İçeriğe Yönlendir

Yatak Tavsiyesi

Mahmut Yıldız

Recommended Posts

(düzenlendi)

Mahmut kardeşimizin kendini feda etmek pahasına böyle bir konuyu açma cesareti forum tarafından takdirle karşılanmıştır.

Şimdiye kadar yapılmış geyikleri bir kenara bırakıp konuya bilimsel açıdan yaklaşılmasını tavsiye ediyorum.

1. Ağırlıkları böylesine farklı yükleri uzun yıllar taşımasını beklediğimiz platformun (yatak) öncelikle yumuşak, dengeli ve olası bozuk yol ve kasis durumlarında sessiz olması tercih edilmelidir.

2. Yolculuğun ilk zamanlarında platformun taşıyacağı ağır ve hafif yüklerin soğuk iklimlerle, karanlık ve ıssız yol şartlarında birbirlerine çok fazla yakınlaşarak ağırlık merkezini değiştirmesi, bunun sonucunda da dengeyi bozma ve devrilme ihtimaline karşı platformun yanlarına destek veya yumuşak takviyeler yerleştirilmelidir.

4. Platformun üzerine konacağı bazanın ayaklarının altına yolculuk sırasında yükün ve asfaltın zarar görmemesi için lastik takozlar yerleştirilmelidir.

5. Önden gidenlerle arayı kapatmak adına gündüz de yolculuk yapılacağı düşünülerek yükün ışık ve güneşin kötü etkilerinden korunması adına branda, çadır perde vb. malzemeyle gerekli tedbirler alınmalıdır.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ilerki zamanlarda forum üyelerinin de katkılarıyla değerli forum üyemizin ihtiyaç duyabileceği her türlü bilimsel destek sağlanacaktır.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan

3-4 ay önce Bed-line visco doctor Accord yatak aldım şimdilik gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

boyun destekli visco yastık aldığımda bugune kadar nasıl uyuyabilmişim demiştim ... çok daha önceleri almadığıma bin pişmanım ...

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Abi konu başlığını okuyunca aklıma" Bir Demet Tiyatro" yıllarında bir sahne geldi.

Saldıray abi diye bir karakter var diyorki oradaki yaşlı teyzeye "teyze ikiz yatak aldım." diyor. teyze de "ne o oğlu belin mi ağrıyor?" diyor. Saldıray abide "yok teyzeciğim birebir sevişmek için" diyor.

geyik bir tarafa en iyisi yün yatak .

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mahmut Yıldız

Yataktan çok memnunum. İlk andan itibaren çok güzel uyumamızı sağladı. Uyuması çok rahat, hem içine gömülmüyorum hem de çok yumuşak bir yüzeyde yatıyor hissi yaşıyor. Yatakla beraber aldığım yastıklar da çok güzel. Önceden çok fazla boyun ağrısı çekerken şimdi kesinlikle böyle bir şikayetim yok. Kısacası yatak güzel, yastıklar daha güzel.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Mahmut kardeşimizin kendini feda etmek pahasına böyle bir konuyu açma cesareti forum tarafından takdirle karşılanmıştır.

Şimdiye kadar yapılmış geyikleri bir kenara bırakıp konuya bilimsel açıdan yaklaşılmasını tavsiye ediyorum.

1. Ağırlıkları böylesine farklı yükleri uzun yıllar taşımasını beklediğimiz platformun (yatak) öncelikle yumuşak, dengeli ve olası bozuk yol ve kasis durumlarında sessiz olması tercih edilmelidir.

2. Yolculuğun ilk zamanlarında platformun taşıyacağı ağır ve hafif yüklerin soğuk iklimlerle, karanlık ve ıssız yol şartlarında birbirlerine çok fazla yakınlaşarak ağırlık merkezini değiştirmesi, bunun sonucunda da dengeyi bozma ve devrilme ihtimaline karşı platformun yanlarına destek veya yumuşak takviyeler yerleştirilmelidir.

4. Platformun üzerine konacağı bazanın ayaklarının altına yolculuk sırasında yükün ve asfaltın zarar görmemesi için lastik takozlar yerleştirilmelidir.

5. Önden gidenlerle arayı kapatmak adına gündüz de yolculuk yapılacağı düşünülerek yükün ışık ve güneşin kötü etkilerinden korunması adına branda, çadır perde vb. malzemeyle gerekli tedbirler alınmalıdır.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ilerki zamanlarda forum üyelerinin de katkılarıyla değerli forum üyemizin ihtiyaç duyabileceği her türlü bilimsel destek sağlanacaktır.

Söyelecek laf bulamadım! sadece teşekkür edebiliyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Tahir İlter

Sonunda cumartesi günü yatağı aldım. Daha önce peşin 1480 lira fiyat veren işbir bayisi bu sefer 1410 lira dedi. Yanında da iki tane yastık hediye ama yastıklar boyun destekli olanlardan değil. Diğer bayiler hediye yastıkların değişimi için birşey yapmazken bu bayi yardımcı oldu. İki tane hediye yastığı almadım, yerine aldığım iki boyun destekli yastığın tekini hediye ettiler, tekininin de ücretini ödedim. 90 lira yastık için ödeyince 160*200 ergoplas yatak ve iki tane boyun destekli visco yastık toplamda 1500 lira maloldu. Yatması güzel bir yatağa benziyor. Deneyip göreceğiz.

Bu arada 45 gün değişim süresi var.

Bugün işbir yatağa gittik abi viscolar 1600-2900 arası değişiyor.Buradan aklımda kalanlarla viscoya çok sıcak bakamadım ama senin hangi yatağı aldığını bir türlü hatırlayamadım ki zaten net bir model belirtmedin galiba.Abi sana zahmet yatağın tam model adını verebilir misin? Tabi hala yataktan memnunsan :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mahmut Yıldız

Aldığım yatak bu.

http://isbiryatak.com/urunler/yataklar/viscostar-akilli-yataklar/ergoplas/

Yastık da bu

http://isbiryatak.com/urunler/medikal-destek-sistemleri/bas-boyun-ve-bel-destegi/viscogold/

Öncelikle ikisinden de memnunum. Tek şikayetim var onu önce yazayım, benim yattığım taraf daha çabuk yumuşadı. Ama gömülme falan yok. Yatağa gömülmüyorum, bu yüzden rahat ediyorum. Üst katmanda ki visco da rahat etmemi sağlıyor. Akşam çok yeme gibi nedenlerle uyumadığım bir kaç gün gece rahat uyumadım, sürekli dönüp durdum. Bu günler dışında bel ya da sırt ağrım yok. Özellikle yastıklar çok güzel. Yıllardır resmen işkence çekmişim. Şimdilik çok rahatım, bakalım zaman ne gösterecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ben Haziran'da almıştım İşbir'den yatak, hala çok memnunum :) Tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben Haziran'da almıştım İşbir'den yatak, hala çok memnunum :) Tavsiye ederim.

+1

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yatağı işbir alacağım İnşallah.Ben 75-77 kilo civarıyım, nişanlım 50 kilo civarı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Aldığım yatak bu.

http://isbiryatak.co...aklar/ergoplas/

Yastık da bu

http://isbiryatak.co...tegi/viscogold/

Öncelikle ikisinden de memnunum. Tek şikayetim var onu önce yazayım, benim yattığım taraf daha çabuk yumuşadı. Ama gömülme falan yok. Yatağa gömülmüyorum, bu yüzden rahat ediyorum. Üst katmanda ki visco da rahat etmemi sağlıyor. Akşam çok yeme gibi nedenlerle uyumadığım bir kaç gün gece rahat uyumadım, sürekli dönüp durdum. Bu günler dışında bel ya da sırt ağrım yok. Özellikle yastıklar çok güzel. Yıllardır resmen işkence çekmişim. Şimdilik çok rahatım, bakalım zaman ne gösterecek.

Mahmut bu yatağın garantisi kaç yıl ve garanti kapsamı neler? Visko yataklarda beni tedirgin eden sürkeli yatılan bölümlerde çökme olması, bu durum da garanti kapsamında mı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Mahmut bu yatağın garantisi kaç yıl ve garanti kapsamı neler? Visko yataklarda beni tedirgin eden sürkeli yatılan bölümlerde çökme olması, bu durum da garanti kapsamında mı?

viscodaki çökmeye hepsi garanti veriyor abi. İşbir 10 yıl teleffuz etti ama kapsamı neydi hatırlamıyorum. Bir yerlere not aldıysam bakayım.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Mahmut Yıldız

Başka bir yatak konusu görünce konuya yazayım dedim. Yatakta yumuşama falan yokmuş. Bazanın demirleri eğilmiş. Demir dediğim de teneke gibi birşey. Ev eşyası alırken bakmadığım tek şey bazaydı ve çok hata etmişim. 

Durum bu olunca ve maddiyat da yeni ve güzel baza almaya müsait olmayınca bazaya ilave demir kaynattım. O günden sonra yatakta çökme sandığım şey ortadan kalktı. 2,5 yıldır hem yataktan hem de yastıklarından çok memnunum.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mehmet Eren

Değerli forum üyelerinin bana güncel yatak tavsiyelerini almak isterim. 

Mümkün mertebe yumuşak yaylı olması. Kesinlikle sırt- bel ağrısı yapmaması önceliklidir. Tercihen ekonomik fiyat.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ
(düzenlendi)

Hazır yatağı isterlerse altınla kaplasınlar yün yataktan vazgeçemiyorum...

Evde 2012'de 1300TL gibi bir rakama aldığımız Bellona var üzerine yorgandan kalınca yün yatak yaptı annem, kışın sıcak yazın serin, mis...

tarihinde Ali Karadağ tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Fiyatlara baktın mı? Çift kişilikler 2.000- 2.500 Tl arası..  :shok:

Alırken bakmıştım :D Ben mobilyaları da aynı yerden alınca oldukça uygun bir fiyata denk geldi ;) 180*200 veya 160*200 olması lazım.

Yorum bağlantısı

Alırken bakmıştım :D Ben mobilyaları da aynı yerden alınca oldukça uygun bir fiyata denk geldi ;) 180*200 veya 160*200 olması lazım.

Yaşasın zenginler..  :p  :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yaşasın zenginler..  :p  :D

Zenginler kaç sene kullanırım ben bunu, ne kadar çok kullanırsam o kadar ekonomik olur diye düşünmez :p Ben onu hesaplayıp aldım :D :D 3-5 seneye bir yatak değiştirecek kadar zengin değilim  :crazy:

Çocuğa da bunu aldım hedef 15 yaş ;) 90*190

http://www.isbiryatak.com/urunler/yataklar/lateksit-ergonomik-yaysiz-yataklar/menekse/

Yorum bağlantısı

Değerli forum üyelerinin bana güncel yatak tavsiyelerini almak isterim. 

Mümkün mertebe yumuşak yaylı olması. Kesinlikle sırt- bel ağrısı yapmaması önceliklidir. Tercihen ekonomik fiyat.

Mehmet Bey;

Konunuz birleştirilmiştir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...