İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Burak ilgin

evet lpg değerleri, sizin verdiğiniz değerleri lpg takıldı takılalı göremedim, bir sorun var galiba bizim lpg'de, bu arada yakıt 2.85-90 arasında

2.55 2.60'dan alıyorum full depo 450km bende görmedim mustafa. Çok garip

Yorum bağlantısı

evet lpg değerleri, sizin verdiğiniz değerleri lpg takıldı takılalı göremedim, bir sorun var galiba bizim lpg'de, bu arada yakıt 2.85-90 arasında

Karabük te 2.78 lpg lt si 20 tl ile 78/80 km arası yol yapıyorum. Karabük den ankaraya geldim ablama etimesgut elvan kent e indim 38 tl lpg aldı araç :) 215 km bu arada

Bu arada tartatini marka lpg kiti

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Dayı valla 38 litre gaz ile 305 km gittim sehir içi İstanbul trafiği. Bizim arabada bir sıkıntı mı var yoksa normale yakın bir değer midir anlayamadım. hele 450km yapanları ağzı açık okuyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

şehir içi 450 bilmiyorum 23 krş falan tekabul edıyor da  360 km falan yapıyorum 2,78 den 26 krş a falan gelıyor oda 43 lt tank ama 35 lt de doluyor.

Yorum bağlantısı

Dayı valla 38 litre gaz ile 305 km gittim sehir içi İstanbul trafiği. Bizim arabada bir sıkıntı mı var yoksa normale yakın bir değer midir anlayamadım. hele 450km yapanları ağzı açık okuyorum.

38 litre gaz ile en az 350-360 gidebilmeniz lazım. Arabanızda bir sorun olsa, daha da az kilometre yapardınız. Sanırım sürüş stiliniz biraz seri. Yokuşaşağı cut off yapmayı ve biraz da yavaş kalkış yapmayı deneyin.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

LPG'yi ilk taktırdığım günden beri ne kadar yakıt aldım, ne kadar yol gittim hepsini kaydediyorum. Henüz taktıralı 1300 km civarı oldu. Şehiriçi tüketim verileridir.

LPG-TUKETIMI.jpg

Valla kullanım şehir içi diyorsunuz 21 küsürler çok güzel rakamlar. yalnız dikkatimi çeken şu ki ilk satırda 23,6 yı görüyorum ve ardından bir anda sihirli değnek değmiş gibi yakıt 21 e düşüyor. O arada araca bir şey yapıldı mı? Ha birde 2,55 den yakıtı uygun alıyorsunuz bizim burda Shell 2,83 ;(

Opetci takılıyordum ama burda 2 tane opet var ve 2 si de aynı kişinin kime sorsam opet in gazı daha az km yapıyor diyorlar rivayete göre soğutucuyu çalıştırmıyorlarmış buda sıcak günlerde hava basmasına yol açıyormuş. bende opette az km yaptığımı düşünüp Shell e geçtim 30 km falan farkediyor. Opetin pompası 1 dk da depoyu dolduruyor ekrandaki rakamları okuyamıyorum bile sayaç fırıl fırıl dönüyor. Shelde ise çok yavaş doluyor. Gaz hızlı doluyorsa bir problem var demek diyen pomacılar var bilmiyoruz artık bi Shell tufasına kapıldık gidiyoruz. Yeni arabama daha opetten almadım bi kere de ordan deneyeceğim bakalım. 25 kuruş uzun yolda yakıtı görünce forddan soğuyorum. Hergün yakıtı düşürmenin yolunu arıyorum.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

LPG'yi ilk taktırdığım günden beri ne kadar yakıt aldım, ne kadar yol gittim hepsini kaydediyorum. Henüz taktıralı 1300 km civarı oldu. Şehiriçi tüketim verileridir.

LPG-TUKETIMI.jpg

Kullandığınız güzergah tam olarak neresi? Birde rica etsem deponuzu doldurduğunuzda yol bilgisayarını komple sıfırlayıp depo bitene kadar çıkan ortalama hızınızı söyler misiniz? Ben Ankara'da geçen depo 30.5 LT lpg ile full şehir içi sonrasında 120 km boyunca 150-160 km hız aralığında 310km yaptım. Siz 30.75lt lpg ile 360 km yapmışsınız baya iyi bir değer şehir içinde güzergahınız ve ortalama hızınızı merak ediyorum.

lpg 2.85, uzun yolda 100 km hız sabitleyici açık, 25-28 kuruş,  şehir içi 35 kuruş yakıyorum, araç 115 bg, sizce nasıl ?

Sanırım arabanızda 18 jant ve açık hava filtresi var bu yüzden bence şehir dışı normal şehir içi yüksek. Tabi Ankara'da Shell 2,56 bu da en pahalı LPG en ucuzu 2.3 civarında. Şehir içi biraz yüksek o da değişkendir şehir içi var şehir içi var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Çayyolu-Eskisehir Yolu-Ostim

Bu istikamet şehir içi sayılmaz ki. Şehir içi dur kalk trafiğinin olduğu yoldur orası resmen şehir dışı 5. vitese attı mı uzun süre devam edebilirsiniz. Bu yol şehir içi değil.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Şehir içi şehir içidir. Burası da şehir içi, sizin dediğiniz yerlere meydan denir. Meydanlar da şehir içi'dir. O zaman ostim çayyolu şehirdışı, şehirler arası yollar da yurtdışı olsun.

Ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum. Şehir içinde trafik olur dur kalk olur dediğiniz güzergahta bunlar çok az neredeyse yok bile sayılır. Benim için sorun değil fakat bunu bilmeyen adam zannedecek ki benim arabam çok yakıyor. Şehir içi sayılması için bence ortalama hız en fazla 30 çıkmalı. Bak benim günlük güzergahım, Dikimevi, Kurtuluş, Sıhhıye, Gazi Mah, Çukurambar, Eskişehir yolu, yapracık ve aynı istikametten geri dönüş. Buna ben şehir içi demiyorum karışık çünkü. Buna bakarak sizin kullandığınız yol şehir içi sayılmaz. Bakın şehir içi değil demiyorum ama şehir içi sayılmaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum. Şehir içinde trafik olur dur kalk olur dediğiniz güzergahta bunlar çok az neredeyse yok bile sayılır. Benim için sorun değil fakat bunu bilmeyen adam zannedecek ki benim arabam çok yakıyor. Şehir içi sayılması için bence ortalama hız en fazla 30 çıkmalı. Bak benim günlük güzergahım, Dikimevi, Kurtuluş, Sıhhıye, Gazi Mah, Çukurambar, Eskişehir yolu, yapracık ve aynı istikametten geri dönüş. Buna ben şehir içi demiyorum karışık çünkü. Buna bakarak sizin kullandığınız yol şehir içi sayılmaz. Bakın şehir içi değil demiyorum ama şehir içi sayılmaz.

Zaten fabrikanın yaptığı testlerde şehiriçi diye alınan argümanlar düşük hız kısa süreli hareket dur kalk vs. dir. Hiç durmadan uzun süreli kullanım bu tanıma girmez. Örneğin burada da benzer bir güzergah var ort. yakıtı sıfırlayıp gidip gelirseniz ekranda 6 litre/100km görürsünüz.

" - Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir. "

Yorum bağlantısı

Şehir içi şehir içidir. Burası da şehir içi, sizin dediğiniz yerlere meydan denir. Meydanlar da şehir içi'dir. O zaman ostim çayyolu şehirdışı, şehirler arası yollar da yurtdışı olsun.

Coğrafi olarak şehir içi olabilir de sürüş tarzı olarak, şehir içi sürüş tarzını yansıtmıyor. Örneğin siz güzergahınızda kaç kere dur-kalk yapıyorsunuz. Örneğin 1 kilometre içinde 3 defa durup, 50-60 a kadar hızlanıp tekrar duruyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

Coğrafi olarak şehir içi olabilir de sürüş tarzı olarak, şehir içi sürüş tarzını yansıtmıyor. Örneğin siz güzergahınızda kaç kere dur-kalk yapıyorsunuz. Örneğin 1 kilometre içinde 3 defa durup, 50-60 a kadar hızlanıp tekrar duruyor musunuz?

:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Bu istikamet şehir içi sayılmaz ki. Şehir içi dur kalk trafiğinin olduğu yoldur orası resmen şehir dışı 5. vitese attı mı uzun süre devam edebilirsiniz. Bu yol şehir içi değil.

aynen. ortalama 50km/h yapıp şehir içi 21kr yakıyor lpg ile benin araba diyorlar 36kr yakıyorum diye tdci ı yakasım geliyor.(15km/h ortalama ile)

tarihinde ahmet ihsan akşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

bugün lpg yi tamamen bitirdim. 305 km de. 36, lt gaz ile.

yani 1 lt ile 8,3 km gitmiş. 100 km 12 lt biraz fazla yakmış şehiriçi :(

Yorum bağlantısı

Biraz fazla. 9-10 litre civari bir tuketiminiz olmali. Ama bence tuktum fazlaliginiz suris stili kaynakli.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

bugün lpg yi tamamen bitirdim. 305 km de. 36, lt gaz ile.

yani 1 lt ile 8,3 km gitmiş. 100 km 12 lt biraz fazla yakmış şehiriçi :(

Kullanım güzergahınıza göre 12 lt çok çok değil. Ben 315kmdeyim 30.5LT gaz ile henüz bitmedi ama sabah alırım sanırım tekrar. Ortalama hızımda 26 gösteriyor yb. Sizin güzergahınız nasıl günlük kaç km kullanıyorsunuz çok trafikte kalıyor musunuz bunlar önemli etken. Bende çok dur kalka düştüğüm zaman 11 12 litreleri görüyorum. Ani kalkışlar yapmamaya dikkat edin bir de eğer yol sabit bir hızda ilerlemeye müsaitse hemen seyir hızına çıkıp hızınızı sabitleyip devam edin bu şekilde yakıtınız düşer. Önünüzdeki kırmızı ışıkları takip edin. Ne kadar çok fren o kadar çok gaza basmak demek. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

26 km ortalama hız 30,5litre gaz ile %30 şehir dışı olarak 315 km yol yaptım benzine geçmeden tekrar yakıt aldım. Bakım zamanı geldi 60bin km nin 40 bini boyunca lpgli kullandım.

Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ

Ben Şehir içi olmak üzere km de yazın 28 krş kışın ise 30 - 32 krş yakıyorum. Benzinli olarak 2 sene önce 60 kr yakıyordum. Lpg ye geçtiğim için çok memnunum.

80 TL'ye bir depo gaz alıyorum ve 250 km yol gidiyorum da diyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

Ben Şehir içi olmak üzere km de yazın 28 krş kışın ise 30 - 32 krş yakıyorum. Benzinli olarak 2 sene önce 60 kr yakıyordum. Lpg ye geçtiğim için çok memnunum.

80 TL'ye bir depo gaz alıyorum ve 250 km yol gidiyorum da diyebiliriz.

yogun şehiriçi trafikmi hangi il serkan bey

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Alınan LPG: 31.8 Lt

Yapılan Yol: 320KM

LPG fiyatı: 2.61 Shell

Ortalama hız: 35KM/h

Kuruş değeri: 26 kuruş

Hiç az yaksın diye dikkat etmedim bir sefer fiesta ile 10 km boyunca gazladık en az 140 ile gittik. Sanki biraz daha az yakabilirdi çünkü genelde akan yolları tercih ettim trafiğe dur kalka pek girmedim. Bakımı bi yapalım o zaman asıl değerleri görürüm.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fatih Ozen

merhaba.

Aracım 2008 TDCI Collek.100.000 km de . dizel ile alakalı sorum olacaktı.Nereye yazabilirim bilmiyorum?. :(

( sorum şu;soğuk havalarda egsoztan çok az su damlacığı görüyorum kimi zaman.Bu normalmi yada neyin belirtisi olabilir.)

Ayrıca -15 lerde sabah kontağa bastığımda hemen alıyor.Seste de anormallik olmuyor.Sadece zıııı diye ince bir ses ısınıncaya kadar devam ediyor.

Şimdiden teşekkür ederim. :bravo: 

Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk

Merhaba ford severler benim aracim 2009 model ford focus 1.6 trend hb model

Bugün aracimin lpg si tamamen bitti

tüketim değerlerini yazıyorum

Toplam alinan yol 350 km

Ortalama hiz 30 km/h

Toplam lpg tüketimi 37 litre

Lpg aldığım fiyat mogaz 2.9 tl

1 km de harcanan tutar 31 kuruş

Toplam benzin tüketimi 8 litre

Benzin fiyat 4.8 tl×8=38.4 tl

Karisik yakıt tüketimi lpg 107.3tl +benzin38.4 ÷ gidilen yol 350km =0.41kuruş

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Merhaba ford severler benim aracim 2009 model ford focus 1.6 trend hb model

Bugün aracimin lpg si tamamen bitti

tüketim değerlerini yazıyorum

Toplam alinan yol 350 km

Ortalama hiz 30 km/h

Toplam lpg tüketimi 37 litre

Lpg aldığım fiyat mogaz 2.9 tl

1 km de harcanan tutar 31 kuruş

Toplam benzin tüketimi 8 litre

Benzin fiyat 4.8 tl×8=38.4 tl

Karisik yakıt tüketimi lpg 107.3tl +benzin38.4 ÷ gidilen yol 350km =0.41kuruş

8 litre tükettiğini nasıl hesap ettiniz? Benzin deposunu da fulleyip LPG deposu boşaldığında benzini de mi doldurdunuz?

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

merhaba.

Aracım 2008 TDCI Collek.100.000 km de . dizel ile alakalı sorum olacaktı.Nereye yazabilirim bilmiyorum?. :(

( sorum şu;soğuk havalarda egsoztan çok az su damlacığı görüyorum kimi zaman.Bu normalmi yada neyin belirtisi olabilir.)

Ayrıca -15 lerde sabah kontağa bastığımda hemen alıyor.Seste de anormallik olmuyor.Sadece zıııı diye ince bir ses ısınıncaya kadar devam ediyor.

Şimdiden teşekkür ederim. :bravo:

Benim eskiden beri bidiğim bir bilgi vardı egzostan damlayan su motorun sağlıklı çalışmasının göstergesidir derlerdi ustalar...

Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk

evet ford sever  arkadaşım aracın benzin deposunu ve  lpg yi  opet mogaz dan fulledim sonra düştüm şehir içi yollara aracı hızlı ve devirsiz kullanmamaya özen gösterdim bulunduğum il bursa merkez trafik bayağı bir yoğun

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...