İçeriğe Yönlendir

Araç Kameramdan Yansıyanlar

Murat Dere

Recommended Posts

Murat Dere

EGM ihbar hattına 26 MB videosuyla beraber ihbarda bulundum,en azından ihbarınız alındı diye bile bir geri bildirim olmadı. Orayı sanırım trafik için pek önemsemiyorlar.

Zaten trafik ile ilgili bildirimleri 155 hattıda ikinci planda değerlendiriyor hissiyatındayım.

Mesela bizde yaya geçitleri var, kural yaya geçidinde yaya geçmek için bekliyorsa duracaksın yol vereceksin diyor. Bu kuralı bir Allah'ın kulu uygulamıyor, bende dahil (tövbe ettim çünkü, bir keresinde durdum yol verdim adam teşekkür edip yanımdan geçiyordu, arkadan gelen Öküz durmadı tabi, nerdeyse adamın hayatına sebep oluyordum) sadece çok yavaş geçiyorum, eğer arkamda hiç kimse yoksa durup yol veriyorum, mal mı bu sürücü diye bakışlara çok maruz kaldım :D

Devlet baba kendi koyduğu kuralların peşine düşmüyor ki? Kırmızı ışık, emniyet kemeri birde radar ha birde olmazsa olmaz cam filmi. Sanki bunlardan başka kural yok.

Her yaya geçidine 1 haftalığına ekip koyulsa (hepsi olmasın 3-5 tanesine), bu kurala uymayanlara ceza yazsa 1 hafta sonra nasıl uyuluyor kurallara :)

Yaya geçidi konusunda çok hassasım, çocuklara ilkokulda ilk öğretilen kurallardan biri değil miydi karşıdan karşıya geçme kuralı, sağa bak, sola bak, bir daha sağa bak öyle geç diye.

Polisler sanırım bıkmışlar Furkan. Yoksa gördüğü yerde ceza kesme yetkileri var bildiğim kadarıyla. Ancak nedense sadece uygulama yapılan noktalarda ceza kesiyorlar.

Kırmızı ışıkta durmakta olan ilk araç trafik polisi, ikinci araç ben. Yeşil yandı. Polis aracı hareketlendi, ardından ben kalktım. Polis birden durdu. Ben de tabii. Meğer sol taraftan gelen kırmızıda geçen araca yol veriyormuş. Bu bir örnekti sadece. Daha neler vardır. Polis arkadaşları suçlamak için söylemiyorum ama biraz daha dikkatli olmaları, önem vermeleri gerekiyor. Aksi halde vatandaşta "polis işini düzgün yapmıyor" düşüncesi uyanıyor doğal olarak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Polisler sanırım bıkmışlar Furkan. Yoksa gördüğü yerde ceza kesme yetkileri var bildiğim kadarıyla. Ancak nedense sadece uygulama yapılan noktalarda ceza kesiyorlar.

Kırmızı ışıkta durmakta olan ilk araç trafik polisi, ikinci araç ben. Yeşil yandı. Polis aracı hareketlendi, ardından ben kalktım. Polis birden durdu. Ben de tabii. Meğer sol taraftan gelen kırmızıda geçen araca yol veriyormuş. Bu bir örnekti sadece. Daha neler vardır. Polis arkadaşları suçlamak için söylemiyorum ama biraz daha dikkatli olmaları, önem vermeleri gerekiyor. Aksi halde vatandaşta "polis işini düzgün yapmıyor" düşüncesi uyanıyor doğal olarak.

Aynen abi ben suçlamak için söylemedim ama, adam polis gördü bir şey yazmadı sana ne oluyor demez mi?

Bıkmasınlar abi yapıştırsınlar, biz başka türlü anlamayız. Bir insana çarpmanın bir önemi olmuyor bazen ama adamın cebinden 100 TL çıksa canı gidiyor ;)

Valla ben geçersem banada yazsınlar, tek kelime edersem namerdim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Bugün çumra dan konya merkeze geliyorum polis cevirdi yine beni. Allahtan bu kez ceza yemedim:)polise sordum bu egm ihbar hattini onunda bilgisi yok

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu nasıl sistem ya.Alamanyada akrabam var. kırmızı ışıkta geçtiğini birisi görsün ve polisi arasın ceza senden önce eve varıyor diyor. Biz kamera görüntüsü veriyoruz yine de bi sonuç alamıyoruz. Buna artık ne farkı denir kelimeyle falan ifade edemedim :unsure2:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Güneş zaten arkadan geliyor. Akıllı (!) sürücü arka lambaları tamamen kırmızı yapmış. Araç zaten süper (!). Bir de ani fren yapıyor. Işığını görmek mümkün değil. İstediğin kadar fren mesafesi bırak. Bir yerde buna arkadan vururlar. Heyecanlanmayın ben vurmadım. :p

Bu ters yoldan gelen (yine) servis minibüsü. Gıcık oluyorum bu adamlara böyle yaptıklarında. Servisler buradan sürekli ters yönden geliyorlar. İşin yoksa adamı bekle. Serdar Güngör'e duyurulur. :spiteful:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Aynen abi ben suçlamak için söylemedim ama, adam polis gördü bir şey yazmadı sana ne oluyor demez mi?

Bıkmasınlar abi yapıştırsınlar, biz başka türlü anlamayız. Bir insana çarpmanın bir önemi olmuyor bazen ama adamın cebinden 100 TL çıksa canı gidiyor ;)

Valla ben geçersem banada yazsınlar, tek kelime edersem namerdim.

Ben suçluyorum.

Belki tüm teşkilat sorumlu. Bilmiyorum Sonuçta vatandaş olarak benim, senin işimiz görülmüyor. Bunu saklamaya, bundan korkmaya, üstünü kapatmaya gerek yok. Şikayet etsek te çözüm sunulmuyor, ihbarımız değerlendirilmiyor. Herkes devleti yanında bulamamaktan dertli. Üstelik maaşımın 3 te 1 i devletin bu ve benzeri kurumları bana (sana-tüm vatandaşlara ve ülkeye) hizmet etsin diye daha elime geçmeden tüm kurumlara ödeniyor. Paraları da ben veriyorum yani. Kimse kusura bakmasın. Parayı veriyorsam hizmeti bekliyorum. Sen de bekle, talep et, iste zorla. Ama nafile bunu da bil.

Evimizin yanındaki caddeye terk edilmiş ve 4 aydır yerinden milim kıpırdamayan 5 adet aracı BİMER'e şikayet ettim.

El-cevap: "xxx numaralı görevli ekip belirtilen adreste inceleme yapmış ve ilgili araçları bulamamıştır."

Devlet yine beni kendisine güldürdü. Ben de bimer'e cevap olarak "oyuncak araba değil ki bunlar birgün var birgün yoklar. 3 aydır yerlerinde duruyorlar. XXX numaralı ekibe de saygılarımı yolluyorum" yazdım. Onu da sallamadılar.

Arz ederim. 

:D

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Ben suçluyorum.

Belki tüm teşkilat sorumlu. Bilmiyorum Sonuçta vatandaş olarak benim, senin işimiz görülmüyor. Bunu saklamaya, bundan korkmaya, üstünü kapatmaya gerek yok. Şikayet etsek te çözüm sunulmuyor, ihbarımız değerlendirilmiyor. Herkes devleti yanında bulamamaktan dertli. Üstelik maaşımın 3 te 1 i devletin bu ve benzeri kurumları bana (sana-tüm vatandaşlara ve ülkeye) hizmet etsin diye daha elime geçmeden tüm kurumlara ödeniyor. Paraları da ben veriyorum yani. Kimse kusura bakmasın. Parayı veriyorsam hizmeti bekliyorum. Sen de bekle, talep et, iste zorla. Ama nafile bunu da bil.

Evimizin yanındaki caddeye terk edilmiş ve 4 aydır yerinden milim kıpırdamayan 5 adet aracı BİMER'e şikayet ettim.

El-cevap: "xxx numaralı görevli ekip belirtilen adreste inceleme yapmış ve ilgili araçları bulamamıştır."

Devlet yine beni kendisine güldürdü. Ben de bimer'e cevap olarak "oyuncak araba değil ki bunlar birgün var birgün yoklar. 3 aydır yerlerinde duruyorlar. XXX numaralı ekibe de saygılarımı yolluyorum" yazdım. Onu da sallamadılar.

Arz ederim. 

:D

Peki niye böyle oluyor Özgür Bey? Nedeni nedir bunların? Bir fikriniz veya bir çözüm öneriniz var mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben yanında sarıda geçtim geldi yazdı. Hiçte gocunmadım. Adam Paşa'lar gibi Görevini yaptı. Yazan arkadaşın arkadaşı. İstesem yazdırmazdım. Akşam arkadaş beni aradı abi ne yaptın ya arasaydın. Gerek yok kardeş ışıkta durmam gerekirdi çünkü polis durdu.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Peki niye böyle oluyor Özgür Bey? Nedeni nedir bunların? Bir fikriniz veya bir çözüm öneriniz var mı?

Kırmızıda geçen kişiye (artı olarak U dönüşü yasağı) görevli memur görüp ceza yazmıyorsa, çözüm ne olabilir ki?

:)

imam_cemaat.jpg

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Ben yanında sarıda geçtim geldi yazdı. Hiçte gocunmadım. Adam Paşa'lar gibi Görevini yaptı. Yazan arkadaşın arkadaşı. İstesem yazdırmazdım. Akşam arkadaş beni aradı abi ne yaptın ya arasaydın. Gerek yok kardeş ışıkta durmam gerekirdi çünkü polis durdu.

İkinize de helal olsun Mehmet. :bravo:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Kırmızıda geçen kişiye (artı olarak U dönüşü yasağı) görevli memur görüp ceza yazmıyorsa, çözüm ne olabilir ki?

:)

Ne olabilir işte onu soruyorum? :)

Gerçi Özgür Bey'e de sormuştum, cevap da vermiş ama sanırım silinmiş. Okuyamadım cevabını. Önerilerini merak etmiştim.

Yani sorunu söylemek kolay, çözüm bulmak, uygulamak zor sanki. O yüzden her çözüm değerli benim gözümde.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Ne olabilir işte onu soruyorum? :)

Gerçi Özgür Bey'e de sormuştum, cevap da vermiş ama sanırım silinmiş. Okuyamadım cevabını. Önerilerini merak etmiştim.

Yani sorunu söylemek kolay, çözüm bulmak, uygulamak zor sanki. O yüzden her çözüm değerli benim gözümde.

En basitinden bu görüntüyü Emniyetin iç denetleme birimine (şimdi sıktım olsa yani) gönderince bu memura çok büyük bir ceza vermesin ama bir ihtar uyarı ne bileyim küçük bir şey yapılsa.

Görevli memurda bu bilinçle kimseye göz yummasa yazsa cezayı.

Vatandaşta "vallahi gözümüzün yaşına bakmazlar, aman kurallara riayet edelim" bilinci uyansa.

vs. vs. benim aklıma bunlar geliyor ama, devletin içinde bulunmadığım için bilmiyorum, çok mu zor acaba?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Görüntüyü gönderdik, o memur uyarıldı veya ceza aldı. Görüntü gönderilmeyenler ne olacak? Yani bu sadece bu olayı (belki) çözer. Genel bir çözüm değil bence bu. Elimizde, aracımızda kamera ile memur kovalama şansımız hiç birimizin yok çünkü.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Görüntüyü gönderdik, o memur uyarıldı veya ceza aldı. Görüntü gönderilmeyenler ne olacak? Yani bu sadece bu olayı (belki) çözer. Genel bir çözüm değil bence bu. Elimizde, aracımızda kamera ile memur kovalama şansımız hiç birimizin yok çünkü.

:D Bu seferde aracında kamera olan araçlara takarlar :D

Bir yerden başlamak gerek, ilk başta en azından gönderdiğimiz kayıtların dikkate alınacağı bir sistem olsa, hem kural ihlali yapan vatandaşı cezalandırsınlar, hemde benimki gibi bir tespit yapılırsa ilgili memuru. Bir yerden başlansın yeterki. Benim naçizane düşüncem budur.

Yorum bağlantısı

Baktım hava güzel arabay yıkayalım dedik. evden benzinlik 1 km yoktur. Bu kadarcık yolda başıma gelen olay.Arkadaşı durdurdum derdini dinledim.Özrü kabahatinden büyük.

-Görmüyor musun arkadan geldiğimi dedim

-Bu dolmuş hastane dolmuşu içinde acelesi olan vardır dedi

-Acelesi olan sana mı biner ambulansa biner dalga mı geçiyorsun,bizim ki can değil mi dedim sustu.

-Hadi git işine ya dedim ayrıldım.

Geçenlerde aynı civarda yolu kapatan biri daha denk gelmişti. Önceki sayfalarda paylaşmıştım.Zaten herkesin bi yol hakkı var bi benim yok şu bandırmada :angry: :angry: :angry:

http://www.youtube.com/watch?v=q8OMUDAHV6U&feature=youtu.be

Yorum bağlantısı

Garip olan ne anlamadım, onların normal yaptığı bu zaten. Arabadan inip boşuna sinirlenmişsin. Kolestrolüne yazık :D

Yorum bağlantısı

Garip olan ne anlamadım, onların normal yaptığı bu zaten. Arabadan inip boşuna sinirlenmişsin. Kolestrolüne yazık :D

Ben inip sözle sinirlenirim, başkası gelir bir gün ağzının yerini beğenmeyip bir operasyon yapar,böyle böyle akıllanırlar abi :D Yol isteyene veririm asla ikiletmem ama uyanıklığa tahammülüm yok :biggrin: :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Ben inip sözle sinirlenirim, başkası gelir bir gün ağzının yerini beğenmeyip bir operasyon yapar,böyle böyle akıllanırlar abi :D Yol isteyene veririm asla ikiletmem ama uyanıklığa tahammülüm yok :biggrin: :biggrin:

Hocam  10 plaka gri c-max var Karabükte istersen keseyim önünü :bambam3:    :intikampeşindekihemşehrisımaylısı:

Yorum bağlantısı

Hocam  10 plaka gri c-max var Karabükte istersen keseyim önünü :bambam3:    :intikampeşindekihemşehrisımaylısı:

Ben bayramda gördüm o cmaxı ışıklarda göz göze geldik :D ghia demi?

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Trafik tıkama sebeplerinden biri:

Volvo ön camı mı yıkadı, asfaltı mı?

Kavşağa giren oluşum:

Minibüsün yolcu aldığı yere bak:

Sağdakinin üstüne çıkacaktı ya:

Bu yol ters değil sanırım, ben yanlış biliyorum. Ya da trafik işaretini yanlış koymuş cahiller:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Volvo'nun fıskiyesi iyiymiş aynalardan atıyor :D

Bence ayarsız. Suyun yarısı boşa gidiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

murat abi gordugum kadari ile hepsi dun basiniza gelmis gecmis olsun

Yorum bağlantısı
Murat Dere

murat abi gordugum kadari ile hepsi dun basiniza gelmis gecmis olsun

Valla öyle oldu Mehmet be. Oluyor herhalde bazen. :)

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...