İçeriğe Yönlendir

Araç Kameramdan Yansıyanlar

Murat Dere

Recommended Posts

Guest Misafir

2015 ekimde ağır vasıta ehliyeti aldım. Tır-Kamyon gibi araçları kullandım bilirim yani nasıl birşey olduğunu. İşim gereği de bazen üstüne çıktığımız oluyor kamyonların. Adam beni aynada görse de görmesede şeridinde gitse de gitmese de selektör mutlaka yaparım.Önümde giden ister üstüne alınsın 4lü yaksın ister alınmasın. İnternette bu araçların kör noktalarıyla ilgili videolar var. Sizde selektör yapmaktan vazgeçmeyin.

Aynen oyle, cunku orta hizasina gelmenizle beraber dusuyorsunuz kor noktaya.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

bi yanlış daha.!

hadi şu sağdan geçmenin yasak olduğunu gösteren trafik kanun maddesini bulup paylaşın, bizde öğrenelim delikanlı.

bu konuyu daha önce kaç kez konuştuk hatırlamıyorum. aynı yönde çok şeritli yolda sağdan geçmenin yasak olmadığını ayrı ve sabit bir konu başlığı altında özellikle irdelemek lazım.

Sollamak denilince insanın aklına soldan geçilir diye geliyor :) yanlış biliyorsam da doğrusunu abilerimden öğreneceğim.

65b8370ea31926060358c6a418623a1b.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Sadık bey şerit degistirmemek koşulu ile diyor o madde :)

Sizin senaryoda sıkıntı yok devam edin ama video da soldan sağa geçip ( şerit değiştirip) sağdan geçme var :)

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Eren ipe gideceksin atma şöyle videolar [emoji16]

Bak o mevzuatta önemli bişey daha yazıyor abi;

Geçecek aracın sürücüsü;

1) Geçilecek araç sürücüsünü ses cihazı ile veya kısa ve uzun hüzmeli farlarını ardarda yakarak uyarmaya,

Mecburdur.

Bi bildiğimiz varda çakıyoz selloyu [emoji1] bide ard arda yakarak diyor. Ben bi kere yaptım olay oldu. Ard arda yapsam adam yoldan atar kendini.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Dün izmirden gelirken, videonun hemen başında solladığım kamyona sellektör yaptım. (İstisnasız her ağır vasıta solladığımda yaparım.Kör noktası çok olan araçlar çünkü)  Fakat önümde seyreden sol şeritteki araç bunu üstüne alındı ki dörtlü yakmaya başladı. Ben pek oralı olmadım yoluma devam ettim. Ama onlar oralı olmuşlar demek ki; ben onları sağlarken sağ camdan bi el bi kelle göründü. Bileydim içeri molotof atardım : :crazy::crazy:

Fazla yakın takip ediyorsun , senin araç yüksek, öndeki araç rahatsız olabilir. 

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Kamyon şoförü uyuya kalmis kemikliden inişte beni biciyordu en sağdan en sola geçti adam yakmadığım lamba ışık basmadigim ses çıkartan aygıt kalmamıştı.. kesinlikle uyarmak lazim

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Fazla yakın takip ediyorsun , senin araç yüksek, öndeki araç rahatsız olabilir.

Yüksek olmasının rahatsızlık verecek noktasını anlamadım abi?
Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Cok seritli yolda sag sol her kosul gecerim, boyle bir kurali da kimse dinlemez, islemez cunku.

Akis durur...

Yorum bağlantısı

O zaman ducato lar farı tavana takmışlar öyle sey mi olur ? Focus dan ne kadar yüksek olabilir ki ?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Farlar rahatsız  eder, tedirgin eder. Ortam sıkışık zaten sağda kamyonlar var. Karşıdakinin yerine koy kendini. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Farlar rahatsız eder, tedirgin eder. Ortam sıkışık zaten sağda kamyonlar var. Karşıdakinin yerine koy kendini.

Arabamın far çizgisine dikkat edermisiniz abi videoda?

2af0f1aa45c979d9d1d7088da0757fab.jpg

58274fc34ef286bded1ad5aa776cf248.jpg

tarihinde Eren Erdoğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Far çizgisi belli aracın neden rahatsız etsin ki ? Aradaki mesafe de uzak gibi videoda

Öndeki araca selektor attığın anda mesafe çok uzak birde far çizgisi aracın tampon altına inmiş gibi eren

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Far çizgisi çok önemli değil, öndeki adam tedirgin olur , yakın takip ediyorsun. 

Yorum bağlantısı

Far çizgisi çok önemli değil, öndeki adam tedirgin olur , yakın takip ediyorsun.

Bunlar hiç tedirgin değildi. Gayet güzel sigaralarını da camdan attılar uyuz uyuz sol şeritten de gittiler. El kol da yaptılar. Panikleyen insan sollama biter bitmez sağa geçer abi. Ayrıca arkamdan araba geliyor diye panikleyeceksem trafiği tehlikeye atmama adına araç kullanmam
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ben genelde böyle tiplerden selektörle yol isterim, vermezse ben de sağından geçerim. Ama tehlikeye atmadan ve müsaitse. Ama bazen müsait olmuyor ve tamponuna dayanasım geliyor...[emoji19][emoji849]

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bir ilave; yukarıda yazılmış hız artırılır sollama yaparken. %10 hız aşımı burada devreye girer. Eğer onun üzerine çıkılır ise cezalık durum oluşur

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bir ilave; yukarıda yazılmış hız artırılır sollama yaparken. %10 hız aşımı burada devreye girer. Eğer onun üzerine çıkılır ise cezalık durum oluşur

Peki bunları King takar mı?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Turan

+1

Ne zaman 34 plakalı bir araç görsem ya makas atmakta, ya da kendini uyanık sanmakta malesef. Zaten sinyal vs hak getire. :)

34 plakalardan ve insanlarından korktuğum kadar başka şeyden korkmuyorum, 

Yorum bağlantısı

34 plakalardan ve insanlarından korktuğum kadar başka şeyden korkmuyorum,

Sahinci ve dogancilar var benim en cok korktuğum
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Yine çalmış:

Şimdi bu adamın görüntülerini harici link verip paylaşınca ve de ayrıca izleyince ekmeğine iki kat yağ mı sürüyoruz?  :unsure2:

Bence linki karakterler arasında boşluklar vererek mi paylaşsak. Ya da başka bir yol.

Tam da istediğini yapıyoruz sanki... 

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...