İçeriğe Yönlendir

2007 Ford Connect 90Ps Genel Sorular

Barış Gülboy

Recommended Posts

Barış Gülboy

Merhaba Arkadaslar foruma yeni üye oldum Sizlere sormak istediğim bazı konular var yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aracım 2007 model connect tek sürgülü 90ps

aracı ilk aldığımda depoyu fulledim (depo komple bostu ) 50,7 litre litre fiyatı 4,35 220 tl ayrıca enjektör temizleyici kattım

ışık yanana kadar bu depo ile 484 km sehir içi yol yaptım.

ışık yandıktan sonra tekrar yakıt aldım aracı sallaya sallaya 45,9 litre 4,35 tlden 200 tlye doldurdum araca yanlışlıkla yakıt katkısı diye ikinci enjektör temizleyiciyi koyduk ( pompacının güzelliği )

ben yakıt hesabını 484 km için 45 litre üzerinden yaptım 10,75 litre'ye tekabul etti aracı 2500 dd max 2800 dd üstüne hiç çıkarmadım yakıt durumu fazla diye bir pompacıya enjektörleri baktırmak için götürdüm enjektörlere dörttane hortum bağladı ucunda tüp olan 1 tanesinde yakıt yok denecek kadar azdı diğer üçünde biraz fazlaydı 1 noluya bu çok iyi diğerleride iyi sayılır bunun için enjektörlerini elletme dedi :)

yakıt tasarrufu için yapılabilecek birşey varmı ?

soru 2 )

aracı sabah calıstırdıgımda beyaz duman atıyor bir süre ? normalmi acaba

soru 3 ) aracı calıstırırken vites boşta ayağım debriyajda olmak sureti ile aracı çalıştırıyorum vitese atmadam ayağımı debriyajdan çektiğimde çok ufak bir motor sesi değişikliği oluyor

4soru ) aracı alır almaz sigortacı bir arkadasımın tavsiyesi üzerine özel bi serviste bakımını yaptırdık (aldıgım adam daha 5000 kmsi var dediği halde) hava,mazot,yağ filtreleri ve yağ değişimi yapıldı servişci arkadas aractan 5 lt yağ bosalttı 5lt yeni yağ koydu ara ara motor soğukken yağ cubuguna bakıyorum yap gostergenin tam ortasında görünüyor normalmidir.

çok uzun oldu kusuruma bakmayın....

Yorum bağlantısı
Anıl Kandemir

Önce tanışma bölümünde kendinizi tanıtırmısınız?

Yorum bağlantısı
Semih Candan

yakıt çok fazla bence 110 bg şehir içinde bakımını yeni yaptırdım 2 ay dan fazla oldu 6.7 geçmiyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. enjekttörcüyü değiştirin, acilen ehil bir yerde kontrol ettriin, enjketör motoru yer

2. cam suyu gibi katkı koymayın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Merhaba Arkadaslar foruma yeni üye oldum Sizlere sormak istediğim bazı konular var yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aracım 2007 model connect tek sürgülü 90ps

aracı ilk aldığımda depoyu fulledim (depo komple bostu ) 50,7 litre litre fiyatı 4,35 220 tl ayrıca enjektör temizleyici kattım

ışık yanana kadar bu depo ile 484 km sehir içi yol yaptım.

ışık yandıktan sonra tekrar yakıt aldım aracı sallaya sallaya 45,9 litre 4,35 tlden 200 tlye doldurdum araca yanlışlıkla yakıt katkısı diye ikinci enjektör temizleyiciyi koyduk ( pompacının güzelliği )

ben yakıt hesabını 484 km için 45 litre üzerinden yaptım 10,75 litre'ye tekabul etti aracı 2500 dd max 2800 dd üstüne hiç çıkarmadım yakıt durumu fazla diye bir pompacıya enjektörleri baktırmak için götürdüm enjektörlere dörttane hortum bağladı ucunda tüp olan 1 tanesinde yakıt yok denecek kadar azdı diğer üçünde biraz fazlaydı 1 noluya bu çok iyi diğerleride iyi sayılır bunun için enjektörlerini elletme dedi :)

yakıt tasarrufu için yapılabilecek birşey varmı ?

soru 2 )

aracı sabah calıstırdıgımda beyaz duman atıyor bir süre ? normalmi acaba

soru 3 ) aracı calıstırırken vites boşta ayağım debriyajda olmak sureti ile aracı çalıştırıyorum vitese atmadam ayağımı debriyajdan çektiğimde çok ufak bir motor sesi değişikliği oluyor

4soru ) aracı alır almaz sigortacı bir arkadasımın tavsiyesi üzerine özel bi serviste bakımını yaptırdık (aldıgım adam daha 5000 kmsi var dediği halde) hava,mazot,yağ filtreleri ve yağ değişimi yapıldı servişci arkadas aractan 5 lt yağ bosalttı 5lt yeni yağ koydu ara ara motor soğukken yağ cubuguna bakıyorum yap gostergenin tam ortasında görünüyor normalmidir.

çok uzun oldu kusuruma bakmayın....

1. hortumlardaki yakıt miktarı kaç santimdi

2. beyaz duman atması enjektörlerin arızalı oldugunu gösterir

3.şanzıman yagını kotrol ettirin yagda problem yoksa ses normal

4.motor yag kapasitesi 5.5 litre yag seviyesinin ortada olmasının bir zararı olmaz.

Yorum bağlantısı
Barış Gülboy
(düzenlendi)

1. hortumlardaki yakıt miktarı kaç santimdi

2. beyaz duman atması enjektörlerin arızalı oldugunu gösterir

3.şanzıman yagını kotrol ettirin yagda problem yoksa ses normal

4.motor yag kapasitesi 5.5 litre yag seviyesinin ortada olmasının bir zararı olmaz.

1) nolu göstergede cok az vardı 1cm yoktu bile 2,3,4 te 3 cm civarı idi

enjektörlere nerede sağlıklı baktırabilirim,temizletmem yeterli olurmu ? değişimmi gereklidir acaba ? maliyet konusunda bilginiz varmı ?

ford conncet için satılan bakım setleri içerisinde bulunan yağ 7 litre aracın kullanma klavuzunda'da 7 litre gösteriyor 5,5 litre yeterli olurmu ?

enjektörcü enjektörün içinde bir meme olduğunu söylemişti onları değiştirebiliriz dedi 150 tl enjektörleri komple değişmeye gerek yok demişti bu normal bir durummu ?

kullanılan yağ 10/30'dan farklı olabilirmi ? olursa ne olur

tarihinde Barış Gülboy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

yanlış anlamayın da bizde de connect var 2006 45 litre deposu var boğaza kadar mı doldurdunuz acaba yakıtı aşırı siyah duman atıyo eksozda siyah

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Connect enjektör rektifiyesi, diğer motorlara göre hassasiyet taşır, revize tamir kiti çok yeni girdi piyasaya, tanesi 150 TL olabilir tam rakam bilmiyorum ama enjektörler takımdır, hepsine aynı işlem yapılmalı, sonrasında da kodlanması gerekiyor, ehil bir yerler bulmadan işe girişmeyin

Yorum bağlantısı
Barış Gülboy

çağlar bey uyarınız için teşekkür ederim iyi araştıracağım.

uğur bey 50.7 litre yakıt alıyor ben çok iyi bilmediğim için 45 50 litre diye idda etmeyeceğim.

Yorum bağlantısı
Barış Gülboy

çağlar bey yakıt koınusunda ne önerirsiniz acaba ? 10.3 litrelerde hesap yapıyorum 2500 devirin altına 3000 devirin üstüne çıkmıyorum.

Yorum bağlantısı
Barış Gülboy

Herkese iyi bayramlar

arefe günü aracıma yakıt aldım depomu fulledim bu gun arac 110 km iken tekrar yakıt aldım üzerine

10.62 litre yakıt aldı 110 km için

bana anormel geliyor ama normalmi anormalmi bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

90'lık connectin 7 litre civarında yakması gerekir..

İstanbulda neredesiniz, ? İyi bir usta görsün aracı...

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Herkese iyi bayramlar

arefe günü aracıma yakıt aldım depomu fulledim bu gun arac 110 km iken tekrar yakıt aldım üzerine

Anormal bir rakam,40 kuruş üstü..Maslak'a uğrayin bence..
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Herkese iyi bayramlar

Sizi acilen Çağlar abi'nin plazasına davet ediyoruz :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Herkese iyi bayramlar

Hangi şehirde oldu bu tüketim? Ben İstanbulda 180 ps lik benzinli ile 7,5lt lerde geziyorum? Egzos simsiyah olmalı, arka tampon dahil?

Yorum bağlantısı
Misafir

1. enjekttörcüyü değiştirin, acilen ehil bir yerde kontrol ettriin, enjketör motoru yer

2. cam suyu gibi katkı koymayın

Olayın özeti bu abi tamamen katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Barış Gülboy
(düzenlendi)

S.a Abiler İstanbul içi tüketim yönlenidrebileceğiniz birisi var ise çok memnun olurum İstanbul Avrupa Yakasında İkamet ediyorum.

Mehmet abi bir kac yere ugradım ama herkes farklı konusuyor tam emin olmadan kimseyede elletmedim.

yağ filtre bakımı yaptırdıgım tamiciye sordum anlattım durumu cevap : bunlar çok yakıyor.

speedy isminde özel bir yere gittim durumu anlattım cevap : bizdede vardı yolyardım aracı cok yakıyordu sattık doblo aldık sende doblo al dedi.

enjektorcü enjektörler normal dedi ben anlamadım bu işten

webde geziyorum bakıyorum yorumlar 6 ile 7 litre arası kullanıma göre farklılık gösteriyor şaştım kaldım :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Barış Tülis

Barış Bey Selamlar,

Aradan biraz zaman geçmiş ancak yazmadan edemeyeceğim.O enjektör testi yapan arkadaştan hemen kaçın..Test o şekilde yapılmaz ve arkadaşın yaptığı gibi yorumlanmaz.Enjektörlerinizin arızalı olduğu kesin.Dizeldeki beyaz duman sorun var demektir.Yakıt silindirlerde tam olarak yakılamadığından araç beyaz duman atar.Enjektörlerinizde damlama varsa böyle beyaz duman çıkar.Benim aracımda sabahları böyle yapıyordu.Würth marka temizleyisi kullandım bir süre ve sorun ortadan kalktı.Ama son olarak belirteyim enjektörleriniz normal değil.Ya da enjektörlerin püskürtmesiyle ilgili elektronik bir sorun olabilir...

Yorum bağlantısı
Yasin Aydın

dizeldeki beyaz duman pompa ve enjektörlerden kaynaklanır şayet pompa o derece yapmaz ama sorun enjktöele rin birisi büyükbir ihtimal püskürtmüyor aksine tam tersi işiyordur acilen bi servise götürmen lazım şayet böyle devam edersen aracın piston sarabilir.bende sana öneri aracını YETKİLİ SERVİSE götür.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

dizeldeki beyaz duman pompa ve enjektörlerden kaynaklanır şayet pompa o derece yapmaz ama sorun enjktöele rin birisi büyükbir ihtimal püskürtmüyor

Bu konu hakkında bilginize danışmak istiyorum. Aracımın hiç beyaz duman attığına şahit olmamıştım. Geçen gün hava sıcaklığı 3 dereceye düştü aracı çalıştırdım biraz beyaz duman atıyordu. Soğuk havalarda ağızdan çıkan nefes buharı gibi.Motor ısındıysa ya da sıcak havalarda bu durum yok. Motorun soğuk olmasına bağladım. Bir sıkıntı var mıdır sizce. Motordan hiçbir şikayetim yok. Çekişi fevkalade, tekleme falan yok.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Barış Gülboy
(düzenlendi)

kaç km de connectiniz?

çağlar bey araç 14200 de

Sayın arkadaşlar

aracı geçen hafta bir tanıdık aracılığı ile İkitelli Batmazlar özel servise götürdüm.

araca bir bilgisayar bağladılar ve yaklasık 20 dk aracı çalıştırdırlar b bir program aracılıgı ile kontrol ettiler.

işleri bittiğinde pompa enjektör ve motor durumu iyi herhangi bir onarıma ihtiyac yok dediler aracı çalıştırdıgımda ve stop ettiğimde şık diye bir ses geliyordu sarj kasnağında kayısın bağlı oldugu bir parça var o arızalı dediler parçayı değiştirdiler ses kesildi.

bu havalarda sabahları motor soğukken arac beyaz duman atıyor ama 5 dakika çalıştırdıktan sonra kesiliyor.servise bunu sordugumda soğuk havalarda sabahları belirli bir süre beyaz duman normal dediler.

Yorum bağlantısı
Barış Gülboy

Arkadaşlar Bildiğiniz biryer varsa yada buradan bir arkadaş varsa iletişim bilgilerini paylaşın birde ona götüreyim.

araç beyaz duman atıyorsa yakıta ya terleme olmuştur yada silindirlerde su vardır enjektörler arızalı senin enjektörcüyü değiştir enjektör testi öle yapılmaz 2000 devirde motor bağırıyormu bağırmıyorsa 3000 devirde vites değiştir

Ümit bey tavsiye edebileceğiniz biryer varsa bilgilerini verirseniz memnun olurum birde oraya kontrol ettireyim.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
İbrahim Tufan

S.a Abiler İstanbul içi tüketim yönlenidrebileceğiniz birisi var ise çok memnun olurum İstanbul Avrupa Yakasında İkamet ediyorum.

Mehmet abi bir kac yere ugradım ama herkes farklı konusuyor tam emin olmadan kimseyede elletmedim.

yağ filtre bakımı yaptırdıgım tamiciye sordum anlattım durumu cevap : bunlar çok yakıyor.

speedy isminde özel bir yere gittim durumu anlattım cevap : bizdede vardı yolyardım aracı cok yakıyordu sattık doblo aldık sende doblo al dedi.

enjektorcü enjektörler normal dedi ben anlamadım bu işten

webde geziyorum bakıyorum yorumlar 6 ile 7 litre arası kullanıma göre farklılık gösteriyor şaştım kaldım :)

Sen bu connecte bir program attır serviste bu probleminin gideceğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...