Guest Mert Boran 29 Aralık 2013 Paylaş 29 Aralık 2013 O zaman ios u çıkardım, geri kalanlarda değişiklik yapmıyorum, elma markasını kullananların baktıklarının aynısına bende bakarım, kısaca olay aynı, en iyisini istemek, bu istek hiç bitmez, demek istediğim bu yani. ios ta tabi çalışır, hep aynı da ondan, donanım sadece azıcık hız veriyor, şimdi çıkan son andro telefonlarda da artık aynı şey var, kısaca o olay mazide kaldı Mert, artık alayı aynı. Al sana Disco, düzgün çalışmayan hangi uygulama var? Aynı olsun, sonuçta daha az ramle işlemciyle vs vs ile bu işi düzgün yapıyor mu yapıyor. arkadaşlar dün lg nexus 4 aldım ve evde wifi sorunu yaşıyorum , cihaz çok hoşuma gitti herşey mükemmel ama wifi ile nete giremiyorum inanılmaz yavaş kalıyo , kendi net paketim ile girdiğimde saniye sürmüyo sayfaları açması ama kendi evimde wifi de bi sıkıntı var ve canımı sıkmaya başladı , tecrübeli olanlardan yardım bekliyorum ne yapmalıyım Başka wifi ağına bağlanıp denediz mi? Modem ayarlarından kaynaklanıyor diyecektim ki meğerse nexus 4'ün kronik sorunuymuş. Google'da araştırırsanız Xda'da bile sorun yaşayanlar var. Nexus 4 wifi sorunu yazınca bir dünya sorun geldi. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2013 Paylaş 29 Aralık 2013 Prestij marka olmak tüm üreticilerin rüyasını süsler aslında. Kendinden beklenti yüksek olsa da ar-ge'lerin karşılığı misli misli alınacak fiyattan ürünlerini piyasaya çıkardıklarında alıcısı hazıdır. Üreticinin Yapması gereken tek şey, prestijini koruyacak malzeme kalitesi ve şaşılacak donanımsal özellikleri birer birer eklemektir modellerine. Apple bir Amerikan markası olarak bunu gayet güzel uyguluyor(du). Bence 5c modeli ile bu prestij marka modeli üretim sona eriyor yavaş yavaş. Aslında ürünlerinin hitap ettiği gelir grubu arasında da farklılığı ortaya çıkarıyor. Ancak bu model tutar mı bilmem; çünki müşteri grubunu üst gelir ve alt gelir grubuna ayırarak iki model üretmek antipatik olur. Güney Kore üretim modelinde herkese göre üretim modeli gelir gruplarını ve müşteri kitlesini sınıflıyor ama model çeşitliliği kimseyi alt gelir, üst gelir diye rencide etmiyor. İktisat'da ihtiyaçlar sonsuzdur. Bugün 1.000tl kazanan bir kişiye bir ay sonra 5.000tl maaş verdiğimizde, her ay 4.000tl biriktirmeyecektir. Çünki eskiden kilosu 10tl olan beyaz peynir yerine artık sabah kahvaltısında 20tl'lik peyniri tercih edecektir. Bu değişmez kuralı makro iktisadi boyutta düşündüğümüzde sonsuz ihtiyaca karşılık kaynaklar kıttır tüketici ile arzı sağlayanın buluştuğu piyasada arz edilen malın fiyatı bu kıtlık doğrultusunda belirlenir. İnsani davranış modelinde de konuşma diline indirgediğimizde her zaman bir açlık vardır. Günümüzde bu açlık ihtiyaçtan ziyade, gelişmekte olan toplumların artan yıllık gelirlerine bağlı olarak, statü yaratma, sınıf atlama, özenme vs. Gibi nedenlerle tüketim yolunu açmakta. Teknolojik cihazlar ve otomobil dünyasında yansıma çok hızlı olduğundan bu açlığı hemen farketmek mümkün. Yüzyıllar önce bu açlık küpler dolusu altını toprağa gömerek giderilmeye çalışıyordu:) Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 29 Aralık 2013 Paylaş 29 Aralık 2013 arkadaşlar dün lg nexus 4 aldım ve evde wifi sorunu yaşıyorum , cihaz çok hoşuma gitti herşey mükemmel ama wifi ile nete giremiyorum inanılmaz yavaş kalıyo , kendi net paketim ile girdiğimde saniye sürmüyo sayfaları açması ama kendi evimde wifi de bi sıkıntı var ve canımı sıkmaya başladı , tecrübeli olanlardan yardım bekliyorum ne yapmalıyım Android sürümü nedir? Yorum bağlantısı
Önder Kuru 29 Aralık 2013 Paylaş 29 Aralık 2013 Prestij marka olmak tüm üreticilerin rüyasını süsler aslında. Kendinden beklenti yüksek olsa da ar-ge'lerin karşılığı misli misli alınacak fiyattan ürünlerini piyasaya çıkardıklarında alıcısı hazıdır. Üreticinin Yapması gereken tek şey, prestijini koruyacak malzeme kalitesi ve şaşılacak donanımsal özellikleri birer birer eklemektir modellerine. Apple bir Amerikan markası olarak bunu gayet güzel uyguluyor(du). Bence 5c modeli ile bu prestij marka modeli üretim sona eriyor yavaş yavaş. Aslında ürünlerinin hitap ettiği gelir grubu arasında da farklılığı ortaya çıkarıyor. Ancak bu model tutar mı bilmem; çünki müşteri grubunu üst gelir ve alt gelir grubuna ayırarak iki model üretmek antipatik olur. Güney Kore üretim modelinde herkese göre üretim modeli gelir gruplarını ve müşteri kitlesini sınıflıyor ama model çeşitliliği kimseyi alt gelir, üst gelir diye rencide etmiyor. İktisat'da ihtiyaçlar sonsuzdur. Bugün 1.000tl kazanan bir kişiye bir ay sonra 5.000tl maaş verdiğimizde, her ay 4.000tl biriktirmeyecektir. Çünki eskiden kilosu 10tl olan beyaz peynir yerine artık sabah kahvaltısında 20tl'lik peyniri tercih edecektir. Bu değişmez kuralı makro iktisadi boyutta düşündüğümüzde sonsuz ihtiyaca karşılık kaynaklar kıttır tüketici ile arzı sağlayanın buluştuğu piyasada arz edilen malın fiyatı bu kıtlık doğrultusunda belirlenir. İnsani davranış modelinde de konuşma diline indirgediğimizde her zaman bir açlık vardır. Günümüzde bu açlık ihtiyaçtan ziyade, gelişmekte olan toplumların artan yıllık gelirlerine bağlı olarak, statü yaratma, sınıf atlama, özenme vs. Gibi nedenlerle tüketim yolunu açmakta. Teknolojik cihazlar ve otomobil dünyasında yansıma çok hızlı olduğundan bu açlığı hemen farketmek mümkün. Yüzyıllar önce bu açlık küpler dolusu altını toprağa gömerek giderilmeye çalışıyordu:) Saygılarımla. İktisatta tüm modeller homoeconomicus üzerinden yapılmıştır. Yani iktisadi düşünen, fayda/fiyat-fayda/miktar denklemlerinin sonuçlarına tam uyan davranışlar segileyen insan figürü baz alınmıştır. Ancak gerçek öyle değil maalesef. Snob davranan yani, ihtiyaçtan önce prestij/gösteriş/beğenilme gibi kriterleri öncelik alan insanlar piyasa dengelerini belirliyor. Dolayısıyla kıt kaynaklarımızı ihtiyaçlarımız için değil egolarımızı tatmin etmek için harcıyoruz... 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Aralık 2013 Paylaş 29 Aralık 2013 (düzenlendi) Aynı olsun, sonuçta daha az ramle işlemciyle vs vs ile bu işi düzgün yapıyor mu yapıyor. Bende zaten yapıyor diyorum, yapamadığı şey jb olmadan yapamadıkları, jb olduktan sonra ne oluyor? ilave, kimsede olmayan şeylermi geliyor, hayır, andro telefonların kutudan çıktığı gibi yapabildiklerini anca yapıyor, o da tam değil... ios un olayı düşük donanım iyi iş vs. evet, ama bunların hiçbirinin önemi kalmıyor, sebebse basit, über saçma fiyatı, o paraya çok daha iyi cihazlar alabiliyorsun, hatta daha da ucuza, üstede paran kalıyor, kısaca şuan ki durumda en ufak artısı yok Mert. Not: artık düşük donanımda mazide kaldı, ip5s gibilerine ve gelecek olan ip6 ya bir bak, artık düşük donanımda kalmadı, modaya uydu elma 29 Aralık 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Bende zaten yapıyor diyorum, yapamadığı şey jb olmadan yapamadıkları, jb olduktan sonra ne oluyor? ilave, kimsede olmayan şeylermi geliyor, hayır, andro telefonların kutudan çıktığı gibi yapabildiklerini anca yapıyor, o da tam değil... ios un olayı düşük donanım iyi iş vs. evet, ama bunların hiçbirinin önemi kalmıyor, sebebse basit, über saçma fiyatı, o paraya çok daha iyi cihazlar alabiliyorsun, hatta daha da ucuza, üstede paran kalıyor, kısaca şuan ki durumda en ufak artısı yok Mert. Not: artık düşük donanımda mazide kaldı, ip5s gibilerine ve gelecek olan ip6 ya bir bak, artık düşük donanımda kalmadı, modaya uydu elma Anormal yüksek fiyat konusunda hepimiz hemfikiriz zaten. Hiç bir şey sonsuza dek aynı şekilde gitmez. Nokia sayfasını takip ediyorum face'de, daha gelmeyen (lumia 1520) üst sınıf telefonları ne zaman gelcek diye soranlar var, direk gidip almaya hazırlar yani. Bu da o fiyat segmentinde müşterinin paylaşılması demek. Apple da doğal olarak etkilenmeye çoktan başladı. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Anormal ucuz fiyata 2014 te Moto G gelecekmiş. http://www.stuff.com.tr/2013/11/motorola-moto-g-satisa-sunuldu.html Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Hepsiburada'da htc One x 1099 TL ye düŞmüş. 32GB Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 (düzenlendi) Anormal yüksek fiyat konusunda hepimiz hemfikiriz zaten. Hiç bir şey sonsuza dek aynı şekilde gitmez. Nokia sayfasını takip ediyorum face'de, daha gelmeyen (lumia 1520) üst sınıf telefonları ne zaman gelcek diye soranlar var, direk gidip almaya hazırlar yani. Bu da o fiyat segmentinde müşterinin paylaşılması demek. Apple da doğal olarak etkilenmeye çoktan başladı. Haklısın, acaip bir tüketim toplumu olduk çıktık, ama bu durum çoğu ülkede de aynı değilmi, baksana çinliler panik halinde aypon a saldırmışlar neyse olay böyle işte... 30 Aralık 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Geçen bir yazı okudum. "mal alarak kendini ispatlama indeksi" sıralamasında çin birinciymiş. 70 skor mu ne var. Eskiden bir bisiklet bir çaydanlık bir radyo (üç yuvarlak) felsefesi olan çin şimdi herşeye sahip olabilmek için toplumsal yarışa girmiş ve bu insanları mutsuzluğa sürüklüyormuş. yazıyı bulursam paylaşırım. http://www.ceibs.edu/ase/Documents/EuroChinaForum/faure.htm Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 (düzenlendi) Geçen bir yazı okudum. "mal alarak kendini ispatlama indeksi" sıralamasında çin birinciymiş. 70 skor mu ne var. Eskiden bir bisiklet bir çaydanlık bir radyo (üç yuvarlak) felsefesi olan çin şimdi herşeye sahip olabilmek için toplumsal yarışa girmiş ve bu insanları mutsuzluğa sürüklüyormuş. yazıyı bulursam paylaşırım. http://www.ceibs.edu/ase/Documents/EuroChinaForum/faure.htm Doğrudur, komünist rejimlerde senelerce yokluk içinde yaşadılar, tıpkı ruslar gibi şimdi bulunca deli gibi alıyor adamlar, doyana kadar elmayı zengin edecekler bu gidişle, nüfusta deli gibi, doymazda bunlar 30 Aralık 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 çaydanlık değilmiş saat olacaktı düzeltiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 çaydanlık değilmiş saat olacaktı düzeltiyorum. Onuda biliriz, serkisofum vardı, çocukken içinde orak çekiçli saatlerde almıştık Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 kurmalı serkisof kol saatin var mıydı? çalar.. bi ladamız olsa tamam derdik. şimdi ladanın yüzüne bakmıyoruz. heyhat. kıyamet alameti. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 kurmalı serkisof kol saatin var mıydı? çalar.. bi ladamız olsa tamam derdik. şimdi ladanın yüzüne bakmıyoruz. heyhat. kıyamet alameti. Köstekli vardı, arkasında lokomotif olan, kol saatimde vardı ama çalmıyordu, o çok zor bulunurdu, hiç denk gelmedi ne yazıkki ... Lada, hey gidi günler... Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 kurmalı serkisof kol saatin var mıydı? çalar.. bi ladamız olsa tamam derdik. şimdi ladanın yüzüne bakmıyoruz. heyhat. kıyamet alameti. İlk arabam Lada samara idi. arkadaşım olan satıcı ile anlaşmıştım, teslim etmesine 10 gün kalmıştı. Bir gece yatmak üzereyken telefonla aradı, hazır olan paranı getir yarın saat 3de arabayı sana teslim edeceğim dedi. Sabaha kadar uyuyamadıydım heyecandan Hey gidi günler hey... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Ben televizyona uzaktan kumanda taktırınca çok sevinmiştim Bide jatco hediye edilince çok sevindim.. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Bana bi ayfon hediye etseler sevinmem mesela Niye çünkü aypedim var (özrü kabahatinden büyük) 3 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Bana bi ayfon hediye etseler sevinmem mesela Niye çünkü aypedim var (özrü kabahatinden büyük) Ben de sevinmem, iPad'im de yok hatta. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 (düzenlendi) Ben de sevinmem, iPad'im de yok hatta. Neden? ben sevinirim vallahi, hemen fahiş fiyata satar M8 için sermaye yaparım 31 Aralık 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Neden? ben sevinirim vallahi, hemen fahiş fiyata satar M8 için sermaye yaparım Hep diyorum, bende ticaret kafası yok arkadaş 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Ocak 2014 Paylaş 1 Ocak 2014 Ben de sevinmem, iPad'im de yok hatta. Denemek lazım. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 15 Ocak 2014 Paylaş 15 Ocak 2014 http://www.hepsiburada.com/liste/htc-one-x-32-gb-/productDetails.aspx?productId=telcephtconex&categoryId=371946&SKU=TELCEPHTCONEX-S&intcamp=GununTeklifi hTC One X 32GB 999,00 TL Bank Asya kart ile 1.000,00 TL üzerine 125,00 TL puan var. Ihtiyaci olana kaçmaz fırsat. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ocak 2014 Paylaş 22 Ocak 2014 Bu iyiymiş bizde de satılsa ya http://shop.lenovo.com/ae/en/smartphones/vibe/k900/ Yorum bağlantısı
Recommended Posts