Evren Erakçora 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Sabitleyip 120 ile gidemezsin işte Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 onların hepisi kağıtta yazan kurallar Evren, çok iyi biliyorum. asıl sen benim soruma cevap ver. Serkan'a da sanada aynı soruyu sormuş olayım hadi. bizzat yaşadım diyorum, dikkatli okuyun. Kuralsızlığı kuralsızlık ile aşmış oluyorsun abi bence. Orada olay geçme maksatlı şerit değiştirme. Yoksa ğç ve daha çok şeritli yolda hızın sabit iken sol şeritte önüne araç denk gelir ve sen en solda değilsen geçme hakkına sahipsin. Geçenlerde Ankara' da bir fahri müfettiş bu şekilde sağından geçen adama ceza yazmış, aynen dediğin gibi müfettiş 70 km/saat hız sınırı olan yolda sola sabitlemiş 70 km. hıza sağdan geçenlere yazmış cezayı. Kolluk bende kıllık bende hesabı.. Bir kişi itiraz etti ve haklı bulundu. Tabi geçme maksatlı değil orta şeritten gidiyordum illa solundan geçmek zorunda değilim diye yaptı itirazını.. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 burada istediğin kadar sinyal ver, adam öküz olduktan sonra nafile. sinyali gördüğü hatta arabayı şeride sokmaya çalıştığını görse bile yavaşlayacağına tersine dahada hızlanıp geliyor ki sen sinyal verdiğin şeride geçemeden önce o gelip geçsin diye. Ankara' da bu durumda kimin arabası kıymetli test moduna geçiyoruz. Önüne kırıyorsun eğer arabası kıymetliyse ki çoğunlukla kıymetli olur yolu alırsın abi.. Yorum bağlantısı
Murat Dere 24 Şubat 2016 Yazar Paylaş 24 Şubat 2016 taktı bu hoca bana yaa Yaa demek öyle? Yarın velinle beraber geliyorsun. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 yani benim dediğimin aynısı. Orta şeride geçip bir süre orta şeritte seyrediyoruz sonra geçiyoruz.. Kurala uydurmuş oluyoruz yani.. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Turan 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Siz Maraş'ı görmediğiniz için Ankara İstanbul'da çok rahatım. Maraş'ta geçen Mükremin Abi gördü. Adam geldi vurdu. Ya sellektör yapacağına dursana 100 metreden sellektör yapıyorsun. Niye durmadın dedim. Geçerim sandım dedi. Geçemedin vurdun işte dedim. Kader diyor. İstanbul'da 3 gün gezdik. Trafikte insanlar saygılı ve kimin ne yapacağını tahmin edersin. geçenlerde eşimle çarşıya gittik, aracı park ettik ışıklara gelip bekliyoruz yeşil yansın karşıya geçelim diye, bizim gibi bir çok insan da kenarda kaldırımda bekliyor, öyle sanıyorum ki doğu tarafının insanı yaşlı bir adam yayalara kırmızı ışık yanarken ve araçlar hareket halindeyken elindeki bastonu havaya kaldırdı atladı yola arkasından da 3-4 siyah çarşaflı kadın yürüdüler gelen araç frene asılıyor fren cayırtısı dikildi kaldı Allah'tan yol kalabalık araçların hızları fazla yoktu da bir kazaya sebebiyet verilmedi, 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Turan 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 geçen yıl İzmir'e gidiyorum, İzmir'e yaklaşırken rampalarda bir kırmızı opel corsa (eski model) araç dolu üstünede bir şeyler bağlamışlar, 3 şeritli yolda en soldan gidiyor arkasında 5-6 araç var sağda kamyonlar orta şeritten gidenler var arkasındakiler selektör yapıyor korna çalıyor fakat istifini bile bozmadan 60 km hızla devam ediyor, neyse tüm araçlar hepsi fırsat buldukça sağından geçtiler, en son bende sağdan geçtim baktım ki bayan sürücü ve içindekilerde tümü bayan, el kol salladım ama sürücü bayanın çevreyi görecek hali yoktu çünkü direksiyona öyle yapışmış birde kafasını taa ön cama dayamış ki acemi olduğu her halinden belliydi, neyse az ileride mola verdim onlarda petrole geldiler, eşimle yanlarına gittik dedim bayan bakın acemisiniz ama neden sol şeridi sürekli işgal ediyorsunuz, "size ne istediğim yerden giderim koskoca yol sizemi soracam nereden gideceğimi" demez mi. tmm bayan dedim istediğiniz yerden gidin yol sizin, demeye kalmadı bir trafik ekibi petrole girdi, usulca ekibe yaklaştım durumu anlattım, ekipteki komiser tamam bizim ekip az ötede çevirme yapıyor bildirelim dediler, dedikleri gibi de çevirme varmış ve benide çevirdiler, arkamdan gelen bayanı da çevirdiler, beni saldılar ama bayan ne oldu bilmiyorum 4 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Orta şerit müsaitse geçilir gidilir, acemi olduğunu belli zaten. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Eren abinin videoyu izledim, bizim forumda da hemen karşı tarafı haklı bulma durumu var, kimse yanlış anlamasın ama kaç defa oldu benzer durum O araba taa nerede, belki TIR şerit kaydırdı Eren abi de onu uyardı kaldı ki o adam bile alınsa yeridir, çünkü zaten gitmediği halde gereksiz yere frene basıp duruyor, sollama tamamlamıyor. İnatla solda giden varsa, zıtlaşmamak adına makas atmadan, tehlikeli şerit değiştirmeden sağdan geçip gidilir. Ankara'daki üyelerimiz de 34 lerden korkmuş da, İstanbulda da 06 plakası olan herkes çakar takma özgürlüğü elde ediyor, bi havalar, bi emniyet şeridi ihlalleri Kardeşim, benim videoyu paylaşma amacım kamyonu sollarken yaptığım sellektörü bu beyaz aracın üstüne alınıp 4 lü yakmasıydı. Sonra o eleman inada bindirip yol vermedi. Üstüne izmarit attı.Ben sağından geçmeseydim daha da pislik yapacağı belliydi.Yaptığı el kol hareketi bu düşüncemi de destekliyor zaten. Araç sollanırken sellektör yapılır korna da çalınır. "Kimse de neden yaptın diyemez". Bana da yapılıyor niye yaptın demedim kimseye. Adam önlemini alıyor haklı olarak. Neyse bizim konu adamın sağından neden geçtiğime döndü Şimdi potansiyel bir tehdit oluşturan bu beyaz aracın arkasına takılıp yapacağı pisliğe maruz kalmak mı yoksa sağından basıp gitmek mi dersen? Zaten cevap video da He şöyle deseler kabul edeceğim; Bu öndeki araçla hiç bir münasebetim olmamıştır,durduk yere sağından geçip gitmişimdir tamam belki haklısınız diyeceğim. Ama burada benim yaptığım ve yapılması gereken sellektöre bu adamın artislik olarak 4lü yakması olayı farklı boyuta taşıdı. Bu adama acemidir diyen bile oldu ya Hangi acemi o esnada milisaniyede 4lüye basar Allah aşkına? Ya da hangi tedirgin sürücü sollama işini bitirdikten sonra inatla solda gitmeye devam eder? Cevabındaki koyulaştırdığım kısım tamda buna uyuyor işte Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Kardeş , ben hatalı gördüğümü söylerim. Kendi yorumumdur. Bana göre 90-100 km hızla giderken öndeki araç 3-5 metreden takip edilmez, takip ediyorsa öndeki araç da rahatsız olabilir. Özellikle geceyse. Her an durmaya hazır olmak lazım. Defansif sürüş tekniğinden yanayım, unutmayalım bir can her şeyden daha kıymetlidir. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 O değilde eren sen şimdi neden sağdan gectin onu de hele [emoji12] Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Sağdan geçmesinde sorun yok, o normal. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Eren acemi olabilir diye ben söyledim herhalde(şu an tam hatırlamıyorum bile:))) Eşim sürerken şahsen elim hemen dörtlülere gider illa şoför basacak diye bir durum yok Gelgelelim bunlar hep teferruat. Tekrar ediyorum bence senin sürüşünde bir problem yok. Ama Evren Bey'in söylediği gibi dikkatli olmakta fayda var. Ona da katıldım. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Kardeş , ben hatalı gördüğümü söylerim. Kendi yorumumdur. Bana göre 90-100 km hızla giderken öndeki araç 3-5 metreden takip edilmez, takip ediyorsa öndeki araç da rahatsız olabilir. Özellikle geceyse. Her an durmaya hazır olmak lazım. Defansif sürüş tekniğinden yanayım, unutmayalım bir can her şeyden daha kıymetlidir. Abi sizin dediğiniz genel bir gerçek zaten. Ona itiraz eden yok. Burdaki olay farklı diyorum. Sıradan bir yakınlaşma sağdan geçme olayından çıktı bu. Kabaca; hani trafikte sürtüşürsünüzde birbirinize atar yaparsınız ya? Bu onun bir tık altı. Ben tepki ve karşılık vermedim. O arandı. Bende arabamın bana müsade ettiği ölçüde takip ettim onu. Arabada eşim çocuğum vardı. Kendimizi tehlikeye düşürecek bir sürüşüm yok yani o takipte. Şurdan anlayabilirsiniz bunu da. O araç fren yaptığında bile aramızdaki mesafe öyle aman aman azalmadı. Ben hep ayağım fren üstündeydim o an. Eren acemi olabilir diye ben söyledim herhalde(şu an tam hatırlamıyorum bile:))) Eşim sürerken şahsen elim hemen dörtlülere gider illa şoför basacak diye bir durum yok Gelgelelim bunlar hep teferruat. Tekrar ediyorum bence senin sürüşünde bir problem yok. Ama Evren Bey'in söylediği gibi dikkatli olmakta fayda var. Ona da katıldım. Evet abi sen demişsin baktım. Ben hala daha acemi olduğunu düşünmüyorum. Acemi insanın araba kullanış tarzına benzemiyordu pekte. Az çok acemi insanı anlarız. Bizde acemi olduk zamanında Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Arabadan iki adet izmarit atılıyor ki acemi şoför hem araba kullanıp hem sigara icemez tahminim iyi olmuş uymadığın kardesim. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 (düzenlendi) Uzun yol soforlugu biraz farklidir. Bazi aliskanliklar gerektirir ve bazidurumlara da hazirlikli olmayi. Mesela karanlikta fardan cok etkilenen gozler karsidan gelen ya da arkadan vuran farlara cok daha duyarli olurlar ve gereginden fazla tepki verebilirler. Tirlarin romork salinimi fazla olduguicin ufak bir direksiyon hareketinda romorku serit disina cikarabilir ve tehlikeye neden olabilir. Genelde agir vasitalarin sag serit kullanmalari nedeniyle deforme olan yollardan daha az etkilenmek icin agir vasitalar Serit cizgisine yaklasirlar. Bu durumda ben selektor yakarim. Kaldi ki duble yollarda yolun gozukmeyen bolumleru icin kisa selektorler her an kullanilabilir. Ondeki buna aliniyorsa o kendi sorunu. Sehir icinde selektorculer genelde genc veya bayan suruculer oluyor. Bayanlar biraz hiz aldiklarinda onleri bosken seridi dolduran aractan rahatsiz oluyorlar. Gencler ise suratlerini keseceklerini dusundukleri ve biraz da tecrubesizse mesafeyi ayarlayamadigi icin bazen de bi xenonlarini kullanmak amaciyla ikili uclu selektor yapiyorlar. Buyuk sehirlerde trafigin zor yani hizli akmasi. Bugun en sag seritte 90km hizla ilerlerken hizini alamayip en soldan benim seridime hiz kesmeden girmeye calisan mercedesin aynasinda kor nokta isigini ben gordugum halde surucusunu 30 metre geriden selektorum yetmeyince sag arka tamponundayken kornayla uyarmam ikna etti benim ondan hizli geldigime:) Hatirlayanlar vardir, 1 ay once onume atlayan taksi yuzunden ciddi bir kaza gecirdim. Surucu olarak yerle kuruyken bile yapmayacagim hareketi karsi taraf kaygan zeminde yapti. Selektore kornaya bile vakit olmuyor bazen ama hayat degerli ve kazalarin en uzunu belki 15 sn suruyor. Kendiniz kurala uysaniz, kural tanimazlarin yaninda gercekten kural bilmeyenlerin yarattigi trafik teroru surus esnasinda baslayip, takibe ve aractan inmeye kadar varip olumle sonuclanabiliyor. Bu yuzden ofke anini kontrol altinda tutup 10sn beklemenin faydasi var. Yanlis hareket yapana ders verecegim derken daha yanlis hareketleri bizler yapip cevreye zarar verebiliyoruz aslinda. Sonucta Eren sen dogrusunu yapmissin. Kastin yok. Karsidaki araniyormus. Neyse ki onlarin tahriklerine gelmemissin. Saygilarimla. 24 Şubat 2016 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Uzun yol soforlugu biraz farklidir. Bazi aliskanliklar gerektirir ve bazidurumlara da hazirlikli olmayi. Mesela karanlikta fardan cok etkilenen gozler karsidan gelen ya da arkadan vuran farlara cok daha duyarli olurlar ve gereginden fazla tepki verebilirler. Tirlarin romork salinimi fazla olduguicin ufak bir direksiyon hareketinda romorku serit disina cikarabilir ve tehlikeye neden olabilir. Genelde agir vasitalarin sag serit kullanmalari nedeniyle deforme olan yollardan daha az etkilenmek icin agir vasitalar Serit cizgisine yaklasirlar. Bu durumda ben selektor yakarim. Kaldi ki duble yollarda yolun gozukmeyen bolumleru icin kisa selektorler her an kullanilabilir. Ondeki buna aliniyorsa o kendi sorunu. Sehir icinde selektorculer genelde genc veya bayan suruculer oluyor. Bayanlar biraz hiz aldiklarinda onleri bosken seridi dolduran aractan rahatsiz oluyorlar. Gencler ise suratlerini keseceklerini dusundukleri ve biraz da tecrubesizse mesafeyi ayarlayamadigi icin bazen de bi xenonlarini kullanmak amaciyla ikili uclu selektor yapiyorlar. Buyuk sehirlerde trafigin zor yani hizli akmasi. Bugun en sag seritte 90km hizla ilerlerken hizini alamayip en soldan benim seridime hiz kesmeden girmeye calisan mercedesin aynasinda kor nokta isigini ben gordugum halde surucusunu 30 metre geriden selektorum yetmeyince sag arka tamponundayken kornayla uyarmam ikna etti benim ondan hizli geldigime:) Hatirlayanlar vardir, 1 ay once onume atlayan taksi yuzunden ciddi bir kaza gecirdim. Surucu olarak yerle kuruyken bile yapmayacagim hareketi karsi taraf kaygan zeminde yapti. Selektore kornaya bile vakit olmuyor bazen ama hayat degerli ve kazalarin en uzunu belki 15 sn suruyor. Kendiniz kurala uysaniz, kural tanimazlarin yaninda gercekten kural bilmeyenlerin yarattigi trafik teroru surus esnasinda baslayip, takibe ve aractan inmeye kadar varip olumle sonuclanabiliyor. Bu yuzden ofke anini kontrol altinda tutup 10sn beklemenin faydasi var. Yanlis hareket yapana ders verecegim derken daha yanlis hareketleri bizler yapip cevreye zarar verebiliyoruz aslinda. Sonucta Eren sen dogrusunu yapmissin. Kastin yok. Karsidaki araniyormus. Neyse ki onlarin tahriklerine gelmemissin. Saygilarimla. Ağzına sağlık Evren abi [emoji106] Yorum bağlantısı
Guest Misafir 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 34 plakalardan ve insanlarından korktuğum kadar başka şeyden korkmuyorum, +1.000.000 Anti-34 Yorum bağlantısı
Hüseyin Turan 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Dün izmirden gelirken, videonun hemen başında solladığım kamyona sellektör yaptım. (İstisnasız her ağır vasıta solladığımda yaparım.Kör noktası çok olan araçlar çünkü) Fakat önümde seyreden sol şeritteki araç bunu üstüne alındı ki dörtlü yakmaya başladı. Ben pek oralı olmadım yoluma devam ettim. Ama onlar oralı olmuşlar demek ki; ben onları sağlarken sağ camdan bi el bi kelle göründü. Bileydim içeri molotof atardım : :crazy: https://www.youtube.com/watch?v=m2ILanrwE_E&feature=youtu.be bak sennn, ben kamyonları tırları sollarken arkamdan selektör yapan sen miydin, şimdi yakaladım seni. şaka bir yana, adam zaten kamyonları sollamış kendi şeridinden gidiyor sizin kamyona selektör yaptığınızı bilemez ki çünkü sizin önünüzde gidiyor ve sizin ondan yol istediğinizi sanıyor, bu durumda bende olsam o kamyonları sollamışken aralarına girip yol vermezdim şahsen eh hız limitlerine de uyuyorsam ki veya cruze control açıksa istifimi bozmaz yolun boşalmasını beklerdim ne zaman ki sağ şerit boşaldı size ancak o zaman yol verirdim. kızmadın değil mi bana bence doğru olan budur. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 bak sennn, ben kamyonları tırları sollarken arkamdan selektör yapan sen miydin, şimdi yakaladım seni. şaka bir yana, adam zaten kamyonları sollamış kendi şeridinden gidiyor sizin kamyona selektör yaptığınızı bilemez ki çünkü sizin önünüzde gidiyor ve sizin ondan yol istediğinizi sanıyor, bu durumda bende olsam o kamyonları sollamışken aralarına girip yol vermezdim şahsen eh hız limitlerine de uyuyorsam ki veya cruze control açıksa istifimi bozmaz yolun boşalmasını beklerdim ne zaman ki sağ şerit boşaldı size ancak o zaman yol verirdim. kızmadın değil mi bana bence doğru olan budur. Olayı başa alma abi konuyu kapattık Korkmayın iyi insalarız biz Sizler kimsiniz ? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Olayı başa alma abi konuyu kapattık Sizler kimsiniz ? Bizler kimmiyiz Yorum bağlantısı
Uğur Çimen 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 (düzenlendi) https://youtu.be/EsIeO1IyA-4 https://youtu.be/76N0Qu3LjGU 24 Şubat 2016 tarihinde Uğur Çimen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts