İçeriğe Yönlendir

Focus II - Yakıt Tüketimi - LPG

Cemal Koçyiğit

Recommended Posts

Ruhan Sorgun

bana göre çok yakıyor, benzinli kullanan arkadaşlar daha iyi bilir ama, bence en az % 20-25 fazla yakıyor.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

benzin yakarken tüketim nasıldı? lpg takar takmaz mı böyle yakmaya başladı, yoksa ilk önce az yakıyordu, sonra mı arttı? bir de lpg li araçlar kışın çok yakar.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Çelik

Araç 1,5 yıldır bende. Son 1-2 aydır bu şekilde hatta bir ara 13,7 lt'ye kadar çıktı ortalama tüketim, son 10 günde biraz düştü...Lpg ile ilgili olup olmadığını öğrenmek için elazığdaki teleflex servisine gittim baktılar sistemde herhangi bir sorun olmadığını söylediler....Geçen sene kışın araç bendeydi o zamanlar ortalama tüketim 10 civarındaydı....Benzinde hiç kullanmadığım için ve benzinin ortalama tüketim değerlerini bilmiyorum bu yüzden şu anda benzindeki yakıt durumunun normal olup olmadığını bilmiyorum...

Lpgli araçlar kışın çok yakarda bu kadar fazla artış olur mu?Ve dediğim gibi ani kalkışlarda,öyle çokda sert değil yani bir kavşaktan çıkarken falan, 45-50 lt anlık tüketimi görmek normal mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ceylan

Kalkışta gaza ne kadar çok basarsan o kadar çok görürsün..

Ayrıca kullanıma göre ortalama çok farkeder.Aracı benzine alın ortalama yakıtı sıfırlayın v gereksiz yüksek devir yapmayın bu şekilde benzinde de değer aynı ise yüksek..

Yorum bağlantısı
Rıdvan Çelik

Diyorum ya o kadar da sert kalkışlar değil...Zaten sakin kullanan bir insanım Yokuştan inerken gaza basmam vitesde sakin sakin inerim, Arabayı öyle çok sıkıstırmam 3 devirde vites değiştiririm...Yani işi özün sakin kullanırım...Yarından sonra birde benzinde deneyeyim bakalım....

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

birde lpg kullanılan araçlar zaman içinde yavaş yavaş fazla yakmaya başlıyor. bende şahin varken benzin ile bir depo 350-400 km yaparken, bir kaç yıl lpg kullanımından sonra benzine aldığımda 200 km yi ancak geçiyordu. tabi bu arada lpg yide fazla yakmaya başlamıştı, hemde kışın dahada artıyordu. ancak bence sizin lpg sisteminde de bir ayarsızlık veya hata olabilir. başka bir yere gösterin. bendede ayar sıkıntısı oldu. takan yer beceremedi, bir tane ihtiyar tamirci amca bir tornavida ile ayarlayıp işi bitirdi...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilk kalkışta 40-45 leri ekranda görmek normal, şehir dışı yolda 8.5 lt/100km benzin tüketimi anormal. buji lerin durumu/markası ve tırnak aralığı uygunluğu kontrol edilmeli, maf/hego sensör çalışması, test cihazı ile izlenmeli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

bence teleflex firması yetkili ile görüşün sorun varsa çözümü için gerekeni yaparlar ciddi bir firma taktık sattık değiller kayseriden ankaraya gelip taktıran birinin aracında sorun olmuş adamlar ankaradan kayseriye gitmişler

Ercan benden bahsediyorsan böyle bir problem yaşadım. gelip ayar yapıp gittiler ama benim kitim teleflex değil Prinsti

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Baki özkan

Arkadaşlar 2011 model 12000 km de focus 115 hp benzinli araç aldım ve prins taktırdım.1 litre lpg ile 10,5 km civarı gidiyorum.Benzinle gittiğim km leri tek tek yazıp düşüyorum bunu belirteyim.400 km de yaklaşık 10 km benzinle gidiyor.Sizce normalmi,sizin lpg tüketiminiz ne kadar paylaşmak istedim Saygılar.

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

ortalama lpg tüketimi 10 lt/100 km oluyor ki bu da ortalama bir trafik için çok düzgün bir değer.

Yorum bağlantısı
Sercan Karataş

Bende 2006 100 bg trend bir focus var ve sizin dediğiniz değerlerden çok fazla yakıyorum km de 250-260 kuruş civarı normalmidir yok atiker marka lpg ler hep böyle çok mu yakar?

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Arkadaşlar 2011 model 12000 km de focus 115 hp benzinli araç aldım ve prins taktırdım.1 litre lpg ile 10,5 km civarı gidiyorum.Benzinle gittiğim km leri tek tek yazıp düşüyorum bunu belirteyim.400 km de yaklaşık 10 km benzinle gidiyor.Sizce normalmi,sizin lpg tüketiminiz ne kadar paylaşmak istedim Saygılar.

herkes aynı şeyden şikayetçi. merek etmeyin, lpg soğuk havayı sevmez. yüksek tüketiminizin nedeni Ankara nın resmen donması... :yes:

Yorum bağlantısı
Sercan Karataş

O zaman Ankara'nın bir an önce normal mevsim değerlerine gelmesi dileğiyle.böyle lpg tüketimiyle araca binmek fazlasıyla can sıkıcı :)

Yorum bağlantısı

Kullanımınıza bağlı olarak bu veriler her zaman değişir bunu bilin. Geçen hafta uzun yolda 40litre ile 450km gittim buda 1litre ile 11.25 km yapıyor. Şu an Ankaradayım ve deneme amaçlı 5lt lpg aldım ve şehir içi 65km gittim bu da 1litre ile 13km yapıyor hemde ş.içi.

Özet olarak seri kullanımda 1litre ile 11-12km, sakin kullanımda ise 13-14km gidiyorum şehir dışında tabi.

Abicim araba yanlışlıkla benzinde gitmiş olmasın...Şehir içini bırak şehir dışında bile neredeyse imkansız 13 km...

Ayrıca 25-26 kuruş şehir içi normal bence...

Yorum bağlantısı

1 litre lpg ile uzun yolda 90 km sabit hızla 15 km gider focus

Yok artık....

Ayrıca arkadaş 13 km yi Ankara' da şehir içinde yapmış...

Yorum bağlantısı

1 e 13 km yi geçen görmedim de duymadım da. Uzun yolda belki 13 olur. Yada 90 km hızla gitmediğimizden belki. Denemek lazım ama nasıl...

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Km'de 260 krş falan yakıyor sanırım benim gri fırtınada :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Yazın şehirdışı 1 litre gaz ile13-14 km leri 90-110 km hızlarda görüyorum ama şu an ki hava şartlarında bu gün yaptığım ölçümde 172 km de 15,53 ltre gaz yaktım. tabi ilk çalıştırmadaki benzinler de cabası. Ama gaz olarak 9.1lt/100 km yaktım. Sizin 1 litre ile yapılan kilometre hesabıyla da yaklaşık 11 km yapıyor. Ama şunu da gözardı etmemek lazım, havanın çok soğuk olması nedeniyle tüketilen benzin miktarı da artıyor yani gazla yapılan km reelde daha az çıkacaktır.

Kış şartlarında benzinli ya da dizel araçlarda olduğu gibi LPG li araçlarda da tüketim artıyor malesef.

Yorum bağlantısı

ben çok denedim 1 tl benzinle 18 km,1 lt lpg ile 15 km yaptım,ilk focusumla 90 km sabit hızla 50 lt benzinle 905 km yol yaptım,aynı araçla lpg ile 90 km sabit hızla 28 lt lpg ile 450 km yol yaptım

Valla helal olsun ne diyim hiç duymamıştım, başka yapan var mı acaba ?

Yorum bağlantısı
Baki özkan

Aracım lpg ile daha 1000 km yi yeniyapıyor. Daha sonra servise tekrar götürücem tekrar bilgisayara bağlayacaklar. Bir arkadaşın dediği ilk zamanlar lpg yi aracın fazla yaktığı, ayrıca depoyuda tam doldurtmam gerektiği.Acaba depoya 10 litre lpg alıp ölçümümüzle,36 litre lpg alıp ölçümümüz aynımı çıkar.Ben fark olacağını sanmıyorum.Ama bunu bana söyleyende sayğı duyduğum biri.birde depom 36,5 litre alıyor.Zannedersem bu depo 43 lüktür değilmi.Ben sanki 47 lik koyddular diye biliyorum ama...

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ben ankara trafiğinde tam 25 kuruş lpg tükettim bu depoda. Üstelik gazı shellden alıyorum 2.29 liradan. Landirenzo marka kit var. Lpg'ye geçmeden hareket etmiyorum ve iş çıkış saati eskişehir yolu trafiği de dahil bu tüketime. Birde şehir dışı olarak 30 liraya 160 km yol yaptım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü

Benim araçtada şehir içi 20 Kuruş, şehir dışı 18 Kuruş gibi değerler görüyorum.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Baki özkan

Arkadaşlar 3 defa depoyu opetten fulledim. Hep 36-37 litre arası gaz aldı ve sadece lpg ile 400 km. civarı yol gittim.Şunu belirteyim araç kullanımım sert değildir. Yani 100 km.de 9,4 litre civarı lpg yaktım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...