İçeriğe Yönlendir

Akıllı Cep Telefonu Önerileri

Misafir

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Nokia Lumia 2200den çıkmıştı piyasaya. O parayı versem bile fikrim yine değişirdi. 2200 TL'lik olmadıgını anlamış olmalılar ki 1500lere düşürdüler kısa zamanda...

Buna alemde ya tutarsa derler, e tabii tutmadı, 2200 vereceğim eee kamera güzel evet başka...  :D

Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Eşimde lumia 520 var. 350 TL Şimdi sıfır fiyatı. Bende lumia 925 vardı. Dediğiniz gibi kamera ve ekran kalitesi dışında hız konusunda falan nerdeyse aynı. Lumia cihaz alınacaksa 1000 TL üstü verilmesi mantıksız bence..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

win ve nokia hakkında çok fazla ön yargı var, ben markasına filan bakmadım, sonuçta hiç bir firmanın hisse senedi yok elimde,,  almadan önce araştırdım riske girdim fazlasıylada beğendim, herkese tavsiye ederim (ki bunun içinde para filan aldığımı düşünmesin kimse), ne bilim polikarbon arka kapağı bile elde hoş bir his uyandırıyor(bu arada çizikleri bi dereceye kadar kendi tamir edebilen malzeme aynı zamanda), bence kullanmadan kara vermeyin. ayarlar menüsü biraz karışık ama onun dışında bi telefon nasıl olmalı derseniz işte böyle olmalı, basit, akıcı, stabil. uygulama mağazası çok devasa değil ama ihityacım olupta bulamadığım uygulama olmadı daha. bu arada lumia 1520 ilk çıktığında evet 2200 civarıydı ama 2014 şubatında çıktı bu tel, hangi tel zaman içinde fiyatı düşmedi? (iphone düşmüyor o da sanırım biz türklere özgü bişeyi tutunca bırakmama hissimiz mi var ne,, vw olduğu gibi).  bu arada performans olarak kendisinden çok sonra çıkan üst sınıf cihazlardan iyidir. diğer lumia modellerine aşina değilim ama 1520 zamanın çok ilerisinde bir telefon, inanmıyorsanız bi tanıdığınız varsa 1-2 haftalığına alıp kullanın, ki bu telefon 2014 şubatında çıktı. bu arada kamerası o kadar müthiş değil, şuanki telefonlar daha iyi çekebiliyor bile olabilir.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

win ve nokia hakkında çok fazla ön yargı var, ben markasına filan bakmadım, sonuçta hiç bir firmanın hisse senedi yok elimde,, almadan önce araştırdım riske girdim fazlasıylada beğendim, herkese tavsiye ederim (ki bunun içinde para filan aldığımı düşünmesin kimse), ne bilim polikarbon arka kapağı bile elde hoş bir his uyandırıyor(bu arada çizikleri bi dereceye kadar kendi tamir edebilen malzeme aynı zamanda), bence kullanmadan kara vermeyin. ayarlar menüsü biraz karışık ama onun dışında bi telefon nasıl olmalı derseniz işte böyle olmalı, basit, akıcı, stabil. uygulama mağazası çok devasa değil ama ihityacım olupta bulamadığım uygulama olmadı daha. bu arada lumia 1520 ilk çıktığında evet 2200 civarıydı ama 2014 şubatında çıktı bu tel, hangi tel zaman içinde fiyatı düşmedi? (iphone düşmüyor o da sanırım biz türklere özgü bişeyi tutunca bırakmama hissimiz mi var ne,, vw olduğu gibi). bu arada performans olarak kendisinden çok sonra çıkan üst sınıf cihazlardan iyidir. diğer lumia modellerine aşina değilim ama 1520 zamanın çok ilerisinde bir telefon, inanmıyorsanız bi tanıdığınız varsa 1-2 haftalığına alıp kullanın, ki bu telefon 2014 şubatında çıktı. bu arada kamerası o kadar müthiş değil, şuanki telefonlar daha iyi çekebiliyor bile olabilir.

Kötü demiyoruz yalnız, sadece ihtiyaçlarınıza yetmiyor tıpkı aypon gibi...

Zamanın nasıl ilerisinde isletim sistemi tam olarak daha gelişmedi, uygulama herkese göre değişir tabii ama az, başka bir artisida yok, on yargılik bir durumda yok, gunumuzde incelemek artık sıradan oldu, gider incelerim, stabillik, alayı stabil artık, tercih ederken ihtiyaçlara ve kaliteye bakıyoruz artık, bu durumda bize yetmiyor bu lumyalar, olay bu, yoksa iyidir hoştur ama daha bayagi yolu var lumyalarin...

Tuttu mu bırakmama hissi en azindan bende yok, bana ne uyarsa ne en iyi diye dusunursem onu alıyorum, yarın windows olur belli olmaz ama suan için android dışında benim için başka sistem yok gibi...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Zamanın nasıl ilerisinde isletim sistemi tam olarak daha gelişmedi, uygulama herkese göre değişir tabii ama az, başka bir artisida yok, on yargılik bir durumda yok, gunumuzde incelemek artık sıradan oldu, gider incelerim, stabillik, alayı stabil artık, tercih ederken ihtiyaçlara ve kaliteye bakıyoruz artık, bu durumda bize yetmiyor bu lumyalar, olay bu, yoksa iyidir hoştur ama daha bayagi yolu var lumyalarin...

Telefondan bu kadar büyük beklentiniz ne merak ediyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

win ve nokia hakkında çok fazla ön yargı var, ben markasına filan bakmadım, sonuçta hiç bir firmanın hisse senedi yok elimde,, almadan önce araştırdım riske girdim fazlasıylada beğendim, herkese tavsiye ederim (ki bunun içinde para filan aldığımı düşünmesin kimse), ne bilim polikarbon arka kapağı bile elde hoş bir his uyandırıyor(bu arada çizikleri bi dereceye kadar kendi tamir edebilen malzeme aynı zamanda), bence kullanmadan kara vermeyin. ayarlar menüsü biraz karışık ama onun dışında bi telefon nasıl olmalı derseniz işte böyle olmalı, basit, akıcı, stabil. uygulama mağazası çok devasa değil ama ihityacım olupta bulamadığım uygulama olmadı daha. bu arada lumia 1520 ilk çıktığında evet 2200 civarıydı ama 2014 şubatında çıktı bu tel, hangi tel zaman içinde fiyatı düşmedi? (iphone düşmüyor o da sanırım biz türklere özgü bişeyi tutunca bırakmama hissimiz mi var ne,, vw olduğu gibi). bu arada performans olarak kendisinden çok sonra çıkan üst sınıf cihazlardan iyidir. diğer lumia modellerine aşina değilim ama 1520 zamanın çok ilerisinde bir telefon, inanmıyorsanız bi tanıdığınız varsa 1-2 haftalığına alıp kullanın, ki bu telefon 2014 şubatında çıktı. bu arada kamerası o kadar müthiş değil, şuanki telefonlar daha iyi çekebiliyor bile olabilir.

Ben de 2 yıl kullandım. Ali beyin deği gibi telefonu kötülemedim kullanırken de severek kullandım. Benim eleştirdiğim tek nokta Windowsa sunulan desteğin maalesef yeterli olmaması. Microsoft satın alınca herkeste beklenti oldukça yüksekti. Ama inanın hiçbir şey fark etmedi. Zaten lumia mağazasını geliştirse şu an çok farklı yerdeydi. Bunu daha önceki yorumlarımda da yazdım. Ama örneğin tapatalk uygulaması ismi aynı ama uygulama işlevselliği çok farklı. Aynı şekilde ikinci el sitesinde anroid ile Windows cok farklı. Ziraat mobil aynı şekilde... Daha bir çok örnek var bunun gibi. Android tablet kullanmadan önce bunları farketmiyordum ve memnundum telden. Ama bunları görünce telefon değiştirme ihtiyacı hissettim. Bu saydığım uygulama sorunlarının çözümü çok zor olmasa gerek. Ama yıllardır bu konuda adım atılmaması Microsoft'un da kullanıcıyı düşünmediği izlenimi veriyor bana.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ne beklentisi, yapabildikleri kalitesi tipi önemli, beklenti olarak bunlara bakiyorum diyelim, bu açıdan bakınca aypon yada windowslu telefon almayacağım kesin kardeş, tabii şimdilik... :)
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Telefon dediğin kolaya alıştırmayacak azıcık zorlayacak ki rahata alışmayacaksın.Kilo yaptırır demedi demeyin. :p  :D

Win bu yüzden vazgeçilmezdir. :p

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ne beklentisi, yapabildikleri kalitesi tipi önemli, beklenti olarak bunlara bakiyorum diyelim, bu açıdan bakınca aypon yada windowslu telefon almayacağım kesin kardeş, tabii şimdilik... :)

[emoji4] gören yemek yapıyor ev temizliyor sanır.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Tuttu mu bırakmama hissi en azindan bende yok, bana ne uyarsa ne en iyi diye dusunursem onu alıyorum, yarın windows olur belli olmaz ama suan için android dışında benim için başka sistem yok gibi...

Ben de 2 yıl kullandım. Ali beyin deği gibi telefonu kötülemedim kullanırken de severek kullandım. Benim eleştirdiğim tek nokta Windowsa sunulan desteğin maalesef yeterli olmaması. Microsoft satın alınca herkeste beklenti oldukça yüksekti. Ama inanın hiçbir şey fark etmedi. Zaten lumia mağazasını geliştirse şu an çok farklı yerdeydi. Bunu daha önceki yorumlarımda da yazdım. Ama örneğin tapatalk uygulaması ismi aynı ama uygulama işlevselliği çok farklı. Aynı şekilde ikinci el sitesinde anroid ile Windows cok farklı. Ziraat mobil aynı şekilde... Daha bir çok örnek var bunun gibi. Android tablet kullanmadan önce bunları farketmiyordum ve memnundum telden. Ama bunları görünce telefon değiştirme ihtiyacı hissettim. Bu saydığım uygulama sorunlarının çözümü çok zor olmasa gerek. Ama yıllardır bu konuda adım atılmaması Microsoft'un da kullanıcıyı düşünmediği izlenimi veriyor bana.

dediğim gibi benimde babamın şirketi değil, win savunduğum filan yok, sadece ön yargılı davranılıyor.. uygulama yönünden haklısın firmalar iosla andro için yazılım geliştiriyorlaw, win tarafınına bi iki kod yazmıyorlar, sanırım türkiyedeki kullanıcı sayısı az.

ayarlar menüsünü biraz karışık olabilir ama işletim sisteminin neyini gelişmesini gerektiğini düşünüyorsunuz? bu arada andro stabillik nerde? inceleme videolarında bile takılma yapıyorlar.. neyse gerçekten bi lumia 1520 kullanın fikriniz değişecektir, emin olun. bu arada dedğim gibi hiç bir firmanın meraklısı değilim, ben objektif olmaya çalışıyorum, yiğidi öldür, hakkını ver..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Telefondan bu kadar büyük beklentinin sebebi artık bir çok işi yapmamızı sağlıyor olması. Elinizin altında bankanızın hazır olması gibi. Anında hesap işlemlerini yapıp faturalarınızı ödeyebilmeniz gibi.. Ya da iş ile ilgili evrakların işlemlerini telde yapabilmeniz gibi. Ya da şu an sizinle en kısa yoldan konuşmamızı sağladığı gibi bir çok faydası bizim de telden beklentimizi artırıyor haliyle. Ofiste olmadığım zaman bir yazı çıktısı almak gerekiyorsa hemen telden bilgisayara bağlanıp alabilmek gibi bence muhteşem kolaylıkları da cabası. Bütün bunları yapabileceğiniz en işlevsel işletim sistemi hangisiyse onun muhabbeti yapılıyor. Artık sadece arama ve mesaj atmanın çok ötesinde aletler oldu telefonlar. Onun için alırken en işlevsel olanının tercih edilmesi için bu sohbetleri faydalı buluyorum
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Telefondan bu kadar büyük beklentinin sebebi artık bir çok işi yapmamızı sağlıyor olması. Elinizin altında bankanızın hazır olması gibi. Anında hesap işlemlerini yapıp faturalarınızı ödeyebilmeniz gibi.. Ya da iş ile ilgili evrakların işlemlerini telde yapabilmeniz gibi. Ya da şu an sizinle en kısa yoldan konuşmamızı sağladığı gibi bir çok faydası bizim de telden beklentimizi artırıyor haliyle. Ofiste olmadığım zaman bir yazı çıktısı almak gerekiyorsa hemen telden bilgisayara bağlanıp alabilmek gibi bence muhteşem kolaylıkları da cabası. Bütün bunları yapabileceğiniz en işlevsel işletim sistemi hangisiyse onun muhabbeti yapılıyor. Artık sadece arama ve mesaj atmanın çok ötesinde aletler oldu telefonlar. Onun için alırken en işlevsel olanının tercih edilmesi için bu sohbetleri faydalı buluyorum

Ali abiye göre bunu Hatice den başkası yapamıyor. Sadece o yapıyor. [emoji4]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

[emoji4]

Bende de lumia 925 var. Şartları sağlayınca koyarım ilana. Ama bu kadar Windows aleyhinde yazınca alan çıkar mı meçhul[emoji3]

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

[emoji4] gören yemek yapıyor ev temizliyor sanır.

he yapıyorum ne olacak, hanım seminerde 15 gündür mahvoldum vallahi  :D

hTC - Sony yapıyor, çinlilerde çok fena şekilde takipteler, sadece hTC ye değil neticeyede bakıyoruz kardeş :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

[emoji4]

Bende de lumia 925 var. Şartları sağlayınca koyarım ilana. Ama bu kadar Windows aleyhinde yazınca alan çıkar mı meçhul[emoji3]

Sen Ali abiye bakma. O ayfonu karaladığı HTC övdüğü kadar satışlara etki olsaydı forumda ayfon kalmazdı herkes HTC alırdı [emoji4][emoji4]
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

HTC firması keşfetse bence Ali Abiyi reklam yüzü yapar telefonunu da hediye olarak gönderirdi [emoji3]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ayfon kusura bakmasın ama cidden Htc her şekilde bin basar.Ayfon yokken bu markanın onlarca akıllı telefonu mevcuttu.Yabana atmamak gerek.

Ayfonun tek güzelliği işletim sisteminin alt yapısı.En kötü tarafı kendi elması haricinde pclere baglantı sıkıntısı.

Ayfonun akasında en sevdiğim tel markalarının başında gelen At&t olmasa bu seviyeye biraz zor gelirdi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Sen Ali abiye bakma. O ayfonu karaladığı HTC övdüğü kadar satışlara etki olsaydı forumda ayfon kalmazdı herkes HTC alırdı [emoji4][emoji4]

Oyle deme abi forumda cok htc alan oldu. Ben bile hic yokken not 2 yi satip aldim Ali abi sayesinde. Iyi ki de almisim.

Ali Elover abi var, Erdem Abi var, Suleyman Can abi var bunlar hep benim gibi sonradan m7 alanlar. Daha cok kisi var htcye gecen. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Oyle deme abi forumda cok htc alan oldu. Ben bile hic yokken not 2 yi satip aldim Ali abi sayesinde. Iyi ki de almisim.

Ali Elover abi var, Erdem Abi var, Suleyman Can abi var bunlar hep benim gibi sonradan m7 alanlar. Daha cok kisi var htcye gecen. :)

Sen zaten dAndroidciydin. [emoji23]

Ali Abinin yaptığı propagandaya göre forumda HTCsiz kimse kalmamalı. Ayfon kimse almamalı [emoji23][emoji23]

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Herkese selam, 3,5 yıldır iphone 4s kulllanıyorum ve artık hafif kaşıntı başladı.Şarj sıkıntıları ekranın küçük oluşu vs.Açıkcası telefondan memnunum ama note 4 ü inceleyince kaşıntı arttı.Açıkcası iphone 4s kullandığım için direk 6 ya yöneldim fakat youtube ve diğer siteleri inceleyince kagıt üstünde samsung not 4 cidden açık ara önde.Ekran çözünürlüğü bataryası kamerası.Hız testlerinide inceledim ve sonuç güzel.İnternette note 4 ile ilgili sıkıntı göremedim.İphone ve ios kesinlikle süper fakat kapalı kutu, Pc bağlantı sorunu tv ile eşleşememe görüntü aktaramama ve kim nederse desin iphone bataryası tırt!İphoneden beni asıl uzaklaştıran orjinal parçasının bulunamaması.Neyse fazla uzatmayayım note 4 düşünüyorum siz nedersiniz?Android sıkıntısı çekecegimi hele bu cihazda çekecegimi düşünmüyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bu modellere ciddi mebla verilecekse en önemli olan işlemcisi ve ekran ve paralelinde tabiki tümleşik hafızası.İşletim sistemi ona göre performans verir.Batarya durumunda yazılanlar genelde yanıltır.Kimseden bir telefonun fabrikasyon talk süresini yakaladığını yazdığını okuduğumu hatırlamıyorum yada denk gelmedim.Kullanıcının kendisi ile alakalı olarak süre değişir.

Fakat batarya süresi olarak en iylerin başında sanırım Sony geliyor.Pil nesli değişince ne oldu pek bilmem ama yinede başı çekiyor diye okuyorum hep.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Bu modellere ciddi mebla verilecekse en önemli olan işlemcisi ve ekran ve paralelinde tabiki tümleşik hafızası.İşletim sistemi ona göre performans verir.Batarya durumunda yazılanlar genelde yanıltır.Kimseden bir telefonun fabrikasyon talk süresini yakaladığını yazdığını okuduğumu hatırlamıyorum yada denk gelmedim.Kullanıcının kendisi ile alakalı olarak süre değişir.

İphone 6 2 çekirdek abi note 4 4 çekirdek ayrıca kamera olarakda note 4 16 mp iphone 6 8mp ön kamera iphone 1.2 note 4 3.7 iphone 1810 mah note 4 3220 mah çözünürlük olarakda abi note 4 iki katı önce birde note 4 2k ekrana sakip
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Eşimde lumia 520 var. 350 TL Şimdi sıfır fiyatı. Bende lumia 925 vardı. Dediğiniz gibi kamera ve ekran kalitesi dışında hız konusunda falan nerdeyse aynı. Lumia cihaz alınacaksa 1000 TL üstü verilmesi mantıksız bence..

Bu nedenle 720 kullanıyorum. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Pilin kapasitesi genelde cihazın iç donanaımına paralel olarak takılıdır.Kullanıcının talk veya diğer özelliklerine odaklı değildir.Bunu atlamayınız.

Tellerin bu özelliklerini bilmem ben mantıgına göre harektle yazdığım gibi dikkat edilirse severek kullanılır düşüncesindeyim. :good1:

Pil çok gitsin isteniyorsa ne kadar az özellik o kadar uzun pil ömrü demektir ama orijin pil yine o telin özelliğine paralel takılır unutmamak lazım.

Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

İphone 6 2 çekirdek abi note 4 4 çekirdek ayrıca kamera olarakda note 4 16 mp iphone 6 8mp ön kamera iphone 1.2 note 4 3.7 iphone 1810 mah note 4 3220 mah çözünürlük olarakda abi note 4 iki katı önce birde note 4 2k ekrana sakip

Note 4, 4 değil 8 çekirdek. CQ olan modeli almanızı tavsiye ederim. Ben bir ay önce aldım. Telefonun kamerası muhteşem nette bakabilirsiniz note 4 ile çekilen fotolara. Telefon gayet akıcı bir şekilde çalışıyor. Ekran kalitesi zaten çok iyi. Şarzı bence akıllı telefonlara göre gayet iyi. Özellikle şarzınızın bitmeye yakın oldugu zamanlarda ultra güç modu ile uzun süre kullanabiliyorsunuz. Bir diğer en önemli özelliği hızlı şarj olayı. Özellikle evden çıkmanız gerektiği zamanlarda hazırlanırken sarza koyduğunuzda on dakika içinde yüzde elli sarz doluyor. Kalem olması da ayrı bir avantajı. Not almak istediğinizde cevrenizde kağıt kalem arama gibi bir derdiniz kalmıyor[emoji4] ben çok memnunum. Sizinde çok memnun kalacağınızı düşünüyorum
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...