Oğuzhan Deniz 12 Haziran 2013 Paylaş 12 Haziran 2013 200 km şehir içinde kullanımda az bir km değil özellikle benım gibi küçük bir yerde yaşıyorsanız. Sürekli gaz almanıza gerek yok. 200km de bir aLın yeter Sen küçük şehirde yaşıyorsun ben Ankara'da o yüzden bana göre daha farklı Ortalama Hız: 33 km/h Alınan LPG: 2.26 Shell 30.5LT 69 TL Yapılan Yol: 340KM Ortalama Tüketim: 8.9 LT LPG Ortalama KRŞ tüketimi: 20KRŞ Bu depoda filtre değişiminin etkisi olabilir daha az yaktı. Biraz ortalama hızımda yüksek çıkmış genelde 28 29 çıkar. Bir kaç sefer gece trafiksiz kullandım sanırım ondan. Bu seferde havalar serin gittiği için %50 klima açıktı diyebilirim. Yorum bağlantısı
İrfan Demir 12 Haziran 2013 Paylaş 12 Haziran 2013 kardeş yalan söyleyecek ne var burda sallıyo falan diyosun ben yaptım sen ister ister inan ma Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 12 Haziran 2013 Paylaş 12 Haziran 2013 yazılanları okuyorum ve şaşkınlığım okudukca artıyor. 2010 model otomatik, hb. aracımla 100 TL ile 380 km yol yapıyorum. tamamı şehir içi, ama sizin ulaştığınız değerlere ulaşamıyorum. sorun araçta değil de bende galiba. Bende çok şaşırıyorum doğrusu.benim araç otomatik vitesde değil ama yinede 35 lt.gaz ile 260 km yi geçmiyor yaptığım mesafe.istanbul trafiğinde kullanıyorum aracımı.ama bakımlarını hiç aksatmadan yaparım.lpg nin takılalı 3000 km anca oldu ben takdırdım.çok yakıyor diye değişmediğim şey kalmadı.50 kere ayar yaptırdım.boğaz kelebeğini temizlettim.ama sonuç bu 35 lt gaz 260 km yol Yorum bağlantısı
Misafir 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 Bende çok şaşırıyorum doğrusu.benim araç otomatik vitesde değil ama yinede 35 lt.gaz ile 260 km yi geçmiyor yaptığım mesafe.istanbul trafiğinde kullanıyorum aracımı.ama bakımlarını hiç aksatmadan yaparım.lpg nin takılalı 3000 km anca oldu ben takdırdım.çok yakıyor diye değişmediğim şey kalmadı.50 kere ayar yaptırdım.boğaz kelebeğini temizlettim.ama sonuç bu 35 lt gaz 260 km yol Sizin değer hakikaten çok ama 340krş falan yapıyor. Lpg sisteminiz ne? Yorum bağlantısı
Misafir 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 Bende çok şaşırıyorum doğrusu.benim araç otomatik vitesde değil ama yinede 35 lt.gaz ile 260 km yi geçmiyor yaptığım mesafe.istanbul trafiğinde kullanıyorum aracımı.ama bakımlarını hiç aksatmadan yaparım.lpg nin takılalı 3000 km anca oldu ben takdırdım.çok yakıyor diye değişmediğim şey kalmadı.50 kere ayar yaptırdım.boğaz kelebeğini temizlettim.ama sonuç bu 35 lt gaz 260 km yol 100 km de 13,5 lt gaz yakıyorsunuz. Aracınız manuelse 10 litre / 100km olması makul. Sürüş stiliniz üzerinde durdunuz mu? Örneğin ışıklarda yanınızdaki araçları hep geçer misiniz yoksa onlar mı sizi geçer? Yokuş aşağı inerken ayağınızı gazdan çekip cut-off sayesinde sıfır mı yakarsınız yoksa rampayı nimet bilip hızınızı artırır mısınız? Yokuş yukarı süratinizin azalmasına izin mi veriyorsunuz yoksa sürat kaybetmemek için gazlıyor musunuz? Hızlanırken bir an evvel 5. vitese mi atıyorsunuz yoksa 3000-3500 devire gelmeden vites büyütmüyor musunuz? Yakıt tüketiminde sürücü faktörü oldukça fazla. Bu yüzden fazla yakıt tüketildiği düşünülüyorsa ilk olarak sert sürüş stili değiştirilmelidir. Hatta siz tüm ayarlamaları yaptığınıza göre fazla yakıt tükettirici bir sürüş stiliniz var. Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 Sizin değer hakikaten çok ama 340krş falan yapıyor. Lpg sisteminiz ne? lpg sistemi obd li atiker 100 km de 13,5 lt gaz yakıyorsunuz. Aracınız manuelse 10 litre / 100km olması makul. Sürüş stiliniz üzerinde durdunuz mu? Örneğin ışıklarda yanınızdaki araçları hep geçer misiniz yoksa onlar mı sizi geçer? Yokuş aşağı inerken ayağınızı gazdan çekip cut-off sayesinde sıfır mı yakarsınız yoksa rampayı nimet bilip hızınızı artırır mısınız? Yokuş yukarı süratinizin azalmasına izin mi veriyorsunuz yoksa sürat kaybetmemek için gazlıyor musunuz? Hızlanırken bir an evvel 5. vitese mi atıyorsunuz yoksa 3000-3500 devire gelmeden vites büyütmüyor musunuz? Yakıt tüketiminde sürücü faktörü oldukça fazla. Bu yüzden fazla yakıt tüketildiği düşünülüyorsa ilk olarak sert sürüş stili değiştirilmelidir. Hatta siz tüm ayarlamaları yaptığınıza göre fazla yakıt tükettirici bir sürüş stiliniz var. sakin bir yapım var aracımı asla sert kullanmam. max 3000 devirde vites değiştiririm.öyle yarışa makasa ve bilimum tehlikeli şeylerle hiç işim olmaz.Tek sorun genelde trafik saatlerinde yollarda oluyorum Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 (düzenlendi) Ayrıca yıllardan beri araç kullanırım.Bu şahsıma ait 4. aracım ilkim taunus du sonra 2 adet toyota carinam oldu.onlarda bi sıkıntı yaşamadım.ama focusu bir türlü az yaktıramadım 13 Haziran 2013 tarihinde Cumali Serkan DÖNER tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 Ayrıca yıllardan beri araç kullanırım.Bu şahsıma ait 4. aracım ilkim taunus du sonra 2 adet toyota carinam oldu.onlarda bi sıkıntı yaşamadım.ama focusu bir türlü az yaktıramadım Hocam ya sizde yada aracınızda bir sorun olduğu kesin. Siz deponuzu doldurun yol bilgisayarınızı komple sıfırlayın ortalama hız kaç km çıkacak ona bakalım. Dur kalk trafiği çok mu kullaniyorsunuz? Kaçıncı vitese kadar çıkabiliyorsunuz? Bende şehir içi kullaniyorum hatta soguk motoru çalıştır stop et 3km bile olmuyor bazen üstelik yokuş yukarı. 35lt gaz ile ben 400km yaparım şuanki güzergahımla. Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 yol bilgisayarı nasıl sıfırlanıyor Hocam ya sizde yada aracınızda bir sorun olduğu kesin. Siz deponuzu doldurun yol bilgisayarınızı komple sıfırlayın ortalama hız kaç km çıkacak ona bakalım. Dur kalk trafiği çok mu kullaniyorsunuz? Kaçıncı vitese kadar çıkabiliyorsunuz? Bende şehir içi kullaniyorum hatta soguk motoru çalıştır stop et 3km bile olmuyor bazen üstelik yokuş yukarı. 35lt gaz ile ben 400km yaparım şuanki güzergahımla. yol bilgisayarı sıfırlama nasıl oluyor.aküyü sökerek oluyorsa onu yaptım.öncede söylediğim gibi genelde akşam trafiğinde veliefendi-yenibosna arası kullanıyorum.istanbul trafiği malum çoğu zaman 1 boş 1 boş .arada bakkala git gel yaptığımda oluyor ama çok az.ortalama hızı şuanda hatırlamıyorum ama düşük gösteriyordu.yeri gelmişken aracımın yakın zamanda bujilerini hava filtresini buji kablolarını değiştirdim.hatta şuan elimde 2 takım orjinal bir takım bosh lpg bujisi var.geçen yıl bakımda değişenden hariç 2 takım buji filtre aldım.ama hangisi takılı olursa olsun sonuç değişmiyor. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 yol bilgisayarı nasıl sıfırlanıyor yol bilgisayarı sıfırlama nasıl oluyor.aküyü sökerek oluyorsa onu yaptım.öncede söylediğim gibi genelde akşam trafiğinde veliefendi-yenibosna arası kullanıyorum.istanbul trafiği malum çoğu zaman 1 boş 1 boş .arada bakkala git gel yaptığımda oluyor ama çok az.ortalama hızı şuanda hatırlamıyorum ama düşük gösteriyordu.yeri gelmişken aracımın yakın zamanda bujilerini hava filtresini buji kablolarını değiştirdim.hatta şuan elimde 2 takım orjinal bir takım bosh lpg bujisi var.geçen yıl bakımda değişenden hariç 2 takım buji filtre aldım.ama hangisi takılı olursa olsun sonuç değişmiyor. Yol bilgisayarının menüsünden sıfırlayabilirsiniz. Sıfırlayın tekrar hesaplayın bu kadar olmaması gerek Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 Yol bilgisayarının menüsünden sıfırlayabilirsiniz. Sıfırlayın tekrar hesaplayın bu kadar olmaması gerek evet bencede bu kadar olmaması gerek.sıfırlama olayını yapıp hemen depoyu doldurup deneyeceğim Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar bu yol bilgisayarı sıfırlama işini rica etsem bana detaylı olarak anlatabilir misiniz?düzenleme sebebi: ortalama yakıt ve ortalama hız kısmını resetledim.ama daha detaylı bir resetleme yöntemi varsa ve daha gelişmiş ayarlara girmek gibi bir yol varsa bunları öğrenmek istiyorum. 13 Haziran 2013 tarihinde Cumali Serkan DÖNER tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Arkadaşlar bu yol bilgisayarı sıfırlama işini rica etsem bana detaylı olarak anlatabilir misiniz? düzenleme sebebi: ortalama yakıt ve ortalama hız kısmını resetledim.ama daha detaylı bir resetleme yöntemi varsa ve daha gelişmiş ayarlara girmek gibi bir yol varsa bunları öğrenmek istiyorum. Benim aracım makyajlı kasa o yüzden sizinle yol bilgisayarım farklı. Bende menü'ye girip sayacları sıfırla diyip menü tuşuna basılı tutunca sıfırlıyor yada tek tek de sıfırlayabiliyorum. Siz ortalama hız, ortalama tüketimi sıfırlayın yeter birde kısa km sayacını sıfırlayın bakalım bu depoyla ne kadar yakacaksınız. Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Benim aracım makyajlı kasa o yüzden sizinle yol bilgisayarım farklı. Bende menü'ye girip sayacları sıfırla diyip menü tuşuna basılı tutunca sıfırlıyor yada tek tek de sıfırlayabiliyorum. Siz ortalama hız, ortalama tüketimi sıfırlayın yeter birde kısa km sayacını sıfırlayın bakalım bu depoyla ne kadar yakacaksınız. Onları sıfırladım.bakalım bu sefer ne olacak sonuç Yorum bağlantısı
Mehmet Şaşmaz 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 gasitaly lpg markalı tüpte aracım çalışırken uyarı mesajı ile benzine geçiyor. butona 3 kez her benzine geçişte bastığımda sonunda gaza geçmiş oluyor... sorunlu mu acaba? Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 gasitaly lpg markalı tüpte aracım çalışırken uyarı mesajı ile benzine geçiyor. butona 3 kez her benzine geçişte bastığımda sonunda gaza geçmiş oluyor... sorunlu mu acaba? Kesinlikle. Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 19 Haziran 2013 Paylaş 19 Haziran 2013 Merhaba arkadaşlar.Bugün itibariyle memleketim Gaziantepde'yim.Memlekete gelirken benim focusu bol bol deneme fırsatım oldu.Uzun yolda (otoban) sabit 100 yada 110 km hızla bir depo gaz la 35 lt. 450 km yol yaptım.Bu ilk denememdi ve bubun içinde 10 km kadar şehir içi vardı.sonraki depoda aynı şartlarda menzil 490 km ye çıktı.(tamamı otoban)sonra yolda gaz bitti ilk girdiğim petrolde de fiyat biraz yüksekti ve sürekli kullandığım firma olmadığı için 20 tl aldım. bu defa 95 km yol yaptım.daha sonra girdiğim petrolde depoyu fulledim ama bu depoda beni eve yetiştirdi eve vardığımda 2 ışık yanıyordu.sonrasını şehir içi kullandım bu depoda da 396 km yaptım.sizce tüketimim nasıl.değerli yorumlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Haziran 2013 Paylaş 19 Haziran 2013 Arkadaşlar bu yol bilgisayarı sıfırlama işini rica etsem bana detaylı olarak anlatabilir misiniz? düzenleme sebebi: ortalama yakıt ve ortalama hız kısmını resetledim.ama daha detaylı bir resetleme yöntemi varsa ve daha gelişmiş ayarlara girmek gibi bir yol varsa bunları öğrenmek istiyorum. Yol bilgisayarı menüleri arasında geçiş yapan sinyal kolu üzerindeki küçük kolu çevirin ve SET [0.0] yazan ekrana gelin. Kolun dış kısmındaki düğmeye içeri doğru bastırın ve kutucuklar dolana kadar bekleyin. Merhaba arkadaşlar.Bugün itibariyle memleketim Gaziantepde'yim.Memlekete gelirken benim focusu bol bol deneme fırsatım oldu.Uzun yolda (otoban) sabit 100 yada 110 km hızla bir depo gaz la 35 lt. 450 km yol yaptım.Bu ilk denememdi ve bubun içinde 10 km kadar şehir içi vardı.sonraki depoda aynı şartlarda menzil 490 km ye çıktı.(tamamı otoban)sonra yolda gaz bitti ilk girdiğim petrolde de fiyat biraz yüksekti ve sürekli kullandığım firma olmadığı için 20 tl aldım. bu defa 95 km yol yaptım.daha sonra girdiğim petrolde depoyu fulledim ama bu depoda beni eve yetiştirdi eve vardığımda 2 ışık yanıyordu.sonrasını şehir içi kullandım bu depoda da 396 km yaptım.sizce tüketimim nasıl.değerli yorumlarınızı bekliyorum. 35 litre gazla 450 km gayet iyi bir rakam. 100 km de 7,7 litre lpg yapar. Bu da gayet iyi. Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 19 Haziran 2013 Paylaş 19 Haziran 2013 Yol bilgisayarı menüleri arasında geçiş yapan sinyal kolu üzerindeki küçük kolu çevirin ve SET [0.0] yazan ekrana gelin. Kolun dış kısmındaki düğmeye içeri doğru bastırın ve kutucuklar dolana kadar bekleyin. 35 litre gazla 450 km gayet iyi bir rakam. 100 km de 7,7 litre lpg yapar. Bu da gayet iyi. Evet bencede tüketimim iyi.Sizlere sorma sebebim burda bi arkadaş beni kıllandırdı biraz daha yapması lazımdı felan diyede neyse.Özgür Bey benim yol bilgisayarında söylediğiniz menü yok.değerlerin tek tek üzerine gelip resetleyebiliyorum.Benim merak ettiğim daha gelişmiş bir yöntem ve daha detaylı ayarlara girmek.İyi günler dilerim. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Haziran 2013 Paylaş 19 Haziran 2013 yapılacak şey belli arkadaş depoyu fulleyeceksin. 100-200 km gidiceksin Tekrar fulleyeceksin. Örnek veriyorum 200 km gittikden sonra depon 30 tL gaz aLdı. 30/200 =0,15 tL (15krş) 1 km de tüketilen lpg. ( tabi aynı Pompadan) Tabi böle bir değer imkansız en azından benim için ben genelde araç Lpg ye geçene kadar yola cıkmam onun ıcın benzını hesaplamam. Aracın motoru ısınmış oluyor hem yağlaması vs. Lt hesabında da gazı kaç tl den alıyorsan depoya giren gazı bölerek yapıcaksın. 30 tl gaz aldım Lt si 2,58 tL 30/2,58= 11,62 Lt Lpg eder. Bu kadar kafa karıştırmaya gerek yok bence. Samet hesaplaman hatalı. 30 litre gazla 200 km giderse 100 km de 15 litre lpg tüketir. Yani 15X2,58 = 38,7 TL Bunu da 100 e bölersek kilometre de 38-39 kuruş eder. 30 litre gaz ile 450 km falan gidilirse kilometresi 15 kuruş falan eder. Böylece 15 kuruş ederdi-etmezdi azdı-çoktu sorunu çözülmüş oldu. Zaten bu kilometredeki kuruş hesabı nedense bir türlü bırakılamadı gitti. Ben genelde Total'den alıyorum. Şu an 2,33 Bezen Opet'ten alsam 2,51 Geçengün Avcılar-Parseller Aygaz dan aldım 2,28. Hadi kaç kuruş yakıyorum şimdi? Litre / 100 km her zaman evrensel veriler veriyor. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Haziran 2013 Paylaş 19 Haziran 2013 (düzenlendi) Samet hesaplaman hatalı. 30 litre gazla 200 km giderse 100 km de 15 litre lpg tüketir. Yani 15X2,58 = 38,7 TL Bunu da 100 e bölersek kilometre de 38-39 kuruş eder. 30 litre gaz ile 450 km falan gidilirse kilometresi 15 kuruş falan eder. Böylece 15 kuruş ederdi-etmezdi azdı-çoktu sorunu çözülmüş oldu. Zaten bu kilometredeki kuruş hesabı nedense bir türlü bırakılamadı gitti. Ben genelde Total'den alıyorum. Şu an 2,33 Bezen Opet'ten alsam 2,51 Geçengün Avcılar-Parseller Aygaz dan aldım 2,28. Hadi kaç kuruş yakıyorum şimdi? Litre / 100 km her zaman evrensel veriler veriyor. Arkadaşım öncelikle yazdığım şeyi dikkatli okuyacaksın sonra hesap yanış diyeceksin.. yapılacak şey belli arkadaş depoyu fulleyeceksin. 100-200 km gidiceksin Tekrar fulleyeceksin. Örnek veriyorum 200 km gittikden sonra depon 30 tL gaz aLdı. 30/200 =0,15 tL Ayrıca biz Lpg de kuruş hesabı yaparken mümkün oldukca aynı pompadan aldıgımız iiçin farklılık olmuyor.. 19 Haziran 2013 tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Toplam 140TL LPG ile 665km yol yaptım tekrar fulledim her zaman 30.5lt lpg alan depo 28.5de kaldı. %80 klima açık ve yarısı şehir dışı diyelim. Hatta iki sefer otobanda 140-150 aralığında maksimum 180e çıktım ve bu şartlarda 40ar km den 80 km yol yaptım bu halde 665 km gitmişim bence çok iyi. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Depoyu fulledim 210km yol yaptım uzun yol değil sürekli viraj rampa ve full klima açık aracda 5kişi bagaj dolu tekrar fulledim aynı pompadan 42tl lik gaz aldı 0.2tl yakmis km de aracimi birkez daha sevdim ) Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 Ortalama hız : 26km Toplam LPG : 30.5lt LPG : 2.43 Yapılan yol : 270km Tamamen şehir içi %90 klima açık ve seri kullanım ortalaması bu. Bu depo biraz az yaktırmayı deneyim gerçi ne zaman böyle desem bir şey çıkar basar fazla yaktırrım Yorum bağlantısı
Misafir 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 Ortalama hız : 26km Toplam LPG : 30.5lt LPG : 2.43 Yapılan yol : 270km Tamamen şehir içi %90 klima açık ve seri kullanım ortalaması bu. Bu depo biraz az yaktırmayı deneyim gerçi ne zaman böyle desem bir şey çıkar basar fazla yaktırrım 30,5lt gaz ile 270km çok az değil mi bizim burda lpg 2.69 30krs falan oluyor. Gerçi klima full açık diyorsun birde basinca etkiler Yorum bağlantısı
Recommended Posts