İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Geçen hafta zonguldak a gittim geldim. 2.75 tl lpg fiyatı fulledim 315km yapmışım git gel ve şehir içinde toplam yeniden aynı pompadan fulledim ve şok :) 60 tl lpg aldı :) 1hafta sonra sevincim kursağımda kaldı :) Demirpark kozlu sahil arası 60km hızla radara girmişim 172tl eve geldi :) 130tl olarak ödedim 315km yolu 190tl ye yapmış oldum :wub::D

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Boş depo 70.5 liraya fullendi 2.29 liradan 30.8 litre gaz aldım. Yb sıfırladım. Ortalama hız 39 yapılan yol 340 km kuruş tüketimi 21 kuruş. Lastikler 225/45/17

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Boş depo 70.5 liraya fullendi 2.29 liradan 30.8 litre gaz aldım. Yb sıfırladım. Ortalama hız 39 yapılan yol 340 km kuruş tüketimi 21 kuruş. Lastikler 225/45/17

dün ankaradan karabük e geldim 212 km gelirken 2.75 karabük fulledim ankaradan çıkarken tekrar fulledim 212 km 2.51 den 15.4lt lpg aldı 38.5lira :) Karabük e döndüm tekrar aynı yerden 2.75 den fulledim 38lira lik lpg aldı :) araçta 3kişi full bagaj tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

dün ankaradan karabük e geldim 212 km gelirken 2.75 karabük fulledim ankaradan çıkarken tekrar fulledim 212 km 2.51 den 15.4lt lpg aldı 38.5lira :) Karabük e döndüm tekrar aynı yerden 2.75 den fulledim 38lira lik lpg aldı :) araçta 3kişi full bagaj

Çok güzel bir tüketim tebrik ederim. Efsane az yakmış neredeyse 7 litre. Ben uzun yolda sabredemiyorum :) demekki tek olsanız bagaj boş olsa heralde 6 - 6.5 litreye düşerdi. Bu arada hava filtreniz, lastik basınçları ve lastik ölçüleri ne?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Çok güzel bir tüketim tebrik ederim. Efsane az yakmış neredeyse 7 litre. Ben uzun yolda sabredemiyorum :) demekki tek olsanız bagaj boş olsa heralde 6 - 6.5 litreye düşerdi. Bu arada hava filtreniz, lastik basınçları ve lastik ölçüleri ne?

Bujiler Fomoco yeni değişti. 32 Ps hava basıncı yola çıkmadan kontrol yaptım. onun harici esktra birşey yapmadım. Ama 110 neredeyse hiç geçmedim. CC kullandım. 2-3 kere 150 km hıza çıktım oda sollama vs. 205/55/16 Orjinal ölçülerdeki lastiklerle. Bu arada Lpg alırken fotoğrafladım. hem km yi hem Lpg dolum yerini :) Şirkette aracımın cok yaktığını söyleyen arkadaşlar için :) Ford arabası yakar Arkadaş! mantığında bi kaç arkadaş için ;)

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ersin Özkaya

Yine cok iyi bir değer yakaladım focusum ile :)

Alınan yol:284 km

Alınan yakıt : 61 tl

Lpg fiyatı: 2,56

ort. tüketim: 8.3 

( Şehir içi tüketim değerleri bunlar)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Öztürk27

3  e 5 e bakmayın tadını çıkarın. Gözümüz kadranda bu nasıl eziyet. Pedaldaki ayağınız hissedin, motor sesini duymaya çalışın, Ford'un klasik sesine kendinizi bırakın. Daha az yakacaksınız hem de tadıyla.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Her aldığım yakıtta aracın km sini ve fişini mutlaka muhafaza edenlerdenim. Birde çizelgem aracımda herdaim bulunur. Bugün tüm yakıtlarımı excelde bir tabloya işledim işte çıkan sonuçlar :)

10.10.2013 tarihinde aracı 117392 Km. de almışım. Şu an en son aldığım yakıtta araç 129437 Km. 8,5 ayda 12045 Km. yol yapmışım :)

Yakıtlarıma baktım 8,5 ayda toplamda aldığım LPG tutarı 3.125,02 TL. 276,00 TL.'lik de benzin almışım. Benzinleri saymayalım hadi 3.125,02 TL./12045 Km =0,2594 Krş. yapıyor. Ancak bunun çoğunluğu uzun yol. Şehir içinde çok binemiyorum.

Listeye bakınca gün aşırı bazen aynı günde iki kez depo fullediğim günler var. Servetimizi döküyoruz arabaya :)  

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Erdem Terzioğlu

Bugun sabahleyin arabamda hic gaz kalmadi benzine gecmisti. 60 tl gaz aldim 1 lt 2.83 tl. 236 km gidince tekrar benzine gecti. 3 kisi full bagaj klima surekli acik. 20 km dur kalk 1. - 2. Vites

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

29 litre LPG aldım boş depoya 280 kmde benzine attı. Full şehir içi Tunalı, kızılay ve bahçeli trafiği ve arabaya biner binmez klima açarım. Bakımsız ve 225 e 17" jant lastikle

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Okan Demirel

Arkadaşlar Herkese Merhaba;

2008 Model Focus Trend X Modelini Aldım, Araç 50.000 Km'de Ve Hiç Lpg Takılmamış. 
Esasın da Benzinli Kullanmak İstiyorum Gaz Taktırmak İstemiyorum Ama Hakikaten Beni Aşacak Şekilde Çok Yakıyor.
Sizden Ricam Hangi Marka LPG Taktırmalıyım Yardımcı Olmanız. Atiker Ekonomik Diye Onu Taktırmayı Düşünüyordum Fakat Aklımı Karıştırdılar BRC Daha İyidir Vs. Diye. Kullanan Arkadaşlar Önerilerini Belirtirse Çok Sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Atiker den bi sorun yasamadim ama her nedense atikeri pek onermiyorlar. Eger imkanin varsa prins tartarini daha iyi bence.

Yorum bağlantısı
Emrah Kaymak
(düzenlendi)

Konya Ereğli den dün 2,58 TL den lpg aldım. 82 küsür lira tuttu. depoda olsa olsa 1 litre daha lpg vardır. Yolculuğum Antalya'ya idi. 475 km sonunda lpg bitti. ortalama tüketim 6,7 gösterdi. ortalama hız da 74 yada 79 du.  araçta 2 kişiydik. bagaj dolu ve klima genelde açık.  hızım 100-120 arasında idi. alınan yakıta böldüğüm zamanda 0,17 kuruş gibi bir rakam yakaladım.

tarihinde Emrah Kaymak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Arkadaşlar Herkese Merhaba;

2008 Model Focus Trend X Modelini Aldım, Araç 50.000 Km'de Ve Hiç Lpg Takılmamış. 

Esasın da Benzinli Kullanmak İstiyorum Gaz Taktırmak İstemiyorum Ama Hakikaten Beni Aşacak Şekilde Çok Yakıyor.

Sizden Ricam Hangi Marka LPG Taktırmalıyım Yardımcı Olmanız. Atiker Ekonomik Diye Onu Taktırmayı Düşünüyordum Fakat Aklımı Karıştırdılar BRC Daha İyidir Vs. Diye. Kullanan Arkadaşlar Önerilerini Belirtirse Çok Sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

Prins al, kafan ağrımasın. Ben kullanıyorum ve memnunum. LPG dolum ağzını da benzin dolum ağzının yanına yaptırdım, 10 numara 5 yıldız.

Yorum bağlantısı
Sedat Beşer

31.000 km de aracımı satın aldım. 2011 Focus Titanium otomatik vites. LPG konusunda bende çok tereddüt yaşadım. Onca marka baktım araştırdım kafamda hep BRC vardı ama maddi durum el vermediği için bir arkadaşım vasıtasıyla atiker taktirmaya karar verdim içim rahat olmasa da.

10 bin km'lik devirdik arabamizla bir tek sorun yaşamadım hamd olsun. Lamba neyim falan fa yakmadi. Tek depo tokat ankara yapıyorum.

Tatile memlekete geldim tokat izmir 1000 km 4 buçuk kişi (bebek:) ) bagaj ağzına kadar dolu klima acik hız sabit 110 km 0.23 kuruşa geldik.

Bu arada iyi ki atiker taktirmisim çünkü usta cok özendi hakkını verdi maşallah. Dolayısıyla markadan önce işi yapacak olan usta önemli diyorum

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kürşad Gültekin

Arkadaşlar mrb aranıza yeni katıldım 2011 model focus 2 otomatik aracım için lpg marka model tavsiyesine ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Konya Ereğli den dün 2,58 TL den lpg aldım. 82 küsür lira tuttu. depoda olsa olsa 1 litre daha lpg vardır. Yolculuğum Antalya'ya idi. 475 km sonunda lpg bitti. ortalama tüketim 6,7 gösterdi. ortalama hız da 74 yada 79 du. araçta 2 kişiydik. bagaj dolu ve klima genelde açık. hızım 100-120 arasında idi. alınan yakıta böldüğüm zamanda 0,17 kuruş gibi bir rakam yakaladım.

Emrah bey cok benzer olan yolda bende yakin zamanda ayni kosullarda ayni veriyi yakaladim ve sasirdim. Benim yol bilgisayari 8 in altina hic dusmezdi. Aksaray-Antalya arasinda 2 kisi full bagaj ve klima acik yol bilgisayari 6.7 idi bende de. Aksaray konya arasi yol cok duzgun hiz sabitleyiciyi 110 a bagladim ve gittim.

Yakitta yolun cok onemli etkisi oluyor. Sicak asfaltta surtunme daha az oldugundan yakitta azaliyor. Ve dediginiz gibi yakitta sasirtiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
onurdursun

Gebzeden ardahana gittim toplam yol 1500km tüketilen gaz 118 lt ortalama 7.88 lt araçta 4 yetişkin 1 çocuk silme dolu bagaj 17 inç lastik vardı ve ortalama 600km sinde klima açıktı , yani kuruş hesabı ile 20krs luk tüketim oldu

Yorum bağlantısı
onurdursun

Samsun Havza yol ayrımına kadar 120 altına düşmedim sonrasında yollar bozuk olduğu için 60-110 arası değişti bazı yerlerde 4-5 km birinci vites gittiğim oldu ve en önemlisi sıfır takımdan 2400 metreye çıktık :) ama Arabanın çekişi düştü oksijen az olduğu için hemen farkettirdi

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Pazar gunu sabah Sivas' dan cıkıp van geldim. Bilgilerim söyle :

Alınan yol: 870 km

Alınan gaz:160 tl

Ortalama gaz fiyatı:2.6

ortalama tüketim: 7.7 

Yorum bağlantısı
onurdursun

arkadaşlar uzun yolda adı sanı duyulmamış petrollerden lpg almayın hile yapıyorlar 2.90 dan erzincanda  depomu fulledikten 100km sonra gösterge kırmızı ışık yaktı, Allah o parayı yedirtmesin zehir zıkkım olsun.Opetten şaşmıyorum artık uzun yolda tecrübe ettim.

Yorum bağlantısı
Hakan Çelik

Gebzeden ardahana gittim toplam yol 1500km tüketilen gaz 118 lt ortalama 7.88 lt araçta 4 yetişkin 1 çocuk silme dolu bagaj 17 inç lastik vardı ve ortalama 600km sinde klima açıktı , yani kuruş hesabı ile 20krs luk tüketim oldu

Hocam sanırım hemşeriyiz, ben de bayramdan 3 gün önce Kurtköy'den çıkıp Ardahan'a geçtim ailemle. Araç şartlarımız jant hariç aynı, hatta Bolu civarı çakılı trafikte 2,5 saat de oyalandık. Yer yer bastım da epey. Yakıt ortalamamız aynı :) Giderken lt fiyatı 2,70-2,80 TL olan yerlerden aldığım gazla ortalama 20 krş/km'yi yakaladım. Yol bilgisayarı değerim 6 lt/100km idi. Bu kadar az yakmasına şaşırdım, hele gelirken çok daha az yaktım Karadeniz sahil yolunu kullandığım için. Bolu'dan sonra da resmen yardırmama rağmen 19 krş/km yakaladım :)

Anadolu'da LPG'yi fahiş fiyattan satıyorlar, adını bile duymadığımız istasyonlar 3,00 TL/lt ile resmen kazıklıyorlar. Shell, Opet ve Türkiye Petrolleri'nden başka hiç bir yerden almadım, çok şükür temiz çıktı.

Yorum bağlantısı
onurdursun

evet ardahanlıyım :), ben eski yol üzerinden gittim artvinin yolu sevmediğim için lpg de dediğim gibi hile yapıyorlar mecbur kalmadıkça opet dışında gaz almam bu saatten sonra

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...