İçeriğe Yönlendir

Araç Satanların Üçkağıtları !

Hüseyin Topal

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

yasaklama yok ahada sana öğneği diyorsun yani mehmet abi.

Açıkçası mesajınızı okumadan linkleri koymuştum ben.. Şu an herhangi bir yasaklama olmadığı gibi artık muayene sonuçları da geliyor..

Bence 3.6 liraya malolsa da güzel bir şey..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enis Sever

Piyasa sahtekarlarla dolu kesinlikle olan bu yüzden insanlar 2 nci el araç almak istemiyor. Olan ben ve benim gibi temiz araba satmak isteyenlere oluyor.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sürücü kursunda bana verdikleri bundandı, 450bindeydi. Hala motor falan yapılmamış, yağ ekliyorduk gidiyordu.

çok yıprandığı belli

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Taze hadise: İstanbul dışından bir Yeti bulunuyor, 2011 model 10.000km de, tramer tertemiz, arabadan anlayan usta gidiyor bakıyor, parası ileyetkili serviste ekpsertiz yaptırıyorlar: tek çamurluk lokal boya...

Tükkan önüne geldi, 20 mt. den baktım: bu ne lem dedim pertten dönme gibi. Şaka yapılıyor sandılar :D Görünüm tertemiz, cillop, tek çizik yok ama bir gariplik hissediyor beyin artık, boyaları macunları bulduk, daha detaylı araştırmaya girdiler, 4 defa plaka değişmiş, pert kaydı çıktı, sol yan komple+ön taraf değişmiş, komple yamuk, kaputu ve kapıları muhtemelen aynı renk çıkma takmışlar, ama biz yemedik :seytan:

Kaç para istiyorlardı abi o Yeti'ye??

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Vesile ile, forumda uzun süre kalmış üyelerin otomobilleri, artık prim yapacak derim, yakındır ilanlarda, forumdan otomobil gibi ibareleri görürüz.... İlave vesile: ruhsat sahibi ile çay içip sohbet ettiğim otoya fazladan meblağ ödemeye hazırım.

Doğru söylüyorsun Çağlar abi.. Fakat nedenini anlayamadığım şekilde bu forumda bir çok bilinen arabaya talep olmadı,Sefa abinin arabası bile dışarıya gitti...

ilan yayından kaldırılmıştır.. :)

Hala yayında görünüyor?

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

ben arabamı satmaya karar vermiştim hatırlarsınız belki 23,5 demiştim forum için..ama pahalı bulundu forumda birkaç arkadaş tarafından ,hatta arkadaşın biri kızgın kızgın 'kasko bedeli ne bu arabanın biliyomusun sen ' dedi.. :D .ben arabama güveniyorum hakkettiğini düşünüyorum,çünkü piyasada sahtekar çok ,ne arabalara ne paralar diyorlar neyse :fiuw:

bir hafta durdu ilan sonra satmaktan vazgeçtim ,2 gün sonra forum dışından bir arkadaş duymuş hiç teklifini beklemeden satmaktan vazgeçtiğimi söyledim ,başka bir arkadaştan öğrendim 23 bin verecekmiş.. ;) biraz daha beklesek bu paraya dışarı gidecek. :(

yani demek istediğim şey forumda arkadaşlar birbirini desteklemeli ,tanıdık araba olunca piyasadakilerle aynı kefede değerlendirilmemeli..sahibinden e bakıp fotoğraftan aynı görünenlerle(!) aynı para demek biraz ayıp oluyor :p :p

öyle de böyle de ergeç arabayı bilenler hakkını veriyor ama forum için de kalsa iyi değilmi :yes: :yes:

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Hala yayında görünüyor?

Valla ben sabah baktığımda yayında değildi..

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı
(düzenlendi)

forum içinde kalınca ne değişecek ki? çok duygusal davranma.

benim araba forumda kalmış kalmamış önemli değil.benimki için demiyorum zaten ..aslında forum genelde hakkını veriyor da bazı arkadaşlar sanki ilana muhalefet için yazıyorlar ,sadece buraya dikkat çekmek istiyorum ..

tarihinde İsmail Avcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Gülşen

Bugün oto pazarındaydım, daha doğrusu çakal pazarındaydım.Sahibinden satılık o kadar az ve temiz araç vardı ki şaşırdım gerçekten.Kozmetik güzeli, ama içi çürük ve haşat araçlar ucuz diye talep görürken sahibinden satılan geçmişi belli, temiz araçlar pahalı diye müşteriler tarafından burun kıvrılıyordu.Alım satımların en güvenli yolu tanıdık eş-dost vasıtasıyla olanlar olarak yoğunlaşıyor artık.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

eskiden arabanın kapı kollarına direksiyonuna koltuklarına bakarak kilometresi anlaşılıyordu. şimdi hepsine çözüm bulmuşlar.

Yaşanmış bir hikaye: bir zamanlar araba ararken sahibinden deki ilana binaen satıcıyı aradım. ilanda ağır bakımlarını yaptırdığını yazıyordu. aracın km si 80.000 olmamıştı ve aracın ağır bakımları yapılmıştı. kendisini arayıp sebebini sorduğumda aldığm cevap aynen şöyleydi: bu vatandaşın bir parçacı arkadaşı varmış. ona ağır bakım seti hediye etmiş. bu da hediye beklemesin diye araca ağır bakım yaptırmış. ne kadar inandırıcı değil mi?

benimkinin 75binde ağır bakımları yapılmış ama gerçek :)

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Önceki mesajlarda bahsetmiştim. Kardeşim için partner, doblo, kango tarzı araç aradığımı. Dün, Otocenter de 2004 model doblo 1.9 Jtd buldum. Sorgulattım: 2011 8. ayda 202 bin km, 2012 8. ayda 222 bin km göründü. 2005 yılında da cihaz çalınma şeklinde hasar kaydı çıktı...

Tek parça boya var. Bu aracı almaya karar verdim. Kaporasını verdim. Kısmetse yarın alacağız. Şimdi bunu neden yazdığımı açıklayayım...

Dün tüm günümü bu iş için ayırdım. Dobloyu buluncaya kadar, İstoç ve Oto centerde abartmıyorum en az 30-35 araca alıcı gözüyle bakmışımdır. Ve kesinlikle şunu söylüyorum ki; km si ile oynanmamış tek bir araca rastlamadım... En az 350-400 bin km lik araçları genellikle 135-160 bin km lere düşürüyorlar. Gerçekte 150-200 bin kmlik araçları da 65-85 binlere düşürüyorlar...

Dolayısıyla, araç alınacaksa ya tanıdık ilk sahibinden ya da servis kayıtlı (yıl ve km uyumlu) bir araç bulunacak. Böyle bir araç bulunamıyorsa kesinlikle bu işten anlayan bir kişiyle galeriler dolaşılabilir. Dün şahit olduğum bir olay şöyle gelişti.

50 li yaşlarda bir karıkoca pejo 407 ye bakıyorlar. Araçtan anlamadıkları çok belli. Kadın: "Araba çok güzel duruyor." diyor. Kocası: "Evet, arabanın koltukları da çok temiz." diyor. Galerici evet beyefendi araç daha 40 binde diyince, gayri ihtiyari bir şekilde araca yaklaştım, kapıyı açtım. Direksiyon: Beni 150 bin kmdir kullanıyorlar. diyor...

Bir de "abi 2-3 parçada boya vardır" denilen araçlar ya komple boyalı ya da 2-3 parça değişen 5-6 parça boyalı çıkıyor...

Dolayısıyla benim almaya karar verdiğim 220 bin km deki araç, hem iç hem dış görüntü olarak 100 bin civarındaki araçların hepsinden daha iyi durumda olduğu için, sorguda galericiye düşmeden önce (1 yıl önce 202 bin km de) olduğu için, jtd turbo motorların dayanıklı olduğunu bildiğim için, bu dobloya karar verdim.

Km si düşürülmüş tabiri yerindeyse "leş" araçları gördükten sonra, bu doblonun km si 80 bin deseler itiraz etmezdim. Dolayısıyla 220 bin km nin orjinal olduğu kanısına vardım...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Araç bu...

hayırlı olsun abey..

işler çok karışık galerilerden hep korkmuşumdur ,büyük konuşmayalım ama bundan sonra da galeriden almam,cesaret edemem heralde

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Benim arabama sürekli cila yapıp parlattığım için boyası yeni görünüyor komple boya var deyip ucuza almak isteyenler oluyor. :shok:

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kendim için hiç araba aramadım... Eşim dostum sağ olsun..

Ancak arkadaşım için 3 ay passat aradım...

Kesinlikle söyleyeceğim şudur ki : Camda servis bakımlı yazıyorsa kilometresi doğru, diğerlerinin hepsinin kilometreleri düşürülmüş..

200-250 bindeki passatların (servis kaydından dolayı kilometresi düşürülememiş) 70-80 bindekilerden daha iyi durumda olduklarını gördüm...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Araç almaya niyetlenir isem forum arabasını tercih ederim.Bu foruma her ilan verenin aracı demek değil.İyi kötü kimde ne var, nasıl bakım yapıyor, aracı ile nasıl ilgileniyor forum içi ilişkileri nasıl takip ediyorum her üyeyi.Mesela Mustafa Liman abinin Cmax i değil 200bin de 500 bin olsa piyasanın üstüne alırım keza Sefa abinin sattığı araçta öyle,emminin arabaları aynı şekilde bunun gibi onlarca üye var...3 kuruş fazla olsun doğru dürüst insandan olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Galerilerden bu kadar korkmaya gerek yok.

araba belli, plaka açık,şase var.

Önce sorgulat, Sonrada senin bildiğin bi yere götürüp baktırt.

Tabii aynı şehirdeysen.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...