Mehmet Ozyurek 4 Mart 2016 Paylaş 4 Mart 2016 Sirkülasyonla alakası yok bunun. Isı sensörü bu. Yorum bağlantısı
Hasan Belen 4 Mart 2016 Paylaş 4 Mart 2016 galiba buldum FORD MONDEO INSIDE HEATER FAN TEMPERATURE SENSOR Ford Dijital Klima Isı Ölçer parça kodu : H81NB alsam bile tesisattaki yerini bulmak gerekcek. Aşağıdaki linkte parça var . http://www.ebay.com/itm/FORD-MONDEO-INSIDE-HEATER-FAN-TEMPERATURE-SENSOR-GENUINE-97BW19C734AD-H82NB-/161912263055?hash=item25b2b9118f:g:OcgAAOSw7hRWP6k4&vxp=mtr Yorum bağlantısı
Hasan Belen 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 klima test ettim. Almancası iyi olan varsa yardımcı olabilir. 31-60-62 hata kodlarını Verdi. 31----Stromkreis Innentemperaturesnsor ist unterbrochen------Devre, iç sıcaklık sensörü kesilir 60-62-----Stromkreis Gebläseregelung ist fehlerhaft------------Devre fan kontrolü arızalı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 Hataların hepsi o parçayı işaret ediyordur. Bulun ve takın. Mk2 otomatik kliması benim kullandığım tüm araçlardan daha mükemmel çalışırdı. Yaz kış aç kapa ayar yapmazdım hiç. 22 de dururdu. Motor soğukken üflemez. Süper çalışırdı. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 Hataların hepsi o parçayı işaret ediyordur. Bulun ve takın. Mk2 otomatik kliması benim kullandığım tüm araçlardan daha mükemmel çalışırdı. Yaz kış aç kapa ayar yapmazdım hiç. 22 de dururdu. Motor soğukken üflemez. Süper çalışırdı. Aynen motor sogukken hava vermedigi icin ilk gun bozuk sanmistim. Puntoda da ayni ozellik var. Isinma arttikca fan siddetini yukseltiyor.Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Hasan Belen 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 (düzenlendi) Çıkma parçacıları gezeceğim. Parçanın soket baglantisi Dijital ekranin olduğu parçanin arkasidir tahminimce Neyse yarın ön paneli ve. Yetmesse göğsü sökecegim Açmışken iyi bi bahar temizliğide yaparım. :-) Yukarida parça kodunu yanliş yazmışım belki lazim olan olur. H82NB olacak 5 Mart 2016 tarihinde HASAN BELEN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Belen 7 Mart 2016 Paylaş 7 Mart 2016 (düzenlendi) Parça kodu focus fiesta. 6 pinli 5 kablolu. Temizledim. Motor bağlantisini buldum. Sensörü bağladim. 1 kablo bosta kaldi. Çalisti ....rahatladim ya. Klimada hala 60 numarali hata var. 62 ve 31 silindi. Sonuç hersey normal. Yardimlariniz için TEŞEKKÜR ederim. Birde bahsedilen vızlama yok. Yagladim belki ondandir. :-))))))))) 7 Mart 2016 tarihinde Hasan Belen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Evlüce 10 Haziran 2021 Paylaş 10 Haziran 2021 Konuyu hortlatıyım, mondeo mk2 glx sahibiyim. Bu göğüste bildiğiniz gibi bir ızgara mevcut. Acaba parça sadece ghia veya dijital klimalı araçlar için mi uygun? Yoksa manuel klimaya sahip araçlardada var mı? Çok aradım lakin aracın tesisatında bu sensöri takabilecek bir soket bulamadım. Birisi glx araçlarada takıldığını söylemişti... acaba klima kontrol paneline mi giriyor yoksa farklı bir yerde soketi mi var bilenler varsa aydınlatabilir mi? 😊 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Haziran 2021 Paylaş 10 Haziran 2021 Oktay Evlüce yazdı: Acaba parça sadece ghia veya dijital klimalı araçlar için mi uygun? Yoksa manuel klimaya sahip araçlardada var mı manuel klimalalıda iç sıcaklık ölçer sensör yoktur Yorum bağlantısı
Erman Uzunn 7 Aralık 2024 Paylaş 7 Aralık 2024 Arkadaşlar merhabalar, Ben bu konuyu 12 sene sonra hortlattığım için öncelikle hepinizden özür dilerim. İlk kez başıma geldi ve internette yaklaşık 3 saattir arattırıyorum. Net bir sonuca ulaşamadım. Önceki mesajlarda bahsi geçen konu bende de olmaya başladı. Sürekli bir zırıltı var. Bu arada aracım 2006 Focus tdci ghia. İlk sahibiyim bu sebeple normalin haricinde bir ses olduğunu biliyorum. Teyp arkası bir bölgeden gelen bu ses hiç kesilmemeye başladı. Henüz ustama göstermedim ancak muhtemelen bu ısı sensörü ile alakalı. 3M5T-19C734-AB kodlu parça olduğunu düşünüyorum 2006 Focus 2 için. Eğer buysa işim çok zor çünkü stok yok galiba. Bir diğer konu ise, dijital klimanın iç sirkülasyon düğmesine bassam bile, önce giden aracın örneğin lpg kokusunu, ya da dışarıdan gelen pis kokuyu içeri alıyor. Polen filtresi vs daha yeni değişti. Araç bakımlı. Bunu neden yapar acaba. Hangi parçalara bağlayabiliriz? Dijital klima var. Teşekkür ederim, iyi akşamlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2024 Paylaş 7 Aralık 2024 Erman Uzunn yazdı: iç sirkülasyon düğmesine bassam bile, önce giden aracın örneğin lpg kokusunu, ya da dışarıdan gelen pis kokuyu içeri alıyor. hava yönlendirme nerede bunu yaparken Yorum bağlantısı
Erman Uzunn 7 Aralık 2024 Paylaş 7 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: hava yönlendirme nerede bunu yaparken Çağlar Bey eğer sorunuzu doğru anladıysam, üstüste 3 adet yönlendirme düğmesi var, hiç birisi seçili değil olarak kullanıyorum genelde. Yani özellikle yukarı orta ya da aşağı verdirmiyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2024 Paylaş 7 Aralık 2024 Erman Uzunn yazdı: Çağlar Bey eğer sorunuzu doğru anladıysam, üstüste 3 adet yönlendirme düğmesi var, hiç birisi seçili değil olarak kullanıyorum genelde. Yani özellikle yukarı orta ya da aşağı verdirmiyorum. hava üflemeyi tek ön cam harici bir yerde seçin, iç sirkülasyon o zaman çalışır mesela yüze ve ayağ diye seçip deneyin. siz auto ayarda kullanıp iç isrkülasyopna basıyorsunuz sanırım? Erman Uzunn yazdı: 3M5T-19C734-AB kodlu parça olduğunu düşünüyorum 2006 Focus 2 için. Eğer buysa işim çok zor çünkü stok yok galiba. stoğa hemen gerek yok, sensörü söjküp temizleyin, çevresine yumuşak bez bant sarıp geri takın %90 zırıltı bitecek Yorum bağlantısı
Erman Uzunn 7 Aralık 2024 Paylaş 7 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: hava üflemeyi tek ön cam harici bir yerde seçin, iç sirkülasyon o zaman çalışır mesela yüze ve ayağ diye seçip deneyin. siz auto ayarda kullanıp iç isrkülasyopna basıyorsunuz sanırım? stoğa hemen gerek yok, sensörü söjküp temizleyin, çevresine yumuşak bez bant sarıp geri takın %90 zırıltı bitecek Tabi bir deneyeyim sirkülasyonu dediğiniz şekilde. Auto da kullanmıyorum ama örneğin 23 dereceye ayarlıyorum sağ-sol bölgeyi, fan hızını da kendim ayarlıyorum manuel. Sadece dediğim gibi, bir yönlendirme seçmiyordum, onu tavsiyenizle deneyeceğim. Bu sensörün yerini biliyor ya da hatırlıyor musunuz acaba? Elimden gelir bu tür işler, kolay ulaşabileceğim bir yerde mi? Bir de temizlerken ne kullanmamı önerirsiniz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2024 Paylaş 7 Aralık 2024 Erman Uzunn yazdı: ama örneğin 23 dereceye ayarlıyorum auto yani o . Erman Uzunn yazdı: Bu sensörün yerini biliyor ya da hatırlıyor musunuz acaba? 1:29 da teyp altı küllük üstü düğmelerin ortasındaki ızgara gibi olan yerde Yorum bağlantısı
Erman Uzunn 7 Aralık 2024 Paylaş 7 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: auto yani o . 1:29 da teyp altı küllük üstü düğmelerin ortasındaki ızgara gibi olan yerde O zaman önce teybi çıkarıp, sonra ahşabımsı çerçeveyi söküp, klima panelini de sökmek lazım. Başka türlü ulaşabileceğimi sanmıyorum Yorum bağlantısı
Erman Uzunn 8 Aralık 2024 Paylaş 8 Aralık 2024 Güncel durum Önce teyp, sonra klima paneli olmak üzere 2 parçayı söktüm. Sensöre ulaştım ve çıkardım. Malum olacağı üzer toz içindeydi. Önce tozları temizledim, sonra pervane kısmına ulaştım ve çok hafif pervanenin oturduğu mile wd-40 sürdüm kulak pamuğu ile. Tekrar toplayıp araçta yerine oturttum, önce ses kesildi ancak kontak açıp kapatınca tekrar başladı. Sonra sensörü elime aldım ve farklı açılarda tuttum elimde. Anladım ki milde boşluk var. Bir yapıyor bir yapmıyor. Ne yaptıysam tamamen kesilmedi. Ben de açıkçası daha fazla zaman harcama istemedim ve tesisattan komple çıkardım. Şimdi klima çalışıyor. Sanıyorum sensör olmadığı için, ben hangi sıcaklığa ayarlarsam sürekli o sıcaklığı verecek. Bu açıkçası bu saatten sonra hiç problem değil Diğer bir ihtimal çıkmacılara bakacağım. Sıfırını bulabileceğim sanmıyorum. Çünkü ilk gözlemim internet üzerinden sıfırı yok gibi duruyor 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2024 Paylaş 8 Aralık 2024 iç sıcaklık bilgisini okumaz ise ısı ve fan hızı ayarını el ile yaparsınız o kadar. başka bir sorun çıkarmaz. vesile ile manuel havalandırma ayarı candır Yorum bağlantısı
Erman Uzunn 8 Aralık 2024 Paylaş 8 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: iç sıcaklık bilgisini okumaz ise ısı ve fan hızı ayarını el ile yaparsınız o kadar. başka bir sorun çıkarmaz. vesile ile manuel havalandırma ayarı candır Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler Çağlar Bey, Artık bakalım, internette belki yurtışından denk gelir. Ama şu anki gümrük mevzuatı sağolsun, nakliye dahil 30 euro'ya bunu bulmak imkansız Ya da yurtdışında yaşayan bir arkadaşıma rica edip ona gönderttiririm, bakalım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts