İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Mehmet Zafer Ekşi

Arkadaşlar 2011 model 12000 km de focus 115 hp benzinli araç aldım ve prins taktırdım.1 litre lpg ile 10,5 km civarı gidiyorum.Benzinle gittiğim km leri tek tek yazıp düşüyorum bunu belirteyim.400 km de yaklaşık 10 km benzinle gidiyor.Sizce normalmi,sizin lpg tüketiminiz ne kadar paylaşmak istedim Saygılar.

2005 model focus II landi renzo yeni taktırdım. 42 lt lpg ile 410 km şehir içi gitti. benzin tüketimi hariç..umarım zamanla daha da iyi olur

Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI

kış şartlarında benim araç 26-27 kuruş yakıyor hatta son zamlardan sonra üstüne bile çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar

şöyle bir hesap yaptım diyelimki aracım km başına 22-23 değilde 26-27 yaksın 5 kuruşluk farkla 1000 km. yol yapınca bana maliyeti maksimum 50 TL oluyor,dahası ben henüz lpg de ,standart tüketim şudur kardeşim itirazı olan varsa gelsin diyen birini görmedim.gazı kıstırınca performans eksikliği yaşanırmı diye düşünüyorum yani pirince giderken evdeki bulgurdan olurmuyuz acaba :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Yok artık....

Ayrıca arkadaş 13 km yi Ankara' da şehir içinde yapmış...

Ben istanbul'dan ankara'ya gidince şehirii tüketimim acayip az olurdu eski bora aracımla (benzinli). Ankara'da dikkat ettiğim bazı şeyler var:

1- Trafik belli saatlerde belli yerler dışında fazla yok. Yani işe sabah gidip akşam dönen için kötü. Bunun haricinde belli yerler içinde iyi

2- hız limiti uygulanıyor, yavaş gidince trafiğe uyunca az yakılıyor

3- Batı çıktılar boş ise ışıktan çok daha az yakıt harcamamıza neden oluyor

4- Yolların asfaltı kaymak olduğu için lastikler ses yapmıyor, dönme direnci iyi

not: evet ankara için konuşuyorum. Çok yakmama sebep, trafik işaretleri küfürlük olduğu için kaybolma nedeniyle olabilir yabancı olarak :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Balıkesir'de yeşil dalga sistemi var, sürücülerin çoğu bilmiyor mu, canları sıkılıyor da basılıyor mı, yoksa benzin bedava mı bilmiyorum. 50-60 km ile sakin sakin gitsen , 10 ışığı yakalanmadan geçersin, yakıt tüketimin 5 litre/ 100 km olur.Evet şehir içinde. Hadi 19-20 yaşında adam yerinde duramaz anladık ama hemen herkes böyle.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

benim araç da 250-260 arası yakıyor yani ideali bu tüp şuan 2.710 tl

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arkadaşlar kısa mesafelerde kış aylarında 30 kuruşluk tüketimler normal.Kafanız takılmasın.Havaların düzelmesiyle bir miktar düşer ancak LPG sürekli zam görüyor..

Yorum bağlantısı
Muharrem Katmer

2008 otomatik vites collection... 1 ay önce lovato marka lpg takdırdım. 98 tl ye fullendi. Yapılan mesafe : şehir içi 250 km . ortalama Kullanım mesafesi 5-10km arası ... Yakıt sarfiyat ortalaması: 39 kuruş. benzin sarfiyatı ile birlikte 50 kuruş demek bu. Anladığım şu ; kısa mesafeli kullanımlarda lpg taktırmaya değmezmiş...Aracın hantallığıda cabası

Yorum bağlantısı
Baki özkan

2008 otomatik vites collection... 1 ay önce lovato marka lpg takdırdım. 98 tl ye fullendi. Yapılan mesafe : şehir içi 250 km . ortalama Kullanım mesafesi 5-10km arası ... Yakıt sarfiyat ortalaması: 39 kuruş. benzin sarfiyatı ile birlikte 50 kuruş demek bu. Anladığım şu ; kısa mesafeli kullanımlarda lpg taktırmaya değmezmiş...Aracın hantallığıda cabası

Hocam gerçekten öyleyse bir sorun vardır. Benim araç şu anda 1 litre ile 11 km civarında gidiyor.Araç çekiş ve motor gücünden bi şey kaybetmedi.Benimki manuel ama en az benzine göre %40 tasarruf etmeniz gerekir.

Yorum bağlantısı
Bartu Çınar

Ben yeni ölçtüm.30lt gaz aldı depo.Önceden doldurup sıfırlamıştım.LT fiyatı 2,72 den aldım gazı.375 km yol yapmışım.82 TL ye 372 km yol gittim yani.

km de 22 kr veya

100 km de 8 lt harcamışım

1 lt LPG ile 12,5 km yol gitmişim.

Şehir içi şehir dışı karışık.

Yorum bağlantısı
Metin çifter

arkadaşlar benim 2005 focus ghı otomatik var 80 tl ile 320 km yol yaptım ama geneli şehir ici 300 kr gibi bir ortalama var dersek sizce cokmu yakıyor aymı marka arcı olan arkadaşlrla tanışmak isterim sagılar birde şu platinyum bujiler biişe yararmı yakıtta sygılar

Yorum bağlantısı
Metin çifter

vallaha arkadaşlar benim totmatik şehir icinde300 krş yakıyor 80 tl ile 320 kmyapıyor sizce nasıl yorum ala bilirim :)

Yorum bağlantısı
Cumhur Şengezer

Merhaba Arkadaşlar bende aranıza 2007 focus ghia alarak katıldım ve LPG takmayı düşünüyorum bizim araçlara uygun hangi kiti kullanmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Bartu Çınar

Ben lovato fast taktırdım.Performans ve yakıt süper Maşallah.

Yorum bağlantısı
Cumhur Şengezer

ne kadara taktırdınız peki? ortalama yakıtınız ne kadar oldu şuan?

Yorum bağlantısı
Bartu Çınar

Peşin 1150 tl.Parçalarını ithalatçıdan kendim aldım.Taamen her parça İtalyan.Şehir içi şehir dışı karışık km de 22 kr yakıyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

sabah adanaya gidip geldim,ful depo 86 tl ye doldu tüpü 2,60 tl den aldım ve 360 km yol yaptım bunun 100 km si hehir içi , ort kilometreye 24 kuruş yakmış tabi daha tüpün filtresini değiştirmedim 15000 km oldu.

Yorum bağlantısı
Cumhur Şengezer

Bu rakamlar çok güzel benim tüp taktırmam kesinleşti artık :) bende atiker düşünüyorum ama bakalım artık.

Atiker kullananlarınız varmı?nasıl memnunlarmı tavsiye edermisiniz bizim araçlara uyumu nasıl acaba?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Ay

Merhaba Sayın forum üyeleri..

2009 Model 115 Bg Mca Ford Focus Titanyum(lpg lovota marka)

aracımın 3 aydan beri yakıt tüketimindeki artış söz konusu.

Aracımın 43500 km de aralık ayı içerisinde yağ - yağ filtresi - 4 balata -- hava filitresi olmak üzere bir kaç bakım yaptırdım

Aracım bu bakımdan sonra anlık yakıt tüketim göstergesi o vakite kadar kullandığımın dışında 30 lt kadar çıkmaya başladı. öncesinde 15 lt taş çatlaa 18 lt oluyordu aşırı kullanımlarda.

Ardından 1 depo lpg ile 420 km gitmekteydim aynı petrol ofisinden bu bakımdan sonra yaptığım ölçümde 350 km kadar indi.

Halen aynı şekilde 1 depo lpg ( 35 lt) ile 350 taş çatlasa 360 km gitmekte.. ilk başlarda balatalardan dolayıdır dediler. Biraz aşınsın düzelir dediler ama değişiklik yok. Yağı PO 50 - 30 kullandım desteklediği yağ oranı yani extra Bor POWER Kattım tasarruf amaç lı diğer değişiklikler yedek parçacıdan orjinallerini aldım yani.. ama 3000 km geçti halen aynı sorunum devam ediyor sizce bu neden kaynaklanır. (ne demek istediğimi anlamışınızdır umurım)

Kısa sürede cevap verirseniz sevinirim..teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bujilerinizi değiştirin, hava filtresinin değiştiğinden ve temiz olduğundan emin olun..

Yorum bağlantısı
Mehmet Perdeci

Prins takdırdım 7 ay oldu,tank sesinden başka sorun görmedim çok şükür, onuda bugün hallettirdim takdırdığım yerde ,44 lt ile 490 km gidiyorum %70 şehir dışı

Yorum bağlantısı
Alper Ay

kendim başında durdum ustanın kendi ellirimle takmış gibiyim yani.. heipsinin değiştiğinden eminim..

bujileri değiştirmedim ford yedek parça satan biriyle görüştüm.motorun içini temezletmeden boru kattırdığın için böyle soun olabilir balçık yapmıştır arabayı zorluyordur dedi ne kadar doğru bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Özaltun

2005 c max lpg li uzun yolda 1lt lpg ile 12 km gidiyor tüketimi bana fazla geliyor 3000 devri geçmiyorum sizlerin tecrübesi nedir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...