Cihan Beliceli 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Arkadaşlar bayramda telefonun ekranı durduğu yerde önce sol alt köşeden kararmaya başladı sabah kalktığımda ekran simsiyah oldu. 3 gün telefonsuzluktan sonra bugün radikal bir kararla lg g4 aldım bakalım nasıl çıkacak. Benim şöyle bir sorum olacak. Eski telefonum samsung s4 tü oradaki uygulamaları telefonu bilgisayara bağlayıp ordan bu yeni telefona atabilirmiyim. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Arkadaşlar bayramda telefonun ekranı durduğu yerde önce sol alt köşeden kararmaya başladı sabah kalktığımda ekran simsiyah oldu. 3 gün telefonsuzluktan sonra bugün radikal bir kararla lg g4 aldım bakalım nasıl çıkacak. Benim şöyle bir sorum olacak. Eski telefonum samsung s4 tü oradaki uygulamaları telefonu bilgisayara bağlayıp ordan bu yeni telefona atabilirmiyim. Öncelikle hayırlı olsun. Uygulamaların atılabilmesi için her iki telefonun da rootlu olması, S4'ünüzde titanium backup uygulaması kurulu olması ve bu uygulama ile yedekleme yapılmış olması gerekirdi. Böyle olsaydı, G4'ünüze de titanium backup uygulamasını kurup s4'te bulunan yedekleme dosyasını kopyala-yapıştır yaparak tüm uygulamaları verileriyle beraber kurabilirdiniz. Bunun dışından google hesabınızla yedeklenmiş ise uygulamalarınız, siz bu hesabı G4'e kurduğunuzda otomatik olarak o uygulamaları kurması gerekir tabi bunu için internet gerekiyor ve maalesef veri kaybı yaşayacaksınız yani atıyorum facebook yada başka bir hesapla yedeklenmeyen oyunlar, ayarları kurulu uygulamaların ayarları kaybolur. 1 Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 aslında çok saçma aynı işletim sistemi wi-fi baplandığında eski telefondaki uygulamaları yeni telefona aktarması lazım. Yanlız bişey hoşuma gitmedi eski telefonda benzer uygulamaları klasör halinde saklıyordum böylece tek pencere kullanıyordum bu telefonda herhalde böyle bişey yok o sıkıntı verecek Yorum bağlantısı
Misafir 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Samsungun basit arayüzünü beğenmezler. Bazı telefonlarda düne kadar launcher kullanmadan klasör oluşturamıyodun. Lg de hala yok yada siz bulamadınız. Go launcher gibi arayüz uygulamaları işe de olabilir. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Klasör oluşturma gm discoveryde de vardı sony de de var. LG de yoksa ayıp olmuş ancak ben Jiayu G3S telefonumda en son g3 custom romu kurdum onda vardı. Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Bu klasör oluşturma android yazılımıyla alakalı değil mi? yoksa başka bişey mi Yorum bağlantısı
Önder Kuru 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Bu klasör oluşturma android yazılımıyla alakalı değil mi? yoksa başka bişey miDeğil. Her markanın kendi özel arayüzü(launcher) var. Örneğin sizin lg de hem s4 te alıştığınız sosyal uygulamalardaki okunmamış üst bildirim sayısı saf Android de yada bazı markalarda bulunmaz. Mesela sony de gmail için okunmamış mesaj sayısı ikon üzerinde bulunmaz iken facebook WhatsApp stok email uygulaması için vardır. Gm discoveryde ise mesela sadece gmail için var ama diğer sosyal uygulamalar için yok Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Bu arada klasör oluşturmayı buldum. Baya farklı samsung da uygulamaların olduğu yerde klasör açık uygulamaları toplayabiliyordun. Lg de ana ekran üzerinde klasör açabiliyorsun sadece. Yada şimdilik ben bu kadar biliyorum. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 ayni anda yazmisiz android 6 ile birlikte uygulama verisi yedekleme özelliginin gelecegi söyleniyor. simdilik root olmayan cihazda benim bildigim bir yöntem yok. root varsa titanium backup ya da helium backup ile yedek alinip, diger telefona kopyalayip, yine orada titanuim backup i calistirarark uygulamalar eski halinde calistirilabilir. biraz mesakatli bir is. anlayan arkadasiniz varsa, uygulama sayiniza göre yaklasik 1 saatte halleder. Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Hepsini tek tek indirdim. Akşama eski telefonu bilgisayara bağlayıp hangi uygulamalar kalmış ona göre diğer uygulamaları indiririm artık. Yorum bağlantısı
Yasir Baş 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Öncelikle hayırlı olsun. Uygulamaların atılabilmesi için her iki telefonun da rootlu olması, S4'ünüzde titanium backup uygulaması kurulu olması ve bu uygulama ile yedekleme yapılmış olması gerekirdi. Böyle olsaydı, G4'ünüze de titanium backup uygulamasını kurup s4'te bulunan yedekleme dosyasını kopyala-yapıştır yaparak tüm uygulamaları verileriyle beraber kurabilirdiniz. Bunun dışından google hesabınızla yedeklenmiş ise uygulamalarınız, siz bu hesabı G4'e kurduğunuzda otomatik olarak o uygulamaları kurması gerekir tabi bunu için internet gerekiyor ve maalesef veri kaybı yaşayacaksınız yani atıyorum facebook yada başka bir hesapla yedeklenmeyen oyunlar, ayarları kurulu uygulamaların ayarları kaybolur. Bence rahatlıkla yüklenebilir. Google Play store dan Apk Maneger diye bir program var onu indirerek programları apk ya yani set up dosyasına çevirip sd kart takılıyorsa sd karta aktararak yoksa önce bilgisayara bilgisayardan kablo yardımı ile yeni telefona programlar aktarılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 aslında çok saçma aynı işletim sistemi wi-fi baplandığında eski telefondaki uygulamaları yeni telefona aktarması lazım. Yanlız bişey hoşuma gitmedi eski telefonda benzer uygulamaları klasör halinde saklıyordum böylece tek pencere kullanıyordum bu telefonda herhalde böyle bişey yok o sıkıntı verecekProgramlarin cihaz ile de uyumu gerektiginden direk atmaz ama markette hesabiniza girip daha once yuklediginiz programlarin hepsini gorursunuz.Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Yasir Baş 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Hepsini tek tek indirdim. Akşama eski telefonu bilgisayara bağlayıp hangi uygulamalar kalmış ona göre diğer uygulamaları indiririm artık. Cihan Bey biraz önce yazdım. Apk manager diye google play de uygulama var o uygulama ile telefonunuzdaki uygulamaları apk halinde getirip yeni telefona kopyalarsanız hepsini ücretsiz/internetsiz kurabilirsiniz en azından ben bu şekilde yapıyorum. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Bence rahatlıkla yüklenebilir. Google Play store dan Apk Maneger diye bir program var onu indirerek programları apk ya yani set up dosyasına çevirip sd kart takılıyorsa sd karta aktararak yoksa önce bilgisayara bilgisayardan kablo yardımı ile yeni telefona programlar aktarılabilir. Deneyelim. Çünkü önceki cihazlarım hep rootluydu. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 (düzenlendi) Cihan Bey siz sadece uygulamalari mi istiyorsunuz yoksa uygulamalarin verilerini de mi istiyorsunuz burada bir karisiklik oldu sanirim. sadece uygulamalar icin: telefonu ilk calistirdiginizda google hesabinizi girince wlana bagliysa otomatik indirir hatta android 5 ile birlikte hangi uygulamalari isteyip istemediginiz secebilirsiniz. internet yoksa Yasir Bey in yöntemi mantikli. uygulama verilerini (ayarlarini vs.) istiyorsaniz bu Önder Bey in söyledigi yöntemle mümkün sadece (root+titanium bacup) 28 Eylül 2015 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Önder Kuru 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Denedim oldu. Ancak Apk manager değil apk manager plus. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.magmamobile.apkmanager.plus&hl=tr Ama sadece uygulamaları yükleyebiliyoruz veriler yok... Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Programlarin cihaz ile de uyumu gerektiginden direk atmaz ama markette hesabiniza girip daha once yuklediginiz programlarin hepsini gorursunuz. Saygilarimla. Evren bey bende aynısını yaptım. Ciahn Bey siz sadece uygulamalari mi istiyorsunuz yoksa uygulamalarin verilerini de mi istiyorsunuz burada bir karisiklik oldu sanirim. sadece uygulamalar icin: telefonu ilk calistirdiginizda google hesabinizi girince wlana bagliysa otomatik indirir hatta android 5 ile birlikte hangi uygulamalari isteyip istemediginiz secebilirsiniz. internet yoksa Yasir Bey in yöntemi mantikli. uygulama verilerini (ayarlarini vs.) istiyorsaniz bu Önder Bey in söyledigi yöntemle mümkün sadece (root+titanium bacup) Eski telefonum s4 lolipop yüklüydü bu aldığım cihazda da lolipop yüklü ben google play de hesabımı kurduktan sonra uygulamalar gelmedi bende evren beytin dediği gibi daha önce yüklediğim uygulamalardan tek tek indirdim. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Evren bey bende aynısını yaptım. Eski telefonum s4 lolipop yüklüydü bu aldığım cihazda da lolipop yüklü ben google play de hesabımı kurduktan sonra uygulamalar gelmedi bende evren beytin dediği gibi daha önce yüklediğim uygulamalardan tek tek indirdim. öteki telefonda kullandiginiz google hesabinizi girdiniz mi ve bu sirada telefon wlana baglimiydi? Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 öteki telefonda kullandiginiz google hesabinizi girdiniz mi ve bu sirada telefon wlana baglimiydi? evet tek hesabım var zaten onunla giriş yaptım "telefon wlana baglimiydi" bunu anlamadım belkide bu bağlı olmadığı için olmadı. Bunu biraz açarmısınız nasıl yapılıyor yapıldığında ne faydası var. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Apk manager sadece apk olarak yedekler. Rootsuz olarak samsunglar kies üzerinden yedekler. Diğer markaları bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 evet tek hesabım var zaten onunla giriş yaptım "telefon wlana baglimiydi" bunu anlamadım belkide bu bağlı olmadığı için olmadı. Bunu biraz açarmısınız nasıl yapılıyor yapıldığında ne faydası var. wlan dediğimiz wifi olsa gerek. Çünkü google play hesabındaki ayarlarda varsayılan ayarlarda "wifi bağlandığında uygulamaları otomatik olarak kontrol et ve güncelle" olur. 3G ile bunu siz manuel yaparsınız... 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 evet tek hesabım var zaten onunla giriş yaptım "telefon wlana baglimiydi" bunu anlamadım belkide bu bağlı olmadığı için olmadı. Bunu biraz açarmısınız nasıl yapılıyor yapıldığında ne faydası var. telefonu ilk acarken önce dil sorar, bir takim ayarlari yapmaniz istenir. bunlardan biri wlan (wifi) baglantisidir. baglantiyi kurmadan gec denilirse yedekleme ekranina ulasamadan telefon acilmis olur. yani telefonu ilk acarken kablosuz internet baglantisi kurulmazsa ve gmail hesabi girilmezse, daha önceden kullaniginiz uygulamalari geri yükleyeyimmi diye sormaz. ama sonradan gmail hesabini girer, kablosuz internete baglanirsaniz uygulamalariniz google play üzerinden otomatik olarak indirilir. indirmemesinin bir sebebide eski telefonda senkronizasyonlarin kapali olmasi olabilir Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Belki de telefonu kurarken bunları atlamış olabilirim belkide bundan dolayı eşleşmedi. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 28 Eylül 2015 Paylaş 28 Eylül 2015 Belki de telefonu kurarken bunları atlamış olabilirim belkide bundan dolayı eşleşmedi. Cihan bey şu şekilde dosyalama yapabilirsiniz Ana ekrandayken uygulamalari acin daha sonra ekranda sol en ustte 3noktaya basin uygulamalari duzenle kaldira basin ikonlarda carpi isareti olacak o sekildeyken uygulamaya basili tutun ve diğerinin uzerine surukleyin ve birakin klasör oluşacak. Istediginiz klasör ismi ve rengi olusturabilirsiniz Yorum bağlantısı
Recommended Posts