İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Fatih Ozen

Depo 45 lt hcm yaklasik 450 km gittim takriben.

45 lt depo azami ne kadar alir onuda bilmiyorum.

ayrica benzin ist.da kimisi pompalari bozuyor diye tamamen doldurmuyor boyle bir durumda war.

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Bu hesap ile aynı değil ki.

20 TL LPG ile 75 km gitmiş.

Bunu soruyor.

Buradaki uygulama farklı.

20 TL Gittiği yolun eğimi nasıl.

Trafiği nasıl. Bu Yüzden az yakıtla Ölçüm değerleri hata Payı yüksek. Bizzat kendim denedim. 5 kez 25TL Yakıt testinde (10 litre LPG ) 55-80 Km Arasında değişiklik gösterdi.

http://www.hesaplamaci.com/arabam-ne-kadar-yakar-hesaplama

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Soru bu değil. Arkadaş onu hesaplar. 20/75. Sorun çıkan değerin az mı çok mu olduğu [emoji106][emoji106]

O değeri biz bilemeyiz ki  :(

Yorum bağlantısı
Murat Gök

20 tl ile 75 km gidilmis.

20/75=27 kurus yapar.

Kisa mesafede hesaplamalar yaniltir. En azindan 300-400km yapmalisiniz. Belki yol egimliydi arac az yakti ya da rampaydi depo hemen bitti. Bu sartlarin ortalama bir degere yansimasi icin uzun mesafe katetmek sart.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

Tesekkur ederim en guzeli tamamen doldurup birde oyke deyeyim.

Biraz evvel arac lpg olmasina ragmen yesil yaniyor ve alttaki 4 tane yesil lamba devamli yanip sonmeye basladi.Aracimda lpg de var.Devamli yanip sonuyor acaba neden olabilir.bugun oldu daha evvel boyle bir sorun yoktu.

Ayrica depo 47 lt. Yaziyor uzerinde en cok kac lt. Alir?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ahmet_Çelik

Tesekkur ederim en guzeli tamamen doldurup birde oyke deyeyim.

Biraz evvel arac lpg olmasina ragmen yesil yaniyor ve alttaki 4 tane yesil lamba devamli yanip sonmeye basladi.Aracimda lpg de var.Devamli yanip sonuyor acaba neden olabilir.bugun oldu daha evvel boyle bir sorun yoktu.

Ayrica depo 47 lt. Yaziyor uzerinde en cok kac lt. Alir?

47 lt deponun alacağı normal şartlarda %80 i 37-38 lt dir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet_Çelik

Geçen hafta lpg kiti taktırmıştım ve 100 km tüketimi ölçtüm.

Sıcaklık 20-22 derece

Ort.Hız. 23 km

Şehir içi 9.8 Lt lpg tüketti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Salih İpek

haziran 2015 den beri lpg li kullanıyorum aracımı, 17-18 kuruş yakıyor, brc lpg taktırdım...

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Litresi 2.48 tlden 20 tllik yaklaşık 8 litre gaz aldım.rampalı şehir dışı yolda 120 km yol gittim,sakin kullanımda.ortalama 160 kuruş yakmış oldum

Yorum bağlantısı
Ahmet_Çelik

Lpg li araçların benzin tüketimi normal değerleri kaçtır acaba. Yani 1 depo (37-38 lt) lpg tüketiminde ne kadar benzin tüketimi yapması gerekir. Soğuktan dolayı tüketimler arttı ama normal şartlarda benzin tüketiminin ne olması gerekir.

Yorum bağlantısı
Mirsad Öztürk

Lpg li araçların benzin tüketimi normal değerleri kaçtır acaba. Yani 1 depo (37-38 lt) lpg tüketiminde ne kadar benzin tüketimi yapması gerekir. Soğuktan dolayı tüketimler arttı ama normal şartlarda benzin tüketiminin ne olması gerekir.

Ortalama yakıt tüketimi gösteriyor ama bu konuda bende şikayetçiyim yani aylık 50 liralık benzin (çeyrek depo) rahat harcıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
ZEKERİYA KARA

Herkese merhabalar 2008 titanyum model Ford Focus 2.5 makyajlı kasa 1.6 115 beygir. 35 lt lpg ile 360 km şehir dışı yol yaptı. Bana göre çok yani 100 km de 10 lt yakıyor. Ancak aktüel tüketim de 7,4 LT yazıyor kafam karıştı. Prins marka yaklaşık 5 yıllık takılıdır tüp. Sorum şu ki yani benim emsal olan Ford sahibi arkadaşlar araçlarınız kaç lira yakıyor lütfen söyleyebilir misiniz. Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Adem Küçük

şöyle söylüyeyim 1 yıl önce yaklaşık 70 tl'lik lpg ile ortalama hızım 120 diye hesaplıyabiliriz , 380 km. yol yaptım net olarak ...

Yorum bağlantısı
Deniz Hançer
(düzenlendi)

Tüketim değerlerinizi litre/100 km yazarsanız daha iyi olur. Örneğin 2,38 e de gaz alıyorum, 2,74 e de.

tarihinde Deniz Hançer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
ZEKERİYA KARA

Petrol ofisinden 80 tl lik tam 37.3 litre gaz aldım ve 343 km. gitti şehir içinde. ford focus 2.5 makyajlı kasa prins lpg takılı. Yani 100 kilometre de 11 litre tüketiyor ki bana göre fazla. Lpg taktıralı 5 yıl oldu abilerim kardeşlerim acaba araçda mı sorun var yoksa lpg beni değiştir artık mı diyor ? bu arada bakımları da eksiksiz her 15 000 de yaptırıyorum. cevaplarınız için teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Misafir

Petrol ofisinden 80 tl lik tam 37.3 litre gaz aldım ve 343 km. gitti şehir içinde. ford focus 2.5 makyajlı kasa prins lpg takılı. Yani 100 kilometre de 11 litre tüketiyor ki bana göre fazla. Lpg taktıralı 5 yıl oldu abilerim kardeşlerim acaba araçda mı sorun var yoksa lpg beni değiştir artık mı diyor ? bu arada bakımları da eksiksiz her 15 000 de yaptırıyorum. cevaplarınız için teşekkürler

23 krs yakmış aracınız tl olarak hesaplarsak ki bence iyi bir rakam kis aylarında benzinde de 9 lt falan yakıyor olmalısınız 1.5/2 lt oynuyor lpg ile benzin arasında hiçbir sorun yok bence aracınizda uzun yolda 19/18 krs lara düşer bu değer
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Litresi 2.51 den 30 tl gaz ile sehır dısında 134 km yol yaptım.Aracımın yakıtından çok memnunum.

Yorum bağlantısı
ZEKERİYA KARA

23 krs yakmış aracınız tl olarak hesaplarsak ki bence iyi bir rakam kis aylarında benzinde de 9 lt falan yakıyor olmalısınız 1.5/2 lt oynuyor lpg ile benzin arasında hiçbir sorun yok bence aracınizda uzun yolda 19/18 krs lara düşer bu değer

ilk şehir dışı deneyimimi az bir zaman sonra gerçekleştireceğim. Değerleri yine sizler ile paylaşacağım cevaplarınız için teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

22 Ocak Cuma Kocaeli Körfezden 1,99 liradan 30 litre yakıt ile 352 km yaparak Ankara'ya gittim. 23 Ocak Cumartesi ise Ankara'da 2,28 den 30 litre ile 378 km yaparak Ereğli kavşağındaki otobana kadar gittim. Havanın ve yolların karlı olmasıda dahil. Sorun şu ki aynı performansı keşke şehiriçinde de yapsa :) Şehiriçinde ortalama 250 km gidiyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

22 Ocak Cuma Kocaeli Körfezden 1,99 liradan 30 litre yakıt ile 352 km yaparak Ankara'ya gittim. 23 Ocak Cumartesi ise Ankara'da 2,28 den 30 litre ile 378 km yaparak Ereğli kavşağındaki otobana kadar gittim. Havanın ve yolların karlı olmasıda dahil. Sorun şu ki aynı performansı keşke şehiriçinde de yapsa :) Şehiriçinde ortalama 250 km gidiyorum.

Yol durumunuz nasildir bilmiyorum ama aynı yakıt değerleri ile sizden 35 km fazla yol alıyorum şehir içi. Geçen akşam 2.48 den fulledim dün akşam yine fulledim aynı pompadan 245 km yol yapmışım şehir içi 60 tl lpg aldı 24 lt ben depoyu sifirlamadim ama tam dolu tam boş da değerler biraz daha değişebiliyor 10-15 km aşağı yukarı oynayabiliyor gazın dibe inişi vs
Yorum bağlantısı
ZEKERİYA KARA

22 Ocak  2016 da Ankara-Adana arası yolculuk yaptım 37 litre ile tam 451 km yol gitti ancak yol durumu iyi olmadığından çoğunlukla 80-100 bandında devam ettim. Keşke bu olay şehir içinde de olsa ayrıca acaba 120-130 km bandında devam etsek 400 felan gider mi merak ediyorum. Ayrıca ortalama hız göstergesine baktığımda 57 km yazıyordu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...