Selim Kaya 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Sigorta danışmanım ve kasko temsilcim Emmi kamera kaydını CD'ye çekip vermemi istedi. Öyle yapacağım. Arabayı yetkili servis mi iyi yapar, özel servis mi acep... Trameri kimin daha çok şişirebileceği belli gerçi de... Ziraat Bankası olsaydı sigorta şirketi uğraş dur şimdi. Emmi sağ olsun 2 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 (düzenlendi) Emre kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasin . Bizim arkadaş ile başımıza geldi . Şansa yanımızdan trafik polisi geçiyordu. İki tarafa kazayı sordu. Karşı taraf yalan beyanda bulundu. Polis güldü ve bize dediki araçların duruş açıları suçluyu gösteriyor, resimler de zaten suçluyu gösterecek . Araçların çarpıştığı nokta ve kaza sonrasındaki duruş açıları çok net suçluyu ortaya çıkarır vaziyette. Karşı taraf istediği kadar yalan beyan yazsın resimler en büyük kanıt. Senin olayda suçlu olabilmenin için o kavşağın en az 3 araçlık yanyana şeritli olması ve seninde orta şerit ten sağa doğru geçmen ile mümkün . Kamera kaydı na bile gerek olmadan halledilecegini düşünüyorum. Tekrar Allah beterinden saklasin kardeşim. 7 Ağustos 2016 tarihinde Öztunç Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Herkese çok teşekkür ederim. Zannediyorum ki orada herkesin beyanı kendisini bağlayacaktır. Herkes kendi beyanının altına imza atıyor sonuçta. O nedenle polemiğe girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Umarım bu düşüncemden dolayı pişman olmam. Emre kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasin . Bizim arkadaş ile başımıza geldi . Şansa yanımızdan trafik polisi geçiyordu. İki tarafa kazayı sordu. Karşı taraf yalan beyanda bulundu. Polis güldü ve bize dediki araçların duruş açıları suçluyu gösteriyor, resimler de zaten suçluyu gösterecek . Araçların çarpıştığı nokta ve kaza sonrasındaki duruş açıları çok net suçluyu ortaya çıkarır vaziyette. Karşı taraf istediği kadar yalan beyan yazsın resimler en büyük kanıt. Senin olayda suçlu olabilmenin için o kavşağın en az 3 araçlık yanyana şeritli olması ve seninde orta şerit ten sağa doğru geçmen ile mümkün . Kamera kaydı na bile gerek olmadan halledilecegini düşünüyorum. Tekrar Allah beterinden saklasin kardeşim. Valla Öztunç abi içimi rahatlattın çok teşekkür ederim. Ben aracı teslim ederken dosyaya kamera kaydını da ekleyeceğim. Hatta mov formatını avi, mpeg falan dönüştüreceğim ki kesin izlesinler 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Sanırım vukuatlı bi dönel kavşakmış. Daha önce de bayağı üzmüşler Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Videoyu birkaç defa izledimde. Adam sinyal verip sola yöneliyor ama sizin araçta yavaşlama eğilimi olmuyor. Geçmi farkettiniz ? İlk anda frene bassanız büyük ihtimal kurtarırdınız. 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Herkese çok teşekkür ederim. Zannediyorum ki orada herkesin beyanı kendisini bağlayacaktır. Herkes kendi beyanının altına imza atıyor sonuçta. O nedenle polemiğe girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Umarım bu düşüncemden dolayı pişman olmam. Pişman olmazsınız bu durumda siz haklı çıkarsınız. Ben sadece bu gibi durumlarda kanunen ne yapmamız gerektiğini hatırlattım. Herkesin başına gelebilir. Bana yanlış tecrübe edinmişsiniz demişler pratikte farklı uygulayanlar olabilir. Ama ifade yukarıda da linkini paylaştığım gibi açıktır.Sürücülerin kaza tutanağı üzerinde anlaşamaması durumunda:• Kaza yerinde aracın konumunu değiştirmeden trafik polisini aramalı, kaza zaptı tutturmalı ve alkol raporu almalısınız. yazar. Yani polemik yok doğru bilgiye ulaşmaya çalışmak var 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Emre geçmiş olsun. Olur böyle şeyler. Çok fazla anlamam ama ; senin sağ şeritte olman gerekmiyormuydu? Ortadaki çizgi onu sollayamayacağını gösteriyor gibi. Onun hatası sinyali geç vermek ve öncesinde sol şeride geçmemek. İnşallah senin lehine sonuçlanır. Günümüzde trafik kurallarına uymak yetmiyor. Hem kendin uyacaksın hemde karşıdakinin yerine. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Videoyu birkaç defa izledimde. Adam sinyal verip sola yöneliyor ama sizin araçta yavaşlama eğilimi olmuyor. Geçmi farkettiniz ? İlk anda frene bassanız büyük ihtimal kurtarırdınız. O sinyal verdikten sonra frene basıyorum ama zaten sinyal vermeyle çarpma arasında 2 saniye var. Ve bende ciddi bir yavaşlama var. Sadece videoda fark edilmiyor. Emre geçmiş olsun. Olur böyle şeyler. Çok fazla anlamam ama ; senin sağ şeritte olman gerekmiyormuydu? Ortadaki çizgi onu sollayamayacağını gösteriyor gibi. Onun hatası sinyali geç vermek ve öncesinde sol şeride geçmemek. İnşallah senin lehine sonuçlanır. Günümüzde trafik kurallarına uymak yetmiyor. Hem kendin uyacaksın hemde karşıdakinin yerine. Fırat abi ben başka bir araç yüzünden sola geçmiştim daha önce. Onun da çok yavaş gittiğini görünce şeridimi tuttum. Şimdi sol şeritte önüm açıkken düz giden bir beyaz arabayı yavaşlayıp takip etmenin de bir mantığı yok. Kural bu durumda bana ne der bilemiyorum ama onun olması gereken yer sol şeritti. Beni uzunca bir süre aynasında görebilirdi ama aynaya hiç bakmadı ve önüme kırarak çarpmama sebep oldu. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Sola dönecek insan sinyalini verir yavaşlar soluna bakar sonra girer bu dümdüz girmiş o bölgede hız sınırı Vs nedir bilmiyorum ama 8 de 7 onda suç. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Ben videoyu kestiğim için görünmüyor bayana baktım birşey yok önce arka kapıyı açtım Allahtan bebek yokmuşEşim küçük araç istediğinde hayır dedim. Sıkıştıran olursa seni koruyacak bir araç lazım. Geçen bir bayanıda sıkıştırmışlar serseriler kaza yaptırmışlar. Burda da broadway hatalı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Çok teşekkür ederim. Sinyali de çok geç verdi, dönüşü de çok hızlı oldu. Aynaya hiç bakmamış belli.. Sizce hata kimin? Emre çok Geçmiş Olsun. Çok az hasarla atlatmışsın. Şükürler olsun. En büyük kazan bu olsun. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 Eşim küçük araç istediğinde hayır dedim. Sıkıştıran olursa seni koruyacak bir araç lazım. Geçen bir bayanıda sıkıştırmışlar serseriler kaza yaptırmışlar. Burda da broadway hatalı. Aynı mantikdayiz abi benim hanım da gördü heybetli araba iyidir Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Emre çok Geçmiş Olsun. Çok az hasarla atlatmışsın. Şükürler olsun. En büyük kazan bu olsun. Çok teşekkür ederim Mehmet abi. Bugün servise bıraktım, çamurluk ve far değişecek, tampon onarılacak. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 arkadan gelip sağa geçiyor ya (sağa geçtikten sonra corsanın önüne doğru kırmadığı için) o yüzden sıkıştırma yok demiştim. ama kadın belli ki broadwayi yanında görünce panik yapmış, belli. Öncesinde muhtemelen selektorle yol istemiş sonra sağından geçerken kornaya basarak protesto etmiş olabilir. Kadıncağız da kontrollerini belki de tam tamamlayıp sağa geçerek yol vermeye hazırlanırken bir anda sağında yine aynı araba olduğunu bilmeden renoyu fark ediyor. Tecrübe eksikliğinden kazayı yapmış ama renocuda gereksiz acelecilik yapmış, iyi kızdım şimdi.. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 O sinyal verdikten sonra frene basıyorum ama zaten sinyal vermeyle çarpma arasında 2 saniye var. Ve bende ciddi bir yavaşlama var. Sadece videoda fark edilmiyor. Emre geçmiş olsun.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 .. Çok geçmiş olsun Emre. Allah beterinden korusun kardeşim. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren yalnız maddi hasara yol açan trafik kazalarında kazaya karışan taraflar aralarında anlaşarak tutanak tutmakta ve bu tutanaklar ile sigorta şirketlerine, hasarlarının ödenmesi için başvurabilmektedirler. Aralarında anlaşarak diyor. O zaman polisle muhatap olmamak için anlaşmak lazım Anlaşma kelimesi tutanak tutmaya anlaşmadır, yoksa adı üzerinde kaza tespit tutanağı anlaşma şartı aranmaz. Taraflar kendilerine gore olayı ifade eder ve mümkünse fotoğraf çekerek çizmek zorunda olduklari krokiyi fotoğrafla desteklerler. Kazada kusur oranına biz uzman olmadığımız için tramer karar verir.. Ölümlü veya yaralanmalı kazalar, ehliyet veya sigorta olmaması ve alkol şüphesi harici kazalar tutanakla tespit edilir. Polis çağırmaya veya anlaşma sağlamaya gerek yoktur, suçu kabullenme zorunluluğu da yoktur. Emre geçmiş olsun. Olur böyle şeyler. Çok fazla anlamam ama ; senin sağ şeritte olman gerekmiyormuydu? Ortadaki çizgi onu sollayamayacağını gösteriyor gibi. Onun hatası sinyali geç vermek ve öncesinde sol şeride geçmemek. İnşallah senin lehine sonuçlanır. Günümüzde trafik kurallarına uymak yetmiyor. Hem kendin uyacaksın hemde karşıdakinin yerine. Döner kavşaklara veya tepe üstlerine yaklaşırken, tali yol katılımlarına veya köprü tünel girişlerine yaklaşırken sollama yasağı olarak düz çizgi çizilir ancak buradaki gibi çift şerit yollarda şerit korunur fazladan sollamaya çıkılmaz. Yani izinizi takip etmeniz gerekir, şerit değiştirerek geçmek yasaktır.. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Çok teşekkür ederim. Başlığı biraz kirlettim kusura bakmayın. Keşke yeni başlık açsaydım Yorum bağlantısı
Serkan Toker 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Çok teşekkür ederim. Başlığı biraz kirlettim kusura bakmayın. Keşke yeni başlık açsaydım Bu haliyle 30 veririm arabana.. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Bu haliyle 30 veririm arabana.. Bir de para mı verecen, al git 1 Yorum bağlantısı
Uğur Göçer 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 http://youtu.be/rYBP1dc92X4Merhaba arkadaşlar,bu talihsiz kazayı çok şükür emniyet kemeri de kullanma alışkanlığımız sayesinde yara almadan atlattık, Allah muhafaza daha kötü sonuçlar da doğabilirdi. Kaza sonucunda kusur %100 karşı tarafta bulundu ve aracım karşı tarafın sigortasınca tamir ettirildi ve ayrıca aracın değer kaybını da yine bu video ve fotoğraflarla düzenlettirdiğim ekspertiz raporunu sigorta şirketine sunarak aldım. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 8 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2016 Merhaba arkadaşlar,bu talihsiz kazayı çok şükür emniyet kemeri de kullanma alışkanlığımız sayesinde yara almadan atlattık, Allah muhafaza daha kötü sonuçlar da doğabilirdi. Kaza sonucunda kusur %100 karşı tarafta bulundu ve aracım karşı tarafın sigortasınca tamir ettirildi ve ayrıca aracın değer kaybını da yine bu video ve fotoğraflarla düzenlettirdiğim ekspertiz raporunu sigorta şirketine sunarak aldım. Yüzde yüz karşıya vermeleri ilginç; meskun mahal değil mi orası? 74 km ile gidiyorsun da. Ha bence de suç kesin karşıda ama sen de hız sınırını almış gibisin. Nasıl görmemişler onu? 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Anlaşma kelimesi tutanak tutmaya anlaşmadır, yoksa adı üzerinde kaza tespit tutanağı anlaşma şartı aranmaz. Taraflar kendilerine gore olayı ifade eder ve mümkünse fotoğraf çekerek çizmek zorunda olduklari krokiyi fotoğrafla desteklerler. Kazada kusur oranına biz uzman olmadığımız için tramer karar verir.. Ölümlü veya yaralanmalı kazalar, ehliyet veya sigorta olmaması ve alkol şüphesi harici kazalar tutanakla tespit edilir. Polis çağırmaya veya anlaşma sağlamaya gerek yoktur, suçu kabullenme zorunluluğu da yoktur. Biz bu anlaşma kelimesinde anlaşamadık :D O zaman şöyle yazalım bir avukatın sitesindeki daha anlaşılır cümleleri kullanalım. Bir trafik kazası meydana geldiğinde kazanın oluş şekli hakkında anlaşırsanız polis çağırmadan kendi aranızda tutanak tutabilirsiniz. Bu durumda tutanakta kusuru siz değil sigorta şirketleri belirler. Eğer aranızda anlaşamaz iseniz ya da anlaşmalı tutanak tutamayacağınız haller varsa en önemlisi ölümlü yaralamalı bir kaza ise yetkili trafik zabıtası ( Jandarma – Polis ) gelerek tutanak tutar.Kaynak bir avukatın sitesi. http://www.fatihuc.av.tr/2013/11/kazaraporunaitiraz.html?m=1 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 8 Ağustos 2016 Paylaş 8 Ağustos 2016 Bu durumda tutanakta kusuru siz değil sigorta şirketleri belirler. Her türlü durumda kusur oranını tramerde uzmanlar belirler. Bizler sürücüyüz bilirkişi veya bu konuda karar mercii değiliz. Benim söylemek istediğim bu, anlaşma denince kusur oranında anlaşma gibi algılanıyor. Radyo trafik var Ankarada yayın yapan belki bilirsiniz, defalarca sunucuyu arayıp uyardım haklisiniz dedi ama hala anlaşamayacaklar gibi görünüyor diyor kaza haberi verirken.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts