İçeriğe Yönlendir

Araç Kameramdan Yansıyanlar

Murat Dere

Recommended Posts

İlhan Gülcan

34 plakalardan ve insanlarından korktuğum kadar başka şeyden korkmuyorum, 

ankara izmir ve eskişehirdeki araç toplamından daha fazlası istanbulda olunca bu korkunuz normal çünkü her şehirde kendine özgü psikopatlar zaten yollarda ama istanbuldakiler diğer şehirlerdekilerin 2 ya da 3 katı (sayısal olarak) ve bunlar türkiyeyede yayılınca eh sonuç ortada... allah 34 plakalıda olsa kötüsüne denk getirmesin ne diyeyim. siz korkuyorsunuz biz içinde yaşıyoruz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Şimdi bu adamın görüntülerini harici link verip paylaşınca ve de ayrıca izleyince ekmeğine iki kat yağ mı sürüyoruz?  :unsure2:

Bence linki karakterler arasında boşluklar vererek mi paylaşsak. Ya da başka bir yol.

Tam da istediğini yapıyoruz sanki... 

Ay bilmem ki. :p

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Valla sellektör yapmak hem çok iyi hemde çok kötü sonuçlara sebep olabiliyor . Uzun yolda sellektör yapınca karşıdan gelen araç radar'ı söylediğini sanarak eyvallah bile diyor :) 

Bizim ithalatçı 2 sene önce e5 bakırköy taraflarında gece sol şeritte bir araca sellektör yapıyor , aracı kullanan bayan şöför nasıl paniklediyse orta şeritteki araca çarpıyor . Bayan şöförün yanındaki erkek arkadaşı o sırada olay yerinde bulunan bir taksiye binerek sellektör yapan aracı takip edip plakasını alıyor ve sonrasında maddi ve manevi tazminat davası açılıyor araç sahibine . Hala mahkeme devam ediyor şuan ve harcanan para 15 bin tl'yi geçti  . Tek suçu adamın sellektör yapmak öndeki dalgın sürücüye .

İnsanlar bazen çok tehlikeli olabiliyor , şehir içinde özellikle sağda solda yol varken arka tampona yanaşan biri var ise bende kızıyorum hatta ani firen yapmışlığım'da var . Ama uzun yolda sellektör yapılabilir'ki hatta ben kamyon olmasa bile bir aracın yanından geçerken sellektör yaparım . Bu iki tarafın güvenliği içindir ...

Ankara'da ise çoğu kişinin dayısının sözde ne iş yaptığı karşı taraf tarafından bilinmediği için genelde trafik'te yol vermeme olayları çok oluyor :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Eren abinin videoyu izledim, bizim forumda da hemen karşı tarafı haklı bulma durumu var, kimse yanlış anlamasın ama kaç defa oldu benzer durum :)

O araba taa nerede, belki TIR şerit kaydırdı Eren abi de onu uyardı kaldı ki o adam bile alınsa yeridir, çünkü zaten gitmediği halde gereksiz yere frene basıp duruyor, sollama tamamlamıyor. İnatla solda giden varsa, zıtlaşmamak adına makas atmadan, tehlikeli şerit değiştirmeden sağdan geçip gidilir.

Ankara'daki üyelerimiz de 34 lerden korkmuş da, İstanbulda da 06 plakası olan herkes çakar takma özgürlüğü elde ediyor, bi havalar, bi emniyet şeridi ihlalleri :)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Eren abinin videoyu izledim, bizim forumda da hemen karşı tarafı haklı bulma durumu var, kimse yanlış anlamasın ama kaç defa oldu benzer durum :)

O araba taa nerede, belki TIR şerit kaydırdı Eren abi de onu uyardı kaldı ki o adam bile alınsa yeridir, çünkü zaten gitmediği halde gereksiz yere frene basıp duruyor, sollama tamamlamıyor. İnatla solda giden varsa, zıtlaşmamak adına makas atmadan, tehlikeli şerit değiştirmeden sağdan geçip gidilir.

Ankara'daki üyelerimiz de 34 lerden korkmuş da, İstanbulda da 06 plakası olan herkes çakar takma özgürlüğü elde ediyor, bi havalar, bi emniyet şeridi ihlalleri :)

34'ün tek şanssızlığı bütün kiralık arabaların 34 plaka olması. Plakası ne olursa olsun çakar takan kişi benden yol alamaz. Geçen birisi gri renk megane 3'e takmış makam diyor. :D

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

34'ün tek şanssızlığı bütün kiralık arabaların 34 plaka olması. Plakası ne olursa olsun çakar takan kişi benden yol alamaz. Geçen birisi gri renk megane 3'e takmış makam diyor. :D

Bi gün Göksel abi ile gidiyoruz, anlık bir şerit değiştirme durumu oldu, yakın şekilde :fiuw: renö flöresanın teki 06 plaka, hemen çakar yaktı, göksel abi frene bastı baktım o da basıyor, madem yakıyorsun hadi takıl sor sebebini demi :D 

Yorum bağlantısı

Kesinlikle Ozan +1 :) Bu selektör ne işe yarar arabaya neden yapılmış merak eder oldum yorumlardan sonra...

Yorum bağlantısı

Sadık bey şerit degistirmemek koşulu ile diyor o madde :)

Sizin senaryoda sıkıntı yok devam edin ama video da soldan sağa geçip ( şerit değiştirip) sağdan geçme var :)

soldaki Vatandaş hep solda gidiyorsa ? Ve hızı da düşük ise Devamlı olarak bu aracı sollayabilmek için arkasından mı gitmeliyiz . Çok denk geliyor hocam bana adam otobanda 90 la gidiyor ve soldan gidiyor. Nasıl sollayacağız bu adamı 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Her işin olduğu gibi bu selektörün de bir ayarı vardır. Eren o araca yapmış dahi olsa mesafesi iyi ve sabırla takip etmiş. Ama ısrarla ve defalarca selektör yapsaydı kesinlikle haksızdı.

Bana yapan oldu. 120 ile kamyon solluyorum. Aynaya baktım uzaktan bmw geliyor 140 belki 150 iledir bilmiyorum. Taa nereden başladı selektöre, ki niyetim hemen şeridi boşaltmaktı, suyunu çıkarmasa öyle yapacaktım. Ama baktım ısrarcı, hemen frene bastım, 90lara kadar yavaşladım sonra kamyon beni sağdan geçti ben de kamyonun arkadına geçtim bmwciye buyur geç dedim, çıldırdı :) dursak "sen yol istedin ben de sana yol verdim" diyecektim ama uzadı gitti söylene söylene :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Her işin olduğu gibi bu selektörün de bir ayarı vardır. Eren o araca yapmış dahi olsa mesafesi iyi ve sabırla takip etmiş. Ama ısrarla ve defalarca selektör yapsaydı kesinlikle haksızdı.

Bana yapan oldu. 120 ile kamyon solluyorum. Aynaya baktım uzaktan bmw geliyor 140 belki 150 iledir bilmiyorum. Taa nereden başladı selektöre, ki niyetim hemen şeridi boşaltmaktı, suyunu çıkarmasa öyle yapacaktım. Ama baktım ısrarcı, hemen frene bastım, 90lara kadar yavaşladım sonra kamyon beni sağdan geçti ben de kamyonun arkadına geçtim bmwciye buyur geç dedim, çıldırdı :) dursak "sen yol istedin ben de sana yol verdim" diyecektim ama uzadı gitti söylene söylene :D

Emre bizim şirketin Şöförü Beni havaalanına bırakırken ankara yolunda senin yaptığının aynısını yaptı bi mersedese sonra adam bizim araca yanaştı ve kamyoncuların tekere taş sıkışmış hareketini yaptı ve uzadı :) Uysak kavga çıkacak ki o araçtan silah bile çıkabilirdi.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Turan

Sahinci ve dogancilar var benim en cok korktuğum

onlar zaten başlı başına bir dert, tampona kadar girerler eksoz bağırtarak yanından geçerler sürekli makas atarlar. iki gün önce birisini dövecektim ama kaçtı. avm bahçesinden caddeye öyle bir çıktı ki, sadece ben değil caddedeki araçların hepsi kalayladı bir güzel.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi nüfus yoğunluğuna göre heryerde öküz sayısı artıyor tabi en çok öküz istanbulda var buralar öküzden gecilmiyor [emoji1]

Siz Maraş'ı görmediğiniz için Ankara İstanbul'da çok rahatım. Maraş'ta geçen Mükremin Abi gördü. Adam geldi vurdu. Ya sellektör yapacağına dursana 100 metreden sellektör yapıyorsun. Niye durmadın dedim. Geçerim sandım dedi. Geçemedin vurdun işte dedim. Kader diyor. İstanbul'da 3 gün gezdik. Trafikte insanlar saygılı ve kimin ne yapacağını tahmin edersin.
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Siz Maraş'ı görmediğiniz için Ankara İstanbul'da çok rahatım. Maraş'ta geçen Mükremin Abi gördü. Adam geldi vurdu. Ya sellektör yapacağına dursana 100 metreden sellektör yapıyorsun. Niye durmadın dedim. Geçerim sandım dedi. Geçemedin vurdun işte dedim. Kader diyor. İstanbul'da 3 gün gezdik. Trafikte insanlar saygılı ve kimin ne yapacağını tahmin edersin.

Hakikaten İstanbul trafiğindekiler çok saygılı. Herkes sürekli şerit değiştiriyor, veriyor sinyali sokuyor burnu giriyor. İlk gittiğim de çok ilgincime gitmişti. Ancak zamanla alışıyor insan.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Mehmet hocam İstanbul'da insanlar saygılı derken? Aynı İstanbul'dan mı bahsediyoruz :) 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Öğrenciyken Maraşa gittiğimde arkadaşlar sakın yola atlama diye uyarmıştı. Sadece 06 plakalar yol veriyor demişlerdi, hakikaten tatbik ettik 1 2 günde :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

şöyle bir soru sorayım;  çok şeritli (3-4) yolda siz sol şeritte 100 km/h gidiyorsunuz, bende aynı yönde 120 km/h hızla orta şeritte gidiyorum. şimdi sizi geçmem için illa ki önce sol şeride sizin arkanıza geçip sizden yol mu istemem lazım, yoksa şeridimde devam etmem mi lazım? 

Bu şekilde olur ancak geçme maksatlı şerit değiştirerek olmaz. Senin dediğin hızını artırmadan geçmek abi, sol şeritteki araç yavaşlayabilir de bu durumda bizimde durmamız gerekmesi diye futboldaki ofsayt gibi olmasın kural bu şekilde. Ancak yol vermedi diye şerit değiştirip sağdan geçmek kurallara aykırı benim bildiğim..

Bana daralan yolda biri yol vermedi, benim yol vermem için geri gitmem gerekiyordu o ise dursa yeterliydi. Yanyana zorda olsa geldik neden yol vermedin dedi, ben daha önce girdim dedim, adam bana ama ben sana önce selektör yaptım dedi. Önce selektör yapan önce geçer kuralı var sanıyordu galiba..

En güzel tepkidir, otoyola bende para ödüyorum ve sol şeritte hakkım vardır. O tipler görgüsüzdür, daha önceden zayıf bir arabası olmuştur sonradan kuvvetli arabaya binince sınıf atladığını sanar. Yol müsaitse gidersin değilse gidemezsin. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Yine çalmış:

Hiç utanmadan ve sıkılmadan ordan burdan yürütüp haber bile vermeden aldığı videoları birleştirdiği için sonuna da izin alınmadan kopyalanamaz dağıtılamaz demiş. Ahlaksız herif.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hay ağzına sağlık

Bu şekilde olur ancak geçme maksatlı şerit değiştirerek olmaz. Senin dediğin hızını artırmadan geçmek abi, sol şeritteki araç yavaşlayabilir de bu durumda bizimde durmamız gerekmesi diye futboldaki ofsayt gibi olmasın kural bu şekilde. Ancak yol vermedi diye şerit değiştirip sağdan geçmek kurallara aykırı benim bildiğim..

Bana daralan yolda biri yol vermedi, benim yol vermem için geri gitmem gerekiyordu o ise dursa yeterliydi. Yanyana zorda olsa geldik neden yol vermedin dedi, ben daha önce girdim dedim, adam bana ama ben sana önce selektör yaptım dedi. Önce selektör yapan önce geçer kuralı var sanıyordu galiba..

En güzel tepkidir, otoyola bende para ödüyorum ve sol şeritte hakkım vardır. O tipler görgüsüzdür, daha önceden zayıf bir arabası olmuştur sonradan kuvvetli arabaya binince sınıf atladığını sanar. Yol müsaitse gidersin değilse gidemezsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet hocam İstanbul'da insanlar saygılı derken? Aynı İstanbul'dan mı bahsediyoruz :)

Hakan gezdirdi bilmem nerelerde gezdirdi [emoji23]

Hayran kaldım Adam 120 ile sıfır ayna geçiyor. Adam sola çıkacaktı vazgeçti. Maraş'ta olsaydı çıkmıştı.

Bu arada şehir merkezi evimin arası 6 km 10 ışık var. Basarak makas atarak gitmek ile sakin gitmek arasında 1-2 dk oynuyor [emoji23][emoji23]

O halde böyle rezillik.

Öğrenciyken Maraşa gittiğimde arkadaşlar sakın yola atlama diye uyarmıştı. Sadece 06 plakalar yol veriyor demişlerdi, hakikaten tatbik ettik 1 2 günde :D

Yayaya yol verdiğimde yaya geçmiyor bekliyor ( kendine yeşil yanıyor )

Arkamda korna küfür niye duruyorum diye.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Peki bunları King takar mı?

Bugün ödediğim ceza toplamı; 390+420+92 tl :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hayran kaldım Adam 120 ile sıfır ayna geçiyor. Adam sola çıkacaktı vazgeçti. Maraş'ta olsaydı çıkmıştı.

Bu arada şehir merkezi evimin arası 6 km 10 ışık var. Basarak makas atarak gitmek ile sakin gitmek arasında 1-2 dk oynuyor [emoji23][emoji23]

O halde böyle rezillik.

Geldiğin zaman 1 hafta kal istanbul'da hocam o zaman iyice alışırsın bağımlılık yapar hatta  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Bugün ödediğim ceza toplamı; 390+420+92 tl :)

"Toplamı" diyorsun, ortada toplam yok. :seytan:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan

O halde böyle rezillik.

Yayaya yol verdiğimde yaya geçmiyor bekliyor ( kendine yeşil yanıyor )

Arkamda korna küfür niye duruyorum diye.

makas atarak gitmekle sakin gitmek arasında özellikle iş çıkışı saatleri 1-2 dakika bile oynamayabilir. tam tersi düzgün giden makas atarak sürekli şerit değiştirene fark ta atabilir çoğu durumda. deneyimle sabittir.  :keyifli:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

öndeki aracın yol vermemesi ayrı bir trafik ihlali. karşıdan gelen trafiğin olmadığı tek yönlü çok şeritli yoldayız. ben sağ şeride geçer hızlanır giderim.

misal otobandayız hız limiti 120 km/h, sen sol şeritten 120 ye sabitlemiş gidiyorsun. arkadan geldim sellektör yaptım, korna çaldım ama sen bana "burada hız limiti 120," hemde ben adminim, kolluk bende kıllık bende deyip bana yol vermiyorsun. :tongue:​ şimdi Serkan benim günah işleme özgürlüğümü, :seytan: ay pardon :D trafik kuralını ihlal etme özgürlüğümü engelleme hakkına sahipmisin.

ya da burada hangi kural geçerli. sen bana yol verene dek arkada tren katarı gibi sıralanacakmıyız. :unsure2:

(başıma gelen ve bizzat yaşadığım bir örnek ;) )

En sol şerit sürekli işgal edilmez(oto yolda üç şeritli yolda). Sinyal vererek kullanılmalı hatta ,sollama yapar gibi.Önü doluysa beklemek lazım. Kamyonlar da sürekli orta şeridi kulllanamaz, normalde en sağdan gitmeli. Onlar da sinyal vererek orta şeridi kullanır, sollamayı yapınca sağ şeride geçmeli. Otobüs de dahil.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...