İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

emme manifoltu plastik. üst kağak çelik de değil magnezyumda değil. alaşımlı sadece

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

emme manifoltu plastik. üst kağak çelik de değil magnezyumda değil. alaşımlı sadece

Direk subap yakmaya müsait o zaman, benim anladığım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

115ps ve 125 lik ti-vct lerde  lpg kiti ve kalibrasyonu çok önemli.   işin aslı değişken zamanlamalı  sübab teknolojisi olanların hepsinde   aynı sıkıntı var.  ama 100ps duratec motorda kalibrasyon iyi olsun yeter.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bilen ustalar cevaplarsa sevinirim, Bu benzinli FOcusların Subapları ve Manifoltu    Çelik mi?   Mangenezyum mu?

LPG'de subap eritme yapar mı? Onu merak ediyorum, Çelik ise sorun yok..zaten.

Focusların subaplar magnezyum değil. Erime yapmıyor. Lpg fuarına gittiğimde Prins de dahil olmak üzere pek çok firma ile görüştüm. Subap yağlayıcıya ihtiyacım olmayacağını sordular. Ancak özellikle ağız birliği ettikleri bir durum vardı ki bu da Chevrolet ve Opel araçların, bu sorunu sıklıkla rastladığıydı. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ortalama Hız:43

Yapılan Yol:235km

Toplam LPG Tüketimi:20 litre

Lt Fiyatı:2,49

Kışlık lastikler hala takılı bu arada.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

benzinli 0.35 kuruş yakıyor nasıl :biggrin: :biggrin:

Çok iyi de tam olarak ne şartlarda kullandınız ve ölçümü nasıl yaptınız?

Yorum bağlantısı
Selçuk Kara

Lpg Kiti                             : Zavoli

Günlük yapılan yol            : 10-15 km (Gidiş geliş)

Gidilen yol                        : 240 km

Ortalama hız                     : 35 km

Alınan lpg                         : 30 lt  (Litre fiyatı 2,69 Opet)

Ortalama benzin tüketimi  : 10,2lt

Ortalama lpg tüketimi       : 12,5 lt

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Lpg Kiti                             : Zavoli

Günlük yapılan yol            : 10-15 km (Gidiş geliş)

Gidilen yol                        : 240 km

Ortalama hız                     : 35 km

Alınan lpg                         : 30 lt  (Litre fiyatı 2,69 Opet)

Ortalama benzin tüketimi  : 10,2lt

Ortalama lpg tüketimi       : 12,5 lt

30 litre ile 240 km mi yol yaptınız?

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Focusların subaplar magnezyum değil. Erime yapmıyor. Lpg fuarına gittiğimde Prins de dahil olmak üzere pek çok firma ile görüştüm. Subap yağlayıcıya ihtiyacım olmayacağını sordular. Ancak özellikle ağız birliği ettikleri bir durum vardı ki bu da Chevrolet ve Opel araçların, bu sorunu sıklıkla rastladığıydı. 

O zaman subap yağlayan sistem varsa, motor tipi fark etmez sanırım Focusta, umarım canımız yanmaz, çünkü Titanium Focus alacağım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Kara

30 litre ile 240 km mi yol yaptınız?

Evet tam otomatikler biraz fazla yakıyor ancak konforu yeter. Özellikle sıkışık trafikte tadından yenmiyor...

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Evet tam otomatikler biraz fazla yakıyor ancak konforu yeter. Özellikle sıkışık trafikte tadından yenmiyor...

Normal benim değerlerde o civarlarda...

Tabii otomatik vitesin rahatlığı ayrı birşey ama 35 km ortalama hız pek trafik sayılmaz bence bakımlarınızı yaptırıp tekrar full depodan benzine geçene kadar bir kullanın derim. Benim şuan 30.5 litre gazda 290kmdeyim hala bitmedi en az 30-40km daha gideri var. Depoyu doldurunca tüm verileri sıfırlarım her depo ortalama hızımı kontrol ederim bu sefer biraz yüksek 40küsürlerde ve daha benzine geçmedi araba. 30.5litre ile ne kadarda otomatik de olsa 260 270 görmeniz lazım bu ortalama hızla

Yorum bağlantısı
Kenan Koç

Çok iyi de tam olarak ne şartlarda kullandınız ve ölçümü nasıl yaptınız?

şehir içi hatta avda köy yolunda depoyu fulledim avdan sonra aynı benzinlikte aynı pompadan tekrar yakıt aldım.hesapladım 0.35 kuruş bilgisayar verisindende hesapladım sonuç ordada aynı çıktı.

Yorum bağlantısı
Selçuk Kara

Tabii otomatik vitesin rahatlığı ayrı birşey ama 35 km ortalama hız pek trafik sayılmaz bence bakımlarınızı yaptırıp tekrar full depodan benzine geçene kadar bir kullanın derim. Benim şuan 30.5 litre gazda 290kmdeyim hala bitmedi en az 30-40km daha gideri var. Depoyu doldurunca tüm verileri sıfırlarım her depo ortalama hızımı kontrol ederim bu sefer biraz yüksek 40küsürlerde ve daha benzine geçmedi araba. 30.5litre ile ne kadarda otomatik de olsa 260 270 görmeniz lazım bu ortalama hızla

Günlük yaptığınız km ne kadar? Benim yol güzergahında trafik yok ancak mesafesi kısa. Aracın bakımları 45000 km de yapılmış. Şu an 50000 de. 47000 kmde tüp takılmış. Tüpün yeni olması yakıtı etkiler mi bilmiyorum. Ancak tekrar bir gaz ayarı yaptırabilirim.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Günlük yaptığınız km ne kadar? Benim yol güzergahında trafik yok ancak mesafesi kısa. Aracın bakımları 45000 km de yapılmış. Şu an 50000 de. 47000 kmde tüp takılmış. Tüpün yeni olması yakıtı etkiler mi bilmiyorum. Ancak tekrar bir gaz ayarı yaptırabilirim.

Günlük 80 km kadar yol yapıyorum en az fazlası da değişiyor. Tabii bazen arkadaşlarımla gidiyorum okula o zaman arabayı bırakıyorum ve o günlerde de en az 20 km yapıyorum. Bu arada hep Shell kullandım artık Opet'e geçtim ve menzilim arttı. Arabaya alışmış olmam ve güzergahımı iyi bilmem de yakıtımı düşürüyor. Gerçi artık yakıt hesabı yapmıyorum sıkıldım ama yine de değerleriniz fazla.

Yorum bağlantısı
Misafir

1 nci sayfada yakıt türü vs. olan çekliste göre yazarsanız karşılaştırmada Lpg veya başka yakıt türü olması fark eder mi :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Depom boştu 2.49 dan 30.2 litre LPG aldım ve 76 TL ödedim. Bütün yol bilgisayarını sıfırladım. Yarım günlüğüne arabayı personelimize verdim o da geri verirken sağ olsun 30 liralik gaz almış. Dün akşam araba benzine geçti baktım 430 km yol yapmışım ortalama hızım 28 gözüküyordu. Ben hiç dikkat etmedim hatta hızlı kullandım ani hızlanmalar ve ara hızlanmalar yaptım. Klimayı da kullandım %30. Bu halde ve kışlık lastiklerle 430 km yol yapmışım.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Arkadaslar cuma gunu yazlik lastiklerimi taktim arabayi ilk aldim yazlikla pek binememis hemen kisligi takmistim. Kislik lastikle yakitim 27 kuruslardaydi. Yakiti dusurmek icin cok ugrastim olmamisti. Yazlik lastikleri taktim dun bir uzun yola ciktim yakitim 20 kurusa kadar dustu. Demekki keramet lastikteymis. Petlas kullaniyordum kisinda ama cok etkiliyormus. Bu 20 kurus yakitta yagmurda ve asiri ruzgara karsi gidilen yoldaki sonucum. Cok mutluyum :)

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Depom boştu 2.49 dan 30.2 litre LPG aldım ve 76 TL ödedim. Bütün yol bilgisayarını sıfırladım. Yarım günlüğüne arabayı personelimize verdim o da geri verirken sağ olsun 30 liralik gaz almış. Dün akşam araba benzine geçti baktım 430 km yol yapmışım ortalama hızım 28 gözüküyordu. Ben hiç dikkat etmedim hatta hızlı kullandım ani hızlanmalar ve ara hızlanmalar yaptım. Klimayı da kullandım %30. Bu halde ve kışlık lastiklerle 430 km yol yapmışım.

Eğer gerçekten 30 litreyle 430 km yaptiysaniz helal olsun bravo derim. Ben boşa sallasam iniş aşağı 400 km bile gitmez. Ya sizde bir anormallik var ya bizde. Tebrikler.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...