İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Misafir

22 Ocak 2016 da Ankara-Adana arası yolculuk yaptım 37 litre ile tam 451 km yol gitti ancak yol durumu iyi olmadığından çoğunlukla 80-100 bandında devam ettim. Keşke bu olay şehir içinde de olsa ayrıca acaba 120-130 km bandında devam etsek 400 felan gider mi merak ediyorum. Ayrıca ortalama hız göstergesine baktığımda 57 km yazıyordu.

Ortalama hız 70/75 bandında olsa daha fazla giderdi araç tl hesabı ile 20 krs yakmış aracınız ama yol durumu kötü dediniz
Yorum bağlantısı
Recep ELMAS

selam

litre fiyatı 2.12 den 33 lt lpg ile yaklaşık 430 km yol yaptım.(bu aralıkta ne kadar benzin harcadım onu hesaplayamadım ) şehir dışı otobanda, k.maraş adana gidiş dönüş yaptım.(tabi şehir içi 40-50 km yol var ama onun lafı da edilmez herhalde ) hız genelde 90-110 arası oldu yolun yaklaşık 150 km si yağmurluydu.  

yorum bekliyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

Bugün sabah depomu fulleyip e5 üzerinden maşukiye, kartepe, sapanca dolaşıp akşam üzeri geri döndüm hız sabitleyici hiç kullanmadım kafama göre bastım ama genelde sakin kullandım geri döndüğümde 23 litre lpg ile doldurdum depomu 1.89 tl den 44.26 tl ödedim buda 16 17 kuruş ediyor sanırım. Çok memnun kaldım 

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

22 Ocak 2016 da Ankara-Adana arası yolculuk yaptım 37 litre ile tam 451 km yol gitti ancak yol durumu iyi olmadığından çoğunlukla 80-100 bandında devam ettim. Keşke bu olay şehir içinde de olsa ayrıca acaba 120-130 km bandında devam etsek 400 felan gider mi merak ediyorum. Ayrıca ortalama hız göstergesine baktığımda 57 km yazıyordu.

Şöyle bir baktığımda aslında değerlerimiz hemen hemen aynı. Yalnız benim tank 30 litre alıyor. 30 litre ile 120 km sabit hızla gittiğimde ortalama 320-340 km yapıyorum. Sizin 7 litre fazlanız var. Tahminim 120 ile 400 km gidebilirsiniz. Fakat 130 da boşuna uğraşmayın çok fark ediyor :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
mahir akman

arkadaşlar iyi günler. 2 ay önce 2010 focus titanium model araça aldım yakıt tüketimini ölçtüm bana fazla gibi geldi tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

Aracım otomatik vites

Şehir Ankara

trafik malum dur-kalk fazla oluyor

araç lpg

depo kapasitesi 28 lt

yapılan mesafe 206 km

ortalama yakıt tüketimi 13,6 lt/100km

sizce bu değer normal midir?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

arkadaşlar iyi günler. 2 ay önce 2010 focus titanium model araça aldım yakıt tüketimini ölçtüm bana fazla gibi geldi tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

Aracım otomatik vites

Şehir Ankara

araç lpg

depo kapasitesi 28 lt

yapılan mesafe 206 km

Ankara sehir içi gayet normal değerler.
Yorum bağlantısı

Aracım otomatik vites

Şehir Ankara

araç lpg

depo kapasitesi 28 lt

yapılan mesafe 206 km

evet yakıt normal. ne yazikki otomatik ford çok yakıyor. benzindeyken ben 50 krş şehir içi yakıyordum. ford dizel almak lazım benzinde çok yakıyor.

Yorum bağlantısı
Ertugrul EROL

Merhabalar.

Bende de 2009 otomatik focus var lpg.

İstanbul da sürekli köprü trafiğine giriyorum ve şehiriçi kullanım.

35 lt gaz alıyorum ve toplam ortalama 350km yol gidebiliyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aracım otomatik vites

Şehir Ankara

araç lpg

depo kapasitesi 28 lt

yapılan mesafe 206 km

Sizin değerler yüksek gibi geldi bana

Yorum bağlantısı
Kamil Çiçek

Aracım otomatik vites

Şehir Ankara

araç lpg

depo kapasitesi 28 lt

yapılan mesafe 206 km

aynı arac bendede var nisanda aldım.

sehir dışı 8,5 lt/100 km (yokuşlu arada basarak klima acık)

sehir içi ankara 11-12 lt/100km dur kalklı yokuşlu yollar olursa lt artıyor.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

aynı arac bendede var nisanda aldım.

sehir dışı 8,5 lt/100 km (yokuşlu arada basarak klima acık)

sehir içi ankara 11-12 lt/100km dur kalklı yokuşlu yollar olursa lt artıyor.

Manuel olsa daha az tüketir. Bende Karabük de şehir içi 24 kuruş yakıyorum ankaraya gidişim gelişim otoban elvanket e gidiyorum şehir içine hiç girmeden 16 kuruş Karabük de lpg fiyatı 2.40 Ankara gibi 1.90 lara bulmak imkansız :)

5e16b570fdabf9aaf2daf0f5f1fdc1d4.jpg

e9bf1dfd48824f236b9f159de1a2ae94.jpg

Dikkatli kullanırım araçta bagaj dolu 4 yetişkin var

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

çerkezköyde ikamet ediyorum.2011 focus comfort var. lpg yüzünden iki defa oksijen sensörü değiştirdim. sonunda iptal  edip benzine devam ettim. aynı arızayı yaşayıp çözüm bulabilen arkadaşlar varsa tavsiyelerine ihtiyacım var. Saygılar...

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Fatih Yıldız
(düzenlendi)

2006 ghia 1.6 focua var. Sivas Amasya git gel 560 km yol yaptım 47 litre litresi 2,25 ten. bunun 50 km ye yakını şehiriçi. Hala lambam yanıp sönüyor. Hız 90-110 arası. Yakıtı gayet güzel.

tarihinde Fatih Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Recep Seven

2009 model focus titanıum otomatik 

33 lt lpg ile 280 km yol gidiyor ankarada lpg 2,29 opet 

bana fazla yakıyor gibi geldi 

sizin de bir fikrinizi almak istedim sizce normal mi? 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Güzergahınızda sanırım ya çok dur kalk var veya rampa var. 33 lt ile min 340 km gidilmesi gerek 1.6 atmosfek motor ile.
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
enes ertuğrul

bence yakıt değerleriniz normal aynı aracı kullanıyorum.kayseride 30 lt ile şehir içi 250 km yol yapıyor.ve emin olun kayseride ankaradan çok çok fazla trafik lambası ve yığılma vardır.

Yorum bağlantısı
Recep ELMAS

selam

klima iyi soğutmuyordu bakım yaptırdım. bir kaç gaz ayarı yaptırdım.  bundan önceleri 30 litre gaz ile 270 km yaptığım oluyordu.

şehiriçi k maraş da lt fiyatı 2.51 den 34 litre gaz ile 254 km yol yapıyorum manuel vites trend 2006 sedan focus ile. acaba normal mi. km de kaç litre normal. 

(belki daha önce konusu geçmiştir ama 60 sayfa mesajı inceleyemedim.)

klima iyi soğutmuyordu bakım yaptırdım. bir kaç gaz ayarı yaptırdım.  bundan önceleri 30 litre gaz ile 270 km yaptığım oluyordu. 

Yorum bağlantısı

selam

klima iyi soğutmuyordu bakım yaptırdım. bir kaç gaz ayarı yaptırdım. bundan önceleri 30 litre gaz ile 270 km yaptığım oluyordu.

şehiriçi k maraş da lt fiyatı 2.51 den 34 litre gaz ile 254 km yol yapıyorum manuel vites trend 2006 sedan focus ile. acaba normal mi. km de kaç litre normal.

klima iyi soğutmuyordu bakım yaptırdım. bir kaç gaz ayarı yaptırdım. bundan önceleri 30 litre gaz ile 270 km yaptığım oluyordu.

34 kuruş eder ki biraz fazla geldi bana ama sürüş tarzı yol durumu Vs etkiler
Yorum bağlantısı
Recep ELMAS

34 kuruş eder ki biraz fazla geldi bana ama sürüş tarzı yol durumu Vs etkiler

sürüş tarzımın biraz sert olduğunu söylerler ışıklarda hemen kalkar giderim. duruşlarım da serttir. bildiğim kusurlar bunlar

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

sürüş tarzımın biraz sert olduğunu söylerler ışıklarda hemen kalkar giderim. duruşlarım da serttir. bildiğim kusurlar bunlar

Yinede fazla gibi benim aracım şehir içi 8.5 9 da geziyor şuan

2919e71d32494cf1bb936e56a03a0a33.jpg

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

selam

Haftalık 150 km yol yapıyorum. Bunun 20 km si 45 derecelik kalabalık bir yolda rampa. Kalanı eğimli ama düz sayılacak uzun yol. 33 litre ile 360 - 370 km yapıyorum. Yol bilgisayarında ortalama tüketim 8,7 litre. Bence sizin tüketim biraz fazla. Dediğiniz gibi sürüş tarzınız ile alakalı olabilir.

Yorum bağlantısı

Haftalık 150 km yol yapıyorum. Bunun 20 km si 45 derecelik kalabalık bir yolda rampa. Kalanı eğimli ama düz sayılacak uzun yol. 33 litre ile 360 - 370 km yapıyorum. Yol bilgisayarında ortalama tüketim 8,7 litre. Bence sizin tüketim biraz fazla. Dediğiniz gibi sürüş tarzınız ile alakalı olabilir.

Emrah değerlerimiz aynı samsun aslında düz bir memleket gibi ama karadeniz şartları yakın Karabük e

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Emrah değerlerimiz aynı samsun aslında düz bir memleket gibi ama karadeniz şartları yakın Karabük e

Aynı coğrafya sayılır. Ben her sabah üniversite rampasına tırmanıyorum. O rampa olmasa ben bu arabaya 7 - 7.5 bile yaktırırım da rampa işi bozuyor :)

Yorum bağlantısı

Aynı coğrafya sayılır. Ben her sabah üniversite rampasına tırmanıyorum. O rampa olmasa ben bu arabaya 7 - 7.5 bile yaktırırım da rampa işi bozuyor :)

Karabük Samsuna göre daha engebeli bi Yapıda bizde rampa çoktur. Sakin kullanım da benim 8,5-9 arası  ama 11 yaktığımda olurdu eskiden 

Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

Yinede fazla gibi benim aracım şehir içi 8.5 9 da geziyor şuan2919e71d32494cf1bb936e56a03a0a33.jpg

Ortalama hizlar kac acaba benim bu depoda 18 km gözüküyorda

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...