İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Ford logosu nerde? Düşmüş mü,siz mi çıkardınız?

Logoyu ben söktüm Celalettin abi,çok yıpranmıştı çevremdede bulamayınca takmadım bende.Denk gelirse alır takarım yoksa böylede iyi.

Yorum bağlantısı
Mustafa_Şahin

Teşekkürler, çifti 35 TL.

Normal ile arasında çok fark varmı tavsiye edermisiniz.
Yorum bağlantısı

Teşekkürler, çifti 35 TL.

bu fışkıyeler benim araca olurmu acaba ? benimkilerde pek kötü, nasıl bakmak lazım olup olmayacagına?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Eski halini de koyalım.

kdwps.jpg

789Ejl.jpg

Tampon,sis ve sinyalleri sıfırları ile değiştik,bir plakayı değişemedik :)

Yorum bağlantısı

Ben daha önce aldım forumdan samet daz için. Eline ulaştı ama tam verim alamadı. onun ki de ısıtmalı çıktı.Alttaki linkten almıştım

http://www.aliexpress.com/item/2X-Car-Windshield-Wiper-Jet-Washer-Nozzle-Fan-Shaped-Water-Spray-for-Ford-Focus-2013-OEM/1772328138.html

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Ben daha önce aldım forumdan samet daz için. Eline ulaştı ama tam verim alamadı. onun ki de ısıtmalı çıktı.Alttaki linkten almıştım

http://www.aliexpress.com/item/2X-Car-Windshield-Wiper-Jet-Washer-Nozzle-Fan-Shaped-Water-Spray-for-Ford-Focus-2013-OEM/1772328138.html

Teşekkürler Eren, nasıl verim alamadınız. Püskürtme mi, ısıtma mı sorun çıkardı.
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bagaj amortisörü almıştım gelmiş. İnşallah işe yarar :)

4487bd4e591e40b53d5c25242a70dc96.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Eski halini de koyalım.

Aklıma gelmemişti,sağolasın.Ne kadar çok fark varmış eskisi ile yenisi arasında.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bagaj amortisörü almıştım gelmiş. İnşallah işe yarar :)

Sabahın köründe taktım olacak mı diye meraktan ama hafif iyileşme var sadece... Yine tamamen kendim kaldirmam gerekiyor [emoji35]

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Sabahın köründe taktım olacak mı diye meraktan ama hafif iyileşme var sadece... Yine tamamen kendim kaldirmam gerekiyor [emoji35]

ben corsaya yan sanayi 25 tl ye çiftini alıp takmıştım geçen hafta.Şuan çok iyi açarkende kapatırkende sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Vizede geçtik bugun.

Geçmiş olsun kardeş, güzel günlerde kullan  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Geçmiş olsun kardeş, güzel günlerde kullan  :good1:

Teşekkürler Serhan abicim :flowers:

Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Lastikleri değiştik bugün.Herkes kışlık takarken bizim çocuk sıcakkanlı olduğu için yazlık lastik taktırdık. :)

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Maşallah, yenilenmiş oldu  :nazar:

Kaza sonucu değişmesi üzücüydü lakin sadece far hasarı olması iyi geldi araç acayip güzelleşti far baya değiştiriyormuş :nazar:  :nazar:  :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bugün 1-2 aydır şüphelendiğim ve son 300km. lik yolculuktan sonra olması gereken yere gelmeyen ve rampa aşşağı düşen hararet göstergesinden anladığım kadarıyla termostadın kaçırdığını tespit ettim, yenisini aldım, bizimkiler gövdeye tümleşik, sadece termostad olmuyor, komple gövde ile alıyorsun, neyse söktüm ettim, eskisine baktım görünüşte normal, üfürdüm sıfır hava kaçırdı, yeni olansa azıcık kaçırıyordu, bu kaçırmıyorsa nasıl oluyor dedim ve jeton düştü :)

Termostad kaçırmıyor, olay ısındığında erken açması, 92 derece de açması gerekirken 80 lerde bir yerde açıyor ve araç ısınmıyor tabii, kaynar su hazırladım ve eskisine doldurudum, hemen açtı ve boşaldı, yenisine bu esnada azıcık soğumuş olan suyu doldurdum çok az akıttı, suyu tekrar kaynatıp yine yaptım, bu seferde değişen pek birşey olmadı, azıcık su verdi,  eski termostad şak diye sonuna kadar açıyor, sanırım civa sistemi bozuldu, neyse sıfırını taktım.

Termostad yukarda olduğundan söktüğünüzde 1.5 lt. su eksiltiyor, yanınızda 1.5 lt. lik kırmızı antifiriz hazır tutun yeter, termostadı 4 vida tutuyor, radyatöre ve kalorifere giden 2 hortum kelepçeli, genleşmeye giden hortum tırnaklı ve kaloriferden gelen kısımsa segmanlı, basıp çekince hemen çıkıyor, fakat olayın gıcık kısmı yeni başlıyor, bunları sökmek için ne el nede alet giriyor, önce aküyü çıkarıyorsunuz, sonra akünün kabını komple söküyorsunuz, kabloları kenara aldıktan sonra iş basit, aslında hepsi basit fakat sök tak kontrol et falan uzun sürüyor, ahanda size resim. :)

değişimden sonra ibre tam yerinde, ısı 92 de sabit ve ne yaparsanız yapın motor birkere ısındımı ibre ne yukarı ne aşşağı hareket ediyor, ısı farkını sadece test modunda görüyorsunuz, zaten 3-4 derece ancak değişiyor.

0DApFpE.jpg?1

eski termostad, görünürde sağlam fakat sıcak suyu hatta az soğumuş suyu dökünce hemen açıyor, direk çöpe :)

wARmypC.jpg?1

Not: Aküyü söktükten sonra 15-20 dakikadan fazla zaman geçerse aküyü taktığınızda gösterge tablosunda hız-devir-yakıt- hararet ibreleri çalışmayabilir, sadece km ve kalan menzil görünür, paniklemeye gerek yok, ECU durumu unuttuğu için sistem çalışmıyor, önce arabayı çalıştırın ve 5-10 km. kadar gezin, araba ısınsın ve motor verilerini ECU yeniden ayarlasın öğrensin, bu sırada ibreler hala çalışmaz, sonra aracı durdurun stop edin kontağı tam kapatın, tekrar kontağı açtığınızda herşey normal şekilde çalışır, arabayı sürmeden kontağı aç kapa yaparak durum düzelmez, boşa uğraşmayın, arabayı sürmeniz lazım.

Bu arada enderde olsa sürüp motoru stop edip kontağı tekrar açtığınızda ibreler hala çalışmaz ise 2. plana geçiyoruz, tekrar kontağı sıfıra alın ve bu sefer km sıfırlama tuşuna basılı tutup kontağı 2 ye getirin, km tuşunu bırakmayın sakın, ekranda test moduna geçtiğinizi göreceksiniz, bunu görünce tuşu bırakın, ekranda GAUGE yazar ve tüm ibreler sona gidip gelir, şimdi kontağı kapatın ve tekrar açın, herşey normale dönmüş olacaktır :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı

Benim aracın 14" oem ghia jantları Rifat abinin depodan çıkınca kisliklari ona takmaya karar verdim, bugün gidip 4 tane sıfır 4314 üretim tarihli petlas snowmaster w601 aldım. Lastik konusunda da sağolsun rifat abi aracı oldu uygun fiyata aldık.

Biraz çirkin oldu ama kış boyunca idare edicez :)

Konfor mis oldu ama otobüs gibi yaylaniyor 45 yanaktan sonra :D

09fb789ddef644eba0f42074c21bd797.jpg

6e4897a16b5319ff5b5b0d89a6544412.jpg

673bd5451d906a77b59e26147468bfe7.jpg

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

kendisini sattım bugün. nedense halen üzgünüm. günlerdir canım sıkılıyordu satacak olmama. tam sebebini bilmiyorum.

pek sevmiştim açıkçası rengini bile. (tamam tamam rengini o kadar sevmemiştim) bence dünyanın en ideal arabasıydı boyutu, performansı ve kalitesiyle. :(

nwyagz.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Benim aracın 14" oem ghia jantları Rifat abinin depodan çıkınca kisliklari ona takmaya karar verdim, bugün gidip 4 tane sıfır 4314 üretim tarihli petlas snowmaster w601 aldım. Lastik konusunda da sağolsun rifat abi aracı oldu uygun fiyata aldık.

Biraz çirkin oldu ama kış boyunca idare edicez :)

Konfor mis oldu ama otobüs gibi yaylaniyor 45 yanaktan sonra :D

673bd5451d906a77b59e26147468bfe7.jpg

Bagaj kapağının ve aracın önünün nesi var :)

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...