşağı düşmez.

bana göre değerleriniz normal.

benim araç 23500 km de. 4000km dir brc li..

Yorum bağlantısı
Celal BİLGE

bana göre değerleriniz normal.
benim araç 23500 km de. 4000km dir brc li..

aynen ;

benim takıldığım konu yakıt belirtenler 7  -  8 lt den bahsediyor lpg olarak

artı benzinden hiç bahsetmiyor.

onları görünce ya araçta ya kendimde yada gazda problem aramaya başlıyorum

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

yaz gelsin, gaza geçme sıcaklığınıda 35 e düşürdün mü tadından yenmez. o bahsedenler yoğun olmayan trafikte olupta uzun km yapanlar. takıntı yapmaya gerek yok.  :flowers:

Yorum bağlantısı
Celal BİLGE

yaz gelsin, gaza geçme sıcaklığınıda 35 e düşürdün mü tadından yenmez. o bahsedenler yoğun olmayan trafikte olupta uzun km yapanlar. takıntı yapmaya gerek yok.  :flowers:

eyvallah :good1:  :good1:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

litre fiyatı        : 2,93 TL (shell)

ortalama hız   : 29 km/s

mesafe           : 123 km

tüketim           : 33 TL - 11,26 lt lpg

yol bilgisayarı   : 8,5 ortalama

ölçüm şekli      : depoyu doldurup aynı pompada aynı şekilde zorlama sesi gelince kapatmak usulu ile.

ort. tüketim     : 26,8 kuruş km de

ort  tüketim     : 9,15 lt/100km

Fiesta mı aracınız Focus mu? Avatarda Fiesta görünüyor. Focus olduğunu varsayarak yakıtınız iyi diyorum. Benim her depoda genelde ortalama hızım 27-32 arası çıkar ve 9 ile 10lt arası bir LPG tüketimim olur. Sizin 9.15 litre gayet iyi. En doğru dolum boş depoyu fulleyip benzine geçene kadar kullanmayla çıkıyor. Çünkü benzinliğin tankındaki gaz basıncı bile depolarımızın kaç lt aldığını etkiliyor. 

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

Fiesta mı aracınız Focus mu? Avatarda Fiesta görünüyor. Focus olduğunu varsayarak yakıtınız iyi diyorum. Benim her depoda genelde ortalama hızım 27-32 arası çıkar ve 9 ile 10lt arası bir LPG tüketimim olur. Sizin 9.15 litre gayet iyi. En doğru dolum boş depoyu fulleyip benzine geçene kadar kullanmayla çıkıyor. Çünkü benzinliğin tankındaki gaz basıncı bile depolarımızın kaç lt aldığını etkiliyor. 

aracım 2011 focus. sadece resim hoşuma gittiği için avatarda fiesta var. :D

Yorum bağlantısı
Fatih YILMAZ

uzun yolda km de 21 krş gördüm ama ankara trafiğinde 28-30 krş altına inmiyor  :nea: (lpg 60lık tank BRC kullanıyorum)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ortalama hız:31km

Yapılan Yol:315km

Toplam LPG:30.2litre - 83TL

Kuruş Tüketimi:26 kuruş

Sadece 80km şehir dışı sayılabilecek bir yolda kullandım gerisi şehir içi dur kalk sokak arası akan trafik dahil tam şehir içi kullanım. Yakıtı Shellden aldım 2.74den bir dahakine Milangaz 2,54den alıcam.

Yorum bağlantısı
Alper Ünal

Ortalama hız:31km

Yapılan Yol:315km

Toplam LPG:30.2litre - 83TL

Kuruş Tüketimi:26 kuruş

Sadece 80km şehir dışı sayılabilecek bir yolda kullandım gerisi şehir içi dur kalk sokak arası akan trafik dahil tam şehir içi kullanım. Yakıtı Shellden aldım 2.74den bir dahakine Milangaz 2,54den alıcam.

hocam lpg markanız nedir

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

hocam lpg markanız nedir

LandiRenzo hocam. Prins olsa daha az yakardı ama

Yorum bağlantısı
Murat Gök

LandiRenzo hocam. Prins olsa daha az yakardı ama

Degerler sehir ici icin cok iyi gorunuyor...ortalama hiza gore yuketim ideal..rota da musait sanki biraz..

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ortalama hızım genelde 28-31 arasında çıkar bu sefer haftasonu boş depoya 30 TL gaz aldım yaklaşık 11 litre ediyor 108 kmde araba benzine geçti tekrar ve ortalama hızım 19 km çıktı bu sefer. Az yakmak isteyenlere en önemli iki etmen; lastik havası ve temiz hava filtresi.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ortalama hız:34

Toplam LPG:31litre

Tutar:83Lira

Yapılan yol: 320km

Daha gaz bitmedi ve 320 km oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

total kaç lt deposu var bakmadım ama hep Shell den dolduruyorum genel 38 40 42 alıyo

Shell de mi sıkıntı benim depoda mı bilmiyorum :)

bu arada yakıt için yorum _??

brc marka lpg takılı,

şuan 20000 binde

yakıt bana cok fazla geliyor. sizde değerli yorumlarınızı yaparsanız sevinirim...

42 lt Shell otogaz 125 tl ya aldım

ortalama hız 23

Merak etmeyin benim aracım da 2009 model otomatik Focus. Aynı değerleri bende görüyorum. Ortalama yakıt şuan 14,5 :) Bizim araçlar şehir içinde çok yakar hele ortalama hız 18-25 km arasında geziyorsa...

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Bilen ustalar cevaplarsa sevinirim, Bu benzinli FOcusların Subapları ve Manifoltu    Çelik mi?   Mangenezyum mu?

LPG'de subap eritme yapar mı? Onu merak ediyorum, Çelik ise sorun yok..zaten.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...