Mustafa Volkan Koca 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Kalan km 0 kaldığında ne olacak acaba Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Çetin abi benim sorunumda tam olarak bu stop start yapınca kaldığı yerden devam ediyor.tekrar hesaplamıyor uzun süreli stop start da düzelmesi lazım bendeki dizel bazen yakıt ikmali yaptıgımda kaldıgı yerden devam edıyor ama uzun surelı stop dan sonra normal kaldıgı yerden devam edıyor. Kalan km 0 kaldığında ne olacak acaba yolda kalacak Yorum bağlantısı
Serkan Danış 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Yakıt tüketiminin takip edileceği yer yakıt göstergesidir. Kalan mesafeye çok takılmayın derim. Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 uzun süreli stop start da düzelmesi lazım bendeki dizel bazen yakıt ikmali yaptıgımda kaldıgı yerden devam edıyor ama uzun surelı stop dan sonra normal kaldıgı yerden devam edıyor. yolda kalacak abi benimki ne kadar yol yaparsam yapim ve ne kadar beklerse beklesin sonuç değişmiyor.ancak aküyü söküp takınca tekrar hesaplıyor dün denedim. bide yol bilgisayarı 0 a düşünce ne olacak onun hakkında da bir bilgim yok Yakıt tüketiminin takip edileceği yer yakıt göstergesidir. Kalan mesafeye çok takılmayın derim. abi doğru söylüyonda yarım depo benzin olduğu halde yakıt lambası yanması canımı sıkıyor.bide 0 olunca ne olacak onuda bilmiyorum Kalan km 0 kaldığında ne olacak acaba bende çok merak ediyorum bunu ama cesaret edipde denemedim Yorum bağlantısı
Özgür Arduç 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 abi benimki ne kadar yol yaparsam yapim ve ne kadar beklerse beklesin sonuç değişmiyor.ancak aküyü söküp takınca tekrar hesaplıyor dün denedim. bide yol bilgisayarı 0 a düşünce ne olacak onun hakkında da bir bilgim yok abi doğru söylüyonda yarım depo benzin olduğu halde yakıt lambası yanması canımı sıkıyor.bide 0 olunca ne olacak onuda bilmiyorum bende çok merak ediyorum bunu ama cesaret edipde denemedim Ben denedim bir şey olmadı Seyir halindeyken "0"a düştü değişen bir şey olmadı. İlk stop ettiğim yerde kaç km menzili kalmışsa o değere döndü. 1 Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Ben denedim bir şey olmadı Seyir halindeyken "0"a düştü değişen bir şey olmadı. İlk stop ettiğim yerde kaç km menzili kalmışsa o değere döndü. işte buna çok sevindim Yorum bağlantısı
Misafir 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Yol bilgisayarı depodaki yakıta göre değil, yapılan km'ye göre hesap yapıyor(muş). Bi nevi kafasına göre yani. Merak ettiğim o ortalama yakıt tüketimini bu şekilde nasıl hesaplıyor. Aslında "kardeşim git git bitmiyor bu benzin demesi lazım" Yorum bağlantısı
Önder Kuru 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 Aracınızı akşam dik bir rampaya park edin, öne doğru olursa daha iyi olur. Sabah muhtemelen kalan yakıtı tekrar hesap edecektir. "0" olunca da arkadaşların dediği gibi bir sorun olmaz kırmızı ışık rahatsız ediyor ve sıkıntı yapıyorsa 20 TL'lik benzin alın dediğiniz gibi yarım depo benzin varsa kalan menzil 250-300 km gibi bir mesafe hesap edeceğinden 80 km kalıncaya kadar uzun süre kırmızı yakmaz... 1 Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 arkadaşlar kalan km bilgisi bu gün sıfırladı.ve tekrar hesapladı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 Normal... kafanıza takmayın, bilgisayar enjektör açık kalma süresine göre tüketim hesaplıyor... Enjektörlerin çalışıp da, yakıtın azalmayacağını düşünememişler.. 1 Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 Normal... kafanıza takmayın, bilgisayar enjektör açık kalma süresine göre tüketim hesaplıyor... Enjektörlerin çalışıp da, yakıtın azalmayacağını düşünememişler.. Mehmet Abi mümkünse eğer tecrübelerinde faydalanmak isterim.aracım 2005 f2 komple servis aşırı bakımlı.2. sahibi benim ilk sahibide otokoçta çalışan müdür bir abimizdi.aracımın en son bakımların 117000 de komple yapılmış servis dökümanları ile sabit (yağ,bütün filtreler,büjiler buji kabloları) şuan aracım 123200 kmde ve ben 122500 de atiker obd sistem lpg taktırdım lpg sarfiyatı aşırı yüksek geliyor bana. her defasında deniyorum ama tüketim çok fazla 1 lt ile 7 en fazla 7,5 km yapıyor şehir içi istanbul.aracımı çok nazik kullanırım en fazla 3000 devirde vites atarım.lpg montajı yapan yere daha öncede montaj yaptırmıştım bi sıkıntı olmadı benden hariç 2 arkadaşımada orda montaj yaptıdık onlarda çok memnunlar ama bu defa ben sıkıntı yaşıyorum yakıt konusunda.servise gidip ayar yaptırmaktan bıktım usandım.en son feda gittiğimde buji değiştirmemi söyledi gittim değiştirmeye ama ustam açtı baktı bujilerin daha yeni olduğunu söyledi gerek olmadığını söyledi sadece araban yakıtı çiğ yakıyor dedi bide baskı balatayı pek beğenmedi.senin değerli tecrübe ve fikirlerine ihtiyacım var. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Aracın benzindeki tüketimini bilmeliyiz.. En az bir depo kullanın ve benzin tüketimini gözleyin, sonuca göre araç mı yoksa lpg kiti mi kusurlu karar vermeliyiz.. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 75.47 TL vererek 30.6lt lpg aldım boş depoya. Sıfırladım tüm verilerimi. 26km ortalama hız gösterdi depo bittiğinde ve 305km olmuştu. Bu tamamen şehir içi trafik ve dur kalklı bir güzergah. Aracımın bakım vakti geldi üstelik lpg bakımı da yapılması gerek. Hatta Cinnah çıktım 2 sefer ikisinde de acaba en fazla kaçla çıkabilirim diye geriden hızlanarak geldim. Bu halde 10lt lpg tüketimim var. Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 tamam abi en kısa zamanda deneyeceğim Yorum bağlantısı
Samet Çömez 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 Kalan km 0 kaldığında ne olacak acaba cesaretle focus cmax'da denedim kalan km 0 ama sorunsuz bir şekilde tüpde gidiyorum sıkıntı yok Yorum bağlantısı
İlker Dinçer 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 atiker sistem var ortalama 30-32 lt alıyo depo şehiriçi en son 323 idi benzine geçti bugün Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Şehir içinde ortalama hızım 17-18 km/h da kalıyor ? Nasıl oluyor bu iş..Buna göre de tüketim çok oluyor haliyle.Şehir içinde ortalama hız 25-27 km/h olanlar sanırım biraz karma oluyor. ? Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Şehir içinde ortalama hızım 17-18 km/h da kalıyor ? Nasıl oluyor bu iş..Buna göre de tüketim çok oluyor haliyle.Şehir içinde ortalama hız 25-27 km/h olanlar sanırım biraz karma oluyor. ? Ayhan bey günlük kullanımınız kaç km,kısa mesafe gidip geliyorsanız ortalama hızınızın düşük tüketiminizin yüksek olması doğal gibi geliyor bana.Yok eğer uzun mesafe ise çok sakin kullanım ile daha daha az yakıt tüketimi olması lazım,sistem de bir problem olmasın ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Ayhan bey günlük kullanımınız kaç km,kısa mesafe gidip geliyorsanız ortalama hızınızın düşük tüketiminizin yüksek olması doğal gibi geliyor bana.Yok eğer uzun mesafe ise çok sakin kullanım ile daha daha az yakıt tüketimi olması lazım,sistem de bir problem olmasın ? Günlük sabah 7.5 km , akşam 7.5 km Mesafem kısa maalesef.Tam da trafik saatlerinde kullanınca böyle oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Benim günlük mesafe sabah 4 km akşam 4 km. Arada 8-9 km'lik şehirdışı sayılacak TOKİ'ye gidip geliyoum ort. hızım hep 21-22 km'de kalıyor tüketim de 12-12,5 arası. Sadece bir kaç kez ort. hızım 26-27 gelmişti o süreçte ort. tüketim 10,5-11 arasına gerilemişti... Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Bos depoya 30,7LT LPG aldım. Yaklaşık 75,88TL tuttu. Bir önceki depoda yine 30,6LT LPG almıştım tam 335km dedi benzine geçti araba ve her zaman arabanın gaza geçmesini bekler öyle yola çıkarım hem motorda ısınmış oluyor böyle. Güzergah olarak 190km yarı şehir dışı diğeri tamamen şehir içi ara sokak ve dur kalk trafiği. Bu hafta periyodik bakıma girdikten sonra ve LPG bakımı da yapıldıktan sonra yakıt biraz daha düşecektir. Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Hesapladım 2011 focus triptonik lpd de 100km de 10 litre yakıyo oda 240kuruş yapıyo.Gayet makul eski focusumdan azcık fazla öbürü 210 kuruş filan yakıyodu. Yorum bağlantısı
Mahir Günebakan 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 (düzenlendi) Ford Focus Titanium 4K 1.6 AUT Arkadaşlar merhabalar ve iyi forumlar herkese. Yeni almış olduğum focusumun ortalama nekadar yakıt tüketmesi gerektiğini merak ediyorum açıkçası. Aynı arabayı ve BRC sıralı sistem kullanan sevgili ford focus titanium 4k kullancılarının fikirlerini belirmelerini rica ediyorum. Aracı çok sıkıştıran ve hızlı kullanan biri değilim. Merak ettiğim Şehiriçi bu araçların LPG de ki tüketimi ne kadar olmalı. Aracı yeni aldığım için hala hem aracın hemde Lpg nin garantisi varken müdahale etme şansım var. Lpg yetkili serviste takılmış. Şimdide vakit ayıran herkese teşekkür ederim. 7 Nisan 2013 tarihinde Mahir Günebakan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Benim araç şehir içi 100km 0,27 kr yakıyor. lpg fiyatı 2,63 tl Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Bendede aynı araç var 100/ 10 litre yakıyor buda gaz aldıgım fiyata göre 2,25kuruş yakıyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts