İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Harun Balak

Focus lar ortalama 10 lt lik bir tüketimi şehir içinde yapıyor :yes:

Şehirler arası bu oran daha aşağılara iniyor :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Eser

Denizliden Çanakkale'ye gelirken ölçtüm..196 kr hesap çıktı..ama sollamalar haricinde 120 nin üzerine hiç çıkmadım..Litre fiyatı 2,65 idi

Yorum bağlantısı

Denizliden Çanakkale'ye gelirken ölçtüm..196 kr hesap çıktı..ama sollamalar haricinde 120 nin üzerine hiç çıkmadım..Litre fiyatı 2,65 idi

19,6 krş. Yolun ucte birinde su icmis araba sanirim. Super bence :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Eser

Gerçekten bende biraz şaşırmadım desem yalan olur..Sanırım Teleflex mucizesi ;) ..Çünkü...şu an şehir içi ölçüm yapıyorum..Fulledikten sonra 100 km oldu..1.ışık yeni söndü gaz göstergesinde..Ancak şunu da söylemeden geçemiyeceğim...3000 deviri çok nadir geçiyorum..şehir içinde..En önemli faktör bu bence

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlker Dinçer

evelki hafta ankaradan bursaya gittim.Eryaman opetten 30 lt gaz aldım.ortalama 87km hız gösteriyodu bursaya girdiğimde.Bursa tarfiğindede yol yaptım biraz toplamda 440 kmde gaz bitti.90-95 gidersen az yakıyor baya.Ama ankara istanbul arası otobanda hiç bu ortalamalara yaklaşamıyorum malesef :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

evelki hafta ankaradan bursaya gittim.Eryaman opetten 30 lt gaz aldım.ortalama 87km hız gösteriyodu bursaya girdiğimde.Bursa tarfiğindede yol yaptım biraz toplamda 440 kmde gaz bitti.90-95 gidersen az yakıyor baya.Ama ankara istanbul arası otobanda hiç bu ortalamalara yaklaşamıyorum malesef :)

Otobana çıkınca trafik olmaz yavaş yavaş giderim yalan oluyor :) Arada okula otobandan gittim bi bakıyosun 140 150 oluyor zaten hız :) otobanın bir mantığı kalmıyor.

Aynı pompadan gaz aldım bu akşam tekrar. 158kmde fullettirdim. 29liralik gaz aldı. 100 km şehir dışı gibi gerisi komple şehir içi ve sürekli klima açıktı.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Arabamda 1 yıldır lpg var. Simit depoyla maksimum 32 litre lpgalıyor, genelde 2 litre kala benzine geçiyor. Ölçümlerimde şehiriçi ve şehir dışı pek bir fark olmuyor. Otobanda 6. vitesin eksikliğinden dolayı şehir içi gibi tüketim oluyor. 30 litre lpg ile ortalama 320 - 330 km gidebiliyordum. Son birkaç depodur arabayı 3000 devirin üstünde sürmemeye çalıştım ya da cc ü 120 ye sabitleyipsürdüm. 42 litre ile 500 km yi gördüm ortalaması 8.4lt/100km. Son depoda da 30 litre ile 390 km yi gördüm ortalaması 7.7lt/100km ediyor. Az yakınca bir sıkıntı var mı diye bile düşündüm. Sonra aklıma MAP denen olay geldi (adı aklımda yanlış kalmış olabilir) sürüş tarzına göre bu MAP'taki veriler değiştiğii için daha ekonomik bir sürüş olabileceği geldi aklıma. Bunu düşünmeme aracın hızlanma(ma) durumu sebep oldu. Son bir kaç depoda arabayı fazla devirli sürmediğimden araba sanki daha yavaş ivmeleniyordu, ani ivmelenme isteklerime daha sağır tepkiler veriyor gibiydi. Önceden ani gaz vermelerimde daha hızlı tepki alıyordum. Şimdi sanki araba benim sürüş tarzıma göre ki MAP denen şeyde bunların kaydedildiğini düşünüyorum daha nazlı ivmeleniyor. Sizce düşüncemdoğruu mudur?
tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Focus 2,5 1,6 benzinli 2009 4 ileri otomatik.

Dönüşüm öncesi ortalama 10lt/100 km benzin tüketimim vardı. Daha önceden 1,2 clio 1,4 Jazz kullanan biri için, neredeyse gidilen yola 2 kat fazla para vermekti.

Dönüşüm sonrası tüketimim yine 10lt/100 km. Daha fazla olur diye düşünüyordum. Örneğin 12lt/100 km gibi. 17 litre lpg ile 170 km, 30 lt lpg ile 300 km gittim. Total istasyonlarından 2,26 tl ye alıyorum. Kilometrede 23 kuruşa geliyor.

Yalnız benzin ışığı, yol bilgisayarında gidilebilecek menzil 80 km ise yanmaya başlıyor. Ben sürekli çok az benzin alıyorum. 10 tl ye 2 litre veya bazen 20 tl ye 4 küsür litre. O da yol bilgisayarındaki menzili hiç artırmıyor. Yaktığım lpgyi beyin, benzin gibi algılayıp, ortalama tüketim paralelinde menzili azalttıkça azaltıyor.

Şu anda depomda neredeyse çeyrek depo benzin var. Benzin ışığı hep yanık, kalan menzilim hep 0 km. Yol bilgisayarını etkin kullanamıyorum can sıkıcı. Var mı bunun bir formülü?

Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç

Focus 2,5 1,6 benzinli 2009 4 ileri otomatik.

Dönüşüm öncesi ortalama 10lt/100 km benzin tüketimim vardı. Daha önceden 1,2 clio 1,4 Jazz kullanan biri için, neredeyse gidilen yola 2 kat fazla para vermekti.

Dönüşüm sonrası tüketimim yine 10lt/100 km. Daha fazla olur diye düşünüyordum. Örneğin 12lt/100 km gibi. 17 litre lpg ile 170 km, 30 lt lpg ile 300 km gittim. Total istasyonlarından 2,26 tl ye alıyorum. Kilometrede 23 kuruşa geliyor.

Yalnız benzin ışığı, yol bilgisayarında gidilebilecek menzil 80 km ise yanmaya başlıyor. Ben sürekli çok az benzin alıyorum. 10 tl ye 2 litre veya bazen 20 tl ye 4 küsür litre. O da yol bilgisayarındaki menzili hiç artırmıyor. Yaktığım lpgyi beyin, benzin gibi algılayıp, ortalama tüketim paralelinde menzili azalttıkça azaltıyor.

Şu anda depomda neredeyse çeyrek depo benzin var. Benzin ışığı hep yanık, kalan menzilim hep 0 km. Yol bilgisayarını etkin kullanamıyorum can sıkıcı. Var mı bunun bir formülü?

Aracınız da benzin seviyesini çeyrek deponun altına düşürmeyin,uzun süreli lamba yanarak kullanım muhtemel benzin pompası arızasına sebep olabilir.

Yorum bağlantısı

Aracınız da benzin seviyesini çeyrek deponun altına düşürmeyin,uzun süreli lamba yanarak kullanım muhtemel benzin pompası arızasına sebep olabilir.

Lamba yanma nedeni farklı işte benim arabada. Böyle giderse azar azar alarak yarım depo benzinim olacak ama yine de ışık yanacak.

Yorum bağlantısı
Sezai Demir

Benim ölçümlerime göre de şehir içi 26-27 kuruş şehirdışı 20-21 kuruş civarında yakıyor.

Yorum bağlantısı
Levent Kılıc

Birçok arkadaşın verdiği değerler çok iyi ve benim açımdan şaşırtıcı. Ben de 32 litre gaz ile 345 km yaptım. çoğu uzun yol.

Yorum bağlantısı
Nusret Kaynar

yazılanları okuyorum ve şaşkınlığım okudukca artıyor. 2010 model otomatik, hb. aracımla 100 TL ile 380 km yol yapıyorum. tamamı şehir içi, ama sizin ulaştığınız değerlere ulaşamıyorum. sorun araçta değil de bende galiba.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

yazılanları okuyorum ve şaşkınlığım okudukca artıyor. 2010 model otomatik, hb. aracımla 100 TL ile 380 km yol yapıyorum. tamamı şehir içi, ama sizin ulaştığınız değerlere ulaşamıyorum. sorun araçta değil de bende galiba.

100TL yaklaşık 40LT LPG yapar. Buda 10.5LT gibi bir tüketim demek. Bence otomatik vites için şehir içinde gayet iyi. Ben düz vitesle trafige göre şehir içinde 9 - 11 LT arası tüketim görüyorum. Sizde de bir sıkıntı yok merak etmeyin :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ortalama Hız: 27 km/h

Alınan LPG: 2.25 Shell 30.5LT 69 TL

Yapılan Yol: 300KM

Ortalama Tüketim: 10.1 LT LPG

Ortalama KRŞ tüketimi: 23KRŞ

Yaz geldi bu yüzden klima sürekli olarak açık biniyorum bu depoda tam 1.5 saat arabada oturdum bu sırada araç ve klima çalışıyordu heralde bu yüzden bi 30kmlik menzili gitti. Yani sanki biraz daha az yakabilirdi gibi geldi ama tamamen şehir içi değerleri bunlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Eser

Tamamı şehir içi..32,5 lt gaz ile 322 km yol yaptım..haftanın 5 günü 45 derecelik 200 metre yokuş çıkıyorum..düz kesimde 3000 deviri asla geçmiyorum..lpg kiti teleflex gfi

Yorum bağlantısı
Salih Ulu

focus 1.6 comfort

lpg=2.27 75 tl lik yakıtla 360 km yol yaptım şehir içi ama hiç sıkştırmadan yormadan seri şekilde :)

33 litre lpg ile 360 km

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz
(düzenlendi)

30.000km boyunca degismeyen lpg filtresi tüketimi çok arttirir mi? Ya da sürekli klima kullanimi ortalama ne kadar arttirir tuketimi

Edit: yarın gidiyim de lpg filtremi değiştirteyim :)

tarihinde Oğuzhan Deniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

30.000km boyunca degismeyen lpg filtresi tüketimi çok arttirir mi? Ya da sürekli klima kullanimi ortalama ne kadar arttirir tuketimi

Edit: yarın gidiyim de lpg filtremi değiştirteyim :)

Bir miktar artırır tabi. Sürekli klima kullanımı en fazla %10 artırır.

Yorum bağlantısı

Benim aracim 1.6ghia tartarini marka lpg mevcut. Şehir içi 25-26kuruş yakıyor. Benim sormak istediğim yol bilgisayarında 14.5lt/100km yazıyor. Düşmüyor yani bu normal mi. Sizin araçlarda da böyle bir değer çıkıyor mu ortalama hız 20çıkıyor vs.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ortalama Hız: 29 km/h

Alınan LPG: 2.25 Shell 28.5LT 65 TL

Yapılan Yol: 300KM

Ortalama Tüketim: 9.5 LT LPG

Ortalama KRŞ tüketimi: 22KRŞ

Bu depoda %70 klima açıktı. Bu sefer düştü biraz tüketim. Yarın birde lpg ve hava filtresi değişimiyle bakalım nolcak

Yorum bağlantısı

Benim aracim 1.6ghia tartarini marka lpg mevcut. Şehir içi 25-26kuruş yakıyor. Benim sormak istediğim yol bilgisayarında 14.5lt/100km yazıyor. Düşmüyor yani bu normal mi. Sizin araçlarda da böyle bir değer çıkıyor mu ortalama hız 20çıkıyor vs.

Ortalama tüketimi sıfırlayın. Belki çok uzun süredir sıfırlamadığınız için, değer değişmiyordur.

Ama genel olarak yol bilgisayarı ve göstergelerden doğru veri alamamak biraz can sıkıcı. Benim şu an çeyrek depodan fazla benzinim var. Lpg yarıdan fazla. Ama benzin ışığım yanıyor, kalan menzil kilometresi sıfır. Bazen hep böyle kalıyor bazen de kontağı kapatıp açınca düzeliyor.

Yorum bağlantısı
Tugay Kayseri

dün edirneden ankaraya geldim saatte 110 km hız ile bir depo gazla 680 km yol yaptı 83.24tl gaz aldı fullendi 36,830 lt gaz lt fiyatı 2.26

Yorum bağlantısı

Ortalama tüketimi sıfırlayın. Belki çok uzun süredir sıfırlamadığınız için, değer değişmiyordur.

Ama genel olarak yol bilgisayarı ve göstergelerden doğru veri alamamak biraz can sıkıcı. Benim şu an çeyrek depodan fazla benzinim var. Lpg yarıdan fazla. Ama benzin ışığım yanıyor, kalan menzil kilometresi sıfır. Bazen hep böyle kalıyor bazen de kontağı kapatıp açınca düzeliyor.

Ortalama tüketimi sıfırlıyorum 9.99 oluyor. ama uzun yol yapmadım henüz. Belkide ondan kaynaklı bilmiyorum. Benzin ışığı Lpg de bile gitsen benzin gibi algıladığı için senin sürüş düzeyine göre ışık erken yanabiliyor. ama aracı düz bir zeminde bir süre beklettiğinizde (kontak kapalı ) tekrar artıyor değer. 0 km ye indiği zaman tekrar artma mevcut. Fransız arabalarında ise bu değeri sıfırlamak için benzin almak yada bir kit var onu kullanmak gerekiyor. Ben Yol bilgisayarını sadece sıcaklık ve uyarı msjları harici pek kullanmıyorum ama bu ortalama yakıt tüketimi canımı sıkıyor belkıde hep kısa mesafeler gidip kontak kapattığımız için oluyor bilmiyorum.

dün edirneden ankaraya geldim saatte 110 km hız ile bir depo gazla 680 km yol yaptı 83.24tl gaz aldı fullendi 36,830 lt gaz lt fiyatı 2.26

0,12 krş Böyle bir değer Çok zor gibi geldi bana. Bir yanlışlık yok değilmi ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...