Çağlar Bayur 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 46.5 lt hesapladım , yaklaşık 18lt/100 km lpg tüketmiş, buna tüketme denmez, enjektörler sürekli açık kalmış denir pistonu yakmadan birşeyler yaptırın, rodaj vs. bitti, Mercedes-Audi ne yapıyormuş? Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Rodaj sürecinizi lpg de değilde benzinde geçirmenizi tavsiye ederim yanılıyorsam lütfen düzeltin. motor ve aktarma organları parçalarının birbiriyle uyumu için ha benzin ha lpg diye düşünüyorum. hoş kış şartları lpg ye geçene kadar epey kilometre benzinle gidiyorum. yeterli olmaz mı? sitede genel kanı 5000 km'den sonra lpg takılması yönünde... bende okumuştum. fakat bu rodaj için değildi sanırım. araçta çıkabilecek bir sorunda lpg den olmuş deyip geçiştirmesinler diye tavsiye edilmişti. yada ben öyle anladım. 46.5 lt hesapladım , yaklaşık 18lt/100 km lpg tüketmiş, buna tüketme denmez, enjektörler sürekli açık kalmış denir pistonu yakmadan birşeyler yaptırın, rodaj vs. bitti, Mercedes-Audi ne yapıyormuş? ikinci depo dolumumda ( 2.ayardan sonra ) 70 tl ye doldu ve şehirler arası 300 km yol katettim 10 lt / 100 buda mı fazla... Yorum bağlantısı
Fatih Ada 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 arabanızın etrafında bulunmak istemezdim o ne öyle tüp açık kalmış gibi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Her daim TL bazında değil de litre bazında ölçümlerinizi bir kağıtta not alın. Şehir içi şehir dışı ayrı ayrı not edin. Ki tüketiminiz şehirdışı 10 litre olarak oldukça fazla. Sanki 3000 motor var altınızda Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 (düzenlendi) Ne olursa olsun sıfır arabalarda ilk 3000 km dikkatli kullanılması gerektiği kanaatindeyim. Fabrika ne kadarda rodaja gerek yok desede her zaman eşeği sağlam kazığa bağlamakta fayda olduğunu düşünürüm 9 Şubat 2011 tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Motorun kendini tanıması derken ; yürüyen aksamdaki parçaların birbirine alışması , aracın biraz yol yaparak çeşitli devir aralıklarında çalışmaya alışması vs. demek istemiş İlteber Bey. Yorum bağlantısı
İsmet Aydın 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Merhaba,Uzun zamandır forumları takip ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ocak ayı sonunda sıfır focus Collection A/T Hatchback aldım. ( Gebze Nazer Oto dan ) Bileciğe gelir gelmez 250 km.de iken brc lpg kiti taktırdım. İlk depo 93 TL ye doldu. ve ancak 250 km. gidebildim. Benim Usta bir daha ayar yaptı. 70 tl lpg ile Bilecik-Bursa-Bilecik yaptım 300 km. de tekrar gaz bitti. Yol bilgisayarından benzin ortalama yakıt 9.3 lt olarak gösteriyor. Sorum şu, Aracım yeni olduğu için mi çok yakıyor? rodaj süresi bitince daha mı az yakacağım. Rodaj var ise, kaç km sonra normale dönecek? Yoksa Ustayı mı değiştireyim? ilginize teşekkür ederim. Aracın ayarlarında bir sorun var bu kesin...bende 115 hp lik var 2011 sıfır alıp taktırdım 1000 kmdeyken şu an 3500 km de 50 tl lpg ile 230 km yapıyor uzun yolda çok daha ekonomik sizin araç 8 silindir chavrolet gibi yakıyor benzinde kullansanız zaten okadar yakmaz kanaatindeyim hemen işin ehli bir brc bayisine uğrayın bu tüketim rodajla falan açıklanmaz.. şunuda söyleyim lpg tüketimi ilk başta bendede fazlaydı ilk bir iki depoda ama böyle uçuk kaçık değildi....bu tüketim değerleri için araç her viteste 6 bin deviri görse anca mantıklı bir sebebp olur diye düşünüyorum... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Arkadaşlar benimde aracım sıfır. 8000km'ye geldim hiç bir şey farketmedi (Cok az yakıt değerleri düştü sadece). Ford da rodaj yok. Bunu bu forumda da tartıştık. Yetkili servis de sen nasıl kullanıcaksan arabayı öyle kullan. Araba sana alışssın dedi. Ali TATLISU Bey doğru söylüyor. Arabada ne var ne yok anlamadan tüp taktırınca, işte tüp taktırdı da oldu muhabbeti olmasın diye bi 5.000km gidin bakalım derler. Öyle olsa o kadar "0" LPG li araçlar üretilemezdi. (Taksi için) Siz gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Araç biraz fazla yakıyor ama o da bir kaç ayarla usta tarafından düzeltilir. Şu halde bile benzindne ucuza gidiyorsunuz . Siz yine de kapalı yerlere hiç bir zaman aracınızı park etmeyin. Düzeltene kadar aşındırım ustanın kapısını. İyi günlerde kullanın hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Benim aracın şu anda 3. deposu bitmek üzere, her depoda menzil dahada uzamaya başladı. Halbuki aynı kullanım, aynı yol, aynı şehir içi. ilk depo şehir içi 100 Km de 13 Lt ile başladı, 2. depo 11 Lt ye düştü, 3. depoyu 10.3 ile bitirmek üzereyim. Bu gidişle araba alıştıkça 10 ve altına düşüreceğim sanırım. Buda gösteriyorki aracın bir rodaj süresi var. Servis bile bunu söylüyor, 3000 km den önce LPG takmayın diyor. Siz bence erken takmışsınız ama biraz daha dişinizi sıkıp benzinde kullanın, henüz geç değil. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Merhaba,Uzun zamandır forumları takip ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ocak ayı sonunda sıfır focus Collection A/T Hatchback aldım. ( Gebze Nazer Oto dan ) Bileciğe gelir gelmez 250 km.de iken brc lpg kiti taktırdım. İlk depo 93 TL ye doldu. ve ancak 250 km. gidebildim. Benim Usta bir daha ayar yaptı. 70 tl lpg ile Bilecik-Bursa-Bilecik yaptım 300 km. de tekrar gaz bitti. Yol bilgisayarından benzin ortalama yakıt 9.3 lt olarak gösteriyor. Sorum şu, Aracım yeni olduğu için mi çok yakıyor? rodaj süresi bitince daha mı az yakacağım. Rodaj var ise, kaç km sonra normale dönecek? Yoksa Ustayı mı değiştireyim? ilginize teşekkür ederim. Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Ben 2008 yılında 115 hp lik focusuma taktırdım. iki hafta öncesine kadar araçta lpg ile ilgili hiçbir problemle karşılaşmadım. Ancak ayarların tam tutabilmesi için yaklaşık iki hafta lpg servisine gittim geldim. Öğrendiğim şu birincisi; memeler uygun takılmadığı zaman araç ya çok yakıyor yada yürümüyor. İkincis aracın ayarları rölantide yapıldığı zaman randıman vermiyor. Seyyar bilgisayar ile hareket halinde aracın her vites aralığındaki değerleri kontrol edilerek yapılan ayar bir daha sıkıntı yaşatmıyor. Son olarak da şunu belirtmem lazım. Lpg tankının ölçüsü bellidir. Örneğin benim eski aracımdaki depo 43 lt likti. Bu depoya en fazla 38-39 lt gaz konabilyordu. (Belli bir oran güvenlik amacıyla doldurulmamalı) Ayarla 84 tl yakıt alan tank nasıl olrda 70 tl yakıt alır. Bunu ben anlayamadım. Hani aynı yakıtla 280 km den 300 km ye çıkmasını anlarımda 84 tl den 70 tl ye anlam veremedim. Benim aracım 38 lt ile şehir içinde yaklaşık 380 km Şehir dışında 450-470 kmarasında yol yapıyordu. Benimde size tavsiyem diğer arkadaşlar gibi iyi bir servis araştırıp aracı oraya göstermeniz olacaktır. Yoksa aşırı yakıtla araca bir zarar vermeniz muhtemel. Yorum bağlantısı
Ahmet Koca 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Aracın rolanti süresi vb. yorumları okuyunca yazmak istedim. Benim araç uan 1300 km de. ve yaklaşık 800-1000 km arasında iken araca 2 defa yüklendim aslında birincisinde yüklenmek sayılmaz 130 km hız yaptım. ikincide ise 160 km yi gördüm ve yavaş yavaş frene bastım normal şehir içi hıza döndüm. ama bir daha yapmadım bunu. araç 5000 bini geçene kadarda yapmayı düşünmüyorum açıkçası.. gözüm korktu biraz valla umarım bir sorun çıkarmaz.. Yorum bağlantısı
Guest G 11 Şubat 2011 Paylaş 11 Şubat 2011 Ya basın ne olucak ben dizelde hep 5 bin devir ama motor ısınınca:) Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 11 Şubat 2011 Paylaş 11 Şubat 2011 (düzenlendi) Bende valla arabayı daha yeni aldığımda 500Km da fln. İstanbul Edirne arası 180'i görmüştüm 8500'deyim bi sıkıntı yok. Arabayı alırken ısrarla sordum. İlk defa 0 alıyorum dedim Adapazarındaki servise nasıl kullancam diye sordum nasıl istersen öyle dedi. İlk 5000 sıkıştırma derler fln dedim. O da eskidendi yok öyle bir şey. Sadece yeni motor biraz fazla yakıyor. Sürtünme fazla olduğu için zamanla alışır dedi. Birşey olursa dedim. Arabanın garantisi var dedi. Bunu söyleyen ustabaşı bir şey olursa bu lafı nasıl yiyecek? Güvenmese söylemez bence. Teknoloji değişmiş olmalı arkadaşlar. Mekaniğin fizyolojisi aynı olsa da demek ki Rodaj eskide kaldı. Ayrıca sıkıştırmak hızlı gitmek değildir. Bunu da bilmeyen insanlar yanlış anlıyorlar. Tabi bu arada ben benzinli araç motoru için konuşuyorum. Bunun lastiği balatası şanzımanı ayrı konu ama basın alışsın. Bu araçlar bunlar için yapıldı. 11 Şubat 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Şubat 2011 Paylaş 11 Şubat 2011 (düzenlendi) Armağan Bey, Araçların garantisi 2 yıl 100bin km. Rodaj kötü bile yapılsa ne kadar zorlarsanız zorlayın bu süre içinde birey olmaz. Servisteki çaylak arkadaş da yanlış biliyor. Rodajın etkileri uzun dönemde 5-10 yılllık sürede ortaya çıkar. 8500 deyim hala bir sorun yok demeniz mantıksız. Tabii ki olmayacak. Sıkıştırmak hızlı gitmek olmasa da hızlı gitmek sıkıştırmaktır. Aracın kitabını okursanız zaten nasıl kullanılması gerektiğini yazar. Bir Allahın kulu kitabından foto çekip buraya basabilir mi? 11 Şubat 2011 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Şubat 2011 Paylaş 11 Şubat 2011 Bende valla arabayı daha yeni aldığımda 500Km da fln. İstanbul Edirne arası 180'i görmüştüm 8500'deyim bi sıkıntı yok.Arabayı alırken ısrarla sordum. İlk defa 0 alıyorum dedim Adapazarındaki servise nasıl kullancam diye sordum nasıl istersen öyle dedi. İlk 5000 sıkıştırma derler fln dedim. O da eskidendi yok öyle bir şey. Sadece yeni motor biraz fazla yakıyor. Sürtünme fazla olduğu için zamanla alışır dedi. Birşey olursa dedim. Arabanın garantisi var dedi. Bunu söyleyen ustabaşı bir şey olursa bu lafı nasıl yiyecek? Güvenmese söylemez bence. Teknoloji değişmiş olmalı arkadaşlar. Mekaniğin fizyolojisi aynı olsa da demek ki Rodaj eskide kaldı. Ayrıca sıkıştırmak hızlı gitmek değildir. Bunu da bilmeyen insanlar yanlış anlıyorlar. Tabi bu arada ben benzinli araç motoru için konuşuyorum. Bunun lastiği balatası şanzımanı ayrı konu ama basın alışsın. Bu araçlar bunlar için yapıldı. Usta başı kendisi vermiş cevabı zaten .. Fazla söze gerek yok Sürtünmenin fazla olduğunda hemfikiriz; yani parçaların alışması için onlara biraz zaman vermeliyiz. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Şubat 2011 Paylaş 11 Şubat 2011 Tedbir iyidir, ilk 2-3 bin km sabretmek lazım. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 12 Şubat 2011 Paylaş 12 Şubat 2011 (düzenlendi) Zehirler diye hala balıkla yoğurt yemeyen insanlar var arkadaşlar aşın bunları. 100.000'i geçince de konuşuruz merak etmeyin. Bu arabaların motoru fabrikadan rodajlı çıkıyor. Kullanma klavuzunu da okudum benimkinde öyle bir şey yazmıyor. Benim kitapçıkta bu yazmıyor ama bi kitapçıkta şunu yazmış: ilk 1.500 km boyunca çok dinamiksürüsten kaçininiz. Hizi *** küfür *** *** küfür *** degistiriniz ve motoru yormayiniz. Yeni lastikler yaklasik 500 km'lik bir alisma mesafesi gerektirir. Bu süre zarfinda, araç farkli sürüs özellikleri gösterebilir. Bu nedenle, ilk 500 km boyunca çok dinamik sürüsten kaçininiz. Mümkünse, sehir içinde ilk 150 kilometrede ve otoyoida ilk 1500 kilometrede sert fren yapmaktan kaçinmalisiniz. 1500 kilometreden sonra aracinizin performansini kademeli olarak izin verilen maksimum hizlara kadar yükseltebilirsiniz. 12 Şubat 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Şubat 2011 Paylaş 12 Şubat 2011 Tamam konuşalım. Arabayı satmayın ama. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 12 Şubat 2011 Paylaş 12 Şubat 2011 (düzenlendi) Tekrar gibi olacak ama Giriş / Sayfa 3 ilk 1.500 km boyunca çok dinamiksürüsten kaçininiz. Hizi *** küfür *** *** küfür *** degistiriniz ve motoru yormayiniz. Yeni lastikler yaklasik 500 km'lik bir alisma mesafesi gerektirir. Bu süre zarfinda, araç farkli sürüs özellikleri gösterebilir. Bu nedenle, ilk 500 km boyunca çok dinamik sürüsten kaçininiz. Mümkünse, sehir içinde ilk 150 kilometrede ve otoyoida ilk 1500 kilometrede sert fren yapmaktan kaçinmalisiniz. 1500 kilometreden sonra aracinizin performansini kademeli olarak izin verilen maksimum hizlara kadar yükseltebilirsiniz. İlk madde hariç hepsi güvenlikten bahsetmiş. İlk madde de basmayın demiyor. Uzun süre aynı hızda kalmayın diyor. 5.000, 3.000 fln değil 500 ve 1.500 km'den bahsetmiş. Yani yanlış biliyoruz. Bi sorun çıksa ne diyeceksiniz? Rodajı olmamıştı ondan. E belki başka şeyden ve ayrıca tanımadığınız biri hakkında çaylak demek çok yanlış. Sorduğum adam 45 yaşında usta başıydı. Sokaktan geçeni usta başı yapmazlar serviste diye düşünüyorum. 12 Şubat 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel 12 Şubat 2011 Paylaş 12 Şubat 2011 Merhaba,Uzun zamandır forumları takip ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ocak ayı sonunda sıfır focus Collection A/T Hatchback aldım. ( Gebze Nazer Oto dan ) Bileciğe gelir gelmez 250 km.de iken brc lpg kiti taktırdım. İlk depo 93 TL ye doldu. ve ancak 250 km. gidebildim. Benim Usta bir daha ayar yaptı. 70 tl lpg ile Bilecik-Bursa-Bilecik yaptım 300 km. de tekrar gaz bitti. Yol bilgisayarından benzin ortalama yakıt 9.3 lt olarak gösteriyor. Sorum şu, Aracım yeni olduğu için mi çok yakıyor? rodaj süresi bitince daha mı az yakacağım. Rodaj var ise, kaç km sonra normale dönecek? Yoksa Ustayı mı değiştireyim? ilginize teşekkür ederim. Keşke hemen taktırmasaydın lpg yi. 5000 KM benzinde binip taktırsaydın daha iyi olurdu araban benzinde sistemini oturtur araç kendini tanırdı. Daha benzindeki ayarlar oturmadan lpg taktırmışsın. Lpg nin sigortasını çıkar ve benzinde 5000 km kadar bin sora git lpg ustan kalibrasyon yapsın herşeyin kendiliğinden düzeldiğini göreceksin. Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu 16 Şubat 2011 Paylaş 16 Şubat 2011 Merhaba,Uzun zamandır forumları takip ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ocak ayı sonunda sıfır focus Collection A/T Hatchback aldım. ( Gebze Nazer Oto dan ) Bileciğe gelir gelmez 250 km.de iken brc lpg kiti taktırdım. İlk depo 93 TL ye doldu. ve ancak 250 km. gidebildim. Benim Usta bir daha ayar yaptı. 70 tl lpg ile Bilecik-Bursa-Bilecik yaptım 300 km. de tekrar gaz bitti. Yol bilgisayarından benzin ortalama yakıt 9.3 lt olarak gösteriyor. Sorum şu, Aracım yeni olduğu için mi çok yakıyor? rodaj süresi bitince daha mı az yakacağım. Rodaj var ise, kaç km sonra normale dönecek? Yoksa Ustayı mı değiştireyim? ilginize teşekkür ederim. Arkadaşlar, 1300 km. ye ulaştım. şu an şehir içinde kullanıyorum. ilk günlere oranla aracım daha performanslı geliyor bana yol bilgisayarına göre ortalama hızım 40 km/h ve benzine göre 10.3 lt /km ortalama benzin tüketimi ve 70 tl lik lpg ile 300 km ( lpg 2.25 tl ) Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 16 Şubat 2011 Paylaş 16 Şubat 2011 Fiestanın kullanım kitapçığında arabanın ilk 500km nasıl kullanılması gerektiği yazılmış,artık ismine ne deriz bilmiyorum ama, eskiye göre çok kısa da olsa bir dikkat etme süresi var.Ayrıca ben arabayı aldığımdan beri yakıt değerlerine dikkat ediyorum arabanın yakıtı yaklaşık 3000 km sonra bariz bir şekilde düştü. Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu 5 Nisan 2011 Paylaş 5 Nisan 2011 Merhaba,Uzun zamandır forumları takip ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ocak ayı sonunda sıfır focus Collection A/T Hatchback aldım. ( Gebze Nazer Oto dan ) Bileciğe gelir gelmez 250 km.de iken brc lpg kiti taktırdım. İlk depo 93 TL ye doldu. ve ancak 250 km. gidebildim. Benim Usta bir daha ayar yaptı. 70 tl lpg ile Bilecik-Bursa-Bilecik yaptım 300 km. de tekrar gaz bitti. Yol bilgisayarından benzin ortalama yakıt 9.3 lt olarak gösteriyor. Sorum şu, Aracım yeni olduğu için mi çok yakıyor? rodaj süresi bitince daha mı az yakacağım. Rodaj var ise, kaç km sonra normale dönecek? Yoksa Ustayı mı değiştireyim? ilginize teşekkür ederim. Arkadaşlar, Araç 3500 km ye geldi. ve 0 araçta rodaj oluyor. ilk günlere oranla arabanın performansı ve yakıt tüketimi daha iyi oldu. yol bilgisayarına göre en son verilerim ortalama hız 49 km ortalama yakıt tüketimi 9 litre ( yol bilgisayarına göre ) 10 litre de Lpg tüketimim oldu. Lpg de ise 1000 km de tekrar ayarlattım. ( şeytan kulağına kurşun ) şu ana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım. arıza lambası hiç yakmadı. Herkese kazasız günler diliyorum.... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 5 Nisan 2011 Paylaş 5 Nisan 2011 Arkadaşlar,Araç 3500 km ye geldi. ve 0 araçta rodaj oluyor. ilk günlere oranla arabanın performansı ve yakıt tüketimi daha iyi oldu. yol bilgisayarına göre en son verilerim ortalama hız 49 km ortalama yakıt tüketimi 9 litre ( yol bilgisayarına göre ) 10 litre de Lpg tüketimim oldu. Lpg de ise 1000 km de tekrar ayarlattım. ( şeytan kulağına kurşun ) şu ana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım. arıza lambası hiç yakmadı. Herkese kazasız günler diliyorum.... Onun adına tam olarak rodaj denmez. Çünkü yakıtı sadece motor olarak düşünmeyin aracın yürür aksamındaki her parçanın birbirne alışmasından bahsediyoruz. Günlük anlatımdaki rodaj ise motor silindir yatak ve kapak takımın vs. pistona fazla sürtmesi olarak düşünülür. Bu durumda aracı fazla sıkıştırmak motor bloklarının orantısız aşınmasına neden olacaktır. İSTE FORD'TA BU YOK. Bunu fabrikada ayarlayıp veriyorlar. Bu durumda sizin taktığınız lpg motor dışındaki bir yürüyen aksama etki etmeyeceği için sorun yok. En başından beri anlatıyorum. Kullanım klavuzu da yazıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts