İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Gökhan Çoşkun

80 tl lik gaz aldım ve şu an 250km yi buldum. daha kırmızı ışık yanıyor.tahminim 300km yaparım.

Otomatik vites Focus 100 hp.biraz hantal kalıyor.

Yorum bağlantısı
Erman Salar

80 tl lik gaz aldım ve şu an 250km yi buldum. daha kırmızı ışık yanıyor.tahminim 300km yaparım.

Otomatik vites Focus 100 hp.biraz hantal kalıyor.

Ortalama hız ve lpg nin litre fiyatı nedir ? benim araç da 100 hp ama ben sanırım o km ye ulaşamayacağım şehir içi.

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun
(düzenlendi)

Petrol Ofisi : 2,32 tl sanırsam. AYGAZ : 2,33 tl Petrol ofisinden 30 tl lik. AYGAZ'dan 50tl lik almıştım.yanlış hesaplamış olabilirim affedin.Lpg tam bitince bidaha hesaplıyacam.otomatikmi sizinkide ? siz ne kadar km yapıyorsunuz yada ne kadar yakıt harcıyorsunuz yazarmısınız.

Hızım %75 60-100km arası. %25 i 120-130km. 1-2 kez rampa tırmandım daha.çoğunluklada hız sabitleyici kullandım :) çok işe yarıyor.yakıtta tasarrufun adresi diyebilirim

tarihinde Gökhan Çoşkun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erman Salar

Petrol Ofisi : 2,32 tl sanırsam. AYGAZ : 2,33 tl Petrol ofisinden 30 tl lik. AYGAZ'dan 50tl lik almıştım.yanlış hesaplamış olabilirim affedin.Lpg tam bitince bidaha hesaplıyacam.otomatikmi sizinkide ? siz ne kadar km yapıyorsunuz yada ne kadar yakıt harcıyorsunuz yazarmısınız.

Hızım %75 60-100km arası. %25 i 120-130km. 1-2 kez rampa tırmandım daha.çoğunluklada hız sabitleyici kullandım :) çok işe yarıyor.yakıtta tasarrufun adresi diyebilirim

Ben sizin bu km şehir içi yaptığınızı sandım da o yüzden baya şaşırdım. 34 litre yakıt ile yapmışsınız bu yolu. aracınızın da otomatik olduğıunu düşünürsek o zaman normal bir değer diye düşünüyorum.

Benim araç düz vites Gökhan Bey, 20 gün kadar evvel prins silverline marka bir lpg taktırdım. bir defa fulledim ama daha bitiremedim. Fazla km yapamıyorum. Şu anda 190 km oldu ama kırmızıya tam geçmedi gösterge. bakalım toplamda kaç km şehir içi yapacam. Ortala hızım 20 km şu anda

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

siz sanırsam 23-26kuruş arası yakarsınız. bende demin cihaz ötmeye başlayınca 30tl lik gaz aldım.bakalım 30 tl kaç km gidicek.kaç lt olduğuna yarın bakıcam fiyatı unuttum aldığın bayiinin :)

otomatik çok konforlu.rahatım fakat yokuşlarda sıkıntılıyım.Gitmiyor.Basıyorum gitmiyor.Sadece boşuna yakıyor.

Yorum bağlantısı
Erman Salar

siz sanırsam 23-26kuruş arası yakarsınız. bende demin cihaz ötmeye başlayınca 30tl lik gaz aldım.bakalım 30 tl kaç km gidicek.kaç lt olduğuna yarın bakıcam fiyatı unuttum aldığın bayiinin :)

otomatik çok konforlu.rahatım fakat yokuşlarda sıkıntılıyım.Gitmiyor.Basıyorum gitmiyor.Sadece boşuna yakıyor.

23-26 kuruş çok iyi olur. benim yakıt benzinde 50 kuruşu bozmazdı. Bıktım benzinden ya. İnşallah bu lpg iyi olur. Otomatik konfor demek. şimdiki aklım olsa ben de otomatik alırdım. İnşallah sonraki araçlarım öyle olur. Rampaları benim araç da pek sevmiyor buna emin ol.

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

100 beygir mi aracınız ? bu yüzdendir sanırsam.benimkide 100beygir. ve Accent Era 1.5 Dizel 110 beygir aracımızı satıp focus aldık.Era kullananlar bilir ondan sonra bu biraz sıktı beni :) Era yokuşlarda 80-90km hızı bulduruyor adama.3. vitesle cıkıyorsunuz hep.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Rampalarda benim araçta öyle..Tüm benzinli(lpg) focuslar aynı.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Rampalarda benim araçta öyle..Tüm benzinli(lpg) focuslar aynı.

gitmiyor,gitmiyor.konfor güzel,rahatlık güzel ama gitmiyor :angry:

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

Tamircim amcam.motoru temizleyelim rahat rahat çıkar dedi ama pek inanmadım bu yorumlarınızdan sonra.onda 2001 bmw var 5.20 lpg li.otomatik.basınca önü kalkıyor.ve arada fındık motor yani serisinin en düşük motoru.ben anlamadım focuslar niye böyle :(

Yorum bağlantısı
Aydın Bengü

şehir içide şehir dışıda aynı tüketim 8.8 L lpg/100 km.

niye aynı derseniz ş.içi 1-2 kişi , ş.dışı 4 kişi+klima

bu arada araç yol bilgisayarının ort. tüketim değerine çok yakın lpg harcıyor.

Yorum bağlantısı
Erman Salar

Tamircim amcam.motoru temizleyelim rahat rahat çıkar dedi ama pek inanmadım bu yorumlarınızdan sonra.onda 2001 bmw var 5.20 lpg li.otomatik.basınca önü kalkıyor.ve arada fındık motor yani serisinin en düşük motoru.ben anlamadım focuslar niye böyle :(

motoru temizleyince değişeceğini sanmam. Ben arabayı sıfır aldığımdan beri aynı. Valla öyle arabalara solluyor ki bazen rampalarda, anlatsam inanmazsın :) Ben sanki bilerek kapışmıyormuş ayağına yatıyorum adamlar beni geçerken :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

şehir içide şehir dışıda aynı tüketim 8.8 L lpg/100 km.

niye aynı derseniz ş.içi 1-2 kişi , ş.dışı 4 kişi+klima

bu arada araç yol bilgisayarının ort. tüketim değerine çok yakın lpg harcıyor.

motoru temizleyince değişeceğini sanmam. Ben arabayı sıfır aldığımdan beri aynı. Valla öyle arabalara solluyor ki bazen rampalarda, anlatsam inanmazsın :) Ben sanki bilerek kapışmıyormuş ayağına yatıyorum adamlar beni geçerken :)

sizin aracınız otomatik değil dimi 8.8 diyince korktum bi anda benim niye böyle değil diye :))

evet o rampa olayı beni sinir ediyor.bende çok sollanıyorum.ama olsun artık ne yapalım.aldık bi kere.satmayı düşünüyorum bayramdan sonra.piyasası nasıl acaba.otomatik 2006 ghia lpg lerin.HB kasa almak istiyorum biraz farkeder inş.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hiç birşey fark etmez.Motorun temizi de kirlisi de aynı :) Bu ara da hb sedan da farketmez..Rampalarda sollamasınlar diyorsan benzin/lpg li focusa binmeyeceksin.Otomatikse eğer hiç binmeyeceksin :) Dizel alacaksın.

Yok zaten sürekli rampa mı çıkıyorum ara sıra çıkıyorum o zamanda sineye çekerim diyorsan Focusla devam..

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

mecbur sineye çekicez.bunun dengi VW markasıdır.onun aracını almadıgım sürece satmam.ya yine focus alırım yada vw alırım.LPG alıcagım için hepsinde sıkıntı olur zaten.

Bugün Kırklareli ye gidip geldik.480km yol yaptık.150tl lik gaz aldık.70tl lik benzin. gazda yaklaşık 0.30 kuruş yaktık. benzini zaten hesaplamadım +0.50 kuruşdur kesin :) Lpg de = max . hız 185km oldu daha gitmedi araç.fakat son bakımlarını yaptırayım ve yol müsait olsun 200u bulurum diye düşünüyorum.

Benzinde iken 200km buldum.gitti gittide benzinde uçup gitti 70tl :) araç otomatik vites.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Tüfekçi

:D 6 silindir vanoslu 150 ps araba ile 4 silinidir 100 ps arabanın farkı biraz olsun.

Yorum bağlantısı
Serkan Toygar

ben 75 tl ye fulledim geçen sefer 401 km gittim klima full açıktı araçta ful doluydu yanlız 100 ü geçmedim fazla 18.7 krş yaktı kilometrede bir seferde klima kapalı iki kişi denicem bakalım kaç kuruş indircem

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

ben 75 tl ye fulledim geçen sefer 401 km gittim klima full açıktı araçta ful doluydu yanlız 100 ü geçmedim fazla 18.7 krş yaktı kilometrede bir seferde klima kapalı iki kişi denicem bakalım kaç kuruş indircem

Lpgyi kaç liradan aldınız?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

2.20

Bu fiyattan hesap yapınca 8,5 litre çıkıyor. Değer uzun yol değeri ise hızınıza göre idare eder. Daha az yakmanız da mümkün bence.

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

bende en fazla lpg ile 190 yaptım ama yokuş aşağı düzde 180 e zor geliyor daha da gitmiyor aracın bakımlı bence:) şehiriçinde klima hep açık bizimkiler sürekli alışverişe gittikleri için bende genelde arabada oturup klimayla duruyorum şehiriçi 300 kmden önce bitmeyen depo 250 kmde bitti rakam tam aklımda değil ama kuruşu hesaplamıştım 31.6 kuruş yaktım yakıt rekorum litresi 2.20den 100-110 km ile 18 kuruştu yol pc si 80 hız 7.5 tüketim gösteriyordu ama böyle gitmek sabır istiyor araba boştu klima zaman zaman açıktı uzun yolda genelde araç dolu oluyor 120 den aşağı düşmeyip zaman zaman 150 gördüğüm oluyor klimada açık 22 23kuruşun altına düşmüyor

yol bilgisayarından çok memnunum verdiği bilgiler lpg ile kıyaslayınca %99 doğru 250 km gittiğimde 15 litre tüketim gösteriyordu lpg tankım 35 litre alıyor full boşken 78 liraya doluyor yokuşlarda gitmiyor yorumlarına katılıyorum benim taktiğim araç kendini 2 ye alınca manuele çekip 4 bine devirlendiriyorum yokuş çok dikse 4 binde orta halliyse tekrar d ye çekip 3.vites de tamamlıyorum arabaya çok alıştım çekişde dert değil yuvarlanıp gidiyoruz çok tatlı araba

arabaya laf etmem.hele Sony ses sistemi harika.bass +7 treb -2 ayarında 25 volumede etraf inliyor.her binen sistemi ne kadar mal oldu diyor.30 kuruş filan.alıştık tabi canım artık aracı roketliyorum gazı köklüyorum rampa öncesi cıkıyorum.bi ara çok yükleniyodum fakat anladımki bassamda gitmiycek boşuna mazot harcamıyorum.son ölçümde 110-120 km sabit hız 25 kuruş. şehir içi sert kullanım 30 kuruş.sert kullanımımda baya iyi ama araba.her kalkışta gazı bi anda kökleyince uçuyor araç.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Uzun yol yaptım geldim. 1047 km yol yaptım toplamda..Hesabına göre 18.12 kuruş yakmış.LPG zamlı aldım birde gelirken.Nevşehir şenlik git gel de de 18 kuruşluk bir tüketim olmuştu.Hızım nadiren 120 km /h üzerine çıktı,daha çok 100-120 km/h arası gittim..Bence gayet iyi bir rakam.. LPG fiyatları 2,16-2.36 ve son olarak 2.47 den alındı.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Uzun yol yaptım geldim. 1047 km yol yaptım toplamda..Hesabına göre 18.12 kuruş yakmış.LPG zamlı aldım birde gelirken.Nevşehir şenlik git gel de de 18 kuruşluk bir tüketim olmuştu.Hızım nadiren 120 km /h üzerine çıktı,daha çok 100-120 km/h arası gittim..Bence gayet iyi bir rakam.. LPG fiyatları 2,16-2.36 ve son olarak 2.47 den alındı.

zaten bizim arabalar daha hızlı gitmiyor ki :p ben de tatile sarımsaklıya giderken geçmemiştim 120 yi :blush:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...