İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Süleyman Sarı
(düzenlendi)

43 tl lpg ile 500 km yaptım en son hepsi uzun yol, sakin kullanım, max hız 110-120. kit prins.

başlık 115 Hpymiş onu görmedim benim düldül 100 Hp :)

tarihinde Süleyman Sarı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin

Bu rakamlar çok güzel benim tüp taktırmam kesinleşti artık :) bende atiker düşünüyorum ama bakalım artık.

Atiker kullananlarınız varmı?nasıl memnunlarmı tavsiye edermisiniz bizim araçlara uyumu nasıl acaba?

kesinlikle memnunum atiker taktırdım 800 tl işletmeden 10 taksit arıza ışığı yakmıyor boşuna yabancı markalara okadar para vermeyin lpg de önemli olan işçilik.Yakıt değerlerini hiç ölçmedim ölçünce tekrar bilgi veririm.

Yorum bağlantısı
Halil Durmuş

2006 115 hp aracımda lpg takılı degil sehir içi kullanımda yol bilgisayarına baktıgımda 10.4 lt /100km yakıt sarfiyatı gösteriyor. lpg yaz aylarında daha iyi performans gösterir.ben taktırmayı düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Dimbaş

merhaba yeni aldıgım 2010 115 hp focus trend aracıma omvl brc landirenzo marka lpg sistemilerinden hangisini tavsiye edersiniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Zafer Ekşi

merhaba yeni aldıgım 2010 115 hp focus trend aracıma omvl brc landirenzo marka lpg sistemilerinden hangisini tavsiye edersiniz?

ben yeni aldığım 2005 focus II 115 beygir aracıma landi renzo taktırdım

Yorum bağlantısı
Onur Dimbaş

ben yeni aldığım 2005 focus II 115 beygir aracıma landi renzo taktırdım

nasıl memnunmusunuz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Zafer Ekşi

şükür memnunum yaklaşık 3.000 km falan oldu hiçbir şikayetim yok. evo denilen yeni bir sistemi varmış onu taktırdım. taktırmadan önce brc ile landirenzo arasında tereddütte kalmıştım ama landi renzo taktırdım. dikkat etmeniz gereken landi renzonun 2 tipi var biri 1.400,00 TL diğeri 1.800,00 tl siz beygiriniz yüksek olduğu için 1.800,00 tl olanı tercih etmeniz gerekiyor. şimdilik aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz başka birşey olursa yardımcı olabilrim

Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin

Sonunda ölçüm yaptim hafta sonu viransehirde doldurdum depoyu osmaniyeye geldim, tam 398 km satte 118 km hiz sabitledim hep oyle geldim hic bozmadim, devirde 3250-3500 civarindaydi doldurmum tekrar 89 tl aldi yaklasik 223 lira yapiyor bence gaz fiyatlarina gore normal.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin

focus 2008 model 2.5 kasa sedan 115 hp aracıma atiker marka lpg kiti taktırdım deposunu fulledim 399 km gittim 89 tl lik lpg ile doldu tekrar (uzun yolda)

Hız 118 e sabitledim hiç bozmadım devir saati 3250-3500 arasında idi viranşehirden osmaniyeye hep otobandan gittim dönüşte aynen 350 km öttü hala içinde var daha doldurmadım yaklaşık dönüşte aynı yaktı.

100km 22.3 tl yapıyor sizce nasıl değer?

Tüpü yeni taktırdım ayar yaptırmadım motor arıza ışığı hiç yanmadı çekiş iyi genel olarak memnunum 1000 km olunca gel dedi usta dolmak üzere sizce biraz daha kıstırsam az yakma ihtimali varmı? Zararı olurmu?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

focus 2008 model 2.5 kasa sedan 115 hp aracıma atiker marka lpg kiti taktırdım deposunu fulledim 399 km gittim 89 tl lik lpg ile doldu tekrar (uzun yolda)

Hız 118 e sabitledim hiç bozmadım devir saati 3250-3500 arasında idi viranşehirden osmaniyeye hep otobandan gittim dönüşte aynen 350 km öttü hala içinde var daha doldurmadım yaklaşık dönüşte aynı yaktı.

100km 22.3 tl yapıyor sizce nasıl değer?

Tüpü yeni taktırdım ayar yaptırmadım motor arıza ışığı hiç yanmadı çekiş iyi genel olarak memnunum 1000 km olunca gel dedi usta dolmak üzere sizce biraz daha kıstırsam az yakma ihtimali varmı? Zararı olurmu?

Pazar günü Ankaraya gidip geldim. Toplamda 73,6 litre lpg aldım. Toplam ödediğim para 180 lira. Ankaray gidip gelme, Ankarada şehir içi ve burada şehir içi toplam 900 km yol yaptım. Daha benzine geçmedi. Muhtemelen 30-40 km daha giderdi.

Bu hesapla

180 lira / 900 km -> km de 20 kuruş

73,6 /900 -> 8,15 litre /100 km

yol bilgisayarı en son 7,4 gösteriyordu. 8,15/7,4 yaklaşık %10 fazla yakmış demektir.

Ankara dönüşü yol bilgisayarı 7,1 gösterdiğine göre 7,1*1,1= 7,8 litre yapar. Bu da sadece Ankara gidiş gelişte 7,8 litre/100km lpg yaktı.

Araç giderken 3 kişi+eşya vardı. Bagaj ve koltuk tamamen doluydu. Gelirken iki kişi geldik. Hızım 110-120 arasıydı. Lastikler de kışlık lastikti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin
(düzenlendi)

Pazar günü Ankaraya gidip geldim. Toplamda 73,6 litre lpg aldım. Toplam ödediğim para 180 lira. Ankaray gidip gelme, Ankarada şehir içi ve burada şehir içi toplam 900 km yol yaptım. Daha benzine geçmedi. Muhtemelen 30-40 km daha giderdi.

Bu hesapla

73,6 /900            -> 8,15 litre /100 km

yol bilgisayarı en son 7,4 gösteriyordu. 8,15/7,4 yaklaşık %10 fazla yakmış demektir.

Ankara dönüşü yol bilgisayarı 7,1 gösterdiğine göre 7,1*1,1= 7,8 litre yapar. Bu da sadece Ankara gidiş gelişte  7,8 litre/100km lpg yaktı.

Araç giderken 3 kişi+eşya vardı. Bagaj ve koltuk tamamen doluydu. Gelirken iki kişi geldik. Hızım 110-120 arasıydı. Lastikler de kışlık lastikti.

Bu hesapla

73,6 /900            -> 8,15 litre /100 km

Ankara dönüşü yol bilgisayarı 7,1 gösterdiğine göre 7,1*1,1= 7,8 litre yapar. Bu da sadece Ankara gidiş gelişte  7,8 litre/100km lpg yaktı.

aracınız neydi acaba mahmut bey ortalama değerlerimiz yakın benim araç da eşyalarla dolu ve 3 kişiydik.

tarihinde Hüseyin Yergin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

aracınız neydi acaba mahmut bey ortalama değerlerimiz yakın benim araç da eşyalarla dolu ve 3 kişiydik.

Profil bilgilerinde yazan araç, 99 mondeo.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Dilsiz

2008 model 79000 km deki focusuma 75000 km de atiker marka lpg taktırdım.aracım şu an sakin kullanımla birlikte şehiriçinde 26 krş yakıyor .yani uzun yolda 20 krş ve altı benim için hayal olur.sizce bu durum normalmi?bu durum moralimi çok bozuyor.tüketim bana fazla geldi.sizce nasıl?acaba bizim 115 lik focuslarda lpg randımanlı olmuyormu?opet aygazla 300 km nin altıuna düşmezken(kış aylarında)shell autogas ile havaların ısınmasıyla birlikte 275 km yi zor görüyorum.lpg litre fiyatı =2.61.Güncel lpg fiyatları ile yakıt sarfiyatlarınızı söylerseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kısaca şunu söyleyim aracınız uzun yolda 18 kuruş 20 kuruşları çok rahat görür..Şehir içinde ki tüketimde çok normal.Focus+lpg kardeştir :D

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Arkadaşlar hesabı para cinsinden yapmak doğru değil.

Değişen bir dünya faktör var.

Lt km ilişkisi daha doğru.

Ayrıca lpg tankları zamanla hava yapar eskisi kadar almaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Malatya'da kiti kime taktırdınız?Değerler normal bence lpgye durmadan zam geliyor.Bazı insanlar 5 yıl önce yaptıkları ölçümleri hala söylüyorlar itibar etmeyin.Markanın yakıta etkisi sanırım %3'ü geçmez.Lavato ve brc iyi bir ustanın montajıyla Atiker'e göre %3 civarı avantaj sağlıyor diye biliyorum.lpg 2 tl iken yapılan hesaplara %30 eklemeyen daha çok insan var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lpg fuarında gezerken bile, aynı hesap hatasını, distribütörlerin bile yaptığını gözlemledik, odağı tasarruf olan bir sistemde, hesabı TL ile yaptıkça, yanılırsınız.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Dilsiz

Malatya'da kiti kime taktırdınız?Değerler normal bence lpgye durmadan zam geliyor.Bazı insanlar 5 yıl önce yaptıkları ölçümleri hala söylüyorlar itibar etmeyin.Markanın yakıta etkisi sanırım %3'ü geçmez.Lavato ve brc iyi bir ustanın montajıyla Atiker'e göre %3 civarı avantaj sağlıyor diye biliyorum.lpg 2 tl iken yapılan hesaplara %30 eklemeyen daha çok insan var.

lpg kitini kent otogaza taktırdım.ben ölçümlerimi daha dün yaptım.aynen dediğiniz gibi arkadaş sohbetlerinde aracım cok aşırı yakıt yakıyor diye polemik konusu oldum.ya opnlar yalan söylüyor yada ben yanlış hesaplıyorum. :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Dilsiz

Lpg fuarında gezerken bile, aynı hesap hatasını, distribütörlerin bile yaptığını gözlemledik, odağı tasarruf olan bir sistemde, hesabı TL ile yaptıkça, yanılırsınız.

Çağlar Bey yol bilgisayarımda ortalama yakıt tüketimim 7.6 ile 8,3 arası değişiyor.bu lpgli ölçümler.ama lpg de yol bilgisayarı ne kadar doğru gösterir bilmiyorum.sonuçta benzine göre ayarlanmış.tl hesabına göre ise 76 liralık gazla 300 km yaptım yani 76:300=253.3krş.yol bilgisayarının ortlamasını 8 litre alırsak 2,61x8=20,88 yani km de 21 krş çıkar.hangisi doğru sizce?yada ben yanlış hesaplıyorum olabilrmiyim?

Kısaca şunu söyleyim aracınız uzun yolda 18 kuruş 20 kuruşları çok rahat görür..Şehir içinde ki tüketimde çok normal.Focus+lpg kardeştir :D

İnşallah Ayhan Bey ağzınızdan bal akıyor.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Focus+lpg kardeştir :D

Focus + LPG kardeştir ,

Focus sahibi ile de LPG'ci kardeştir , hatta akraba :D

Yorum bağlantısı
Salih Aktaş

Bende geçen hafta 10000 km de brc taktırdım ortalama 8 lt yakıyor. Benzinden çok daha ucuz.

Yorum bağlantısı
İdris ÖZDEMİR

arkadaşlar benim focus da aşırı benzin yakmaya başladı malum benzin fiyatları.... lpg takdırmak istiyorum fakat bu sefer de garantisi bozuluyor diyorlar. hangi markayı taktırmamı önerirsiniz. araba 30000 de...

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Gaz sarfiyatını hesaplarken litre bazında tüketimi hesaplayın. Bir de benzindeki sarfiyatınızı biliyorsanız bunun üzerine %20 gibi bir artış koyarak gaz sarfiyatınızı bulun.Diğer türlü tüketimi değiştiren bir sürü faktör var, Kullanıcının sürüş tarzı, kullanılan yerin trafik durumu vs. Örneğin yukarda bir arkadaşımız gazda 8 litre tükettiğini söylemiş eğer bu değer şehiriçi ise mükemmel ötesi bir değer. Çünkü bu aracın bu değerle benzinde 6,6 lt/100km gibi bir değer tüketmesi gerekir ki fabrika verileri bile bunun çok çok üzerindedir. Tabi şehirdışı tüketimse birşey diyemem.

Yol bilgisayarına da çok takılmayın benzindeki tüketimi bile çok net vermez. Ölçüm yapmanın en iyi yolu tüketim yaparak ölçmektir. Benzinde ölçüm yapacaksanız depoyu pompanın attığı yere kadar dolturdur, birkaçyüz km yaptıktan sonra mümkünse aynı yerde yine pompanın attığı yere kadar doldurtarak gerçek tüketimi bulurrsunuz. Gazda ise depo tamamen boşken 20-30 liralık gibi bir miktar gaz doldurtur bitene kadar kullanırsınız. Buradan tüketilen gazın miktarından tüketimi hesaplarsınız. Benim bildiğim en kesin yöntemler bunlar.

Gazda depoyu dolturtup bir miktar kullandıktan sonra tekrar doldurtarak ölçüm yapmaya kalkışırsanız hesap şaşar. Çünkü istasyondan istasyona gaz basınçları değiştiği için alacağınız gaz miktarı da değişebilir. Hatta ben aynı istasyonda bile farklı günlerde tam depo aldığım gazların miktarında 1-2 lt lik değişiklikler olduğunu gözlemledim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...