İçeriğe Yönlendir

Tivibu Ev

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

İnternet kotası ile bir bağı yok diye biliyorum... Kotayı yiyecek mi bu demiştim.. hiç alakası yok demişlerdi..

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

İnternet kotası ile bir bağı yok diye biliyorum... Kotayı yiyecek mi bu demiştim.. hiç alakası yok demişlerdi..

Yayınları ordan indirip kotayı patlatmayalımda :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu internet yayını değil Engin.. Evet modemi kapatınca çalışmıyor ama, hiç donma titreme bir şey yok..

Bu bence kablo yayın..

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

10 gün oldu kullanıyorum tivibuyu.genel anlamda memnunum.ilk gün açık olan HD kanallar 2.gün kapalıydı.aradım neden dedim,sizin paketinize HD tanı9mlanmamış dediler :D .yahu zaten bedava deneme süresi,paket tanımlamak da neden dedim,o zaman HD leri tanımlayalım,süreniz bittiğinizde kullanmaya devam ederseniz ücreti 36,99 olur dediler.olsun dedim,onu o zaman düşünürüz.

seç izle çok güzel bir uygulama.arşivde dünya kadar film var.yeni filmler ayrıca paralı fakat ücretsiz pek çok kaliteli film mevcut.tekrar izle harika bir şey.kızıma her istediğinde pepe açabiliyorum :p

digitürkü kullanmamdaki en önemli etkenlerden national geographic tivibuda var (wild olanı yok ama),artı discoveryler var,ama digitürkün bence en büyük kozu olan türkmax yok :(

büyük ihtimalle ben de emmi gibi kullanmaya devam edeceğim.digi yi kapatıp (11,99)tivibu alacağım (10,99).+tivibuda durdur-geri al seçeneği de var.

pek çok uygulama var.finans,nöb eczane,spor haberleri,namaz vakitleri,oyunlar.

gerçi şimdilik deneme süresi,herşey beleş,başlangıç tarifesiyle ne verirler bilmiyorum ama,tavsiye ediyorum :bravo:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim neyi nasıl alacağım, national geographic ve Discovery'lere göre şekillenecek...

En kötü ihtimal 10 liralık paketi çocuklarım için alacağım...

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Peki bunu aldığımızda internetimizi sınırsıza mı çevirmek zorundayız? 6 GB kotalı benim internetim.

+1

Normal kullanılan internet kotasıyla ilgisi yok. Harici bir internet hattı çekilmiş gibi ayrı bir bağlantı kullanıyor tivibu ev.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

D-Smart'a Benim eğlence paketini giriş paketi olarak değiştirin demiştim...

http://www.dsmart.com.tr/paketler-giris-paketi

HD ve diğer özel kanalların hepsini kapatmışlar... :D

Aradım niye kapattınız, giriş paketine dahil değil mi bunlar dedim... Bir dakika teknik birime aktaralım dediler.. Aktardılar.. Telefon açıldı..

Niye kapattınız benim kanallarımı dedim...

Alo alo sesinizi alamıyorum, alo beni duyuyor musunuz falan dediler ve kapattılar... :D

Tekrar aradım açtırdım...

Şu an tv'de ne izlediğimizi nereye yazıyorduk... ?

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

arkadaşlar tivibunun İnternet kotasıyla alakası yok ama İnternet hızıyla birebir alakası var. bu yayın internet üzerinden geliyor. tivibu cihazını açtığınızda bağlantınızdan min. 2mbit hıza ambargo koyuyor HD yayınlarda bu dahada artacaktır ttnet bu nedenle 16 mbit bağlantı çıkarmıştı. "Kotanızı etkilemeyecek" lafını internetinizle hiç alakası yok başka bir hat şekilde geliyor, kablolu yayın gibi, algılamayın lütfen. tivibu web ise kota ve hız canavarıdır onu kullanırsanız hem kotanızı hen hızınızı etkiler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben eve geleli çocuklar arşivden Winx izliyor.. Ben de internette geziniyorum... Bir sorun hissetmiyorum...

Şu an notebook ile hız testi yaptım... Kablosuz bağlıyım...

Download hızım : 4.55 Upload hızım : 0.81 çıktı..

Receiver'ı kapatıp tekrar test ettim...

Download hızım : 6.79 Upload hızım : 0.81 çıktı..

Tekrar açıp tekrar test ettim..

Download hızım : 4.34 Upload hızım : 0.81 çıktı..

Tekrar kapatıp tekrar test ettim.

Download hızım : 6.86 Upload hızım : 0.81 çıktı.

Evet Göktuğ Bey, hızı düşürüyor ama Tivibu almadan önce ben bu hızları görmezdim, bunlar benim hızımı artırmış..

Bunun için hiç bir şey farketmedim demekki...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

Mehmet hocam, genelde tivibu ev bağlattığınızda hızınızda yükseltiliyor. Aksi olursa zaten tivibu mivibu kalmaz ve bu iyileştirme altyapısı yetersiz yerlerde kopma donma sorunlarını beraberinde getiriyor Genel kitlenin interneti kotalı olduğu, interneti sadece web'te gezinmek ve en fazla 4-5 mb lık dosya indirmek için kullandığı gerçeğini göz önüne alırsak, düşüş çokta etkilemez. fakat yüksek kapasiteli dosya indiren ve limitsiz kullanmak isteyenleri üzecek bir sistem, üstelik tamamen altyapıya dayalı çalışıyor. Alt yapı sağlam değilse tam bir çile.

tivibu alıcısı açık ve kapalıyken hız testi yapın farkı göreceksiniz hocam, benim demek istediğim bu sistem kotayı etkilemiyor ama hızı etkiliyor öyle ayrı bir hat gibi filan diyen arkadaşlar olmuş modeme takılan sistem nereden bağlanabilir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ayrı bir hat değilde, aynı hat üstünden farklı bir veri diye düşünüyordum ben..

Bir internet şirketi 220 volt tesisatı üstünden internet gönderiyor...

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

hat üzerinden farklı bir sinyal frekansı kullansa dediğiniz gibi olur o zaman direk telefon hattına da takılabilir ama direk modem ethernet portuna takılıyor oradan çıkan sadece internet sinyali, sistem bir şifreleme ve çözme sistemi şeklinde çalışıyor. merkez belli bir algoritmaya göre sıkıştırılmış video dosyasını internet üzerinden gönderiyor receiver onu çözüp gösteriyor. tamamen bağlantıyı kullanıyor yani, tabi bunun bir dezavantajı da azda olsa yayında zaman kaybı yaratıyor normal bir uydu veya anten yayını olan bir yayınla yan yana izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. birinde haberler başlıyor öbürü hala haberlerden önceki dizinin son sahnesinde :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hanım, dünkü izleyemediği bir diziyi izliyor, bitirsin, bunu da deneyeceğim :)

Şu anki yorumu da şu :

Çok güzel bişey şu yaa :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

hat üzerinden farklı bir sinyal frekansı kullansa dediğiniz gibi olur o zaman direk telefon hattına da takılabilir ama direk modem ethernet portuna takılıyor oradan çıkan sadece internet sinyali, sistem bir şifreleme ve çözme sistemi şeklinde çalışıyor. merkez belli bir algoritmaya göre sıkıştırılmış video dosyasını internet üzerinden gönderiyor receiver onu çözüp gösteriyor. tamamen bağlantıyı kullanıyor yani, tabi bunun bir dezavantajı da azda olsa yayında zaman kaybı yaratıyor normal bir uydu veya anten yayını olan bir yayınla yan yana izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. birinde haberler başlıyor öbürü hala haberlerden önceki dizinin son sahnesinde :)

Şu anda salondaki tv'de Hem D-Smart Hem Tivibu receiver bağlı.. Oturma odasında normal receiver var..

En hızlısı normal olan :)

Sonra D-Smart, 2 saniye arkasından da Tivibu geliyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

İnternet bağlantısının çok iyi olmadığı bölgelerde görüntünün sık sık donduğu söyleniyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

tivibu alıcısı açık ve kapalıyken hız testi yapın farkı göreceksiniz hocam, benim demek istediğim bu sistem kotayı etkilemiyor ama hızı etkiliyor öyle ayrı bir hat gibi filan diyen arkadaşlar olmuş modeme takılan sistem nereden bağlanabilir?

Sizin hesaptan ve Mehmet abinin ölçümlerinden (kapalıyken 8, açıkken 4-6 Mbps) tivibu ev cihazının 2-4 MB hızla o HD kanalları oynatabildiği çıkıyor. Bu da çok mantıklı değil. Ben tivibu ev'in ekran görüntüsünü görmedim, ancak önceki mesajlarda Mehmet abi normal alıcıyla aynı görüntü kalitesinde olduğunu, bilgisayardan izlenen web tv'ler gibi bulanık olmadığını söylemişti.

tivibu ev 'in evde kullanılan standart 8 MBps hızın 2-4 MBps'ini kullanıp, 'en az' dijital uydu alıcı kalitesinde görüntü sunması bana gerçekçi gelmediği için ben aynı hat üzerinde -belki farklı frekans, belki farklı sinyal, belki farklı bir ağ- (artık adına ne deniyorsa) olduğu izlenimi uyandırıyor.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hafta başında ttnetin 39 liralık internet+tv+telefon kampanyası için başvurmaya gittim. Daha doğrusu telekomdan bir arkadaş internet aradığımı biliyordu, bu kampanyayı kaçırma, git al dedi. Neyse başvuruya gittiğimde bizim oralarda alt yapının tivibuyu kaldırmadığını sadece internet ve telefon olabileceğini söyledi. Ben vazgeçecektim ama başvurunu yapıyorum, güzel kampanya dedi ve yaptı.

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

Sizin hesaptan ve Mehmet abinin ölçümlerinden (kapalıyken 8, açıkken 4-6 Mbps) tivibu ev cihazının 2-4 MB hızla o HD kanalları oynatabildiği çıkıyor. Bu da çok mantıklı değil. Ben tivibu ev'in ekran görüntüsünü görmedim, ancak önceki mesajlarda Mehmet abi normal alıcıyla aynı görüntü kalitesinde olduğunu, bilgisayardan izlenen web tv'ler gibi bulanık olmadığını söylemişti.

tivibu ev 'in evde kullanılan standart 8 MBps hızın 2-4 MBps'ini kullanıp, 'en az' dijital uydu alıcı kalitesinde görüntü sunması bana gerçekçi gelmediği için ben aynı hat üzerinde -belki farklı frekans, belki farklı sinyal, belki farklı bir ağ- (artık adına ne deniyorsa) olduğu izlenimi uyandırıyor.

daha öncede söylediğim gibi sistem bir video sıkıştırma ve çözme şeklinde çalışıyor. buda 2-4mbit hızı kullanarak daha kaliteli yayın elde etmenizi sağlıyor. yani direk internet üzerinden yayını olduğu gibi gönderme söz konusu değil bu zaten ev kullanımı için verimsiz olurdu. şöyle düşünün 1 fotoğraf dosyası bmp uzantısında 10 mb iken aynı fotoğrafın jpeg formatı 100 kb gibi...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Ben hala memnunum :)

Hattın testini yaptırdım, HD'de sorun yaşamazsınız dediler ama hala HD yayınlarımı açmadılar.. Bunun için kurulum onayının verilmesi gerekiyormuş ama kurulumu yapan firma hala gerekli bilgileri göndermemiş..

HD testi yapamadım.. 25 gün oldu.. :(

Aramaktan da usandım, artık aramayacağım.. 2 ay sonunda hala HD açılmamış olursa, test süresini uzatmalarını isteyeceğim :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

40 gün oldu ben hala memnunum

Ancak....

Hd yayınlarım hala açılmadı..

Sebebi ise, hala kurulumun aktif edilmemesi.. Hala beklemede görülmem....

Ne tarife değiştirebiliyorum, ne iptal ettirebiliyorum.. Bunları yapmak için önce aktif edilmesi gerekiyormuş..

40 gün boyunca bunu yaptıramadım.. Denemediğim yol kalmadı... Artık pes ettim...

10 gün daha bekleyeceğim çözüm bulmazlarsa, telekomun önünde benzin döküp yakacağım :D

Çünkü muhtemelen geri de almazlar bunu..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aktif edilmedi ise kullandığın günlerin hesaplanmaması lazım abi yani 40 gündür sen aslında yoğğsunn :p:D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Onu da sordum... Ben resmen hala beklemede olduğuma göre test sürem başlamış oluyor mu dedim..

Çağrı merkezindeki kız, valla buna cevap veremeyeceğim.. bilmiyorum dedi..

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yazın aldığım televizyonun hediyesi olan ful paket d smart deneme sürem bitti. Bayramdan önce aramışlardı, 30 liraya maxi paket verelim demişlerdi, kabul etmedim. Deneme süresi bitmeden arayıp iptal ettireceğim dedim. İptal sebebini sorunca pahalı olması dedim. Onlar da biz sizi arayacağız deyip kapadılar. Geçen perşembe aradılar ve sinema kanalları hariş, spor kanalları ve belgesel kanalları dahil olmak üzere hd d smarta 19 liraya verelim dediler, tamam dedim. Aslında 39 liraya telefon+internet+tivibu kampanyasına başvurmuştum, bizim orada alt yapı tivibuyu desteklemediği için ve telefonu da kullanmadığım için 39 liraya internet aldım. Niyetim tivibu idi ama olmadı. Emmi'nin durumu görünce iyi ki olmadı diyesim geliyor.

Gs da avrupada yoluna devam ettikçe bu iş güzel olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok güzel olmuş...

D Smart Maksi pakete ben 30 lira ödüyordum... Tivibuyu alınca giriş paketine geçip 20 liraya düşürdüm.. Nisan'da bitiyor, iple çekeceğim Nisan'ı...

Tüm belgeseller açık, 20 liraya verirlerse devam ederim belki..

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Maxi+HD pakete 31 TL veriyorum ben de. 1-2 ay önce aradı bir kadın, D-Smart'tan arıyorum diye, şaşırdım, buyrun dedim, Maxi HD'deymişsiniz bir üst pakete daha cüzi fiyata geçme teklifi için aradım dedi, bir üst pakette ne var dedim, işte tüm kanallar açık oluyor dedi, hafiften sesi kısılarak, zaten tüm kanallar açık, +18 'ler kapalı bende. Diğer kanallara ihtiyacım yok evde internetim var dedim :p:D Hiç ısrar etmeden tamam deyip kapattı :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...