İçeriğe Yönlendir

Philips D2S 4300 Mü ? Yoksa D2S Colormatch 5000 Mi ?

Erkut Uysal

Recommended Posts

Erkut Uysal

Konu başlığında söylediğim gibi bu iki ampül arasında sıkıştım kaldım şuan kullandığım sunpart 6000 k dan pek memnun değilim iyi göstermiyor... Balastlarım cylcone onları değiştirmicem ve bu konuda Servet abiye daniştim oda eksik olmasın değiştirmeme gerek olmadığını söyledi... Şuan ki kararsızlığım bu iki ampül arasında hangisinin aydınlatması daha iyidir... Görüşlerinizi bekliyorum... Halis hocam d2s 4300 aldı diye biliyorum en son onun konusunda konuşmuştuk... :)

Not: Forumunda genel görüşü olduğu gibi bende 4300-5000 arası ampül kullanın diyorum... Yoksa benim gibi gösteriş uğruna boşa para vermiş olursunuz.... :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

balast oem değilse ampul farketmez o kadar. Siz kelvin değerinden memnun değilsinizdir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

ben osram d1s 4300 k kullanıyorum. gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Arkadaşlar merceklerim zaten d2s mercek d1s kullanamam... :) Oem balasta ihtiyacım yok çünkü halojen h1 uzunlarım aktif durumda bu yüzdendir ki ani bir ışımaya ihtiyacımda yok... :) Bu konuda Servet abiyede danıştım ki onun söyledikleri benim için çok değerlidir oda almamam gerektiğini söyledi... :) Konuda anlatmaya çalıştım ben şuan ki ampüllerimden memnun değilim hem iyi aydınlatmıyor hemde 6000 k olması çok yanlış bir seçim... Bana göre şuan ihtiyacım olan tek şey ampül... :) Ve bende iki ampülden hangisini almalıyım diye sordum sadece... :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

4300 memnunum ama 5000 colormatik kullanmak isterdim :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Balastların farkları, gazı ısıtma süreleri idi bir zamanlar. Çinli amcalar onuda aştı artık. Geçen hafta ebay'den bir çift balast ve ampül aldım (h11 5000k ). Ateşleyicileri küçücük, eht trafosu yok.

Bilindiği gibi ilk kalkınma akımı olan 8-9 amperler yok. Direk 3.5 amper ile başlıyor ve 2 saniyede ampül ısınıyor. Neyse gelelim oem ile çakma ateşleyiciye.

Tek merkek ile far çalışmıyor ise, halojen uzun kullanılan farlarda ha oem ha çakma eteşleyici fark etmez. Nihayetinde hepsi 35 wattlık güç üretiyor ve hepsi +- 85 volt gerilim gönderiyor. Neden oem için fazla bedel ödensinki bu durumda ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Necat Ertan

4300 memnunum ama 5000 colormatik kullanmak isterdim :)

5000 colormatik nasıl bir ürün Abi? Bilgi alabileceğimiz link v.s. var mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Balastların farkları, gazı ısıtma süreleri idi bir zamanlar. Çinli amcalar onuda aştı artık. Geçen hafta ebay'den bir çift balast ve ampül aldım (h11 5000k ). Ateşleyicileri küçücük, eht trafosu yok.

Bilindiği gibi ilk kalkınma akımı olan 8-9 amperler yok. Direk 3.5 amper ile başlıyor ve 2 saniyede ampül ısınıyor. Neyse gelelim oem ile çakma ateşleyiciye.

Tek merkek ile far çalışmıyor ise, halojen uzun kullanılan farlarda ha oem ha çakma eteşleyici fark etmez. Nihayetinde hepsi 35 wattlık güç üretiyor ve hepsi +- 85 volt gerilim gönderiyor. Neden oem için fazla bedel ödensinki bu durumda ?

Benim farlarım hakkımda hiç bir bilgim yok. Sadece şimşek gibi çakan bi-xenon olduklarını biliyorum. Bunun balastı falan nedir acep? İlgilenmem gerekir mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bilindiği gibi ilk kalkınma akımı olan 8-9 amperler yok. Direk 3.5 amper ile başlıyor ve 2 saniyede ampül ısınıyor.

Yani diyorsun ki, Al bir takım H1, çak uzunlara :D

5000 colormatik nasıl bir ürün Abi? Bilgi alabileceğimiz link v.s. var mı?

http://www.ozenticar...0K-Xenon-Ampulu

Daha fazla ve anında beyaz ışıkmış Necat..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Benim farlarım hakkımda hiç bir bilgim yok. Sadece şimşek gibi çakan bi-xenon olduklarını biliyorum. Bunun balastı falan nedir acep? İlgilenmem gerekir mi?

5. jenerasyon denilen ateşleyici kullanılıyor senin aracında.

Mesaj ulaşmış yerine :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

5. jenerasyon denilen ateşleyici kullanılıyor senin aracında.

İyi mi, kötü mü? Geri kalan 4 tanesi nasıldı?

Bi link yok mu wiki falan? Okuyup öğreneyim biraz?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Xenon ışığını 1 saniye içinde 700lm civarına çıkarıyor. Bu değer de normlara göre uygun . İyi yani :)

Wiki yok, Gece Uçuşu verelim ;)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

http://www.ozenticar...0K-Xenon-Ampulu

Daha fazla ve anında beyaz ışıkmış Necat..

H1 lere böyle bir zenon takmak benim aklıma gelmiyor değil aslında abi muayneye giderken sök tak gel bi daha tak çok zor iş... :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-philips-d2s-xenon-orjina-ampul-colour-match-direk-beyaz-yanar-83758088/detay sahibinden de bulduğum bir ilan fiyatıda gayet makül peki bu ampülün colormatch olup olmadığını nasıl anlayabilirim... ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-philips-d2s-colormatch-85122-cm-xenon-ampul-73249840/detay birde bu satıcı buldum...

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/philips-d2s-colormatch-xenon-ampul-50565432 birde bu çılgın fiyatı buldum... :shok: :shok: :shok:

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Hiç bir vatandaş bilmiyor mu nasıl ayırt edilebileceğini... ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

elimde orjinal sıfır PRC üretimi 4300k ampuller var. vereyim gitsin çiftini 50 liradan :D kargoda benden olur :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Erkut alıp takıp denemeden anlaman zor satıcıya güvenmen gerekiyor ve ampulün üzerinde 85122CM kodu vardır ve bence dogrudur. :good1:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Philips 4300K Oem üç modeldir. 85122, 85122+ ve 85122CM. Cm olanı color match versiyonu. Ve harbiden 85122'den çok çok üstün. Benim sağ 85122, sol 85122CM şu an. :)

Böyle bir durumda, gündüz farının akibeti ne olacak? :)

Erkut alıp takıp denemeden anlaman zor satıcıya güvenmen gerekiyor ve ampulün üzerinde 85122CM kodu vardır ve bence dogrudur. :good1:

Çok teşekkür ediyorum saygı değer büyüklerim... Hemen başlıyorum araştırmalara... :)

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Forumca geceuçuşu olsun fordclubtr olsun desteklediğimiz biri veya firma varsa ondanda alabilirm abi... Hatta daha iyi olur enazından içimizden biri kazanır... :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Xenon ışığını 1 saniye içinde 700lm civarına çıkarıyor. Bu değer de normlara göre uygun . İyi yani :)

Wiki yok, Gece Uçuşu verelim ;)

Link recaa edeceğim efeem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

D1S ampülde Osram Xenarc CBI denen ampül var, buda 5000k ve gerçekten süper, bunuda ekleyeyim tam olsun :)

1344970715 - IMG_0069.JPG

blank.gif

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Geceuçuşu içinde bir yerlerde yazıldı çizildi dataları. Arayıp bulman gerek efeem

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Bir türlü bu işte sonuca varamadım... 85122+'ın 85122cm den aydınlatma açısından daha iyi olduğu söyleniyor... Hatta beyaz ışık diye boşuna para verme deniyor ben bu işten bir türlü çıkamıyorum... :(

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çok beyaz olması iyi değildir, 85122+ yeterli bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Çok beyaz olması iyi değildir, 85122+ yeterli bence.

Fakat Ali abi 85122cm için daha fazla aydınlatma diyor... :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...