İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Cemalettin Şirinoğlu

Opet biraz daha pahalı ama aynı miktarda alınan LPG ile daha fazla km yapılıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet_Çelik

Arkadaşlar merhaba, bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Daha önce de başka bir başlık altında sordum ama net fikir alamadım. Aracım 2008 model focus (mk 2,5) 1.6 115 hp benzinli. Şehiriçi ortalama yakıt tüketimim 9,7 lt. ayda yaklaşık 1 depo benzin (200-250 TL arası yani) tüketiyorum yaklaşık aylık 500-600 km arası yol yapıyorum. Acaba lpg taktırsam ekonomik olurmu? Yani 2000-3000 bin TL ye lpg kiti bağlatıp, yıllık lpg bakımı,motorun yıpranması,bagajında bomba taşıma, kapalı otoparklara girememe vs konuları göz önünde bulundurursak yaptığım kmyi de düşünürsek (aylık 600 ve yılda 1 defa 1000-1500 km uzunyol toplamda yıllık 7000-9000 arası km) taktırmalımıyım fayda maliyet açısından hangisi daha iyi olur . Değerli fikirlerinizi bekliyorum 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yıllık 10 bin olsa. 5 yılda 50bin km.

Şu anda km 50 kuruş benzin yakıyor.

LPG olsa 12 litre LPG yakar. Buda 30-35 kuruş yapar.

Yani benzin - LPG= km 15-20 kuruş kar demektir.

Yani 10 bin km sizin şehir içine göre 1500-2bin tl kar demektir. 5 yılda 7500-10bin arası kar demektir.

Yıllık bakım yok. Sadece 20bin km filtre değişimi lazım.

Iyi bir usta iyi bir ayar sizi hiç üzmez.

Karar sizin.

Şehir içinde 1 km de 15-20 kuruş kar var. Çünkü yol bilgisarındaki değerden %15-20 fazla LPG yakar aracınız. Buna göre LPG fiyatına göre hesap yapın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu

BRC kit-Focus Titanium Otomatik

Sakarya merkez-İzmit merkez-Gölcük-Değirmendere-sakarya merkez

141.1 km yol yaptım alınan gaz 30.52 tl tüketim 21 kuruş

yol bilgisayarı gösterim:8.1 

Gerçek tüketim            :8,58

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Depo fullendi boşken 30.6litre yakıt aldı. YB komple sıfırlandı. Yaklaşık %30 klima açıktı ve akıcı yolları tercih ettim trafikten kaçmak için ama yinede Kızılay ve Tunalı dur kalk trafiğine girdim ve hiç az yaksın diye uğraşmadım. Bu arada lastiklerim 225/45/17

Ortalama hız:39

Yapılan yol:330km

LPG Tüketimi: 9.2litre

Kuruş Tüketimi: 23 krş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

BRC kit-Focus Titanium Otomatik

Sakarya merkez-İzmit merkez-Gölcük-Değirmendere-sakarya merkez

141.1 km yol yaptım alınan gaz 30.52 tl tüketim 21 kuruş

yol bilgisayarı gösterim:8.1 

Gerçek tüketim            :8,58

Bu değerler uzun yol değerleri ise yol bilgisayarından en az %15 fazla yakması lazım. Aksi taktirde fakir karışım olur.

Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu

Bu değerler uzun yol değerleri ise yol bilgisayarından en az %15 fazla yakması lazım. Aksi taktirde fakir karışım olur.

uzun yol evet.Aldığım LPG kötü mü demek oluyor bu.Shell den alıyorumda?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

uzun yol evet.Aldığım LPG kötü mü demek oluyor bu.Shell den alıyorumda?

Hayır LPG ayarında sorun var demektir. LPG kalibrasyonu sağlıklı ise yol bilgisayarından %15-20 fazla LPG yakar.

Arıza lambası yanmıyor mu?

Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu
(düzenlendi)

Hayır LPG ayarında sorun var demektir. LPG kalibrasyonu sağlıklı ise yol bilgisayarından %15-20 fazla LPG yakar.

Arıza lambası yanmıyor mu?

yok hiç bir ışık yok...Aracın gidişinde de bir fark hissedemedim.

tarihinde Selahattin Topçu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

yok hiç bir ışık yok...Aracın gidişinde de bir fark hissedemedim.

Gidişte sıkıntı olmaz. Ama uzun zaman kullanımında araçta sıkıntı yaratır.

Yorum bağlantısı
Ahmet_Çelik

Yıllık 10 bin olsa. 5 yılda 50bin km.

Şu anda km 50 kuruş benzin yakıyor.

LPG olsa 12 litre LPG yakar. Buda 30-35 kuruş yapar.

Yani benzin - LPG= km 15-20 kuruş kar demektir.

Yani 10 bin km sizin şehir içine göre 1500-2bin tl kar demektir. 5 yılda 7500-10bin arası kar demektir.

Yıllık bakım yok. Sadece 20bin km filtre değişimi lazım.

Iyi bir usta iyi bir ayar sizi hiç üzmez.

Karar sizin.

Şehir içinde 1 km de 15-20 kuruş kar var. Çünkü yol bilgisarındaki değerden %15-20 fazla LPG yakar aracınız. Buna göre LPG fiyatına göre hesap yapın.

1-Yıllık bakım derken gaz ayarı ayarlatma gerekiyor en azından 6 ayda bir 30 TL

2-4-5 km bir stop ediyorum işe gidiş geliş ağırlıklı olarak da bu tüketimde. Her kontakta da benzinle başladığını düşünürsek ayda minumum 50 TL benzin 

3-Yıllık ortalama 7500 km ye 3.750 TL benzin(fiyat sabit kabul edersek)

4-Yıllık ortalama 7500 km ye  2.500 TL lpg (12 lt*2,69*km)

5-Lpg kiti 2000/5 yıl için yıllık 400 TL.

6-2 yılda bir bakım 100 TL yıllık 50 TL

7- Lpg ile birlikte aylık benzin tüketimi 50 TL (minumum)

8 - Lpg ruhsata işleme 250/5 yıllık 50

Toplam Lpg yıllık gideri 3.050 TL. 3.750-3.050=700*5=3500 TL 5 yıl için tasarruf gibi kaba bir hesap yaptım değermi bilemiyorum. :((

Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu

Gidişte sıkıntı olmaz. Ama uzun zaman kullanımında araçta sıkıntı yaratır.

tüpü taktıralı 800 km oldu.1000 de bakıma gideceğim, o zaman söylerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

1-Yıllık bakım derken gaz ayarı ayarlatma gerekiyor en azından 6 ayda bir 30 TL

2-4-5 km bir stop ediyorum işe gidiş geliş ağırlıklı olarak da bu tüketimde. Her kontakta da benzinle başladığını düşünürsek ayda minumum 50 TL benzin 

3-Yıllık ortalama 7500 km ye 3.750 TL benzin(fiyat sabit kabul edersek)

4-Yıllık ortalama 7500 km ye  2.500 TL lpg (12 lt*2,69*km)

5-Lpg kiti 2000/5 yıl için yıllık 400 TL.

6-2 yılda bir bakım 100 TL yıllık 50 TL

7- Lpg ile birlikte aylık benzin tüketimi 50 TL (minumum)

8 - Lpg ruhsata işleme 250/5 yıllık 50

Toplam Lpg yıllık gideri 3.050 TL. 3.750-3.050=700*5=3500 TL 5 yıl için tasarruf gibi kaba bir hesap yaptım değermi bilemiyorum. :((

Siz bu kadar ince hesap yaparsanız bu işin içinde çıkamazsınız?

Benzinde çok yakıyor diye binerken hep canınız yanar. Ama  LPG olduğunda bakkala bile arabayla gidersiniz.

Benzinle aylık 600 yapıyorsanız LPG ile 1000 km yaparsınız daha fazla gezersiniz.

bunları da düşünün  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet_Çelik

Siz bu kadar ince hesap yaparsanız bu işin içinde çıkamazsınız?

Benzinde çok yakıyor diye binerken hep canınız yanar. Ama  LPG olduğunda bakkala bile arabayla gidersiniz.

Benzinle aylık 600 yapıyorsanız LPG ile 1000 km yaparsınız daha fazla gezersiniz.

bunları da düşünün  :)

Mehmet Bey zaten o nedenlerle kafam çok karışık ne yapacağıma bir türlü karar veremedim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çok fazla ince hesap yapıyorsunuz.

20bin km yapılan filtre değişimini yapılacak ayar parasını da hesaplarsanız bu işin içinden çıkamazsınız.

Bu işlerde çok ince hesap yapılmaz. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Çok fazla ince hesap yapıyorsunuz.

20bin km yapılan filtre değişimini yapılacak ayar parasını da hesaplarsanız bu işin içinden çıkamazsınız.

Bu işlerde çok ince hesap yapılmaz. :)

+1 Kesinlikle çok doğru Mehmet abi. 20.000 değilde ben 10.000 de yaptiriyorum 50 tl zaten ayara para almiyor :)
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Uymaz

selam 2011 focus sedan 1.6 comfort aracıma 23 nisanda landirenzo lpg takıldı 50tl lik lpg ile tam boşken aldım yaklaşık 17,5 litre 186km yol bunun yaklaşık 100 km si şehir dışı 90 km sabit hız sayılır geri kalanı şehir içi 1000 km bakımı geliyor sizce ayarlarıyla oynatmalımıyım benzinde iken yol bilgisayarı şehir içindeyken 8 litre 10 litre gösteriyordu teşekkürler...

Yorum bağlantısı

selam 2011 focus sedan 1.6 comfort aracıma 23 nisanda landirenzo lpg takıldı 50tl lik lpg ile tam boşken aldım yaklaşık 17,5 litre 186km yol bunun yaklaşık 100 km si şehir dışı 90 km sabit hız sayılır geri kalanı şehir içi 1000 km bakımı geliyor sizce ayarlarıyla oynatmalımıyım benzinde iken yol bilgisayarı şehir içindeyken 8 litre 10 litre gösteriyordu teşekkürler...

Ortalamanız 9,4 litre/100km. Gayet makul. İleride biraz daha düşebilir. Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Yapılan yol : 134 km

Alınan  lt: 11,9

Litre fiyatı: 2.85

30 km  şehir içi, 104 km şehir dışı.

ortalama tüketim: 8.8 lt

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Erkiz

Merhabalar .Aracımda lavoto marka simit depo var. Geçen hafta 34 litre lpg aldım.Yaklaşık 300 km oldu.(şehir içi+ şehir dışı) LPG bitmek üzere bu miktar fazla mıdır ? Yorum yapar mısınız ?

Litre fiyatı:2.79

Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu
(düzenlendi)

Merhabalar .Aracımda lavoto marka simit depo var. Geçen hafta 34 litre lpg aldım.Yaklaşık 300 km oldu.(şehir içi+ şehir dışı) LPG bitmek üzere bu miktar fazla mıdır ? Yorum yapar mısınız ?

Litre fiyatı:2.79

34*10=340 a ne kadar yaklaşırsan o kadar iyidir(şehir içi)   :good1:

tarihinde Selahattin Topçu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ortalama hız:36

LPG Tüketimi:9.2

30.5 litreyle 330 km gittim ama geneli akıcı yollardı. Biraz fazla yaktı. 70tl ile 330 km diyebiliriz

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oğuzhan Deniz

Boş depoya 30.5 litre LPG aldım 69 lira ödedim. Tüketimi hiç düşünmeden sertçe kullandım hatta otobanda 100km hiç 150nin altına inmedim. Drive it like you stole it tarzı kullanım sonucu 301 kmde araba benzine attı. Bu arada ortalama hız 38 çıktı.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Abi bu nasil 150 ile gitmek ortalama niye bu kadar dusuk cikti? Cogunluk sehir ici sanirim.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Abi bu nasil 150 ile gitmek ortalama niye bu kadar dusuk cikti? Cogunluk sehir ici sanirim.

Yaklaşık 100 km o süratlerde gittim sonrası full şehir içi dur kalk ve cadde trafiğinde olduğu için ortalama hız düştü

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...