İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Ali Abi aracın ampullerinin yerine led takmamız aracın elektrik hattına zarar vermiyormu veya arıza lambası felan olmuyomu ?

Hayır, aksine daha iyi oluyor, daha az akım çekiyorlar, alternatörde aküde rahat ediyor :)

Yorum bağlantısı
Yasin Kahveci

Hayır, aksine daha iyi oluyor, daha az akım çekiyorlar, alternatörde aküde rahat ediyor :)

O zaman linkleri alalım abi:-)
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Yasin Kahveci

Çok sağol abicim.İlk linktekini nerde kullancaz led konusunda cahilim kusura bakma.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Çok sağol abicim.İlk linktekini nerde kullancaz led konusunda cahilim kusura bakma.

Estağfurullah : :)ön parklarda, bagaj lambasında kullanabilirsin, tavan lambasına olmaz, uzun geliyor.

Tavan için 3. linktekiler daha uygun, mercekli tipleride var ama gereksiz ve büyükler.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Teybini sökmeye çalıştım sökemedim, parmağım su topladı... :D

Aparat yokmu aparat ...   :D

1216589176u2.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Aparat var ama kilitler yamulmuştu... Geçen sefer zorla söktüğümde iki gün yerine sürmedim teybi düzeltir takarım diye.. Sonra akşam eve geldiğim sırada amann diyip itekledim yerine... Pişmanım cezama razıyım... :(

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Aparat var ama kilitler yamulmuştu... Geçen sefer zorla söktüğümde iki gün yerine sürmedim teybi düzeltir takarım diye.. Sonra akşam eve geldiğim sırada amann diyip itekledim yerine... Pişmanım cezama razıyım... :(

Çek o zaman acıyı  :p  aman patlatma, sonra fena acıyor ona göre.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Çek o zaman acıyı :p aman patlatma, sonra fena acıyor ona göre.

Geçende mangalı yellerken yelpaze yüzünden aynı yer su toplamıştı, kaderim oldu...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bu gün değilde dün, motordan gelen ve gaza basınca artan viciiirr şeklindeki ses üzerine Edremit teki servise gittim, baktık ettik V kayış gergi bilyası hafiften nanay (önce alternatör mü acaba dedik, sıfırı 1400 kaat civarıymış, amanın dedikten sonra derin araştırmaya girdik), gergi olan makara gitmek üzre, dışardan 50 kaada aldım geldim, baktım değişmişken diğerinide değişelim dedim onuda aldım, o da 25 kaat, o sırada arabayı kontrol ederken teknisyen arkadaşlar benim krank kasnağının eski tip olduğunu ve çift kütleli bu kasnağın orta kısımlarından hafif pas geldiğini, tasarım hatalı bu parçanın sonraki serilerde değiştiğini ve kapalı tip olduğunu söyleyince hemen onuda değiştim, tabi bu parçaları otosan fiyatından toplayınca milyara yaklaşınca soluğu peco-sitroen parçacısında aldım, iki makara ve krank kasağını 250 tl. ye aldım, yetkili servis taktı, heryeri kontrol ettik, sohbet muhabbet, öğle yemeğide yedim, kendim bile bakım yaptım ve 30 kaat verip çıktım, sağolasın Edremit Ford servis, gayet güzel ve rahat iş gördük :)

Bunun sadece siyah makarası değişti, buna benzer bir makarada var, o da değişti

pr_01_2154_max.jpg?rev=1393328562

Arabanızdaki kasnak bunun gibiyse tırt ve hatalıdır, yanlarda görülen yarıklardan su girer ve zamanla iç kısımdan çürüme yapar, zamanla iç kütledeki hareket fazlalaşır ve balans ve vibrasyon başlar, farketmez devam ederseniz kasnak dağılabilir, dağılırsa motor ön kapağı kırar ve ağır hasar açar, bunun için bunu Ford sonradan değişmiş, yenisinde bu hata yok...

pr017-citroen-peugeot-volvo-krank-kasnag

bunun gibi olmalı ve her 2 yüzünde de yarık olmamalı...

Resim_1342080295.jpg

bu tür parçaları pejo dan almak daha ucuz oluyor, Otokoç süper saçma fiyattan satıyor  :angry:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Markası AEG Lavamat mı acaba ? Kapak menteşesi lazım bana da?

Arçelik marka ne yazık ki

Ellerin dert görmesin. Elbette günün birinde siz ondan hiç akla gelmeyecek bir şey yaparsınız, ya da birinin çok işine yarar.

Benzer çalışmayı ben de bir gün yapacağım, az kaldı: yazlıkta bir pencere tipi klima var. Her gün hurdacılar geçer ve çağırışlarında mutlaka `eski klimalar alırım` derler benim tarafa bakarak. Ben de inat ettim, size vermeyeceğim diye seslenirim kendilerine. Bakalım kim kimi ikna edecek:)

Teşekkürler abi eksik olma. Dün hurdacı motor ve cıvatalar hariç toplamış gitmiş 20 tl vermiş, bütün hali de 26-27 tl edermiş zaten, 7 tl ye hem motorum oldu hem de merakım gitti :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

dün, gitim, heryerine baktırdım, balatalardan ön düzen ekzos ve lpg ayarına kadar, bagaj daki lpg filitresini taktım, hava filitresi aldım, hafta sonu degiştiririm, turp gibiymiş benim ehtiyar, şimdilik masrafsız atlattık. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İtinayla sökülür. :yes:

Getiririm, sökemezsen iki tane duble çay ısmarlarsın abi..  :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

En son teybi tırnak törpüleme aleti ile sökmüştüm  :p

Ben akşam motor tarafından sökecektim sonra vazgeçtim... Blok, kaput tampon teyp sökerdim herhalde...  :D

Yorum bağlantısı

Ben akşam motor tarafından sökecektim sonra vazgeçtim... Blok, kaput tampon teyp sökerdim herhalde...   :D

Farklı bir çalışma stiliymiş abi  :hahahoho:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

triger set ve 40.000 bakımı için ford merkezden sipariş ettiğim parçalar geldi. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

triger set ve 40.000 bakımı için ford merkezden sipariş ettiğim parçalar geldi. 

Bin biraz arabana Mehmet, 5 yılda 40 bin km.. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Bin biraz arabana Mehmet, 5 yılda 40 bin km.. :)

başladım artık binmeye günlük 42 km yol yapıyorum artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...