İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Oğuzhan Deniz

Arkadaşlar Merhaba,

2011 Focus II H.B 100 Ps sahibiyim. Aracı yeni aldım BRC marka lpg mevcut.

Ankara'da Shell Lpg fiyatı 2.86 TL / Lt.

100 Km'de 11.8 LT Lpg tüketimim var.. TL bazında sorarsanız 335 kuruşa geliyor..Bana yüksek gibi geldi biraz. Sizce yakıt tüketimi nasıl ? İyi bir BRC ustası var ise ayar için önerir misiniz ?

Tüketiminiz fazla. Kullandığınız güzergah neresi? Fulleyerek mi ölçüm yapıyorsunuz? Otomatik mi arabanız?

Yorum bağlantısı
ömür ölmez

Tüketiminiz fazla. Kullandığınız güzergah neresi? Fulleyerek mi ölçüm yapıyorsunuz? Otomatik mi arabanız?

Aracı fulleyerek hesapladım..otomatik değil manuel. 1.6 100 bg.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Aracı fulleyerek hesapladım..otomatik değil manuel. 1.6 100 bg.

Günlük kaç km gyol yapıyorsunuz? Yol bilgisayarının tüm değerlerini sıfırlayıp ortalama hızınızı söylerseniz daha rahat yorum yaparız.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

arkadaslar bugun vandan sivasa kazasız belasız geldim sukur. van da km sıfırladım depoyu doldurdum. eve geldiğimde 900 km yol yaptıgımı gördum. 180 tl lik tup aldım.en dusuk lpg 2.96 ile en fazla 3.26 idi. hesabıma göre 200 kurus yakmıs. bence cok iyi değer. zaten ortlm yakıt tukedimide 6.4 gösterdi. sizce nasıl ? ayrıca 120 130 geldim yer yer hız sabitleyici kullandım ve dijital klima devamlı acıktı.

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

arkadaslar bugun vandan sivasa kazasız belasız geldim sukur. van da km sıfırladım depoyu doldurdum. eve geldiğimde 900 km yol yaptıgımı gördum. 180 tl lik tup aldım.en dusuk lpg 2.96 ile en fazla 3.26 idi. hesabıma göre 200 kurus yakmıs. bence cok iyi değer. zaten ortlm yakıt tukedimide 6.4 gösterdi. sizce nasıl ? ayrıca 120 130 geldim yer yer hız sabitleyici kullandım ve dijital klima devamlı acıktı.

Çok iyi değer. Ancak bu mevsimde klima sadece buhar çözmeye yarar, klima motoru çalışmaz dolayısıyla araca ekstra yük yapmaz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Çok iyi değer. Ancak bu mevsimde klima sadece buhar çözmeye yarar, klima motoru çalışmaz dolayısıyla araca ekstra yük yapmaz.

hımm ...

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

50TL gaz yani yaklaşım 17litre ile 170km yol yaptım tamamı şehir içi ortalama hız da 28 çıktı. Yani beğensem mi beğenmesem mi bilemedim.

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar
(düzenlendi)

50TL gaz yani yaklaşım 17litre ile 170km yol yaptım tamamı şehir içi ortalama hız da 28 çıktı. Yani beğensem mi beğenmesem mi bilemedim.

Normal aslinda focus genel itibariyle şehir içinde 10 litre yakiyor. Her defasinda 30 lt yakit alirim 300 km götürmez bile beni sehir içi. Çok nadirdir 300-310 km yaptığım. Çok yakıyor bizim Paşalar çok...

Edit: imla.

tarihinde Mesut Dumlupınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Normal aslinda focus genel itibariyle şehir içinde 10 litre yakiyor. Her defasinda 30 lt yakit alirim 300 km götürmez bile beni sehir içi. Çok nadirdir 300-310 km yaptığım. Çok yakıyor bizim Paşalar çok...

Edit: imla.

Dediğiniz doğru Focus'un hakkı şehir içi 10 lt bende 30.3 lt gaz aldım bakalım kaç km götürecek. Benim full depo 300ün altına hiç inmedi daha 320 olduğu oluyor bazen

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Ortalamanız çok iyi(28km/saat). Benim maks. 22-23km/saat oluyor. O yüzden ort. yakıt 12lt/100km civarı.

Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk
(düzenlendi)

Arkadaşlar tuketim degerlerim sizinle paylaşıyorum

2e2a2asu.jpg

Ortalama benzin tüketimi 9.3lt/100km

Lpg mogaz litre fiyatı 3.16 bursa ili

tarihinde Fatih Aşuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Arkadaşlar tuketim degerlerim sizinle paylaşıyorum 2e2a2asu.jpg Ortalama benzin tüketimi 9.3lt/100km Lpg mogaz litre fiyatı 3.16 burs

şehir içi mi dışı mı?

Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk
(düzenlendi)

Şehir içi değeri

tarihinde Fatih Aşuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

30.2 lt lpg aldım depo tamamen boştu yakıtıda 2.90dan aldım Opet'ten 87tl tuttu. 270km yol yaptım tekrar fulledim 24,5 litre LPG aldı. Ortalama hızım 31 km çıktı. Ortalama 9lt lpg yaktı.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Şehir içi değeri

sehir içi normal değerler benim aracımda boyle degerler veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk

sehir içi normal değerler benim aracımda boyle degerler veriyor.

Hımm anladım teşekkür ederim bilgi için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Baykal

arkadaşlar merhaba

sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

2008 focus ghia Hatchback otomatik aracım yol bilgisayırında ortalama yakıt tüketimi 13,5 /100km yazıyor tl olarak kmde 40 kuruşu geçiyor sizce bu yakıt normal mi bana biraz fazla gibi geldi sizilerin araçları ne kadar yakıyor ankarada gazı kadoil milangazdan alıyorum lt fiyatı 2,81.

birde arkadaşlar şu yol bilgisayarında yazan ortalama hız  gibi şeyleri anlatabilirseniz sevinirim 

Yorum bağlantısı

arkadaşlar merhaba

2008 focus ghia Hatchback otomatik aracım yol bilgisayırında ortalama yakıt tüketimi 13,5 /100km yazıyor tl olarak kmde 40 kuruşu geçiyor sizce bu yakıt normal mi bana biraz fazla gibi geldi sizilerin araçları ne kadar yakıyor ankarada gazı kadoil milangazdan alıyorum lt fiyatı 2,81.

birde arkadaşlar şu yol bilgisayarında yazan ortalama hız  gibi şeyleri anlatabilirseniz sevinirim 

13,5 değeri biraz fazla. Ya kısa mesafe kullanıyorsunuz ya da sürüş stiliniz yanlış. Daha az gaz vererek yavaş yavaş kalkın. Yokuş aşağı cut-off yapmaya çalışın sıfır yakın. Ortalamanız düşecektir.

Yol bilgisayarındaki ortalama hız, son sıfırlamanızdan bu yana gittiğiniz ortalama sürati gösterir. Örneğin 60 kilometrelik bir yolu 2 saatte giderseniz ortalamanız 30 km/h yazar.

Yorum bağlantısı
Çağrı Baykal

13,5 değeri biraz fazla. Ya kısa mesafe kullanıyorsunuz ya da sürüş stiliniz yanlış. Daha az gaz vererek yavaş yavaş kalkın. Yokuş aşağı cut-off yapmaya çalışın sıfır yakın. Ortalamanız düşecektir.

Yol bilgisayarındaki ortalama hız, son sıfırlamanızdan bu yana gittiğiniz ortalama sürati gösterir. Örneğin 60 kilometrelik bir yolu 2 saatte giderseniz ortalamanız 30 km/h yazar.

evet kısa mesafe kullanıyorum çok sert araç kullanmam otomatik kullanan arkadaşlar diğer forumlarda aşağı yukarı benim yakıtımla aynı yakıyorlar ama bana 40 kuruş fazla geldi normali nedir bu aracın ne yakması gerekiyor normalde.verdiğiniz bilgiler içinde tşk ederim

Yorum bağlantısı

evet kısa mesafe kullanıyorum çok sert araç kullanmam otomatik kullanan arkadaşlar diğer forumlarda aşağı yukarı benim yakıtımla aynı yakıyorlar ama bana 40 kuruş fazla geldi normali nedir bu aracın ne yakması gerekiyor normalde.verdiğiniz bilgiler içinde tşk ederim

Ben 10 lt/100km yakıyorum. Sürekli kısa mesafeler kullanarak bir ölçüm yapmadım. Biraz uzun yol giderek ölçüm yaparsınız. 9 litrenin falan altında tüketiminiz olursa sorun yok demek olur.

Yorum bağlantısı
Çağrı Baykal

Ben 10 lt/100km yakıyorum. Sürekli kısa mesafeler kullanarak bir ölçüm yapmadım. Biraz uzun yol giderek ölçüm yaparsınız. 9 litrenin falan altında tüketiminiz olursa sorun yok demek olur.

benim için hayal olan bir yakıt tüketimi.yakında bir uzun yola gidecem ölçümümü yaparım ama benim için şehir içi önemli sizin yakıt değerleri çok güzelmiş.

Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk

arkadaşlar merhaba

2008 focus ghia Hatchback otomatik aracım yol bilgisayırında ortalama yakıt tüketimi 13,5 /100km yazıyor tl olarak kmde 40 kuruşu geçiyor sizce bu yakıt normal mi bana biraz fazla gibi geldi sizilerin araçları ne kadar yakıyor ankarada gazı kadoil milangazdan alıyorum lt fiyatı 2,81.

birde arkadaşlar şu yol bilgisayarında yazan ortalama hız gibi şeyleri anlatabilirseniz sevinirim

benim için hayal olan bir yakıt tüketimi.yakında bir uzun yola gidecem ölçümümü yaparım ama benim için şehir içi önemli sizin yakıt değerleri çok güzelmiş.

Değerlerini yenilersen yol bilgisayarında değerlerin normale döner gibime geliyor ayrıca otomatik araç olduğu için muhtemelen devri 2500 de değiştirir buda yol bilgisayarında ortalama tüketimini en fazla 11 lt/100 km yapar

Yorum bağlantısı
onurdursun

bu kış mevsiminde 12lt lpg nin altında yakıpta şehir içinde kullanıyorum diyenlere pek itibar etmeyin, fabrika verisi diye birşey var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...