Barış Başkaynak 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 Düz vites ve yoğun olmadığını tahmin ettiğim Manisa trafiğine göre fazla gibi. Taktırdıktan sonra yaklaşık 1000 km sonra tekrardan ayar yapılıyor. Onu yaptırdınız mı? İlk ayarla fazla yakabiliyor. ilk 2000 km sonra çağırıp ayarını yaptılar hesapta..şu an 5-6 bin km toplam yol yaptım..ancak hala fazla olduğunu düşünmekteyim..lpg üfleme (gaz basıncı..) 98 atm.idi 92 lere düşürttüm..daha fazla düşürmek istemediler,beygir gücü,tork değerlerinde uyumsuzluk olurmuş vs... Ben 99 mondeo ile şehiriçi-dışı karışık 25 litre lpg ile 280 km gidiyorum. Şehiriçinde mor dalga var. Şehiriçinde kaçla gidersen git kırmızı ışığa yakalanmıyorsun. mondeo 1.6 mı ? 2.0 motor mu?1,6 ise yaktığı değer benimkinin yakması gereken değer..yani benim hesapladığım..ben 225 km de kalıyorum..bu arada dün işyerinde değildim foruma bağlanma fırsatı bulamadım..yazmış olduğunuz cevaplar için ve yazacaklarınız için şimdiden teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 37 litre gaz ile 340km yol yapıyorum sehir içi. araç Focus ternd 2007. Bence sizin eğrle normal. Metin bey;neden normal yaktığınızı düşünüyorsunuz anlayamadım..ben çevremdeki insanlarla kıyaslıyorum benden çok daha az yakan dolu arkadaşım var..cevap yazan arkadaşlar da dahil..artı bu tüpü taktırırken(yeni nesil..)hem performans kaybı yaşamayacağımı, hemde daha az yakacağımı söylemişlerdi..belki de benmi boş hayallere kapıldım ? bilemiyorum.. Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 Düz vites ve yoğun olmadığını tahmin ettiğim Manisa trafiğine göre fazla gibi. Taktırdıktan sonra yaklaşık 1000 km sonra tekrardan ayar yapılıyor. Onu yaptırdınız mı? İlk ayarla fazla yakabiliyor. Mahmet bey sizce yakmam gereken değerler nasıl olmalı? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 Barış bey LPG li fiyatını ortalama olarak şuanda 2 tl düşünürsek şehir içi kullanımda normal bir aracın 20-25 kuruşluk tüketimi normaldir. Yani 10 lt lpg ile şehir içinde 80 km yol gitmesi normal,100 km ve üzeri gitmesi de iyi bir sonuçtur.Araç otomatik vites ise %10-20 arası daha fazla tüketiyor.Sizin manuelmiş daha şanslısınız Size tavsiyem deponuzu doldurun.aracınızı sadece şehir içi trafiğinde 100 km kullanın.Sonra tekrar dolum yapın.Tüketimi bu şekilde hesaplayın.Çok doğru sonuçlar elde edemezsiniz belki ama sapma çok fazla olmayacaktır.Yani lafın kısası şehir içi 100 km de tüketimi 20-25 kuruş çıkan her araç normaldir.Sağında solunda bir şey aramaya gerek yok..Daha az yakanlar da olabilir ancak onlar ya tam şehir içi değil karmadır..Yada bulundukları illerde trafik sıkışıklığı yoktur yollar düzdür.. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 Lpg tüketim hesabında depoyu doldur, 100 km yol yap, tekrar doldur yönteminde çok sapma olur. Bu yöntem benzin ve dizel için daha doğru olur. Lpg için boş depoya lpg alıp, bitip benzine geçinceye kadar kullanmak en doğru yöntemdir. Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 Ayhan bey çok teşekkür ederim..genelde hep aynı yerden 50 tl lik(son fiyata göre 25 lt)lpg alıyorum..ölçümü de buna göre yapıyorum..lpg en son bittiğinde 225 km idi..yarısı şehir dışı yarısı şehir içi yol yaptım..ama bir dahaki sefere dediğiniz gibi depoyu fulleyip deneyeceğim.. Can bey yazdıklarınız bana moral verdi dilerim zaman içinde siz haklı çıkın..size sormak istediğim lpg ayarı ,gaz üfleme basınç değerini düşürmekten başka nasıl yapılabilir..yazdığım gibi 0.98 atm den 0.92 atm ye düşürttüm..bunun dışında yapılabilecek başka ayrlar neler? bunu size sormamdaki amaç lpg ci arkadaşım romano ya yeni başladı..olurda bilmiyordur diye..sizin yönlendirmenizle ona aktarırım bende.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 Lpg tüketim hesabında depoyu doldur, 100 km yol yap, tekrar doldur yönteminde çok sapma olur. Bu yöntem benzin ve dizel için daha doğru olur. Lpg için boş depoya lpg alıp, bitip benzine geçinceye kadar kullanmak en doğru yöntemdir. Deponun bitip bitmediği o şekilde hiç bir zaman anlaşılmaz.Ayrıca sisteme de zararı vardır.Ben uyarı ışığı yanıp sesli ikazla kendini benzine atan bir kitle tekrar defalarca LPG ye geçip 28 km yol gittim..Yani neye göre depo bitti tamam dolduralım diyeceğiz.İlk uyarıdan sonra derseniz eğer bunun düz yolu var rampası var yokuş aşağısı var..Yani rampa çıkarken kendini benzine atan bir sistem yokuş aşağıya yada düz yolda km lerce daha gidebiliyor..Benim yukarıda bahsettiğim yöntemle ÇOK sapma olmaz..sapma olur ama çok olmaz..Aynı istasyon aynı pompa kullanılırsa sürekli 3-5 defa alımdan sonra ortalama bir tüketim değeri elde edilir.. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 Deponun bitip bitmediği o şekilde hiç bir zaman anlaşılmaz.Ayrıca sisteme de zararı vardır.Ben uyarı ışığı yanıp sesli ikazla kendini benzine atan bir kitle tekrar defalarca LPG ye geçip 28 km yol gittim..Yani neye göre depo bitti tamam dolduralım diyeceğiz.İlk uyarıdan sonra derseniz eğer bunun düz yolu var rampası var yokuş aşağısı var..Yani rampa çıkarken kendini benzine atan bir sistem yokuş aşağıya yada düz yolda km lerce daha gidebiliyor..Benim yukarıda bahsettiğim yöntemle ÇOK sapma olmaz..sapma olur ama çok olmaz..Aynı istasyon aynı pompa kullanılırsa sürekli 3-5 defa alımdan sonra ortalama bir tüketim değeri elde edilir.. Benim dediğim yöntemde de rampa çıkarken tam gazda benzine geçtiği km'ye göre hesap yapılmayacak. Ama normal kullanımda depo bitirip hesap yapmak daha doğru sonuç verir. Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 Can bey;önceki arabam bu arada astra idi..biraz uzun olacak ama araç kıyaslamadan fabrika değerlerini buraya koyacağım..astra ort 7,4 lt benzin yakardı..7,4 x 1,2 =9 LT ama tam 9 lt lpg yakardı..Benim sıkıntım focus un ort benzin tüketimi fabrika değerleri hem daha az,hemde sizinde yazdığınız gibi iyi bir lpg markası imiş..çok yakmasını düşünmemin sebebi bunlar.. Genel Bakış Model Focus 1.6 Trend Astra Comfort 1.6-16V - Kasa Tipi Sedan4 Kapı Sedan4 Kapı - Yakıt Tüketimi (Şehiriçi / Şehirdışı) 8,7 lt / 5,5 lt 10 lt / 5,9 lt - Motor Gücü (hp) 100 hp 100 hp - Yakıt Tüketimi Ortalama Yakıt Tüketim 6,7 lt 7,4 lt - 90 km ile yakit tuketimi - - - yukarıdaki tabloyu düzenlemeye çalıştım ancak gönder e basınca yine düzeni bozulmuş..sanırım anlaşılır yinede.. Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 can bey biliyorum farkındayım..ilginize de çok teşekkür ediyorum..o zaman ben gaz üflemeyi eski ayarına getireyim..eğer illa baktıracaksam da enjektör nozulu dediniz,onlara baktırayım..yanlışım varsa düzeltin lütfen..(eski üfleme ayarı 0,98 idi..bunu dediğniz gibi 1.05-1.1 mi yaptırayım?) Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 anlıyorum ki zır cahilmişim..bu sistem arada benzin yardumıda mı alıyor..?? !! kalibrasyon ile kastettiğiniz 0,98 -1,05 olan ayarları sanırım..ama dediğim gibi o ayarı en son 0,92 ye indirttim..yine de dokunmayın öyle kalsın diyorsunuz değil mi? Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak 20 Temmuz 2012 Paylaş 20 Temmuz 2012 Can bey çok teşekkür ederim..kendisi ters değildir ancak,kırmakta istemem..kırmadan teklif etmeyi deneyeceğim..numaranızı kaydettim.daha öncesinde,depoyu fulleyip, araçla uzun yol yapıp, kendisi kullanmak istediğini teklif etti..yani aracı uzun yolda deneyecek..yani beyefendiyi çok yaktığına daha ikna edeceğim..yine de bir punduna getirmeye çalışıp, sizi arayıp rahatsız edebilirim..şimdiden kusura bakmayın,teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Sefa Topçu 24 Temmuz 2012 Paylaş 24 Temmuz 2012 ford focus 100 beygir aracımda lovato marka sıralı sistem var. 35 lt lpg ile tamamı şehir içi 400 km yol 35 lt gazla uzun yolda 450-470 arası değişiyor. bende c-max var şehirler 40 lt gazla şehiriçi 400 km yani 100 km de 10lt gaz yapar. şehirler arasıda 450- 500km yaptım bu yaz 4100 km yol yaptım Rize-Denizli-Antalya-Rize Bunun 1000 km şehir içi ödediğiö toplam para (gaz ortalama litre fiyatı 2,05) 720 tl oldu. uzun yolun ve şehirin içinin çağunda klima açıktı ve dönerken arabada 300 kilo (yolcu ve bagaj) yük vardı. Yorum bağlantısı
Guest Levent Kayık 27 Temmuz 2012 Paylaş 27 Temmuz 2012 Ford Focus Titanium 115 Beygir Aracıma LPG düşünüyorum. Hangi markayı tavsiye edersiniz Yorum bağlantısı
Serhat Kaptan 29 Temmuz 2012 Paylaş 29 Temmuz 2012 kesinlikle brc taktırın bence.. sakin kullanımda neredeyse %50 civarı tasarruf sağlıyor. benim 2011 model 1.6 100 ps otomatik aracım şehir içi 20 krş lpg yakıyor km'ye(Ipg 2.00tl lt fiyatı) motorsiklet niyetine biniyorum. benzinliyken gaza basmaya korkuyordum.. kesinlikle brc.. Yorum bağlantısı
Muharrem Katmer 31 Temmuz 2012 Paylaş 31 Temmuz 2012 (düzenlendi) 1 kw = 1.3 hp dir. dolayısı ile aracı 115 hp olanın ruhsatına 85 kw olarak işlenir 31 Temmuz 2012 tarihinde Muharrem Katmer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Anıl Akpınar 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 Aracım 2009 düz vites 100 bg lik focus, Tatilde 1400 km yaptım 3x 90 tl (lpg 2.10 civarı idi) toplamda 270 tl lik(128 lt) gaz aldım,sürekli klima açık,kabaca 190 ykr 9 lt gibi bir değer tutturmuşum ,pek sakin araba kullandığım söylenemez. Lpg sistemim atiker,satan bayii fordlara özel bir atiker sistemi olduğunu söylemişti. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 Satan bayi biraz sallamış fordlara özel bir atiker sistemi yok.Yakıtınız iyi bence.Performansta sorun yoksa güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Anıl Akpınar 2 Ağustos 2012 Paylaş 2 Ağustos 2012 Normal sistem 1.000 tl, fordlara özel sistem 1200 tl dediler, bende haliyle onu aldım, Simit lpgyi 55 lt lik istedim, bunun içinde 200 tl fark istediler normalde 40 lt lik uyguluyorlarmış, Son olarak kampanyamız var ruhsata işletme ve muayene işlemide taksitle yapabiliriz ifadesiyle pazarlık sonucu 1650 tl (10 ay kredi kartına taksitle) mayıs ayında satın almış oldum. Performansta bir sıkınıtım yok benzinde yada gazda gittiği belli olmuyor, arıza ışığıda henüz yanmadı,umarım hiç yanmaz. Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu 3 Ağustos 2012 Paylaş 3 Ağustos 2012 fordlara özel dediği, yazılımı falan ithal kurcalanmaya müsade etmeyen, yeni model araçlarda uyum sorunu daha az çıkaran (çıkarmayan diyecektim ama reklam da yapmayım) bir kit. mart başında bir miktar ucuza aynı şartlarla ben de taktırdım. fazlası ile memnunum. ancak parası olana prinse kadar seçenek çok. bir tek şu son zam olmasa iyiydi ) Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Ağustos 2012 Paylaş 3 Ağustos 2012 Sınıfına göre gayet konforlu bir araç focus..Ancak yol sesi bakımından biraz can sıkıcı.Onu da iyi bir müzik sistemiyle bastırmak mümkün Yol tutuşu birçok araçtan iyidir.Bu yüzden de az biraz serttir. Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu 3 Ağustos 2012 Paylaş 3 Ağustos 2012 şehiriçi 22 kuruş ila 25 kuruş (prins silverline) Satan bayi biraz sallamış fordlara özel bir atiker sistemi yok.Yakıtınız iyi bence.Performansta sorun yoksa güle güle kullanın. Fordlarda OBD'li sistem kullanıyorlar.kendi kendini güncelleyen sistemlermiş öğrendiğim kadarıyla Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 4 Ağustos 2012 Paylaş 4 Ağustos 2012 200 km eskisehir - ankara arası yolda klima sürekli acik 4 kişi minimum sürat 140 - 150 arada 180 - 190 tam 28 kuruş yaktı lpg 2.37 shell. Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu 6 Ağustos 2012 Paylaş 6 Ağustos 2012 yalnız yüzde 10 gibi yüksek bir zammın nedeni ne olabilir diye düşünüyorum.aklima birşey gelmiyor. Bir anda böyle büyük bir zamı kafalarına göre yapamaz olmaları lazım değil mi? Yorum bağlantısı
Erman Salar 7 Ağustos 2012 Paylaş 7 Ağustos 2012 yalnız yüzde 10 gibi yüksek bir zammın nedeni ne olabilir diye düşünüyorum.aklima birşey gelmiyor. Bir anda böyle büyük bir zamı kafalarına göre yapamaz olmaları lazım değil mi? zammın nedenini hemen söyleyeyim hocam. iki hafta önce aracıma lpg kiti taktırdığımı duymuş olmalılar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts