Olgu Erhan 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 Kaçıran üzülür : http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/284469-sak%C4%B1n-ka%C3%A7%C4%B1rmay%C4%B1n-derim-39-innovv-c3-ara%C3%A7-aksiyon-kameras%C4%B1/ Yorum bağlantısı
Misafir 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Şahsen köpeğe çok üzüldüm iç güdüsü gereği oyun zannedip arabaların önüne atlayabiliyorlar.. Ama bu demek değildir ki önünüze çıkar çıkmaz vurmak.. Hızınıza bakılırsa normal süratın çok üzerinde.. 80 yada 90 olsa durmanız kolay olurdu.. Herşeyden önce yol kenarlarında hayvan gördüğüm zaman ben çok önceden hızımı kesip yavaşlarım.. Size soruyorum o hızda köpek değil de bir eşek yada inek olsaydı ne olacaktı? Ölecektiniz hem o hem siz.. Burada kusuru hayvanda değil sizde buluyorum.. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 80 ya da 90 km/h hızla da durmak pek mümkün olmaz önünüze köpek vb. geldiğinde... Bir de çok yavaş bile olsanız aracın da hayvanın da zarar görmesi olası, 1 tonun üzerinde kütle sonuçta... Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Yanlış hatırlamıyorsam(üşengeçlikten dönüp bakamıyorum da) İhsan bey arabada bebek olduğu için frene asılamadığını söylemişti. Ki hızı da Focus için o koşullarda durulamayacak bir hız değil. Aynısı başıma geliyordu az daha. Hızım 90, sağda koyun sürüsü vardı geçtim ileride köpek sol taraftan sürüye doğru hareketlendi. Frene öyle bir bastım ki hanım arkada bebeği kucağından düşürecekti. Fren etkisiyle öyle yapışmışız ki öne doğru, köpek yolu geçmekten vazgeçti geri döndü ama ben merkez kaç kuvvetinin getirdiği yığılmayla ayağımı frenden çekemedim ve neredeyse durana kadar frene devam ettim. Tolga beye hem katılıyorum hem katılmıyorum. İhsan bey inek görse frene yüklenirdi. Ve arkadaki çocuk için malesef köpeği ezmeyi göze aldı ve ezdi. Ben de köpeğe çok üzüldüm. Herkes üzüldü. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 80 ya da 90 km/h hızla da durmak pek mümkün olmaz önünüze köpek vb. geldiğinde... Bir de çok yavaş bile olsanız aracın da hayvanın da zarar görmesi olası, 1 tonun üzerinde kütle sonuçta... İşim gereği çok sık şehirlerarası seyahat ederim özellikle konya aksaray yolu üzerinde defalarca.. İnanın sayısını bilmiyorum çarpmaktan kurtardığım köpekleri.. Mümkündür hocam 80 yada 90 la olsa mümkündür.. Sonuçta görüyorsunuz ileride sağda hayvanların olduğunu ve hayvan sonuçta o anda ne yapacağı kestirilemez siz ise yola her an çıkacakmış gibi düşüneceksiniz.. Hayvan sever olarak değil bilinçli sürücü olarak söylüyorum.. Yola her an bir hayvan çıkabilir bu değildir ki kaza yapmayayım yada yoldan çıkmayayım diye çarpıp öldürmez.. 300 metre önceden görseniz o hayvanı hızınızı azaltmazmısınız..? Ya da aman be yola çıksa ne olacak en kötü vururum ölür gider arabayı da az zararla kurtarırım mı diyeceksiniz.. 80-90 değil 92 km nin bile önemi vardır yol şartlarında.. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Tolga Bey, sizin anlattığınız 80-90 km hızlarda manevra yaparak kurtulmak. Daha düşük hızda manevra yaparak kurtarabilirsiniz doğrudur. Ama o hızda önünüze köpek çıktığında en sert frende durma mesafeniz 40-45 metredir. Ani olarak duramazsınız, mümkün değildir. Ha bu arada hemen bilinçsiz sürücü olduğumuz kanaatine nereden vardınız? Tabi ki hepimiz yoldaki engel, tehlike ve durumlara göre hızını azaltır, tedbirini alır. Ama göremediğiniz yerler de olur. Meskun mahal, çiftlik, köy vb. yerlerden geçerken ben hızımı azaltırım, ama şarampoldeki bir yerden görmediğiniz Zaman hızla yola atlayan hayvan olabilir. Yapacak birşey kalmaz, artık o kazadır. Kelle koltukta çok yüksek hızlarda örneğin150-160'la gidiliyorsa zaten söylenecek birşey kalmamıştır. Allah hepimizi böyle kazalardan korusun. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 (düzenlendi) Tolga Bey, sizin anlattığınız 80-90 km hızlarda manevra yaparak kurtulmak. Daha düşük hızda manevra yaparak kurtarabilirsiniz doğrudur. Ama o hızda önünüze köpek çıktığında en sert frende durma mesafeniz 40-45 metredir. Ani olarak duramazsınız, mümkün değildir. Ha bu arada hemen bilinçsiz sürücü olduğumuz kanaatine nereden vardınız? Tabi ki hepimiz yoldaki engel, tehlike ve durumlara göre hızını azaltır, tedbirini alır. Ama göremediğiniz yerler de olur. Meskun mahal, çiftlik, köy vb. yerlerden geçerken ben hızımı azaltırım, ama şarampoldeki bir yerden görmediğiniz Zaman hızla yola atlayan hayvan olabilir. Yapacak birşey kalmaz, artık o kazadır. Kelle koltukta çok yüksek hızlarda örneğin150-160'la gidiliyorsa zaten söylenecek birşey kalmamıştır. Allah hepimizi böyle kazalardan korusun. Ben siz bilinçsiz sürücüsünüz demedim. Bilinçli bir sürücü olarak yorumum budur dedim.. Ani olarak elbette duramazsınız ama saatte 50 km hızla giden bir otomobil; (şayet yol düzgün bir asfalt ise) durmak için yaklaşık 25 metreye ihtiyaç duyar. Eğer hızınızı saatte 100 km’ye çıkaracak olursanız, fren mesafesi yaklaşık 80 metre olacak demektir. Sonuç olarak sürücü olarak önümüze çıkabilecek tehlikeleri önceden fark edebilmemiz gerekir.. Olacağı varsa da kazanın elbette ki olacaktır.. Lakin biz sürücüler yine de tedbiri elden bırakmamalıyız.. Mesela diyarbakırdan mardine giderken yada batmana giderken çok yolda eşek olur ne yazık ki telef olanda olur bunu bilenlerin çoğu dikkatle kullanır zaten genelde de çarpanda hep oraların yabancıları olur.. Altımızda ki aracın torkuna gücüne güvenerek sınırları zorluyoruz bizler bir yere acilen yetişmenin çabası vs.. Yine de dediğim gibi kontrolsüz güç güç değildir.. Videoda ki durum için söylüyorum isteseydi eğer durabilir yada yavaşlayabilirdi ama gazdan ayağını pek çekme gereği duymamış gibi düşünüyorum.. Köpeğe çarpan sürücü %100 kusurludur.. Son lafım bu derdim polemik değil ama olması gereken bu.. Çok süratli umursamamış ve vurmuş.. Son defa diyorum inek olsaydı ne o araba içinde kimse sağ kalabilirdi ne de o hayvan.. Dua edilmeli ki yazık ama üzücü sadece hayvan telef olmuş bu durumda.. 31 Temmuz 2016 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Aynı şeyi farklı şekilde söylüyoruz. Neyse... Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Ben siz bilinçsiz sürücüsünüz demedim. Bilinçli bir sürücü olarak yorumum budur dedim.. Ani olarak elbette duramazsınız ama saatte 50 km hızla giden bir otomobil; (şayet yol düzgün bir asfalt ise) durmak için yaklaşık 25 metreye ihtiyaç duyar. Eğer hızınızı saatte 100 km’ye çıkaracak olursanız, fren mesafesi yaklaşık 80 metre olacak demektir. Sonuç olarak sürücü olarak önümüze çıkabilecek tehlikeleri önceden fark edebilmemiz gerekir.. Olacağı varsa da kazanın elbette ki olacaktır.. Lakin biz sürücüler yine de tedbiri elden bırakmamalıyız.. Mesela diyarbakırdan mardine giderken yada batmana giderken çok yolda eşek olur ne yazık ki telef olanda olur bunu bilenlerin çoğu dikkatle kullanır zaten genelde de çarpanda hep oraların yabancıları olur.. Altımızda ki aracın torkuna gücüne güvenerek sınırları zorluyoruz bizler bir yere acilen yetişmenin çabası vs.. Yine de dediğim gibi kontrolsüz güç güç değildir.. Videoda ki durum için söylüyorum isteseydi eğer durabilir yada yavaşlayabilirdi ama gazdan ayağını pek çekme gereği duymamış gibi düşünüyorum.. Köpeğe çarpan sürücü %100 kusurludur.. Son lafım bu derdim polemik değil ama olması gereken bu.. Çok süratli umursamamış ve vurmuş.. Son defa diyorum inek olsaydı ne o araba içinde kimse sağ kalabilirdi ne de o hayvan.. Dua edilmeli ki yazık ama üzücü sadece hayvan telef olmuş bu durumda.. GPS olsaydı da görseydiniz keşke, hızım max 90 di ( ileride yol duble olitie orada da sabit 110), sabitleyici ile ilerliyordum köpekleri karşıya geçerken görünce hız kestim ama biri geri dönerek önüme çıkınca arkadaşların da dediği gibi anı fren yapamadım ve çarpmak zorunda kaldim. Benzer bir durumda çocuk oyun sanıp önüme atlamıştı ve ani fren yaparak karşı şeride geçmiştim onun videosunu da koymuştum buraya.Kimse göz göre göre bir canlıya çarpmaz. Ne diyeyim Allah kimseye yaşatmasin. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 GPS olsaydı da görseydiniz keşke, hızım max 90 di ( ileride yol duble olitie orada da sabit 110), sabitleyici ile ilerliyordum köpekleri karşıya geçerken görünce hız kestim ama biri geri dönerek önüme çıkınca arkadaşların da dediği gibi anı fren yapamadım ve çarpmak zorunda kaldim. Benzer bir durumda çocuk oyun sanıp önüme atlamıştı ve ani fren yaparak karşı şeride geçmiştim onun videosunu da koymuştum buraya. Kimse göz göre göre bir canlıya çarpmaz. Ne diyeyim Allah kimseye yaşatmasin. Ahmet bey mutlaka ki kimse göz göre göre çarpmak istemez hepimiz insanız vicdan sahibiyiz sonuçta. Demek istediğim dikkat çekilmesini istediğim mevzu bugünde olabilir bundan sonra da olabilir herkes için tabi bu yani ileride bir hayvan gördüğümüzde hayvanın o an ne yapabileceğini kavrayamayacağımızdan hızımızı azaltarak kontrollü şekilde yolumuza devam etmemiz olacaktır sağlıklı olan bu. Ani durumlarda hem cana hem mala zarar geliyor üzüntüsü de cabası.. Amin evet Allah kimselere yaşatmasın. Ben şöyle bir örnek vereyim 15 sene önce falan hafif eğimli bir virajdan dönerken altımda o zaman fiat uno vardı tam dönemeçte tilki çıktı karşıma ve tilki ışığı gördü mü hareketsiz kalır sabit durur benim onunla göz göze gelmem ile çarpmam bir oldu düşünün aynı sokağın sağ ve sol köşesinden aynı anda çıkıp çarpışan insanlar gibi.. Ne yazık ki vurdum ve öldü ama o kadar vicdan azabı duydum ki halen de üzülüyorum böyle bir durum olduğuna keşke olmasaydı.. Ben o gece olmamam gereken bir yerden mecburen geçiyordum o ise hiç olmaması gereken bir yerde durmuştu.. Uzun lafın kısası olacağı varsa oluyor.. İyi geceler.. Selametle.. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Biraz daha erken sezebilseydiniz durabilirdiniz bana göre, geçmiş olsun. Kemer de çok önemli bunu bir daha görmüş olduk. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Teşekkür ederim. Kemerler takılı da dediğim gibi 5 kişi artı bebek olunca koltuğunu takamadik. Yoksa 2 km okuluna bile koltukta gider büyük oğlum. Yazdan yaza da olsa bu şekilde sayı artıyor diye Grand c-max yada s-max bile düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Ağustos 2016 Paylaş 1 Ağustos 2016 Camdan söktüm plastiğe yapıştırdım. Çok iyi bir yeri varmış aslında ben görmemişim Güneşliğin altında kalarak hem sıcaktan korundu hem de camın sıcağından korundu, win win solution. Cama dokununca elim yanıyordu zira... Güneşlik gibi birşey var orda o nedir ? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 Ağustos 2016 Paylaş 1 Ağustos 2016 Güneşlik gibi birşey var orda o nedir ? Hepsiburadadan aldığım pratik bir güneşlik. İşi bittiğinde üçe katlayıp ön koltukların arkasındaki cebe koyuyorum ama dandikmiş; çerçevesi bir köşeden kırıldı. Halen kullanıyorum. Fiyatı 5 lira gibi bir şey Yorum bağlantısı
Misafir 1 Ağustos 2016 Paylaş 1 Ağustos 2016 Hepsiburadadan aldığım pratik bir güneşlik. İşi bittiğinde üçe katlayıp ön koltukların arkasındaki cebe koyuyorum ama dandikmiş; çerçevesi bir köşeden kırıldı. Halen kullanıyorum. Fiyatı 5 lira gibi bir şey benım de ön caö için birşeye ihtiyacım var o folyo gibi olanlar olmuyor malum bizim yağmur sensörü kocaman oraya yanaşmıyor güneşlikler. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 benım de ön caö için birşeye ihtiyacım var o folyo gibi olanlar olmuyor malum bizim yağmur sensörü kocaman oraya yanaşmıyor güneşlikler. Bir bak istersen. Dediğim gibi dandik ama iş görüyor. Arka camda da var sağlamından bir tane. http://www.hepsiburada.com/dreamcar-arka-cam-perdesi-katlanir-trapez-110-cm-11022-p-OTEV11022 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 Bir bak istersen. Dediğim gibi dandik ama iş görüyor. Arka camda da var sağlamından bir tane. http://www.hepsiburada.com/dreamcar-arka-cam-perdesi-katlanir-trapez-110-cm-11022-p-OTEV11022 Benim araba hatchback uyarmi fiyatı iyiymiş dandik de olsa [emoji106] Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 Benim araba hatchback uyarmi fiyatı iyiymiş dandik de olsa [emoji106] 16 liraya çok güzel güneşlik var abi bizim sensörlere de tam uyuyor hemde aynı bu şekilde tek hamlede katlanıyor. Baya da büyük. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 16 liraya çok güzel güneşlik var abi bizim sensörlere de tam uyuyor hemde aynı bu şekilde tek hamlede katlanıyor. Baya da büyük.Ilan alayım kardeşim [emoji5] Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 Ilan alayım kardeşim [emoji5] Ben Ankara'da ki praktiker'den 16 liraya aldım da internette pahalıymış abi. http://urun.n11.com/guneslik/baran-oto-cam-gunesligi-P115426022?cid=604001&gclid=CjwKEAjwiYG9BRCkgK-G45S323oSJABnykKAf568_YVZM4ejV8rsJAykGAXqjO5IctSJZzVdX3xgkBoCzuPw_wcB&gclsrc=aw.ds Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 Ben Ankara'da ki praktiker'den 16 liraya aldım da internette pahalıymış abi. http://urun.n11.com/guneslik/baran-oto-cam-gunesligi-P115426022?cid=604001&gclid=CjwKEAjwiYG9BRCkgK-G45S323oSJABnykKAf568_YVZM4ejV8rsJAykGAXqjO5IctSJZzVdX3xgkBoCzuPw_wcB&gclsrc=aw.ds Ankaraya gelince alalım ozaman Yorum bağlantısı
Olgu Erhan 3 Ağustos 2016 Paylaş 3 Ağustos 2016 Kaza Son 20 saniye'de oluyor. Kazayı yapan arkadaşım dün telefonla görüştüm rica ettim youtubeye aktarmış. Arka cam için kamera şart arkadaşlar. REsimlerdeki yazanlarıda okuyun derim önemli. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ağustos 2016 Paylaş 4 Ağustos 2016 Bugün hanımı almaya gittim tam eve dönerken önümüzde seyreden bir araç kontrolden çıktı Ve takla atıp İki yolun arasında kaldı. Hemen müdahele ettim Allahtan şoförün ( bayan ) burnu bile kanamadi arkada bebek koltuğu vardı şükür bebek yoktu. Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 4 Ağustos 2016 Paylaş 4 Ağustos 2016 Arkadaki sıkıştırınca ne yapacağını şaşırmış. Allah korumuş, Ya bebek olsaydı? 2 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ağustos 2016 Paylaş 4 Ağustos 2016 Arkadaki sıkıştırınca ne yapacağını şaşırmış. Allah korumuş, Ya bebek olsaydı?Ben videoyu kestiğim için görünmüyor bayana baktım birşey yok önce arka kapıyı açtım Allahtan bebek yokmuş Yorum bağlantısı
Recommended Posts