İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Mehmet Eser

bence lpg montajı düzgün yapıldı ise..aynı model,aynı cc ve aynı beygir güçlü ve aynı şartlarda kullanılan tüm araçlar aynı yakar arkadaşlar..çok fazla kafa yormamak gerek zannımca ;)

Yorum bağlantısı
Murat Savaş

Yaklaşık 20 gün önce gaz italy lpg taktırdım. sürekli şehir içi 2.50 den şell den bu güne kadar 225 tl lik gazla 900 km yaptım. henüz son ışık sönmedi yol bilgisayarındaki hız ortalaması 28 yakıt ortalaması 8.6 1500 km de ayar için tekrar geimemi istediler daha düşermi bilmiyorum bu değerlerdende memnunum aslında      bazen klima da açıktı ama fazla bir etkisi olacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Veysel İçen

Aracım focus 2010 brc tüp takılı dün 70 tl'lik gazla 250 kilometre yol yaptım klima  hiç açmadım yükümde normaldi ve tüp bitti normal değil sanırım napmam gerekir

Yorum bağlantısı

Aracım focus 2010 brc tüp takılı dün 70 tl'lik gazla 250 kilometre yol yaptım klima  hiç açmadım yükümde normaldi ve tüp bitti normal değil sanırım napmam gerekir

Yani sonuç olarak kaç litre tükettiniz? Ben 2,38 den de 2,89 dan da gaz alıyorum? 70 tl dediğiniz hangisi? Tüketimleri kuruş ve fiyat olarak değil de litre / 100 km olarak yazarsak daha iyi olur.

Geçen hafta İstanbul-Aydın-İstanbul yaptım. 1.550 km Ortalama tüketimim 7,5 litre oldu. (115 litre lpg) 3 kişi, dolu bagaj, sürekli klima açık.

Aslında daha da az olurdu. Gidiş ortalamam 7,2 - 7,3 civarındaydı. Dönüş yolunda Sususrluk civarlarında 2 saatte 15-20 km yol gidilebiliyor uyarısı aldık ve Balıkesir-Dursunbey-Tavşanlı-İnegöl hattını kullandık. Süre olarak aynıydı ama durmadan, tenha yolda, dağ-bayır-orman-yayla gezerek gitmiş olduk.

Yorum bağlantısı
Veysel İçen

Yani sonuç olarak kaç litre tükettiniz? Ben 2,38 den de 2,89 dan da gaz alıyorum? 70 tl dediğiniz hangisi? Tüketimleri kuruş ve fiyat olarak değil de litre / 100 km olarak yazarsak daha iyi olur.

Geçen hafta İstanbul-Aydın-İstanbul yaptım. 1.550 km Ortalama tüketimim 7,5 litre oldu. (115 litre lpg) 3 kişi, dolu bagaj, sürekli klima açık.

Aslında daha da az olurdu. Gidiş ortalamam 7,2 - 7,3 civarındaydı. Dönüş yolunda Sususrluk civarlarında 2 saatte 15-20 km yol gidilebiliyor uyarısı aldık ve Balıkesir-Dursunbey-Tavşanlı-İnegöl hattını kullandık. Süre olarak aynıydı ama durmadan, tenha yolda, dağ-bayır-orman-yayla gezerek gitmiş olduk.

Simit tüp kulalnıyorum  50 litre tükettim shell'den fiyatı 2,64 den alıyorum 

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek
(düzenlendi)

Ölçümlerde Litre baz alırsanız daha genel bir ölçüm olur ben en son LPG 'yi 2,68 den aldım

Yaklaşık 9,66L/100km şehir içi normal gibi duruyor

tarihinde Mustafa ÇİÇEK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Ölçümler litre / 100 km olarak verilirse söylenenler havada kalmaz veya tekrardan okuyucuların hesaplanmasına gerek kalmaz. 2,89 dan da lpg alınabiliyor, 2,38 den de.

Yorum bağlantısı
Veysel İçen

Ölçümler litre / 100 km olarak verilirse söylenenler havada kalmaz veya tekrardan okuyucuların hesaplanmasına gerek kalmaz. 2,89 dan da lpg alınabiliyor, 2,38 den de.

Abi valla ona hiç dikkat etmedim hesaplamadım da bilgim yok :(

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Abi valla ona hiç dikkat etmedim hesaplamadım da bilgim yok :(

shell'den 2,64 TL'den aldığınızı yazmışsınız;

70 tl / 2,64 tl = 26,51 litre yapar. 250 km yol yaptığınıza göre 26,51 x 100 /250 = 10,6 litre/100 km. Eğer uzun yolda bu oranı görmüşseniz çok fazla tüketim olmuş ama şehiriçiyse kabul edilebilir bir değerdir...

Yorum bağlantısı
Veysel İçen

shell'den 2,64 TL'den aldığınızı yazmışsınız;

70 tl / 2,64 tl = 26,51 litre yapar. 250 km yol yaptığınıza göre 26,51 x 100 /250 = 10,6 litre/100 km. Eğer uzun yolda bu oranı görmüşseniz çok fazla tüketim olmuş ama şehiriçiyse kabul edilebilir bir değerdir...

Yok önder abi şehir dışı ya

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Yok önder abi şehir dışı ya

O zaman çok fazla, ortalama 7- 7,5 litre olması lazım hatta fazla rampa olmayan güzergah ve sakin sürüşle 6,5 litre bile olabilir...

Yorum bağlantısı
Veysel İçen

O zaman çok fazla, ortalama 7- 7,5 litre olması lazım hatta fazla rampa olmayan güzergah ve sakin sürüşle 6,5 litre bile olabilir...

Göstermem gerekiyo değilmi abi güzergahta güzeldi düz yol ortalama 120 yukarısına çıkmadım

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Göstermem gerekiyo değilmi abi güzergahta güzeldi düz yol ortalama 120 yukarısına çıkmadı

Derhal göster, dediğin gibiyse en fazla 7-7,5 litre olması lazım...(en azından benim tecrübelerim o yönde)

Yorum bağlantısı
Veysel İçen

Derhal göster, dediğin gibiyse en fazla 7-7,5 litre olması lazım...(en azından benim tecrübelerim o yönde)

Tamam abi ilgi Alakan için çok saol

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Aytekin  Akgün

ya arkadaşlar benim araç uzun yolda 7-8 lt /100km yakıyo şehir içi ise 11 lt/100km yakıyo bana çok gibi geliyo ama siz ne dersiniz tecrübeli arkadaşlar? lpg de olsa çok değil mi bu değerler?

Yorum bağlantısı

ya arkadaşlar benim araç uzun yolda 7-8 lt /100km yakıyo şehir içi ise 11 lt/100km yakıyo bana çok gibi geliyo ama siz ne dersiniz tecrübeli arkadaşlar? lpg de olsa çok değil mi bu değerler?

Değerleriniz normal.

Geçen haftasonu Gelibolu'ya gittim-geldim. Uzun yolda 7,1 ile gittim. Şehirdışı tüketimizniz bence normal.

İstanbul şehir içi genelde 10 litre tüketiyorum. Yalnız benim focus otomatik. Bu da özellikle şehir içinde tüketimi artıran bir durum. Şehiriçi tüketimiz biraz yüksek. Ama o da kullanımınızdan kaynaklanıyordur.  

Yorum bağlantısı
Aytekin  Akgün

ilginiz için teşekkürler zaten bende şehir içi için yüksek gibi düşünmüştüm. O zaman kullanıma dikkat edilecek biraz daha.

Yorum bağlantısı
Cemalettin Şirinoğlu
(düzenlendi)

33lt LPG ile 315 km yol yapmışım yani şehir içi 1lt LPG ile 9,54 km yapmış oluyor. Tabi bu kullanıma bağlı olarak veya trafik sıkışıklığına göre + ve - değerlere düşebilir. Otomatik vites olduğunu belirtmeliyim bu arada

tarihinde Cemalettin Şirinoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

33lt LPG ile 315 km yol yapmışım yani şehir içi 1lt LPG ile 9,54 km yapmış oluyor. Tabi bu kullanıma bağlı olarak veya trafik sıkışıklığına göre + ve - değerlere düşebilir. Otomatik vites olduğunu belirtmeliyim bu arada

10,5 lt/100 km bir tüketiminiz var. Hafif yüksek. Ben de otomatik focus sahibiyim. Sizi yakalamışken buradan sorayım. Vitesi manuele alıp, + ve - konumlarını kullanabiliyor musunuz. Örneğin 60 ile giderken - ye iterek 4 ten 3 e düşüyor mu aracınız?

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemalettin Şirinoğlu

10,5 lt/100 km bir tüketiminiz var. Hafif yüksek. Ben de otomatik focus sahibiyim. Sizi yakalamışken buradan sorayım. Vitesi manuele alıp, + ve - konumlarını kullanabiliyor musunuz. Örneğin 60 ile giderken - ye iterek 4 ten 3 e düşüyor mu aracınız?

evet düşürebiliyorum

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ortalama hız : 31km
Toplam LPG : 33.5lt
LPG : 2.49
Yapılan yol : 360km

%25 şehir dışı

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Daha önce aynı güzergahta(altınoluk-balıkesir merkez) 6,7 (ekranda) lt/100 km gördüm. Bu kez araç yine full dolu iken basarak gittim(basarak: rampa çıkarken 4700-5000 devir 100-120 km hız) düz yolda minimum hız 110-120 km) 8,7 lt/100 km gördüm ekranda. LPG de ise çıkan sonuç 9,14 lt/100 km idi. 9,14 x 2,78 = 25,4 TL/100 km. 0,25 TL/100km

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Daha önce aynı güzergahta(altınoluk-balıkesir merkez) 6,7 (ekranda) lt/100 km gördüm. Bu kez araç yine full dolu iken basarak gittim(basarak: rampa çıkarken 4700-5000 devir 100-120 km hız) düz yolda minimum hız 110-120 km) 8,7 lt/100 km gördüm ekranda. LPG de ise çıkan sonuç 9,14 lt/100 km idi. 9,14 x 2,78 = 25,4 TL/100 km. 0,25 TL/100km

Bir seferinde yol bilgisayarında ort hız 167 görerek eskişehir-ankara yaptım. Tam net hatırlamıyorum ama LPG'de 13lt yakmıştı.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Alınan LPG: 30.5 litre

Fiyat: 2.50 Shell

Yapılan Yol: 335km

Ort Hız: 30km/h

Ort LPG Tüketimi: 9.1 litre

Ort KRŞ tüketimi: 22 kuruş

Tamamen şehir içinde kullanıldı 3 4 sefer Tunalı trafiği 2 sefer iş çıkışı Eskişehir yolu dur kalk trafiği de buna dahildir 2. vitese bile geçemiyorsunuz çoğu yerde. 90kmsi şehir yarı şehir dışı diyelim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...