İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Volkan Doğrular

Tamamen boş depoya mı 29LT gaz aldınız? Full şehir içi ise ortalama hızınız kaç? Ben depoyu doldurursam yol bilgisayarını komple sıfırlıyorum böylece ort hızımı da görebiliyorum. Ben 29km ortalama hızla 30.5 LT gaz ile 369km yapmıştım şehir içinde rekorum bu genelde 300-330 arası giderim. Siz iyi gimişsiniz

Tamamen boş depo değil , hesaplamamı full depo ile yaparım  her yakıt alışımda depoyu doldururum gösterge km.sini sıfırlarım , kırmızı ışık yanar veya yolum istasyon yakınından geçer ise depoyu tekrar doldurur göstergedeki km.yi not alır tekrar sıfırlarım bu şekilde hesap yaparım. Ortalama hıza çok fazla dikkat etmedim ama yaklaşık 8-9 lt yakıyorum. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Tamamen boş depo değil , hesaplamamı full depo ile yaparım  her yakıt alışımda depoyu doldururum gösterge km.sini sıfırlarım , kırmızı ışık yanar veya yolum istasyon yakınından geçer ise depoyu tekrar doldurur göstergedeki km.yi not alır tekrar sıfırlarım bu şekilde hesap yaparım. Ortalama hıza çok fazla dikkat etmedim ama yaklaşık 8-9 lt yakıyorum. 

LPG'de en doğru ölçüm depoyu doldurum benzine geçene kadar kulanıp o şekilde alınan yakıt / yapılan km olarak bulunur. Ben bu şekilde yapıyorum şehir içi 8 - 9 lt LPG gayet iyi bir değer

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

benim focusun havafiltre kutusunun altı açık bu yakıtı ne kadar arttırır

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

şehir içi 8-9lt yakmasının imkanı yok, arabanın teknik verisinde zaten sehir içi 8lt benzin tüketimi var, bu değer karışık tüketimdir yada şehir içi denilen yerde trafik diye birşey yoktur. 35lt gaz ile şehir içinde 2-3km lik bol trafik ışıklı kullanım şartlarında 350km götürüyor karışık kullanımda 400km düz yolda kullanıma göre 450km nin üzerine çıkabiliyor benim aracım

Tamamen şehir içi Ankara trafiğinde 30.5LT gaz ile 369kmde arabam benzine geçti. Trafik dur kalk çok etkiler. Eğer dur kalk yoksa bu tam olarak şehir içi sayılmaz tabiki. Ben şehir içinde ortalama 9-10.5 yakıyorum duruma göre

benim focusun havafiltre kutusunun altı açık bu yakıtı ne kadar arttırır

Yakıttan ziyade daha başka motora toz pislik çekerse çok daha zararı olur bence yaptırın

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

Tamamen şehir içi Ankara trafiğinde 30.5LT gaz ile 369kmde arabam benzine geçti. Trafik dur kalk çok etkiler. Eğer dur kalk yoksa bu tam olarak şehir içi sayılmaz tabiki. Ben şehir içinde ortalama 9-10.5 yakıyorum duruma göre

Yakıttan ziyade daha başka motora toz pislik çekerse çok daha zararı olur bence yaptırın

motora zararı olur tabikide ben yakıta etkisini bekliyorum aracımın fazla yakması bundan mı mesele yoksa yenisini almayı düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Motora vereceği zararın yanında yakıtı düşünmeyin bence :) çok yaktırır desek mi hemen değiştirirsiniz yoksa motora her an büyük sıkıntı çıkarabilir desek mi yenisini alırsınız :)

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

Motora vereceği zararın yanında yakıtı düşünmeyin bence :) çok yaktırır desek mi hemen değiştirirsiniz yoksa motora her an büyük sıkıntı çıkarabilir desek mi yenisini alırsınız :)

açık konuşmak gerekirse aracı satıp satmama konusunda kararsızım. yakıttan dolayı. kutunun çıkmalarına bakıyorum alacağım kesin olarak da çok sesli çalışıyor araba. yakıta etkisini araştırıyorum şimdi bazıları etkilemez diyor kimisi etkiler vs. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

açık konuşmak gerekirse aracı satıp satmama konusunda kararsızım. yakıttan dolayı. kutunun çıkmalarına bakıyorum alacağım kesin olarak da çok sesli çalışıyor araba. yakıta etkisini araştırıyorum şimdi bazıları etkilemez diyor kimisi etkiler vs. 

Mesela ne kadar yakıyor? Ölçümünüzü nasıl yapıyorsunuz? Güzergah nasıl? 

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

Mesela ne kadar yakıyor? Ölçümünüzü nasıl yapıyorsunuz? Güzergah nasıl? 

benim 2006 tren focus var

geçen depoyu fullendim şehiriçinde  108 km de gezdikten sonra yeniden fulledim 13,76 lt gaz aldı 105 km de 14 lt yaktı diyelim.(daha önceki denemelerde aynı çıktı.) 

1 lt ile 7,5 km gitmiş. 

fulledikten sonra 230 km si otobanda 80/120 arası kullandım 3000 devri geçmedim 10 km de şehir içi kullandım dönüşte yagmurluydu 50 km vs o şekilde gittim. 

aynı pompadan 20 lt gaz aldı 1lt 12 km yaptı. 

şehiriçi 1lt gaz ile 7,5 km 

şehirdışı 1lt gaz 12 km götürdü 

nasıl sizce 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz
(düzenlendi)

benim 2006 tren focus var

geçen depoyu fullendim şehiriçinde 108 km de gezdikten sonra yeniden fulledim 13,76 lt gaz aldı 105 km de 14 lt yaktı diyelim.(daha önceki denemelerde aynı çıktı.) [/size]1 lt ile 7,5 km gitmiş. [/size]fulledikten sonra 230 km si otobanda 80/120 arası kullandım 3000 devri geçmedim 10 km de şehir içi kullandım dönüşte yagmurluydu 50 km vs o şekilde gittim. [/size]aynı pompadan 20 lt gaz aldı 1lt 12 km yaptı. [/size]şehiriçi 1lt gaz ile 7,5 km [/size]şehirdışı 1lt gaz 12 km götürdü [/size]nasıl sizce [/size]

Hocam şehir dışı verileriniz normal duruyor. Otomatik vites ki aracınız? Lastik ölçüleri ne? Şehir içi biraz yüksek. Ben bu depoda tamamen şehiriçi kullandım hatta 4 ve 5. vitese atmadım diyebilirim. Bakalım ben 30.5 litre gaz ile kaç km yapıcam. Lpg kitiniz ne? Lpg filtresi en son ne zaman değişti? Aracın bakımları ne durumda? Lastik havaları da önemli. tarihinde Oğuzhan Deniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Lpg de tuketim olcumleri malesef benzin gibi olmuyor. Tamamen dolu depoyu tamamen bosaltip, yeniden dolum yaptiginizda aldiginiz litre uzerinden hesap yapmalisiniz. Aksi halde dolu depo ile 100-200 km gidip depoyu doldurmak lpg de sizi yaniltir.

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Ben boş depo ile gezemiyorum hep dolu durur benim depom. Benzin de yarım depoda duruyor. Onu da bi ara elim bollaşınca fullemeyi düşünüyorum. Şehir içinde pek km yapamıyorum zaten evin önünde yatıyor araba. Haftada binsem binsem 5-10 km binebiliyorum şehir içinde hafta içi. Haftada bir de 220 km uzun yol yapıyor ve geldiğimde depoyu doldurup geri yerine çekiyorum. Depoyu tam boşaltıp aynı pompadan gaz almayı beklersem 2 kere gidip geldiğimde 440 km falan oluyor ki o da gaz bitiyor. Hal böyle olunca depoyu dolduruyorum gidip gelip gene dolduruyorum ve bu şekilde ölçmeye çalışıyorum. Ve hep aynı pompadan alıyorum. Şimdi gelelim yakıt tüketimine...

Dün 217 km yol gittim geri geldiğimde 18,77 Lt. x 2,83 TL. = 53,12 TL. yakıt sarfiyatı oldu. Buda Km de 0,244 TL yani 24 kuruş. Yada 100 km de 8,65 lt lpg tüketimi var. Ve bana sanki çok yakıyor gibi geldi. Aracı yeni aldım ve bu yakıt bana çok geliyor. Daha önce Mondeo 2.0 kullanırken 20 kuruş civarında yakıyordu. Yakıtı etkileyen tüm bileşenleri bulup bu yakıtı düşürmek için uğraşacağım. Ama herkes aracın yakıtının gayet iyi olduğunu söylüyor. Siz ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

düzde normal kullanımda 20krş ideal 24 biraz fazla

Bence de biraz fazla ama kime desem 24-25 i çok iyi dedi çıkmıştı. Kafamda soru işareti vardı ki dün arabaya ön takım yaptırırken farkettim arabanın hava filtresinin alt hortumu düşmüş filtre kutusunda da tırnaklar kırılkmış akıllı vidayla falan tamir etmişler ah bu ustalar yok mu? Servis hemen parça değiştiriyor diye kızıyoruz ama bu şekilde tamir edeceğine değiştirse daha iyi. Muhtemelen hava filtresinden kaynaklı olarak araç çok yakıyor. Şimdi hemen geldim ve hava filtresi kutusu araştırmaya başladım bile. Değişimini yapınca hemen yakıtı ölçeceğim. Eminin ki büyük oranda fark edecektir.

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

Hocam şehir dışı verileriniz normal duruyor. Otomatik vites ki aracınız? Lastik ölçüleri ne? Şehir içi biraz yüksek. Ben bu depoda tamamen şehiriçi kullandım hatta 4 ve 5. vitese atmadım diyebilirim. Bakalım ben 30.5 litre gaz ile kaç km yapıcam. Lpg kitiniz ne? Lpg filtresi en son ne zaman değişti? Aracın bakımları ne durumda? Lastik havaları da önemli.

araç düz. 16 jant araç 205/55/16 sabırım trendlerin orjinali 795/65/15 ama ben aldıgımda bu vardı.

atiker en son çıkanı arıza lambası vs yakmayandan.

aldıgımda üstünde çıkma eski bir brc vardı ondada fazlaydı yakıtı bende atiker taktırmıştım.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

araç düz. 16 jant araç 205/55/16 sabırım trendlerin orjinali 795/65/15 ama ben aldıgımda bu vardı.

atiker en son çıkanı arıza lambası vs yakmayandan.

aldıgımda üstünde çıkma eski bir brc vardı ondada fazlaydı yakıtı bende atiker taktırmıştım.

İyi bir ayar yaptırın sonrasında tekrar deneyin bence çünkü lpgde ustalık ve ayar önemli. Bu en son tüketimimi paylaşıyorum,

30.5lt gaz aldım 78tlye fullendi (2,55 shell) tamamen şehir içi dur kalk ara sokak trafiğinde 150 km yol yaptım sonra havaalanına gittim 30km yarı şehir dışı diyebilirim sonrasında da 150-160 km aralığında otobanda 120km yol yaptım full bastım yani. Sonrasında da 310 km diyince araba benzine geçti. 25 kuruş yaklaşık 10lt lpg tüketimim oldu yani bence iyi ve arabanında 60bin bakımı geldi yani araba da bakımsız.

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

İyi bir ayar yaptırın sonrasında tekrar deneyin bence çünkü lpgde ustalık ve ayar önemli. Bu en son tüketimimi paylaşıyorum,

30.5lt gaz aldım 78tlye fullendi (2,55 shell) tamamen şehir içi dur kalk ara sokak trafiğinde 150 km yol yaptım sonra havaalanına gittim 30km yarı şehir dışı diyebilirim sonrasında da 150-160 km aralığında otobanda 120km yol yaptım full bastım yani. Sonrasında da 310 km diyince araba benzine geçti. 25 kuruş yaklaşık 10lt lpg tüketimim oldu yani bence iyi ve arabanında 60bin bakımı geldi yani araba da bakımsız.

çok iyi bir yakıt.

bakalım filtre kutusu ve jantı halledince ne olacak

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

çok iyi bir yakıt.

bakalım filtre kutusu ve jantı halledince ne olacak

Lastik ölçüsünün bir etkisi olmaz bence sırf bunun için masraf yapmayın ama aracın bakım durumu, lastik basınçları, lpg filtre temizliği, kullanılan güzergaha hakim olmak (nerde ışık var nerede yokuş var nerede yeşil dalga var) gibi bir çok etken var. Aracınızın yol bilgisayarı var mı?

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

Lastik ölçüsünün bir etkisi olmaz bence sırf bunun için masraf yapmayın ama aracın bakım durumu, lastik basınçları, lpg filtre temizliği, kullanılan güzergaha hakim olmak (nerde ışık var nerede yokuş var nerede yeşil dalga var) gibi bir çok etken var. Aracınızın yol bilgisayarı var mı?

yol bilg yok. jantlar yamuk ve flaş takılmış ondan direksiyonda titreme oluyor. temiz bir 15 veya 16 jant farketmez bulursan değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
Burak ilgin

LPG'yi ilk taktırdığım günden beri ne kadar yakıt aldım, ne kadar yol gittim hepsini kaydediyorum. Henüz taktıralı 1300 km civarı oldu. Şehiriçi tüketim verileridir.

LPG-TUKETIMI.jpg

96tl 450km çok çok iyi..

1- LPG yi nerden alıyorsunuz? 

2- Bu veriler uzun yolda mı şehir içinde mi karışık mı ? 

3- Jant Lastik ebatlarını öğrenebilir miyim? 

4- Arabanız kaç model? 115 hp mi? 

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

29ekimde benzine geçince 30 tl'lik LPG aldım. 30/2.78=10.79 lt. 105 küsür km'de yine benzine geçti. Günde benzinden lpgye geçinceye kadar 200 -300 metre gitse yaklaşık 1,5 km oradan. Yani 10,79 litreyle 104 km gitti. Ortalama 10.37 litre/100km çıkıyor. Ekranda ise 9.3 lt/100 km yazıyordu. Bu arada 40 km sehirdışı kalanı durkalk ve ayar için rölanti de çalışma vs.

Yorum bağlantısı

lpg 2.85, uzun yolda 100 km hız sabitleyici açık, 25-28 kuruş, şehir içi 35 kuruş yakıyorum, araç 115 bg, sizce nasıl ?

lpg değeri mi bu. Bence çok fazla benim araç 19/20 krs arasinda yakıyor şehir içi sürekli dur kalk 25/26 krs yakıyor
Yorum bağlantısı
Rifat Gelve

focusa bir kere daha hayran kaldım Allah nazardan saklasın.

haftasonu yozgattan kayseriye gittim araçta 3 yetişkin 1 çocuk vardı bagaj azdı 90-100 km hızla yol bilgisayarı 5.5 gösterdi zannedersem lpgde 1.1 litre yol bilgisayarına ekleniyor lpg yi 2,53 den aldım km.de 16,7 kuruş yakmış görünüyor.

bir de kayseri şehiriçinde denedim yakıtı. kayseriye varınca depoyu doldurdum yozgata gelirken yeniden aynı istasyondan(milangaz) doldurdum aldığı yakıta göre şehiriçinde de 23,5 kuruş yaktı. trafik haftasonu çok yoğundu ve ışıklarda da epey bekledik.

bir de forda çok yakıyor diyorlar daha ne olsun eski arabam golftü o küçük araba bile bu kadar yakıyordu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...