Misafir 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Bu aralar yeni bir navigasyon alıp, eskisini şirket aracına hediye etme niyetindeyim. Next kullandığım ve diğer markalardaki sorunları gördükten sonra, markayı değiştirme niyetinde değilim. Vazgeçilmezim ise 800x400 ekran çözünürlüğü. Bu aşamada sadece navigasyon değil, diğer özellikleri ile de ön plana çıkan bu modeli gördüm. En önemli özelliği aslında bu cihaz bir tablet. İçinde navigasyonu olan, android işlemcili düşük seviye bir tablet, Biraz araştırdım, yeni model olmasının bazı sıkıntıları var. Wince tabanşı olmadığından ve android marketin nimetlerinden yararlandığı için açılış kapanış süresi uzayabiliyor. Ben program yüklemeyeceğim için sorun olmaz. Trafik Bilgi sistemi internet bağlantısı ile çalışıyor. Bunun için vın, jet tarzı usb modem veya kablosuz bağlantı özelliği taşıyan telefonlarla bağlantı gerektiriyor. Tbs sistemi 1 ay deneme süresinin ardından yıllık 15dolar ya da TL ücretli. Henüz almadım ama fiyatı 329 ile 350tl arasında değişen bu modeli, yeni cihaz alma arifesinde olanlar dikkate alsınlar derim. Saygılarımla. Link: http://www.hepsiburada.com/liste/next-5-piri-reis-android-navigasyon-cihazi/productDetails.aspx?productId=otnext815985&categoryId=257643 Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Bimekste fiyat daha uygun gibi. http://www.bimeks.com.tr/urun/124588/next-piri-reis-android-5-0--navigasyon-cihazi.aspx Özellikleri http://www.nextnavigasyon.com/model_piri_reis_ozellikler.html Uzun yolda film bile izlersin Hem tabletin olmuş olacak, hem de gps'in... 7'' değil 5'' Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Piri Reisin tanıtım görselinde, sağ üstte FotoNav diye bir ibare var. Detayı yazılmamış. iphonelardaki gibi foto üzerindeki gps verisinden rota hesaplama mı acaba ? cihazı ben de beğendim, wince'li cihazlar yerine güzel bir alternatif olmuş. bu arada bıyıklı android simgesi de güzel olmuş Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Fotonav kendi çektiğiniz ya da internet üzerinde paylaşılan fotoğrafları, cihaza yükleyip, fotoğrafa basıp, rota almaya yarıyor. Next'in hemen her modelinde vardır. Fotoğraf çekebilen modellerde çok kullanışlı bir özelliktir ama enterasandır ki, next'in piyasaya ilk çıkan modellerinden biri olan 708 hariç fotoğraf çeken modeli yoktur. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Yılmaz Ertek yazdı: Piri Reisin tanıtım görselinde, sağ üstte FotoNav diye bir ibare var. Detayı yazılmamış. iphonelardaki gibi foto üzerindeki gps verisinden rota hesaplama mı acaba ? Evet... fotoğraflar gps tanımlı, fotoğrafı gps cihazı ile çekersen, çekerken yapıyor, sonradan da google earth ile yapılabiliyor... Mesela şu konudaki benim fotoğraflarım fotonav özellikli, Next'in en güzelliklerinden birisidir bu.. Resmi açar git dersin.. bitti.. Burada da http://www.nextnavigasyon.com/naviclub/ Next'cilerin paylaşımlarından oluşan bir albüm var ama üyelik gerektirir.. Nevşehir bölgesini ben eklemiştim.. Şu mesajda nasıl kullanılacağını anlatmışım.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 next'in piyasaya ilk çıkan modellerinden biri olan 708 hariç fotoğraf çeken modeli yoktur. 708 çekmez abi.. Bizim Selçuk'ta var 828. o kameralıdır... http://www.nextnavigasyon.com/model_YE_G828.html Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 708 çekmez abi.. Bizim Selçuk'ta var 828. o kameralıdır... http://www.nextnavigasyon.com/model_YE_G828.html Yazarken şüphelenmiştim zaten üstad:) doğrudur. Hep merak ederim niye sadece bir modelde var diye, herhalde maliyet diyorum. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 Cihazı bugun aldım. Navigasyonu henuz kullanamadım ancak dokunmatik hassas ekran, canlılık, hız konularında tatminkar. Yumusak plastikten çerçevesi kaliteli duruyor. Şu an şarjda, ayrıntılar yakında:) Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ekim 2012 Paylaş 8 Ekim 2012 (düzenlendi) Android için bir IGO haritası var. Bu harita S2'de kullanılabiliyor. Ancak IGO primo gibi tüm özellikleri aktif ve tam menülü bir harita değil. Igo Primo Iphone için satılıyor bildiğim kadarı ile. Ben cihazla ilgili biraz bilgi vereyim; Silikonize yumuşak yüzey cihazı hem şık, hem darbelere dayanıklı, hem de kaliteli hissi yaratmış. Ekran hassasiyeti beklediğimin üzerinde. Bu tip no name cihazların bazı kusurları olur ama Next her zaman Çin menşeili ürünlerinin ucuzundan çok, kaliteli olanlarını buluyor. Bu cihaz da bu açıdan sorun yok. Arka bölüm sol taraftan ciddi biçimde ısınıyor avuç içinde ama uydu bulmak için uğraşıyordu. Ekran kalitesi diğer 800x400 piksel modeller gibi. Ancak bu modelde aradaki mat tabakayı kaldırmışlar. Genelde güneşte yansımayı önlemek için sanırım, navigasyon cihazlarının dokunmatik ekranlarında beyazımsı mat bir tabaka olur, bu tabaka teelefonlarda oldugu gibi bu tablette de yok. Güneş ışığını kırmak için contrastı yüksek ekran kullanmışlar bu sefer. Harita dışında ev ekranı olarak kullanılan Android ana sayfası ise çok kaliteli bir çözünürlük sunmuyor. İkonlar son derece küçük. Ekrandaki ICS 4.0 sürümünün bir özelliği olarak gelen kısayol okları ve menü ikonları ise çok küçük ve güneşte görünmeyecek şekilde ekranın sol alt bölümünde yer buluyor. EV içersinden GPS uydusu bulması çok zor, bulsa da hemen bağlantıyı kaybediyor. Wince cihazlar ki daha önce 4624 modelini kullanırken, uyduyu ilk bulurken zorlanan cihaz, daha sonra ev içersinde bile uydu bağlantısını kaybetmezdi. Ufak bir ayrıntı, Next'in bu modelinde kulanılan GPS alıcı ilk defa diğer modellerden farklı. BAzı kullanıcılar buna takılmışlar ancak eski üyelerimizden Bülent Tekcan bu alıcının bilinçli bir seçim olduğunu belirtip, konunun maliyetle değil, android tabanlı bir cihazda kullanılabilecek daha iyi bir alıcı bulunamaması ile ilgili olduğunu belirtiyor başka forumlarda. Pil yine çok vasat. 1200mAh pil için uzun süreli bir enerji bağlantısız kullanım düşünülmemeli. Cihaz rota çok hızlı hesaplıyor. Cihaz kapatılıp açıldığında tam hesaplamadım ancak 2,5dk gibi bir zamanda Igo'yu dahil açmış oluyor. EN güzel tarafı, IGO'yu arka planda beklemeye alıp, mailinize bakıp, tekrar hızla geri dönebilirsiniz. Wİnce cihazlarda haritayı arka plana almak gibi bir seçenek olmadığından, harita yanlışlıkla kapatılıp açılmak istendiğinde geçen süre bir hayli uzuyordu. Yine adres yazarken, tuş kombinasyonunu azaltma süresi de oldukça kısalmış. Sonuç olarak, hali hazırda elde çalışan ama harita güncellemesi yaklaşık bir sene sonra sona erecek(Next tarafından revizeye gidilmezse son anda) bir ürün varken Wince model yeni bir Navigasyon alma arifesinden birçok kere döndüm çünkü hiçbiri ekran dışında yeniliki vaadetmiyordu. Bu cihazı ise yine navigasyonlara göz gezdirirken gördüm ve çıkacağından bile habersiz olmam dolayısı ile yeniden yazılanlardan ve forumlardan keşfetmeye çalıştım. Mesleğim gereği, sürekli mail alışverişi yaptığım için, telefon harici alternatif bir yol olarak Ipad almıştım. Araçla seyir halindeyken durup kontrol edebileceğim bir alternatif henüz yok ama aracın zaten kullandığım bir aparatı olan navigasyondan kısa süreli beklemelerde mailleri görebilmek güzel bir seçenekti ve bende diğer modellere göre daha bir cazibe yarattı. 4624 marka eski cihazımı ise şirket aracının demirbaşı olarak kaydettireceğim, zaten benim araçtan çok şirket aracında duruyordu, hiç değilse çıkarıp, takmak için zaman harcamam artık:) Haftaya inşallah Ankara-Artvin ve aradaki birçok il ilçeyi içeren büyük karadeniz turum olacak araçla ve deneme amaçlı yeni cihazı götürmek gibi bir niyetim var. Yeni versiyon Igo Primo'yu da orda test edeceğim Allah izin verirse. Saygılarımla. 8 Ekim 2012 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 Sadece piri reisi konuşalım arkadaşlar... Burası kullanıcı yorumları şeklinde devam edecek... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 Sadece piri reisi konuşalım arkadaşlar... Burası kullanıcı yorumları şeklinde devam edecek... Hata olmuş bence, zira karşılaştırma da yapılmalı... Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 Bu cihaz çok güzel.Harita güncellemesi ne durumda? bt var mı? fm transmiter var sanırım? bu cihazın alternatifi varmı? hb haricinde nerden alabilr daha uygun fiyata? next te karşılığı var mı? ne çok sordum Bt yok Özşir Bey. Harita güncellemesi, cihazın ömrü yettiği yere kadar. Transmitter var. Şu an için alternatifi yok. Tableti ayrı, haritayı ayrı temin ederim derseniz, amlternatifi olur. Hatta tablet yerine telefonu da koyarsak onlarca alternatifi olur:) bimekste 311 tl' ye hafta sonu alınabiliyordu. Ben teknosadan 349.tl' ye aldım ama hediye cekim vardı, bimeksten aha uygun geldi bana. Dilediğiniz kadar sorabilirsiniz, bu konunun açışış amacı bu. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 Piri Reis paketinden bağlantı için bir usb kablosu çıkıyor. İqsterseniz flash bellek, isterseniz usb modem bağlayabiliyorsunuz. Usb modem ile aynı zamanda kesintisiz olarak trafik durumunu da alıp, rota planlayabilirsiniz. 10" konusuna birşey diyemem ancak 10" ekranda en kötü ihtimalle hd çözünürlük (1280x720) olacaktır. Bu çözünürlüğe üıkabilen bir harita da bkulabilmeniz gerekir. Igo'da böyle bir çözünürlük destekleniyor mu? Bilmiyorum. Desteklenmiyorsa ekranın içinde küçük bir harita görüntüsü hoş olmaz. Next'in en büyük ekranı 5". Piranha'da 7"lik modeller var ama estetik durmuyor. Ayrıca Piri Reis gibi android değil, wince tabanlı gps kullanımına yönelik cihazlar. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Dün Ankara Artvin arasında sürekli açıktı. Ekran gayet başarılı, güneşe rağmen görüntü güzel. Yeni primo haritasında tüneller samuel ediliyor. Tünele girildiğinde ekranda tunel görüntüsü çıkıyor küçük bir pencere açılarak tünelin uzunluğu gösteriliyor ve araci bir çizgi üstünde hareketli gösterirken kalan metreyi de düşürüyor. Ancak ben bu uygulamayı begenmedim. Sıralı tünellerde geçerken normal yolda gider gibi gösterdiği oldu. Tunel girişlerindeki uzunluk ile haritadaki uyuşmuyor. Böyle olunca tünelden çıktığımda ekranda hala tüneldeki gibi görüntü oluşuyor. Bunun dışında harita güzel. Hız kameralar ve radar uygulamasının güncellemesi gerekiyor. Bu tabi markanın bir problemi değil. Kullanıcılar oluşturuyor. Dün yolda en az 7 rradar saydım ve hiçbiri haritada işaretli değildi. Işaretli olan yerlerde radar yoktu. Hayatımdaki ilk radar cezamı da dün yedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Hız kameralar ve radar uygulamasının güncellemesi gerekiyor. Bu tabi markanın bir problemi değil. Kullanıcılar oluşturuyor. Dün yolda en az 7 rradar saydım ve hiçbiri haritada işaretli değildi. Işaretli olan yerlerde radar yoktu. Hayatımdaki ilk radar cezamı da dün yedim. Bu noktaları kaydetseydin keşke... Yada cihazındaki speedcam dosyasının tarihi ne ? Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 Nasıl kaydediliyor bilmiyorum Mehmet Bey. Aracla giderken yapılacak kolay bir işlem ise yapılması faydalı olur tabi. Speed cam dosya turkeyforumdaki en güncel dosya aslında. Piri reisi aldığım gün indirip yükledim. Bu arada cihaz hız sınırını geçtiniz derken sanki son anda aklına gelip söyleyen kisi gibi, diksiyon hatası değil ama bir zamanlama hatası var. Hem primodanın hem de cihaz üzerinden ses açılıyor ama ses sondayken kalitesiz hoparlör biraz cizirdiyor. Ses kısılınca da duyulmuyor. Android marketten eq programını indirip deneyeceğim. Bu hali ile next 4624 modelinden kötü ses kalitesi. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ekim 2012 Paylaş 21 Ekim 2012 Pil stabilitesi inanılmaz kötü. Eğer şarj azsa, kontak kapatıldığı anda cihaz da kapanıyor. Bu da açılması için cihazı 3-4 dakika beklemeye neden oluyor. Bilmediğini< biryerdeyseniz, sağa çekip beklemekte fayda var. Cihaz araç hareket halindeyken açılırsa uydu bulmak için de bekleme yapıyor. TAbi araç hızlı hareket ediyorsa uydu bulma da gecikebilir. Yeni rota kurmayıp, geçmiş menüsünden daha önceden gidilen biryer seçildiğinde nedense hedefi o anda bulunulan yer olarak seçiyor. Örneğin Ünye'den yola çıktım, geçmiş işlemlerden evimin adresini buldum fakat cihaz ısrarla her 200metrede bir geri dönmemi isteyince, yeniden adres girerek doğru yolu buldum. Yolda gelirken ise, Ankara'ya geldiğim halde Amasya yol ayrımından döndürmeye çalıştı ve kavşağı geçtikten sonra ısrarla geri dönmemi istedi. TEkrar adres girince düzeldi ki bu hiç hoşuma gitmedi. Bilmediğim bir yol olsa veya tabelalara dikkat etmesem cihaza uyabilirim ki, bu sefer de emin olduğum halde tabeladan Ankara'ya kalan km'yi görünceye kadar şühe duydum. Cihazda diğer konuda bahsedilen tabletten farklı olarak SD girişi de var. Merak edenler olabilir. Şu an için cihazın yeni bir model olması nedeni ile emekleme dönemi hataları olduğunu düşünüyorum. Ben de erken alarak bu hatalara katlananlar ve düzeltilmesini bekleyenlerden grubundan oldum böylece. Ancak kapasitif ekranın kullanım kolaylığı bile bu cihazın tercih edilmesi için bir sebep. Sadece biraz beklemekte yarar var; hem hataların giderilmesi, hem de fiyatının düşmesi için. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 21 Ekim 2012 Paylaş 21 Ekim 2012 Evren abi;Servet abi idi yanlış hatırlamıyorsam navigasyona cep telefonu pili(daha yüksek kapasiteli) monte etmiş ve daha uzun pil süresi elde etmişti.Pille ilgili sıkıntı bu şekilde aşılabilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ekim 2012 Paylaş 21 Ekim 2012 Igo8'de seyir halinde iken radar noktasını menüden bir butona basarak eklemek mümkündü, Android'de de vardır muhtemelen.. Pil stabilitesi inanılmaz kötü. Eğer şarj azsa, kontak kapatıldığı anda cihaz da kapanıyor. Çakmakta sürekli elektrik yok mu, neden yapıyor bunu ? Acaba ayarlarında bir şey mi var.. Ayrıca Geçmişten bir rota çizerken sapıtması da normal değil, Evin rotasını geçmişten ararken bul menüsünden mi seçtin... ? Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ekim 2012 Paylaş 21 Ekim 2012 Sıra ile başıamak gerekirse üstâd; Radar noktasını bugüne kadar diğer primoda da görmedim. Ya da seçeneği ben bilmiyorum. Çakmakta sürekli elektrik var ama şarj sürekli navigasyon açıkken sanki şarj olamıyor gibi. Tek kuşkum, hem cep telefonu, hem de navigasyona elektrik versin diye global bir şarj aleti kullandım. Kablo karmaşası olmasın diye. Bu cihazda temazsızlık veya her ne kadar gücü aynı gözükse de daha düşük enerji sağlıyor. USB'den şarj ayarı Android menüsünde mevcut, seçenekler pek birşey değiştirmedi. Evin rotasını geçmişten bul ile seçtim. Burada bir bug var gibi. Ne seçilirse seçilsin, sanki o an bulunduğun yeri işaretliyor gibi. İki kere farklı yerlerde yaptım, ikisinde de tekrar adresi girmek zorunda kaldım. Tahir; O pili ben değiştiremem Yani beceremem, cihaz da garanti dışı kalır, olan bizim 350.-TL'ye olur:) Fatih Bey; teşekkür ederim. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ekim 2012 Paylaş 21 Ekim 2012 Üstad, bence pil bozuk... Geçici çözüm olarak, kontağı kapatmadan önce uyutmanı tavsiye ederim.. Bu sayede açılışta uydu arama ve bekleme sorunu olmaz.. Çakmak çıkışını bölmüş olman sorun oluşturmayacaktır, sadece bazen çakmaklığa takılan cihazlar takılı olsada tam temas edemediği için elektrik alamıyor oynatmak falan gerekiyor.. Belki de böyle bir geçici sorun oluşmuştur.. Geçmiş işinde sorun olduğu aşikar... Yeni haritayı yükledikten sonra mı yaşadın bu sorunu, yeni haritayı yüklememen gerekiyormuş.. android için sorunluymuş son harita.. Bir de şu program pil süresini uzatıyormuş... https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.infolife.taskmanager Yorum bağlantısı
Recommended Posts