İçeriğe Yönlendir

Kırmızı Arabamız.

Hüseyin Sönmez

Recommended Posts

Mehmet Emin

Bir Fusion ancak bu kadar güzel olabilir. Elinize ve emeğinize sağlık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

aynadan güzel görünüyordu. ellerine sağlık. bana ne zaman yapacaksın. :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

aynadan güzel görünüyordu. ellerine sağlık. bana ne zaman yapacaksın. :)

Ne zaman istersen. :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yeni ateşleme sistemin hayırlı olsun,pardon gündüz farı sistemi. :tongue:  :D  Montaj sonrası resimde aynen böyle canlandı gözümde.

Şaka bir tarafa eskisinden daha işlevsel olmuş.İyi günlerde kullan. :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Erkan Gültekin1

Müthiş kelimesi geldi aklıma ilk olarak 20 sayfayı okuyarak gelince insan yazacak kelime bulamıyor.. İşçilik müthiş araç müthiş el/beceri müthiş.. Ellerinize sağlık. Bende sibop kapağı aldım onları değiştireceğim diye seviniyordum :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Müthiş kelimesi geldi aklıma ilk olarak 20 sayfayı okuyarak gelince insan yazacak kelime bulamıyor.. İşçilik müthiş araç müthiş el/beceri müthiş.. Ellerinize sağlık. Bende sibop kapağı aldım onları değiştireceğim diye seviniyordum :))

Sibop kapağı deyip geçme arabanın temeli. :)

Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Sibop kapağı deyip geçme arabanın temeli. :)

Ben bu gazla en az 4 teker sibob kapağını söker takarım..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Erbay

Hüseyin abi bravo cok güzel şeyler yapmışşsın imrendim cidden.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Aksakal

41 sayfayı tek seferde keyifle okudum. Inanilmaz marifetlisiniZ cidden tebrik ediyorum.

Aynalara bittim :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Fidan

Hocam selamlar öncelikle belli ki az çok bu işlere yatkınsınız. Çalışmalar harika :) benim sormak istediğim bi kaç husus var

1- folyo olarak yalnızca 3m mi tercih ediyorsunuz

2- folyo çekmeden önce primer mi uygulanıyor. Eğer öyleyse nasıl bir primer ve markası modeli nedir acaba.

3- folyo çekerken kullandığınız aparatlar bilmediğimiz başka birşey var mıdır. Fön tabancasının özel bir ısısı yada sabunlu su gibi ?

4- epoxy tutkal kullanıyorsunuz bu epoxy normal fiberglaslara atarken kullanılan epoxy mi. Yoksa hazır tüp ürün mü çünkü plastikleri yapıştırmanın tek yolu bu anladığım kadarıyla. Detaylı açıklarsanız sevinirim. Ben şimdiye kadar hiç beceremedim plastik yapıştırmayı.

5- son olarak jantlara önce astar atmışsınız üzerine de son kat. Boyayı kendiniz mi attınız. Şayet öyleyse kompresör ve boya tabancanız mı var. Bir de akrillik enamel (oto boya) mı kullandınız?

Bu yazıları yalnızca fotoğraflara bakarak soruyorum epey bi sayfa olduğu için okuyamadım belki cevapları daha önce yazmışsınızdır.. Cevap için şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hocam selamlar öncelikle belli ki az çok bu işlere yatkınsınız. Çalışmalar harika :) benim sormak istediğim bi kaç husus var

1- folyo olarak yalnızca 3m mi tercih ediyorsunuz

2- folyo çekmeden önce primer mi uygulanıyor. Eğer öyleyse nasıl bir primer ve markası modeli nedir acaba.

3- folyo çekerken kullandığınız aparatlar bilmediğimiz başka birşey var mıdır. Fön tabancasının özel bir ısısı yada sabunlu su gibi ?

4- epoxy tutkal kullanıyorsunuz bu epoxy normal fiberglaslara atarken kullanılan epoxy mi. Yoksa hazır tüp ürün mü çünkü plastikleri yapıştırmanın tek yolu bu anladığım kadarıyla. Detaylı açıklarsanız sevinirim. Ben şimdiye kadar hiç beceremedim plastik yapıştırmayı.

5- son olarak jantlara önce astar atmışsınız üzerine de son kat. Boyayı kendiniz mi attınız. Şayet öyleyse kompresör ve boya tabancanız mı var. Bir de akrillik enamel (oto boya) mı kullandınız?

Bu yazıları yalnızca fotoğraflara bakarak soruyorum epey bi sayfa olduğu için okuyamadım belki cevapları daha önce yazmışsınızdır.. Cevap için şimdiden teşekkürler

Cevap veriyorum. :)

1- Evet, 3M folyoların spefikasyonunun bildiğim için nasıl uygulayacağımı da biliyorum,  hammadde bilgisi yapışkanının bilgisi yardımcı oluyor, çinli malzemelerin ne olduğu belli değil.

2- Evet, primer yani astar gibi yüzey hazırlığı olmadan bilhassa PP hammaddeli plastikler üzerine akrilik sistem yapışkanların bağ oluşturması sıkıntılı olacaktır, 3M 4298 primer kullanıyorum.

3- Folyo çekerken piyasada olan cam filmi, folyo çekme aparatı diye satılan plastik plakalardan alım onları kullanıyorum, fn makinası yeterli olacaktır anca ben ısı tabancası kullanıyorum.

4- Epoxy özel bir malzemedir, yani kullanılacak yüzeye özel, satın alırken arkasında yazan 'neyi yapıştırır' açıklamasına dikkat ediyorum.

5- Sanayideki oto boyacısından boya aldım bir arakdaşımın iş yerinde boyadık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Fidan
(düzenlendi)

Hocam bilgiler için çok teşekkürler :) kafamda daha netleşti

Bir de epoxy şunu yapıştırır diye aldığınıza göre bi yerde çeşitli ürünler satılıyor. Bauhaus veya koçtaş gibi biryerlerde var mı bu epoxy. Kullandığınız marka nedir. Ben resin kullandım ampreg 22. Fakat o direkt elyaf atmak için kullanılıyor 32-35 metre süperyat imalatında kullanıyorduk. Sizin bahsettiğiniz epoxy de muhtemelen benzer farklı bir ürün fakat hiç plastik yapıştırma amaçlı tüp olarak komponentli satılacağını düşünmemiştim.

O da mı yoksa 3m marka :)

tarihinde Burak Fidan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hocam bilgiler için çok teşekkürler :) kafamda daha netleşti

Bir de epoxy şunu yapıştırır diye aldığınıza göre bi yerde çeşitli ürünler satılıyor. Bauhaus veya koçtaş gibi biryerlerde var mı bu epoxy. Kullandığınız marka nedir. Ben resin kullandım ampreg 22. Fakat o direkt elyaf atmak için kullanılıyor 32-35 metre süperyat imalatında kullanıyorduk. Sizin bahsettiğiniz epoxy de muhtemelen benzer farklı bir ürün fakat hiç plastik yapıştırma amaçlı tüp olarak komponentli satılacağını düşünmemiştim.

O da mı yoksa 3m marka :)

Evet 3M di akaşam eve gidince bakarım kodu nedir diye, ancak mekanik kilit oluşturmadan thermo set plastikleri kürlenme yolu ile tuturmak imkansıza yakın, ya ısı ya da ABS de olduğu gibi saf aseton (metil etil keton) gibi çözücüler ile kimyasal bağıı çözüp tekrar birleştirmek gerekir.

Epoksi dediğimiz A ve B kompenentli yapıştırıcılar A yapıştırıcı B ise kürlendirip sertleştiren ajanı oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Fidan

Benim de tecrübe ettiğim kadarıyla polyester reçine bağ sayısı 4 iken epoxy reçinenin bağ sayısı 74 veya 78 di. Zaten polyestere göre oldukça pahalıdır epoxy ürünler. Merak ettim şimdi acaba polyester de sağlam yapışma sağlar mı çünkü o da plastik esaslı :D . Evde polyester reçine var. Bi ara deneyeyim merak ettim sonucunu şimdi :D deneyip parçayı krmaya çalışıcam işe yararsa paylaşırım

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Uğur Samyeli

Hüseyin in arabayı yakından gördüğüm için ben şanslıyım galiba.Tüm verilen emeklere değmiş açıkçası :nazar:  :nazar:  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hüseyin in arabayı yakından gördüğüm için ben şanslıyım galiba.Tüm verilen emeklere değmiş açıkçası :nazar:  :nazar:  :nazar:

Bir daha geldiğimde fottoğraf da çekeriz. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Adem Delibay

Çok emek harcanmış. Eline saplık Hüseyin kardeşim. :bravo:  darısı bizim başımıza artık  ;)

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Hüseyin Sönmez

Uzun zamandır bişeyler yapmıyordum, denriyaj enjektör temizliği vs yaptıktan sonra dedim kesmedik sökmedik neresi kaldı, bagaj aydınlatmasın orjinal bişeyler yapak o zaman diye düşündüm, bilindiği gibi sadece aracın bagajında tek tarafta aydınlatma var, diğer tarafta ise çok müsait aydınlatmanın olduğu yer gibi bir boşluk müsaitti.

dasL6yQ.jpg

Kesdim biçtim lambayı yerine oturttum.

5XCiWVK.jpg

CJeRCzK.jpg

Aldığım lamba plastiği budur.

Khu7DU1.jpg

ledAg64.jpg

Ledleri kendim dizdim.

rbZIbLa.jpg

2oYGYZV.jpg

wvWxjuJ.jpg

Sonra diğer lambadan paralel alarak taktım gitti işte.

Bu yeni taktığım

JbZpw9N.jpg

Bu da zaten var olan

u2BLX6I.jpg

Yeni.

u2BLX6I.jpg

Mevcut olan.

xFr16rg.jpg

Gompilesi.

qYkuU98.jpg

Bagajı temizliği gözünüze çarpmıştır.

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

ellerine sağlık yine 10 numara

1- lamba plastiğini kaça aldın?

2- gündüz ledini ölçtünmü?

3- ne zaman istersen veririm hangisi ise :D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

:nazar: 5630 yok mu bea

O nedir yhaa.

ellerine sağlık yine 10 numara

1- lamba plastiğini kaça aldın?

2- gündüz ledini ölçtünmü?

3- ne zaman istersen veririm hangisi ise :D

Lambayta para vermedim, dediğim gibi baskı balata vs yapmıştık oradan aldım.

Ledi ölçmedim unuttum valla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...