İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Önder Kuru

Cumartesi Bursa YEni Sanayi Sitesi'ne gittik geldik; 2 yetişkin ile giderken arkada 1 adet tipo bagaj kaputu(camlı) gelirken 2 adet tipo bagaj kaputu(biri camsız), 304 km yol ortalama hız 86 km/saat ortalama tüketim 6,7lt/100 km(ekranda) gerçekleşen 7,1 lt/100 km LPG. LPG fiyatı: 2,70 x 7,1/100 = 0,191 yani 19 kuruş yakmışım. Hiç yüklenmedim araca 90-120 km hız aralığını hiç aşmadım neredeyse(ne aşağıdan ne yukarıdan).

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

6,7 hadi olsun 7,1 gaet başarılı değerler...

Bir keresinde 6,2 görmüşlüğüm var ekranda ama LPG 'yi ölçmemiştim, hedefim 6 lt'nin altı... :nargile:

Yorum bağlantısı

Bir keresinde 6,2 görmüşlüğüm var ekranda ama LPG 'yi ölçmemiştim, hedefim 6 lt'nin altı... :nargile:

Benim focusum klasik otomatik. Yakıt tüketimini düşürmek konusunda bilgili ve tecrübeli biriyim. Normal kullanımlarımda şehiriçi tüketimim 10 litre civrında. Şehirdışında ise 7 nin altına hiç inemedim ve ortalamam genelde 8 litre oluyor.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Benim focusum klasik otomatik. Yakıt tüketimini düşürmek konusunda bilgili ve tecrübeli biriyim. Normal kullanımlarımda şehiriçi tüketimim 10 litre civrında. Şehirdışında ise 7 nin altına hiç inemedim ve ortalamam genelde 8 litre oluyor.

Ben çok seyrek çıkıyorum şehirdışına, sürekli 3-4 km'lik kısa mesafeli güzergahlarım var(ev-iş, akraba,arkadaş vs) o yüzden maalesef şehiriçi 11 litre civarı geziyorum...

Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman

2011 Focus SW var triptonik ama ben otomatikte kullandım bagaj ağzına kadar dolu yolcu olarak 5 kişi vardı hız 100-110 arası ortalama klima kapalı 200 TL ile 900 KM'yi geçti. LPG fiyatı 2,70 TL. Alınan Lpg üzerinden çünkü istasyonlarda basınç farkı oluyor :) 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Volkan Doğrular

Genelde şehir içi kullanıyorum 9,1 lt tüketimim var. ( prins kit mevcut)

Yorum bağlantısı
Mehmet Altıok

aracıma lpg taktırdım. lpg ile giderken yol bilgisayarındaki kalan benzin menzilide azalıyor. bu normal bir şey midir? ekrandaki verilen değerlerde sapma olacak mı? (ortalama tüketim kalan yakıt mesafesi v.s)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

aracıma lpg taktırdım. lpg ile giderken yol bilgisayarındaki kalan benzin menzilide azalıyor. bu normal bir şey midir? ekrandaki verilen değerlerde sapma olacak mı? (ortalama tüketim kalan yakıt mesafesi v.s)

Yol bilgisayarında LPG takınca sadece ortalama hız doğru çalışır. Ortalama yakıtı benzine göre hesaplar. Lt cinsinden lpg benzinden %20 daha fazla yakar o yüzden ortalama yakıt yanlış olur. Araba benzinle çalıştığını varsaydığı için doğal olarak da anlık tüketim de yanlış gösterir. Menzil ise düşer ama arada bir kendisi tekrar yükseliyor fakat direk benzin göstergesi oynamaz hiç lpg kullanırken.

Yorum bağlantısı
Mehmet Altıok

Yol bilgisayarında LPG takınca sadece ortalama hız doğru çalışır. Ortalama yakıtı benzine göre hesaplar. Lt cinsinden lpg benzinden %20 daha fazla yakar o yüzden ortalama yakıt yanlış olur. Araba benzinle çalıştığını varsaydığı için doğal olarak da anlık tüketim de yanlış gösterir. Menzil ise düşer ama arada bir kendisi tekrar yükseliyor fakat direk benzin göstergesi oynamaz hiç lpg kullanırken.

sağolasın kardeşim, tam olarak anladım. çok açıklayıcı yazmışsın çok teşekkürler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

benim 2006 tren focus var

geçen depoyu fullendim şehiriçinde  108 km de gezdikten sonra yeniden fulledim 13,76 lt gaz aldı 105 km de 14 lt yaktı diyelim.(daha önceki denemelerde aynı çıktı.) 
1 lt ile 7,5 km gitmiş. 
fulledikten sonra 230 km si otobanda 80/120 arası kullandım 3000 devri geçmedim 10 km de şehir içi kullandım dönüşte yagmurluydu 50 km vs o şekilde gittim. 
aynı pompadan 20 lt gaz aldı 1lt 12 km yaptı. 
şehiriçi 1lt gaz ile 7,5 km 
şehirdışı 1lt gaz 12 km götürdü 
nasıl sizce 

Yorum bağlantısı
Misafir

30 + 14 = 44 litre lpg ile klima açık 390 km şehirler arası Bolu Ankara kalanı şehir içi toplam 530 km yaptım. genelde 120 km sabit hızla gittim. Ortalama tüketim 8.4 litre oluyor. 100 km'de 8 litrenin altında yaktığını söyleyen arkadaşlar araçlarının performansından memnunlar mı?

Bu sefer 30+10 toplam 40 litre aldım 390 km şehirler arası toplam 515 km yol yaptım. Şehirlerarası 90 la gittim  ortalama tüketim 7.8 lt oldu. Kaba hesapla 120 km yerine 90 km ile gitmek arasında 100 km de 0.6 lt fark oluyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bayram tatilinde İstanbul-Kuşadası-İstanbul ve bazı şehiriçi kullanımlardan oluşan 1.400 km yol yaptım.

Yüklü-yüksüz, yoğun trafik, hız sabitleyicili sakin sürüş, klimalı ve klimasız kullanışlarım oldu. 105 litre lpg harcadım. O da 7,5 lt/100 km oluyor.

Lpg dolumlarımı 2,39 ile 2,59 tl arasında aldım. 

Kuşadasına giderken, ucuz lpg satan yerleri telefonuma kaydettim, dönüş yolunda oralardan aldım.

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

benim tüketim fazla desenize

Yorum bağlantısı
Misafir

Tüketimlerinizi litre/100 km olarak yazarsanız daha anlaşılır olur.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru
(düzenlendi)

Şehiriçi: 13,33 lt/100 km

Şehirdışı: 8,33 lt/100 km olarak çıkıyor ölçümleriniz.

Çok da değil az da değil. Güzergahın, araç yükünün, yol durumunun, trafiğin vs hepsi çok önemli...

tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

Şehiriçi: 13,33 lt/100 km

Şehirdışı: 8,33 lt/100 km olarak çıkıyor ölçümleriniz.

Çok da değil az da değil. Güzergahın, araç yükünün, yol durumunun, trafiğin vs hepsi çok önemli...

Tüketimlerinizi litre/100 km olarak yazarsanız daha anlaşılır olur.

şehiriçi 100km/13,14 lt arası

şehirdışı 8,33 gibi

Yorum bağlantısı
Misafir

şehiriçi 100km/13,14 lt arası

şehirdışı 8,33 gibi

Tüketimleriniz biraz yüksek gibi. Ben otomatik focus ile şehiriçi 10 lt, şehirdışı 7,5 lt tüketiyorum.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Tüketimleriniz biraz yüksek gibi. Ben otomatik focus ile şehiriçi 10 lt, şehirdışı 7,5 lt tüketiyorum.

Güzergah çok önemli. Misal burada Balıkesir'de TOKİ yeni mahalle'de oturup Atatürk mahallesinde işyeri olan birisiyle Gündoğan mahallesinde oturup Sakarya mahallesinde çalışan birinin ortalama tüketimleri arasında %50 fark olabilir...

(TOKİ-Atatrük Mah= yaklaşık 7 km ve 3-5 ışık olan ancak yeşildalganın çalıştığı dümdüz yol, diğeri ise keşmekeş mahalle arası sokaklarıyla 5-6 km)

Yorum bağlantısı
Tuğrul PEKDEMİR

Arkadaşlar  2011 focus Hb  şehir içi 35litre ile  270km gidebiliyorum max. Bana çok yüksek geldi. Sizce nasıl..

Yorum bağlantısı
Misafir

Güzergah çok önemli. Misal burada Balıkesir'de TOKİ yeni mahalle'de oturup Atatürk mahallesinde işyeri olan birisiyle Gündoğan mahallesinde oturup Sakarya mahallesinde çalışan birinin ortalama tüketimleri arasında %50 fark olabilir...

(TOKİ-Atatrük Mah= yaklaşık 7 km ve 3-5 ışık olan ancak yeşildalganın çalıştığı dümdüz yol, diğeri ise keşmekeş mahalle arası sokaklarıyla 5-6 km)

Tabi benim belirttiklerim ortalama değerler. Ancak uzun yol hemen hemen herkes için aynı kriterler içeriyor. Işık az, sürat sabit v.s. Arkadaşın 8 küsürlük tüketimi benim otomatik focusun 7,5 lik tüketiminden yukarıda.

Arkadaşlar  2011 focus Hb  şehir içi 35litre ile  270km gidebiliyorum max. Bana çok yüksek geldi. Sizce nasıl..

100 km de 13 litre ortalamanız var ki bu çok yüksek değer. Hele otomatik vites te değilseniz, ya istasyon hileli yakıt satıyor, ya da sürüş stiliniz çok yakmaya müsait.

Yorum bağlantısı
Murat Özkaner

Arkadaşlar  2011 focus Hb  şehir içi 35litre ile  270km gidebiliyorum max. Bana çok yüksek geldi. Sizce nasıl

bence çok yakıyor. yaklaşık benim degerlere denk bir yakıt. bende şikayetciyim fordamı özel desem acana focus 1 in yakıtı daha ford 2 demi fazla benimki 100 bg oldugundanmı acaba 115 bg olsnlsr nekadar yakıyor acaba

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

340,6 km   28,97lt lpg şehir içi .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

bayram donusu kayseriden vana geldim. 914 km yol yaptım. 210 tl lik lpg aldım. lpg fiyatları en dusugu 2.75 en fazlası  2.99 arası idi. genelde de 120 geldim.olrtalama 100 km 8,2 litre yaktı. bence normal . sizce nasıl aceba?

bu arada klima devamlı acık 22 decede hiç kapanmadı.

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

340,6 km   28,97lt lpg şehir içi .

Tamamen boş depoya mı 29LT gaz aldınız? Full şehir içi ise ortalama hızınız kaç? Ben depoyu doldurursam yol bilgisayarını komple sıfırlıyorum böylece ort hızımı da görebiliyorum. Ben 29km ortalama hızla 30.5 LT gaz ile 369km yapmıştım şehir içinde rekorum bu genelde 300-330 arası giderim. Siz iyi gimişsiniz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...