Misafir 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 Murat ben lpg yi fullledim 2 ay olacak tabi konu ankaraya yola ciktim elvankent ablam oturuyor 2,90 di burda ank dan yalan olmasın 2.80 di sanırım yine fullledim 34.8 tl lik gaz aldı araba 3 yetiskin ile ben sıcak havada güzel yakitim iyi hatta çok iyi ama suan şehir içi 30 kuruslari gördüm çok zam geldi ve çok soğuk max 0 derece bu ara Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 Murat ben lpg yi fullledim 2 ay olacak tabi konu ankaraya yola ciktim elvankent ablam oturuyor 2,90 di burda ank dan yalan olmasın 2.80 di sanırım yine fullledim 34.8 tl lik gaz aldı araba 3 yetiskin ile ben sıcak havada güzel yakitim iyi hatta çok iyi ama suan şehir içi 30 kuruslari gördüm çok zam geldi ve çok soğuk max 0 derece bu ara Hakkımızda hayırlısı ne diyelim. Soğuklar,Ortalama hızımız ve zamlar duman etti bizi.. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2013 Paylaş 28 Aralık 2013 Hakkımızda hayırlısı ne diyelim. Soğuklar,Ortalama hızımız ve zamlar duman etti bizi.. çok doğru benzin de zam gördü karabük de lpg 3,18 benzin 5,06 2009/2010 civic alacaktım iyiki almamisim oturur aglardim arkadaşımda var brc kit var ben şehir içi 26krs yakarken 33krs un altını goremiyordu ki çok sakin kullanır Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Murat ben lpg yi fullledim 2 ay olacak tabi konu ankaraya yola ciktim elvankent ablam oturuyor 2,90 di burda ank dan yalan olmasın 2.80 di sanırım yine fullledim 34.8 tl lik gaz aldı araba 3 yetiskin ile ben sıcak havada güzel yakitim iyi hatta çok iyi ama suan şehir içi 30 kuruslari gördüm çok zam geldi ve çok soğuk max 0 derece bu ara Sonuçta lt/100km değeriniz kaç oluyor? Tüketiminiz hakkında kuruş hesabıyla bir fikir sahibi olunamıyor... Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 (düzenlendi) Sonuçta lt/100km değeriniz kaç oluyor? Tüketiminiz hakkında kuruş hesabıyla bir fikir sahibi olunamıyor... Haklısınız. Şöyle Açıklayım ozamn. 100 km de 4,7 Lt tüketimim oldu. Araç yol bilgisayarında. 1 lt de ben koyuyorum üstüne çünkü 1.2 lt fazla yakıyor lpg Resim de mevcut Telefondan giriyorum resim de yüklerim Anlık tüketim 4,7 Lt Ortalama hız 70 km. 2,80 Lpg fiyatı Toplam yol 210 km. 210 km sonunda yeniden depo fullendi. 35 tL de Pompa kesti. 35/210=0,166 yapar bu km de ki yakıtı 0,166/2,80 = 0,059 Lt yapar ki 100 km de 5,9 Lt yapar Hesabım uyuşuyor. 30 Aralık 2013 tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Edip Demir 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Sizin değerlerin aynısını bende gördüm. Ortalama yakıt tüketimi ekranda kaç gösteriyor.? Bende ortalama hız 22 km/saat iken 14,5 litre ortalama yakıt... Anlamadım sıkıntı var mı yok mu Murat hocam benim değerlerde aynı. Demekki sıkıntı yok Normal yani. Ben Yakıt aldığım yeri değiştirdim değişen bişey olmadı. Yorum bağlantısı
Yagiz Erturk AYTAR 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Arkadaşlar iyi akşamlar herkese Cuma günü 2010 Focus 1.6 Titanium aracımı alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.Cuma günü aracı Adanadan aldıktan sonra depoyu full ledim.Kilise geldiğimde tekrar akaryakıt istasyonuna girdim ve doldurmalarını istedim.280 km yol geldim ve depo 28 lt kadar aldı kadar lpg aldı.Bu hesaba göre otobanda 1 lt lpg ile 10 km yol almış oluyorum.Bu arada yol boyu cc ile 120 hızla geldim.Sizce bu yakıt tüketimi normal mi Adanada fullediğim yer Shell idi kiliste opetten aldım bu farkeder mi.Bir de kilise gelince aracın hava filtresinin bitmiş olduğunu gördüm ve değiştim bu da bi etken midir sizce lpg filtresini de değişmeyi düşünüyorum bu konuda fikir verebilir misiniz bana acaba ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Arkadaşlar iyi akşamlar herkese Cuma günü 2010 Focus 1.6 Titanium aracımı alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.Cuma günü aracı Adanadan aldıktan sonra depoyu full ledim.Kilise geldiğimde tekrar akaryakıt istasyonuna girdim ve doldurmalarını istedim.280 km yol geldim ve depo 28 lt kadar aldı kadar lpg aldı.Bu hesaba göre otobanda 1 lt lpg ile 10 km yol almış oluyorum.Bu arada yol boyu cc ile 120 hızla geldim.Sizce bu yakıt tüketimi normal mi Adanada fullediğim yer Shell idi kiliste opetten aldım bu farkeder mi.Bir de kilise gelince aracın hava filtresinin bitmiş olduğunu gördüm ve değiştim bu da bi etken midir sizce lpg filtresini de değişmeyi düşünüyorum bu konuda fikir verebilir misiniz bana acaba ? Konunuz birleştirilmiştir. Yorum bağlantısı
Tamer Akkan 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Arkadaşlar iyi akşamlar herkese Cuma günü 2010 Focus 1.6 Titanium aracımı alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.Cuma günü aracı Adanadan aldıktan sonra depoyu full ledim.Kilise geldiğimde tekrar akaryakıt istasyonuna girdim ve doldurmalarını istedim.280 km yol geldim ve depo 28 lt kadar aldı kadar lpg aldı.Bu hesaba göre otobanda 1 lt lpg ile 10 km yol almış oluyorum.Bu arada yol boyu cc ile 120 hızla geldim.Sizce bu yakıt tüketimi normal mi Adanada fullediğim yer Shell idi kiliste opetten aldım bu farkeder mi.Bir de kilise gelince aracın hava filtresinin bitmiş olduğunu gördüm ve değiştim bu da bi etken midir sizce lpg filtresini de değişmeyi düşünüyorum bu konuda fikir verebilir misiniz bana acaba ? Tüketim fazla. Aracınızın yağ (filtreler) ve LPG bakımlarını yaptırıp, yeniden LPG kalibrasyonu ile çok daha düşük değerler elde edebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Arkadaşlar iyi akşamlar herkese Cuma günü 2010 Focus 1.6 Titanium aracımı alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.Cuma günü aracı Adanadan aldıktan sonra depoyu full ledim.Kilise geldiğimde tekrar akaryakıt istasyonuna girdim ve doldurmalarını istedim.280 km yol geldim ve depo 28 lt kadar aldı kadar lpg aldı.Bu hesaba göre otobanda 1 lt lpg ile 10 km yol almış oluyorum.Bu arada yol boyu cc ile 120 hızla geldim.Sizce bu yakıt tüketimi normal mi Adanada fullediğim yer Shell idi kiliste opetten aldım bu farkeder mi.Bir de kilise gelince aracın hava filtresinin bitmiş olduğunu gördüm ve değiştim bu da bi etken midir sizce lpg filtresini de değişmeyi düşünüyorum bu konuda fikir verebilir misiniz bana acaba ? Tüketiminiz fazla gözüküyor. Yol tırmanma ağırlıklı mıydı? Aracınız otomatik vites mi? Ben şehir içi en son 250tl LPG ile 1000km yaptım. Bakımdan sonra tabii yakıt ciddi düştü Yorum bağlantısı
Yagiz Erturk AYTAR 8 Ocak 2014 Paylaş 8 Ocak 2014 Tüketiminiz fazla gözüküyor. Yol tırmanma ağırlıklı mıydı? Aracınız otomatik vites mi? Ben şehir içi en son 250tl LPG ile 1000km yaptım. Bakımdan sonra tabii yakıt ciddi düştü Yani Adana Gaziantep yolu hafif tırmanma denebilir.Bu arada aracım da vites manuel sizin söylediğiniz şehir içi değeri çok iyi bakalm filtreleri değiştim lpg filtresini de değişelim tekrar ölçerim teşekkür ederim oğuzhan bey Tüketim fazla. Aracınızın yağ (filtreler) ve LPG bakımlarını yaptırıp, yeniden LPG kalibrasyonu ile çok daha düşük değerler elde edebilirsiniz. Teşekkürler tamer bey yağ ve filtreleri dün değiştim haftasonu da lpg filtresini değişcem bakalım etkileyecek mi Yorum bağlantısı
ömür ölmez 8 Ocak 2014 Paylaş 8 Ocak 2014 (düzenlendi) Pazartesi günü bende yeni aldığım Focus II ile Düzce'den - Ankara'ya 110 km sabit hızla geldim. Düzce'den litresi 3.14 TL olan Shell'den LPG alıp depoyu fulledim.. Kaç km geldiğimi şu an için unuttum ama Ankara'ya gelince depoyu tekrar doldurdum.Shellden aldım litresi 2.95 TL.. Litre olarak hesaplamıştım fakat aklımda kalmadı..Sadece km başı 0.25 kuruş uzun yolda yaktığını hesaplamıştım. 8 Ocak 2014 tarihinde ömür ölmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 11 Ocak 2014 Paylaş 11 Ocak 2014 Yani Adana Gaziantep yolu hafif tırmanma denebilir.Bu arada aracım da vites manuel sizin söylediğiniz şehir içi değeri çok iyi bakalm filtreleri değiştim lpg filtresini de değişelim tekrar ölçerim teşekkür ederim oğuzhan bey Teşekkürler tamer bey yağ ve filtreleri dün değiştim haftasonu da lpg filtresini değişcem bakalım etkileyecek mi Bir de arabayı yeni aldığınız için alışma evreniz olucak arabanıza. Hangi devirde en rahat şekilde gittiğini, yokuşa göre vites seçimini bunları tam olarak tanıdıktan sonra yakıtınız düşecektir. Lastik havalarınız en az 33 olsun, filtreleriniz tertemiz olsun sadece filtrelerde değil bakımları tam olsun, gazı bence Shell'den alın bu tip ufak şeyler yakıtınızı etkiliyor özellikle lastik havası. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Toplam 30,9 litre LPG aldım boş depoya. 84TL tuttu. Bugün 330 kmdeyke. Tekrar gaz aldım. Normalde benzine geçene kadar beklerim ama benzin az diye aldım tekrar LPG. Ortalama hızımda 40km çıktı bu sefer. Bir dahaki depoya daha da düşecek diye tahmin ediyorum. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 Toplam 30,9 litre LPG aldım boş depoya. 84TL tuttu. Bugün 330 kmdeyke. Tekrar gaz aldım. Normalde benzine geçene kadar beklerim ama benzin az diye aldım tekrar LPG. Ortalama hızımda 40km çıktı bu sefer. Bir dahaki depoya daha da düşecek diye tahmin ediyorum. lpg kaç tl sizin oralarda ? Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 lpg kaç tl sizin oralarda ?2.71 tl yapıyor ;D bizim burada 3.09 Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 2.71 tl yapıyor ;D bizim burada 3.09 aynen oyle ondan sasırdım biraz burda 3.10 . Yorum bağlantısı
onurdursun 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 bir depo 35-36lt lpg ile şehir içi 330km yaptı, ayarıda daha yeni yaptırdım ama genede fazla geldi yakıt bana Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 16 Ocak 2014 Paylaş 16 Ocak 2014 lpg kaç tl sizin oralarda ? Ankara'da 2.75 lpg fiyatı Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ocak 2014 Paylaş 16 Ocak 2014 bir depo 35-36lt lpg ile şehir içi 330km yaptı, ayarıda daha yeni yaptırdım ama genede fazla geldi yakıt bana Son zamlardan sonra şehir içi 33krş çok değil bence Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 16 Ocak 2014 Paylaş 16 Ocak 2014 Ankara'da 2.75 lpg fiyatı cok iyi ya hangi marka ? Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 16 Ocak 2014 Paylaş 16 Ocak 2014 Milangaz. Shell de 2.85 bugün Shellden aldım hatta. Kullandığım güzergah %80 aynı ve nerde ışık var nerde yokuş ve inşş var iyi biliyorum ona göre dikkatli kullanıyorum. O da tüketimimi düşürüyor baya. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 Aracı otomatik olan arkadaşlar için karşılaştırma yapabilecekleri konu açılmıştır.Bilginize...Link : http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/253089-focus-2-otomatik-yak%C4%B1t-t%C3%BCketimi-2005-2011/ Yorum bağlantısı
ömür ölmez 17 Ocak 2014 Paylaş 17 Ocak 2014 Arkadaşlar Merhaba, 2011 Focus II H.B 100 Ps sahibiyim. Aracı yeni aldım BRC marka lpg mevcut. Ankara'da Shell Lpg fiyatı 2.86 TL / Lt. 100 Km'de 11.8 LT Lpg tüketimim var.. TL bazında sorarsanız 335 kuruşa geliyor..Bana yüksek gibi geldi biraz. Sizce yakıt tüketimi nasıl ? İyi bir BRC ustası var ise ayar için önerir misiniz ? Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 4 ileri otomatik, Focus 2,5 için şehir içi 10-11 litrelerde oluyor benim hep. 100-110 gittiğim uzun yollarda dikkatli kullandığımda en düşük 7,0 litre ortalama yaptım. Dağlık yollarda, sollamalar da yapıyorsam en yüksek 8,5 litre ortalamam oldu. Şehir içinde, aldığım litrenin yanına bir tane sıfır koyuyorum. Benim menzilim oluyor genelede Yorum bağlantısı
Recommended Posts