Mert Yeldan 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Konu harelenmeli araç ama, yoksa beyaz araçta haklısın. Yeni bi keşfim var, gerçi bi sene olacak keşfedeli. Bir kere kendi aracıma bir kerede kardeşimin aracına uyguladım. Pn atıyom 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Yeni bi keşfim var, gerçi bi sene olacak keşfedeli. Bir kere kendi aracıma bir kerede kardeşimin aracına uyguladım. Pn atıyom Merak ettim neymiş. Banada pm atarmısın Yorum bağlantısı
Misafir 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Merak ettim neymiş. Banada pm atarmısın Pm değil öm diyelim Yorum bağlantısı
Misafir 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 (düzenlendi) Boşver Turtlewax'ı FinishKare 1000p al farkı gör mert FinishKare 1000p bu ürünün aşındırıcı etkisi varmıdır uygulaması kolaymıdır polisaj makinesi gerektirirmi sonax hızlı cila aldım yarın bi bıcı bıcıdan sonra hızlı cilayla parlatmayı düşünüyorum bu ürün hakkında kısa bilgi verirmisin (FinishKare 1000p in kalıcılığı nasıldır neye yarar) 14 Haziran 2014 tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 (düzenlendi) mert FinishKare 1000p bu ürünün aşındırıcı etkisi varmıdır uygulaması kolaymıdır polisaj makinesi gerektirirmi sonax hızlı cila aldım yarın bi bıcı bıcıdan sonra hızlı cilayla parlatmayı düşünüyorum bu ürün hakkında kısa bilgi verirmisin (FinishKare 1000p in kalıcılığı nasıldır neye yarar) Aşındırıcı özelliği yok. Polisaj makineniz yoksa, Autoglym SRP adlı ürünü alıp sonrasında FK1000p atılması daha mantıklı. Polisaj olmadığını varsayarak uygulama sırası ve malzeme listesi yazıyorum; 1- Kil 2- 1litre İpa (İzopropil alkol) 3- Autoglym SRP 4- FinishKare 1000p 5- Bol miktarda fiber bez 6- Sprey şişe 7- Bulaşık deterjanı 8- El uygulama sünger ped 3 adet ( 1 adet SRP için 1 Adet FK1000p için 1 adet yedek ) Uygulama; 1- Bir litrelik cam sil sprey şişeye bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı (tercihen pril) su ile karıştırılır. 2- Prilli karışım sprey ile tek bir kaporta paneline (her panel ayrı ayrı yapılacak) sıkılır. 3- Aldığımız kil 100gr ise 3 e bölünür, bir parça ile spreylenen yerler kil ile silgi gibi silinir. Kil yüzeye yapışmış reçine gibi malzemeleri alır. Kil olmadan polisaj pasta atılırsa bu reçine vs katı malzemeler polisaj pedine yapışır ve kaportayı çizmeye devam eder. Tüm kaporta panelleri sırayla spreylenip kille temizlenir. 4- Araç su ile yıkanır ve kurulanır. 5- Sprey şişeye İpa konulur ve her panel ayrı ayrı spreylenip fiber bez ile silinir. İpa yüzeydeki yağı kalıntıları temizler. 6- Autoglym SRP ile her panele panel büyüklüğü göz kararına bağlı 4-6 damla arası sıkılıp ped ile dairesel hareketlerle silinir. Autoglym SRP küçük yüzeysel hareleri alır, ufak çizikleri kapatır. İyice fiber bez ile silinir. 7- Fk1000p katı bir malzeme, pedi malzemeye sürerek panele uyguluyorsunuz, ultra ince sürmek gerekiyor yoksa iz bırakır iyi silemezseniz. Bunuda yine her panele ayrı ayrı sürerek uyguluyorsunuz. Bir panel bitiyor diğerine başlıyorsunuz.Tüm paneller bittikten sonra bi 15 dakika bekleyip ilk başladığınız panelden başlayarak fiber bez ile siliyorsunuz. Daha kalıcı olsun isterseniz ertesi gün son bi kat daha fk1000p atılabilir. Fk1000p etkisi ortalama 2-3 ay sürüyor. Ben ay da bi atarım dedim ama başka bir ürün keşfedince ona geçtim. Autoglym SRP hem dolgu hem aşındırıcı bir malzeme, ama iki işide çok iyi değil orta seviye yapıyor. Tüm bunlar elde ped ile yapılıyor, ben ilk yaptığımda 4 saat sonraki uygulamalarda 2 saate indirdim elim alıştı. Eğer aracınızda tırnağa gelen çizik varsa ve hareler çok aşırı yoğunsa bir işe yaramaz, illaki polisaj lazım. Kil yaparken kil yere düşmemeli, tozlu kumlu ortamlarda olmamalısın. 100gr kil 3-4 sefer uygulama yaptırır. Ben 3 e bölmüştüm. Birini kil yaparken elimden kayıp yere düşürünce atmak zorunda kaldım. Uygulama yaparken pudralı hastane eldiveni kullan. Tüm bunları yapıyorsun her şey güzel oluyor. Sabah işe giderken geliyorsun aracın başına tüm araçlara çiğ yağmış buğu yapmışken senin aracının üstü boncuk boncuk hidrofobi su damlası oluyor. Silmene bile gerek kalmıyor 50-60 km hıza çıktın mı uçuyor gidiyor hepsi. 14 Haziran 2014 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Aşındırıcı özelliği yok. Polisaj makineniz yoksa, Autoglym SRP adlı ürünü alıp sonrasında FK1000p atılması daha mantıklı. Polisaj olmadığını varsayarak uygulama sırası ve malzeme listesi yazıyorum; 1- Kil 2- 1litre İpa (İzopropil alkol) 3- Autoglym SRP 4- FinishKare 1000p 5- Bol miktarda fiber bez 6- Sprey şişe 7- Bulaşık deterjanı 8- El uygulama sünger ped 3 adet ( 1 adet SRP için 1 Adet FK1000p için 1 adet yedek ) Uygulama; 1- Bir litrelik cam sil sprey şişeye bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı (tercihen pril) su ile karıştırılır. 2- Prilli karışım sprey ile tek bir kaporta paneline (her panel ayrı ayrı yapılacak) sıkılır. 3- Aldığımız kil 100gr ise 3 e bölünür, bir parça ile spreylenen yerler kil ile silgi gibi silinir. Kil yüzeye yapışmış reçine gibi malzemeleri alır. Kil olmadan polisaj pasta atılırsa bu reçine vs katı malzemeler polisaj pedine yapışır ve kaportayı çizmeye devam eder. Tüm kaporta panelleri sırayla spreylenip kille temizlenir. 4- Araç su ile yıkanır ve kurulanır. 5- Sprey şişeye İpa konulur ve her panel ayrı ayrı spreylenip fiber bez ile silinir. İpa yüzeydeki yağı kalıntıları temizler. 6- Autoglym SRP ile her panele panel büyüklüğü göz kararına bağlı 4-6 damla arası sıkılıp ped ile dairesel hareketlerle silinir. Autoglym SRP küçük yüzeysel hareleri alır, ufak çizikleri kapatır. İyice fiber bez ile silinir. 7- Fk1000p katı bir malzeme, pedi malzemeye sürerek panele uyguluyorsunuz, ultra ince sürmek gerekiyor yoksa iz bırakır iyi silemezseniz. Bunuda yine her panele ayrı ayrı sürerek uyguluyorsunuz. Bir panel bitiyor diğerine başlıyorsunuz.Tüm paneller bittikten sonra bi 15 dakika bekleyip ilk başladığınız panelden başlayarak fiber bez ile siliyorsunuz. Daha kalıcı olsun isterseniz ertesi gün son bi kat daha fk1000p atılabilir. Fk1000p etkisi ortalama 2-3 ay sürüyor. Ben ay da bi atarım dedim ama başka bir ürün keşfedince ona geçtim. Autoglym SRP hem dolgu hem aşındırıcı bir malzeme, ama iki işide çok iyi değil orta seviye yapıyor. Tüm bunlar elde ped ile yapılıyor, ben ilk yaptığımda 4 saat sonraki uygulamalarda 2 saate indirdim elim alıştı. Eğer aracınızda tırnağa gelen çizik varsa ve hareler çok aşırı yoğunsa bir işe yaramaz, illaki polisaj lazım. Kil yaparken kil yere düşmemeli, tozlu kumlu ortamlarda olmamalısın. 100gr kil 3-4 sefer uygulama yaptırır. Ben 3 e bölmüştüm. Birini kil yaparken elimden kayıp yere düşürünce atmak zorunda kaldım. Uygulama yaparken pudralı hastane eldiveni kullan. Tüm bunları yapıyorsun her şey güzel oluyor. Sabah işe giderken geliyorsun aracın başına tüm araçlara çiğ yağmış buğu yapmışken senin aracının üstü boncuk boncuk hidrofobi su damlası oluyor. Silmene bile gerek kalmıyor 50-60 km hıza çıktın mı uçuyor gidiyor hepsi. Polisaj makinesi arkadaşta var... Makineyle yapıldığında bu sıra aynen takip ediliyor doğrumu. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Polisaj makinesi arkadaşta var... Makineyle yapıldığında bu sıra aynen takip ediliyor doğrumu. Makine ile de uygulanır bunlar ama makine ile farklı malzemeler daha iyi sonuç verir. Aracın durumu nasıl? Çizik hare ne kadar mevcut? İlk defa uygulanacaksa makine ile girişmezdim ben. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 (düzenlendi) Makine ile de uygulanır bunlar ama makine ile farklı malzemeler daha iyi sonuç verir. Aracın durumu nasıl? Çizik hare ne kadar mevcut? İlk defa uygulanacaksa makine ile girişmezdim ben. Çizik hic hare yok...Parlatmak amaç ...birde kuş falan pislediğinde boyaya zarar vermesin istiyorum bu ara nereye arabayı koysam kuşlar tünüyo başına:) 14 Haziran 2014 tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Dediğimi yap mis gibi kalır araba, 3 ay da bir yaparsan süper olur. Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Bir ara verelim bakım işine. Köyde pınar başında yıkandı araba. Bizim buranın deyimiyle çimdi:lol: 1 Yorum bağlantısı
Emre Usta 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Aracin direksiyonu sola kirinca kalkista aksdan gelen tak tak sesi icin akslari degistirdim birde on balatalari kale marka taktim Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 14 Haziran 2014 Yazar Paylaş 14 Haziran 2014 Çizik hic hare yok... Parlatmak amaç ...birde kuş falan pislediğinde boyaya zarar vermesin istiyorum bu ara nereye arabayı koysam kuşlar tünüyo başına:) Dingiltereden kalma bir alışganlıktır o..... Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Deposunu fulledim. (47 litre aldı)Little trees koku alıp astım. Yıkattım.Usb'li çakmak şarjı aldım. Sol uzun far ampülü patlamıştı değiştirdik.Magnum gri rötüş boyası almıştım. Bugün ince fırça ile taş izlerine ve derin çiziklere uyguladım. Çok başarılı oldu.Yarında turtle wax'ın araç rengindeki kapatıcı cilasını geçeceğim. (C-Max)Haftaya da linea'yı çorum'dan getirmeye gideceğim. Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Aracin tavan dosemesi aldigim gunden beri kafama takiliyodu. Oldukca kirliydi. Ben de en sonunda temizlik iksiri aldim ve temizledim.resimde temizlik yapilanla yapilmayan yerin farki goruluyor Sonra bir de arac komple ic dis yikandi ve yakisikli bir poz verdi. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 15 Haziran 2014 Paylaş 15 Haziran 2014 Bu gün de aracımın arka fren balatalarını değiştirdim. Elim kolum yağ içinde olduğundan resim çekemedim. Çok şey öğrendim. Epeyce zorlandım. Peşinen belirteyim ki bu işi herhangi bir tasarruf etme niyetiyle yapmadım. Buraya yazmamın nedeni de yapmak isteyenleri peşinen uyarmak, aynı zamanda da tecrübemi paylaşmak. Bilindiği üzere eski balataları söktükten sonra yenilerini taktığımızda pistonla kaliper arasındaki mesafe aşınmış ve incelmiş balatalara göre olduğundan pistonu biraz içeri ittirmek gerekli. Bu işlemi yapmak için bir levye ile pistona baskı yapılır ve piston içeri (kendi yuvasına) girer. Arka teker fren merkezinde bu olamıyor. Bir milim bile oynamıyor. Pistonun kendi ekseni etrafında vida çevirircesine döndürülmesi, bu esnada içeri itilmesi gerekiyor. Arka disk fren merkezinin pistonunda çift yönlü bir hareket var. Bu işlemi yapabilmek çok zor. Bunun için şu aşağıdaki linkte görülen bir aparat geliştirilmiş. (Önümüzdeki günlerde bunu alıp takımlarım arasına katmayı düşünüyorum) http://www.ebay.com/itm/310507187975?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 Bugün değil ama tatile çıkmadan önce 02.06.2014 günü.. Cumartesi aracı kullanırken motordan aniden traktör edasında gırgırgır diye yüksek bir ses gelmeye başladı. Saat akşam 19:00 olduğundan sanayide açık tükkan bulamadım ve aracı direkt otoparka parkettim. Pazar yattı. Pazartersi sabah hemen düşük devirde, yavaş yavaş sanayiye gittim. Korktuğum gibi birşey değilmiş. Krank kasnağı dağılmış. Naylonunki bize uyuyormuş Alman malı olan aşağıdaki ile değiştirdik. Kayışta sorun olmamasına rağmen onuda değiştirdik. Kasnak 150 TL, kayış 25 TL, işçilik 25 TL.. Kasnağı alırken parçacıda vites topuzuna rastladım. Benimkini eski sahibi sanki kullanmamışta yemiş. Hep aklımdaydı. Ama netten filan güvenemedim. Trend lerin olmasına rağmen çok güzel durdu. 65 TL ye onuda yeniledim. İsteyen olursa ellerinde daha 5-6 adet var. Alıp gönderebilirim. 4-5 senedir satılmıyormuş? Bu eskisi, yenmiş olanı Buda yenisi, Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 Bu arada aracı, şenliğe gitmeden önceki cuma günü akşamı detay yıkamacıda yıkattım. Sürekli gittiğim iki yerde kuyruk vardı. Bilmediğim bi yere gittim. Adam C-Max i nimetten sayıp jip fiyatı çekti. "Abi normal arabaları 20 ye bunları 25 e yıkıyoruz dedi." "Hade len ordan, yıkamacı mı yok piyasada" dedim. "Tehdit etme abi, bu sefer 20 den yıkayalım, bidaha yapmam ama" dedi. Bende "artık sürekli sana gelirim" dedim. Sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim ya la (la ayrı) Yorum bağlantısı
Sercan Akan 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 Pasta cila ve boya koruma için ustaya verdim Ayrıca 5000K far ve sis lambaları, siyah cam rüzgarlığı, app plaka, turuncu park lambası taktırıyorum. 2008 4 Kapı Fiesta için nasıl bir spolier önerirsiniz? Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 Bu arada aracı, şenliğe gitmeden önceki cuma günü akşamı detay yıkamacıda yıkattım. Sürekli gittiğim iki yerde kuyruk vardı. Bilmediğim bi yere gittim. Adam C-Max i nimetten sayıp jip fiyatı çekti. "Abi normal arabaları 20 ye bunları 25 e yıkıyoruz dedi." "S.git ozaman, yıkamacı mı yok piyasada" dedim. "Tehdit etme abi, bu sefer 20 den yıkayalım, bidaha yapmam ama" dedi. Bende "artık sürekli sana gelirim" dedim. Sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim ya la (la ayrı) 5 lira için yaptığına bak. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 5 lira için yaptığına bak. Her 4 yıkamada 1 paket bebek bezi, 1 yıkama, yaklaşık 50 yıkamada 1 depo mazot çöpe. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 Her 4 yıkamada 1 paket bebek bezi, 1 yıkama, yaklaşık 50 yıkamada 1 depo mazot çöpe. Bu hesaba göre hiç yıkatmasan mazot bedavaya gelecek. Bir de ikinci el bebek bezi pazarı kurulsa köşeyi döndünüz. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 Bu hesaba göre hiç yıkatmasan mazot bedavaya gelecek. Bir de ikinci el bebek bezi pazarı kurulsa köşeyi döndünüz. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 Port bagaj demirini taktım denedim..! Izine hazırlık başladı.... Jantları değişcez mi Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 Tedarik sağlayamayan hepsiburada gecikme için hediye çeki vermişti bagajda dursun yıkama yerinde işe yarar diye katlanir kova aldım Bu da mobil super fe 3000 tam senteyik 5w-30 yagimiz. Bakima hazırız Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 mecburen satılıkta şuan akşama bakmaya geliyor 2 kişi.. 450€ ucuza gidecek.. Bir sürü emek verdim.. Totalde kaç öyro pekii Yorum bağlantısı
Recommended Posts