İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Mustafa Çiçek

Eğer gerçekten 30 litreyle 430 km yaptiysaniz helal olsun bravo derim. Ben boşa sallasam iniş aşağı 400 km bile gitmez. Ya sizde bir anormallik var ya bizde. Tebrikler.

30litre + 30tl toplamda 42 litre bence anormallik yok
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

30litre + 30tl toplamda 42 litre bence anormallik yok

42 litre ile 430 km anormallik yok ama kışlık lastik takılı klima açık gezmek biraz anormal :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Ben +30 tlyi es geçmişim sadece 30 litreye odaklandim şok oldum zaten. Pardon :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ben +30 tlyi es geçmişim sadece 30 litreye odaklandim şok oldum zaten. Pardon :)

Sorun değil ama 31 litre ile şehiriçinde 30 küsür km ortalama hızla da 365 km yol yaptım bir seferinde. Onun dışında en fazla 340 350 gittim. Bu arada kışlıklarımı da en kısa zamanda çıkarttırıcam üşeniyorum Contilere yazık oluyor o yüzden halledicem çarşambadan sonra bir mani çıkmazsa.

Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu
(düzenlendi)

Ford Focus Titanium 5K

BRC

Gidilen mesafe 104,5 km   SAKARYA-İZMİT arası

LPG 2,58tl

Tüketim 10,07 litre

0,248 tl/km

tarihinde Selahattin Topçu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap2

Ford Focus titanium 5k BRC MY-07

Gidilen mesafe : 417 km   (şehir   : artvin)

şehir içi:50 km şehir dışı :367 km

LPG : 3.00 ytl

Tüketim ortalaması : 7.6 lt/km lpg

0.239 tl/km

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ford Focus titanium 5k BRC MY-07

Gidilen mesafe : 417 km   (şehir   : artvin)

şehir içi:50 km şehir dışı :367 km

LPG : 3.00 ytl

Tüketim ortalaması : 7.6 lt/km lpg

0.239 tl/km

7.6 litre güzel bir değer. Ben şehir dışında sakin kullanamıyorum o yüzden bana uzak gibi bu değerler :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Boş depoya alinan LPG:30.9 litre

LPG fiyatı: 2.49 dan toplam 77TL

Ortalama hız: 36km

Yapılan yol: 385 km

Kuruş tüketimi: 20Krş

Bu sefer özellikle dedim çok sakin kullanıcam en uzun menzili yakalıycam diye. Rekorum bir depo ile, maksimum 31litre, 360 km idi. Bu sefer 385kmye geldim ve hala araba benzine geçmedi :) Yaptığım güzergahın toplam 180kmsi şehir dışı sayılır tam olarak değil ama yine de kısmı şehir dışı diyelim. Bu arada Shell gaz'ın menzili daha düşük. Hem daha pahalı hemde menzil daha düşük. Opet ve milangaz kullandığımda en uzun menzile ulaşıyorum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap2

Boş depoya alinan LPG:30.9 litre

LPG fiyatı: 2.49 dan toplam 77TL

Ortalama hız: 36km

Yapılan yol: 385 km

Kuruş tüketimi: 20Krş

Bu sefer özellikle dedim çok sakin kullanıcam en uzun menzili yakalıycam diye. Rekorum bir depo ile, maksimum 31litre, 360 km idi. Bu sefer 385kmye geldim ve hala araba benzine geçmedi :) Yaptığım güzergahın toplam 180kmsi şehir dışı sayılır tam olarak değil ama yine de kısmı şehir dışı diyelim. Bu arada Shell gaz'ın menzili daha düşük. Hem daha pahalı hemde menzil daha düşük. Opet ve milangaz kullandığımda en uzun menzile ulaşıyorum.

Hocam benim burda opet - aytemiz - po var sadece shelli bilmiyorum.Bizim burası çok dağlık olduğu için şehiriçi tüm araçlar çok yakıyor dizel benzinli lpg farketmiyor.bugünde uzun yol yaptım artık iyice inanmaya başladım focus un gerçekten benzinli motoru uzun yolda az yakıyor tabi dikkat edersen birde benimki 100 hp sizinki kaç hplik birde tüp markası nedir??

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Hocam benim burda opet - aytemiz - po var sadece shelli bilmiyorum.Bizim burası çok dağlık olduğu için şehiriçi tüm araçlar çok yakıyor dizel benzinli lpg farketmiyor.bugünde uzun yol yaptım artık iyice inanmaya başladım focus un gerçekten benzinli motoru uzun yolda az yakıyor tabi dikkat edersen birde benimki 100 hp sizinki kaç hplik birde tüp markası nedir??

Eğer rampa çoksa yakıtı artırması çok normal. Yazın genelde dükkan-ev arası ve mahalle de kullandığımda yakıtı çok artıyor. 30.9 litre- 385 kmden fazlasını görebileceğimi sanmıyorum. Benim aracımda 100 hp ve düz vites. LPG markası LandiRenzo. Sizin Titanium görünüyor 100 hp ise otomatik vites sanıyorum? Birde kullandığın yolu bilmek, nerede yokuş var nerede cut-off a girebilirim nerede boşa atsam daha iyi ışık ne zaman yeşile döner, ben bunları çok iyi biliyorum çünkü üç senedir güzergahım aynı :) 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap2

Eğer rampa çoksa yakıtı artırması çok normal. Yazın genelde dükkan-ev arası ve mahalle de kullandığımda yakıtı çok artıyor. 30.9 litre- 385 kmden fazlasını görebileceğimi sanmıyorum. Benim aracımda 100 hp ve düz vites. LPG markası LandiRenzo. Sizin Titanium görünüyor 100 hp ise otomatik vites sanıyorum? Birde kullandığın yolu bilmek, nerede yokuş var nerede cut-off a girebilirim nerede boşa atsam daha iyi ışık ne zaman yeşile döner, ben bunları çok iyi biliyorum çünkü üç senedir güzergahım aynı :)

hocam bizim burda maalesef hiç kırmızı ışık yok  :D  :D  :D  artvinde..aracım manuel brc mevcut bendede landi arıza lambası felan yaktı mı ben sanki bujilerin biraz eskidiğini düşünüyorum sizde normal buji mi lpg bujisi mi var aslında benim güzergahta aynı fakat sürekli buralarda yol çalışması vs var yollar çok bozuk araç belli bir hızda çok gidemiyor maalesef...

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

hocam bizim burda maalesef hiç kırmızı ışık yok  :D  :D  :D  artvinde..aracım manuel brc mevcut bendede landi arıza lambası felan yaktı mı ben sanki bujilerin biraz eskidiğini düşünüyorum sizde normal buji mi lpg bujisi mi var aslında benim güzergahta aynı fakat sürekli buralarda yol çalışması vs var yollar çok bozuk araç belli bir hızda çok gidemiyor maalesef...

Bende normal buji var bir ara araştırdım lpg bujisi taktıracaktım ama fordlar buji seçer en iyisi her bakımda değiştir dediler. Her 15.000km periyodik bakımda orjinal motorcraft bujilerle değiştiriyorum. Toplam 20 TL :) Bir sefer lpgden kaynaklı arıza yaktı hemen götürdüm ayarı yapıldı sonra 2 yıldır arıza ışığı yakmadı. Yakıtı en çok etkileyen arabaya bağlı faktörler; hava filtresi temizliği ve lastik hava basınçları.

Yorum bağlantısı
Ertürk Öztürk

Arkadaşlar uzun bir süre aranıza katılamadım tekrar merhabalar. 2010 Focus 2 1.6 otomatik aracımı yaklaşık 2 ay önce aldım. Bu gün yakıt tüketimini ölçtüğümde gözlerim yerinden çıkacaktı.928 kr evet yanlış değil 928 krş. Şimdi hemen yanlış ölçmüşsündür olmaz öyle şey diyenler olacak ama ben bir anlatayım. Aracı fulledim 103 km yol yaptım aynı benzinlik ve aynı pompadan ilk tıkta bırakmak kaydıyla tam 95.60 tl lik benzin aldım. Kullanım şehir içi. Hergün 7 km yol.3.5 i yokuş aşağı 3.5 i yokuş yukarı.Aracın bakımı da yaklaşık 4.000 km önce yapılmış durumda .Ben işin içinden çıkamadım lütfen yardımmmmmmmmmm.

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar uzun bir süre aranıza katılamadım tekrar merhabalar. 2010 Focus 2 1.6 otomatik aracımı yaklaşık 2 ay önce aldım. Bu gün yakıt tüketimini ölçtüğümde gözlerim yerinden çıkacaktı.928 kr evet yanlış değil 928 krş. Şimdi hemen yanlış ölçmüşsündür olmaz öyle şey diyenler olacak ama ben bir anlatayım. Aracı fulledim 103 km yol yaptım aynı benzinlik ve aynı pompadan ilk tıkta bırakmak kaydıyla tam 95.60 tl lik benzin aldım. Kullanım şehir içi. Hergün 7 km yol.3.5 i yokuş aşağı 3.5 i yokuş yukarı.Aracın bakımı da yaklaşık 4.000 km önce yapılmış durumda .Ben işin içinden çıkamadım lütfen yardımmmmmmmmmm.

Lpg de değil umarım.

Litre cinsinden hesapladığınızda 100 km de kaç litreye tekabul ediyor, o şekilde yazarsanız daha anlaşılıy olur.

Test tüketimleri 12-13 litre civrında bu arabaların.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hocam ölçümleriniz anladığım kadarıyla benzin.

Depoyu doldurup bitene kadar gezin ve sonra tekrar gidip doldurun. Bu şekide tekrar bir ölçüm yapın. Bahsettiğiniz değerler benim otomatik 2.0 mondeoda bile görmedim. Rampa çıkışında araç kaç bin devirde?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

19 litre benzini 103km yolda bitirmek epey marifet ister :) bencede tam depo ile ölçüm yapın, miktar azaldıkça hata oranı artıyor hesaplamadaki.

Yorum bağlantısı
Ertürk Öztürk

2010 1.6 focus ıı HB otomatik
Sanırım bilgileri böyle verirsem daha iyi olacak

ortalama hız(km/saat)       :13
Ortalama Yakıt(lt/100)      :17.3(yol bilgisayarı)
Yakıt türü                          :benzin
Katedilen mesafe              :103 km
Harcanan yakıt( lt)             :18.9 lt ----- 95,60 tl
Ölçüm yapılan şehir           :Bursa
Günlük kullanılan mesafe   :7-10 km arası
Yolun özelliği : yarısı yokuş aşağı -yarısı yokuş yukarı[/size]
0,928 kr gibi bir rakam arkadaşlar.Araç daha 30.000km de.4.000km önce bakımdan çıkmış durumda , bujiler yeni.
Aracı bilgisayara bağlattık herhangi bir arıza yok.yanlızca bir ara zengin karışım fakir karışım sürekli değişiyordu onu görebildim.Egzos ölçümü bu gün yaptık değerlerde bir sıkıntı yok.Hatta ustanın söylemesi mükemmel.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

O zaman aracı rampada fena sıkıştırıyorsunuz.

Yada rampa çok dik ve çok fazla dur kalk.

Maraş'ta her yer rampa ve çok sert kullanırsam arabayı hırpalarsam 19-20 litre LPG yakıyorum.

Sizin kullanım nasıl?

Vites değiştirme aralığınız nasıl?

Yorum bağlantısı
Ertürk Öztürk

O zaman aracı rampada fena sıkıştırıyorsunuz.

Yada rampa çok dik ve çok fazla dur kalk.

Maraş'ta her yer rampa ve çok sert kullanırsam arabayı hırpalarsam 19-20 litre LPG yakıyorum.

Sizin kullanım nasıl?

Vites değiştirme aralığınız nasıl?

Ortalama hızdan da anlaşılacağı gibi hız çok düşük dur kalk çok çok fazla.Sanırım sport sürüşte kullanmak daha mantıklı olacak.Çünkü aracın her türlü kontrolü yapıldı bir sorunla karşılaşılmadı.Bir de Enjektörleri temizletsek mi acaba.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ortalama hızdan da anlaşılacağı gibi hız çok düşük dur kalk çok çok fazla.Sanırım sport sürüşte kullanmak daha mantıklı olacak.Çünkü aracın her türlü kontrolü yapıldı bir sorunla karşılaşılmadı.Bir de Enjektörleri temizletsek mi acaba.

Şehiriçi kullanımda doğru sonuç çıkmayabilir.

Bu nedenle uzun yol kullanımını görmek gerek.

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Depoda delik olsa daha az yakar yav,bana çooookkk geldi tüketim.. :shok:

Yorum bağlantısı
Ertürk Öztürk

Şehiriçi kullanımda doğru sonuç çıkmayabilir.

Bu nedenle uzun yol kullanımını görmek gerek.

Şehir içi  kullanım doğru çıkmayabilir doğru  söylüyorsunuz ancak 103km de 95 tl gerçeği var.Bu belimizi bükecek.Ölçümde sıkıntı yok doğru şekilde bir ölçüm hem lt olarak hemde yöntem olarak. (Fulle kullan tekrar fulle)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...