Serdar Akgül 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Bugun Cin'den siparis verdigim hiz sabitleme kolunu araca tanittirdim. Cok guzel bir ozellikmis. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 25 Nisan 2015 Paylaş 25 Nisan 2015 Vay be mazotta 4 lirayıda gördüm [emoji49][emoji49][emoji49] Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 25 Nisan 2015 Paylaş 25 Nisan 2015 Otopark'ta toz kitlesi artınca yıkattım. Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 25 Nisan 2015 Paylaş 25 Nisan 2015 Bahar temizliği ve boya koruma yaptırdım 5 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Çok şey yaptık namıssıza http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/270479-y%C4%B1ld%C4%B1z%C4%B1-yaza-haz%C4%B1rlad%C4%B1k-a%C4%9F%C4%B1r-bak%C4%B1m/ 5 Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yenilmez 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/270491-focus-iii-e-ara%C3%A7-kameras%C4%B1-elektri%C4%9Fi-%C3%A7ekimi/ Yapılanlar uzantıda saklı müteakibende yeni aldığım osram coll blue ıntense ampulleri değiştirmek oldu. 3 Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Haftalik banyosunu yapabildi sadece ;( bir iki ufak dokunus geciyordu gonlumde ama vakit yoklugundan sadece yikayip gecebildim. Zaten yikandi silindi yagmur basladi ;( Yorum bağlantısı
Turkay Enez 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Bugün arabayı yıkattım. Cam suyu ekledim. Balata spreyiyle balataları temizledim. Wd40 ile kapı kilitlerini yağladım. Yorum bağlantısı
Ahmet Özkan 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Ne zaman olacağını bilemeyerek görüşmek üzere diyerek vedalaştık. En kısa zamanda dedik ama kısmet. İkimiz de mahsunlaştık ayrılırken [emoji22] 5 Yorum bağlantısı
Furkan Egemen Akın 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Bugun biraz bakım biraz modifiye yaptım aracima Yapılanlar: Ön Çelik Jantlar Takıldı 4 Lastiğnde Yanakları Parlatıldı Arka Kampanalar Kırmızıya boyandı Arka Balatalar Değişti <br/> 5 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 yanından geçerken "günaydın koçum" dedim ve otobüse bindim Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Yağ, Yağ Filtresi, Polen filtresi, Mazot filtesi, Hava filtresi değiştirildi. Mis gibi binecez derken yağ değişiminden iki gün sonra motor sistem arızası verdi servise çektik kızdırma bujileri arızalı denildi 360 lira fatura çıkarıldı serviste kızdırma bujileri değiştirildi iç dış yıkandı yazlık bakım seti hediye edildi Fordlife kartıyla beraber 240 liraya çıktık. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 yol ortasında araç gelmez diye eşime vereceğim evrakları hazırlarken bedevi olduğumdan arkamdan bi araç geldi ve bende elim kolum dolu sağa yanaşayım derken kaldırıma dayandım biraz... sonuç jantta ve lastıkte sıkıntı yok şükür ama tamponun alt köşeyi çizik içinde Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Uzun süredir yapmayı planladığım, yapmaya can attığım ama bir türlü fırsat bulamadığım direksiyon plastiklerini boyadım okuldan gelince Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Volant, debriyaj baskı balata, debriyaj alt merkezi ve şanzıman yağı değişti. (Araç ithal seri 6 ileri TL4 tipi şanzımanlı, kronik volant sorunu nedeniyle değişim yapıldı. Fuchs Titan Syntofluid 75W-80 GL-5 Renault onaylı şanzıman yağı kullanıldı.) Debriyaj şu anda inanılmaz şekilde yumuşak, sarsıntı, vuruntu ve titreşim sıfıra indi. 65.000 KM bakımı yapıldı. Yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, motor yağı değiştirildi. Tüm aracın mekanik kontrolleri yapıldı. Fren vs. (Motor yağı olarak RN710 onaylı Fuchs Titan GT1 5W-40 sentetik yağ kullanıldı.) Ön iki kapının gergisi değiştirildi. (Bu araçlarda kronik problem.) Alternatör kayışı değiştirildi. (Sabahları ses yapıyordu.) Gereksiz olduğunu düşündüğüm ön far grubu içindeki park lambaları söküldü. (Söküldükten sonraki foto aşağıda.) Kullanılan tüm parçalar orijinal Renault markaydı. Tüm işlemler yetkili serviste yapıldı. Ufak tefek plastik parçalardaki çizikler rötuş yapılarak kapatıldı. Bu bakımdan sonra aracın gidişi ve sürüş konforu çok çok arttı. Arabamı daha çok sevmeye başladım Eve gelirken aracı test edeyim dedim, üçüncü viteste ASR yi devreye sokmayı başardım 1 Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Bugün arabamı yıkadım jantları temizlerken yeni aldığım lastiğin 1 tanesinin ters takıldığı dikkatimi çekti inside yazıyordu hemen taktırdığım yere gidip düzelttirdim birkaç seferdir severek gittiğim bir yerdi böyle bir hata sizce normalmi yani lastil nasıl yanlış takılırki ? Lastikcimi değiştirmeli miyim ? Yorum bağlantısı
Emre Demir 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/261710-501 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Volant, debriyaj baskı balata, debriyaj alt merkezi ve şanzıman yağı değişti. (Araç ithal seri 6 ileri TL4 tipi şanzımanlı, kronik volant sorunu nedeniyle değişim yapıldı. Fuchs Titan Syntofluid 75W-80 GL-5 Renault onaylı şanzıman yağı kullanıldı.) Debriyaj şu anda inanılmaz şekilde yumuşak, sarsıntı, vuruntu ve titreşim sıfıra indi. 65.000 KM bakımı yapıldı. Yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, motor yağı değiştirildi. Tüm aracın mekanik kontrolleri yapıldı. Fren vs. (Motor yağı olarak RN710 onaylı Fuchs Titan GT1 5W-40 sentetik yağ kullanıldı.) Ön iki kapının gergisi değiştirildi. (Bu araçlarda kronik problem.) Alternatör kayışı değiştirildi. (Sabahları ses yapıyordu.) Gereksiz olduğunu düşündüğüm ön far grubu içindeki park lambaları söküldü. (Söküldükten sonraki foto aşağıda.) Kullanılan tüm parçalar orijinal Renault markaydı. Tüm işlemler yetkili serviste yapıldı. Ufak tefek plastik parçalardaki çizikler rötuş yapılarak kapatıldı. Bu bakımdan sonra aracın gidişi ve sürüş konforu çok çok arttı. Arabamı daha çok sevmeye başladım Eve gelirken aracı test edeyim dedim, üçüncü viteste ASR yi devreye sokmayı başardım Kazım bey yine ben 1- İşlemler için ne kadar ücret ödediniz? 2- Debriyaj ve volanla alakalı ne sıkıntınız vardı? Kronikiliğini ilk defa duydum. Nedir problem? Sırf bu kalem ne tuttu? 3- Şanzıman yağını ben de değiştirecektim, iyi oldu öğrendiğim. 4- Parklarınız yok ise muayenede kusur var demektir. Ancak hafif mi ağır mı hatırlamıyorum. Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 29 Nisan 2015 Paylaş 29 Nisan 2015 Sani Bey selamlar, 1- Ben volant ve debriyaj seti için orijinal parçalara 600 TL ödedim. Orijinal parçayı LUK imâl ediyor. (Otomotiv sektörüyle iç içe çalıştığım için çok değerli abilerimiz vasıtasıyla parçaları ciddi indirimle aldım. Normalde sadece volant servis dışında 1100 TL civarı.) İlave olarak baskı balata ve volant değişimi için servise 280 TL işçilik ödedim. 220 TL 65.000 KM bakımı için ödedim. Yetkili servise toplamda 500 TL ödeme yaptım. Bu tutar üzerinden 9 taksit yaptılar. Aklınızda olsun bu ara serviste %25 indirim var. (Motor ve şanzıman yağını ben götürdüm.) Toplamda bu iş bana bakımla birlikte 1.100 TL' ye mâl oldu. 2- 6 ileri ithal Megane 3 araçlarda bu konu ciddi problem. Yabancı forumlarda konu sıklıkla tartışılmış. 2009-2010 model İspanya imalatı araçlarda volant sorunu var. Bu sorun nedeniyle düşük devirde titreşim ve vuruntu, rölantide sarsıntı ve benzeri sorunlar çıkartıyor. Volanttaki bu titreşim yüzünden aracı fark etmeden sürekli kalkışlarda yarım debriyajla kaldırmak zorunda kalıyorsunuz ve debriyajında ömrü çabuk bitiyor. Volant problemini googlize ederseniz mutlaka şikayetlerle karşılaşacaksınız. Fakat bilindiği gibi ithal seri araçların sayısı az olduğu için diğer Megane 3 sorunları arasında fazla göze batmıyor. Ama servisteki her çalışan konuyu çok iyi biliyor. Yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda servise gideceksiniz, bu konuyu oradaki arkadaşlardan da teyit edebilirsiniz. Bu araçların büyük çoğunluğunun volantı garanti kapsamında zamanında değiştirilmiş ama benim araç kalmış sanırım http://www.renaultclubtr.com/forum/megane-iii-kulubu/93718-volant-arizasi.html 3- Bizim araçlardaki şanzıman TL4 tipi Renault bu şanzıman için onaylı ve en az GL-4 performansında yağ kullanılmasını söylüyor. Ben bir üst performans olan GL-5 kullandım. 4- 3 ay önce vizeye girmişti araç, 2 sene sonra geri takarım. 2 dakika zaten takması. Bu araçlarda park lambası tamamen gereksiz. Ben sürekli auto modunda kullanıyorum farları. Gün ışığında zaten gündüz farları yanıyor, hava karardığında da otomatik farlar yanıyor parklara hiç ihtiyaç yok bence Kazım bey yine ben 1- İşlemler için ne kadar ücret ödediniz? 2- Debriyaj ve volanla alakalı ne sıkıntınız vardı? Kronikiliğini ilk defa duydum. Nedir problem? Sırf bu kalem ne tuttu? 3- Şanzıman yağını ben de değiştirecektim, iyi oldu öğrendiğim. 4- Parklarınız yok ise muayenede kusur var demektir. Ancak hafif mi ağır mı hatırlamıyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Nisan 2015 Paylaş 29 Nisan 2015 Sani Bey selamlar, 1- Ben volant ve debriyaj seti için orijinal parçalara 600 TL ödedim. Orijinal parçayı LUK imâl ediyor. (Otomotiv sektörüyle iç içe çalıştığım için çok değerli abilerimiz vasıtasıyla parçaları ciddi indirimle aldım. Normalde sadece volant servis dışında 1100 TL civarı.) İlave olarak baskı balata ve volant değişimi için servise 280 TL işçilik ödedim. 220 TL 65.000 KM bakımı için ödedim. Yetkili servise toplamda 500 TL ödeme yaptım. Bu tutar üzerinden 9 taksit yaptılar. Aklınızda olsun bu ara serviste %25 indirim var. (Motor ve şanzıman yağını ben götürdüm.) Toplamda bu iş bana bakımla birlikte 1.100 TL' ye mâl oldu. 2- 6 ileri ithal Megane 3 araçlarda bu konu ciddi problem. Yabancı forumlarda konu sıklıkla tartışılmış. 2009-2010 model İspanya imalatı araçlarda volant sorunu var. Bu sorun nedeniyle düşük devirde titreşim ve vuruntu, rölantide sarsıntı ve benzeri sorunlar çıkartıyor. Volanttaki bu titreşim yüzünden aracı fark etmeden sürekli kalkışlarda yarım debriyajla kaldırmak zorunda kalıyorsunuz ve debriyajında ömrü çabuk bitiyor. Volant problemini googlize ederseniz mutlaka şikayetlerle karşılaşacaksınız. Fakat bilindiği gibi ithal seri araçların sayısı az olduğu için diğer Megane 3 sorunları arasında fazla göze batmıyor. Ama servisteki her çalışan konuyu çok iyi biliyor. Yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda servise gideceksiniz, bu konuyu oradaki arkadaşlardan da teyit edebilirsiniz. Bu araçların büyük çoğunluğunun volantı garanti kapsamında zamanında değiştirilmiş ama benim araç kalmış sanırım http://www.renaultclubtr.com/forum/megane-iii-kulubu/93718-volant-arizasi.html 3- Bizim araçlardaki şanzıman TL4 tipi Renault bu şanzıman için onaylı ve en az GL-4 performansında yağ kullanılmasını söylüyor. Ben bir üst performans olan GL-5 kullandım. 4- 3 ay önce vizeye girmişti araç, 2 sene sonra geri takarım. 2 dakika zaten takması. Bu araçlarda park lambası tamamen gereksiz. Ben sürekli auto modunda kullanıyorum farları. Gün ışığında zaten gündüz farları yanıyor, hava karardığında da otomatik farlar yanıyor parklara hiç ihtiyaç yok bence Volanı artık garantiden değiştirmiyorlar yani? Bende titreme vs hiç bir şey yok şükür. Sadece stop ederken bazen titriyor. Ancak sormak istediğim, aldığınız volan iyileştirilmiş mi yoksa aynı parça mı? Cumartesi gününe randevu alacağım. İndirimi kaçırmayayım. Yağları nereden aldınız bu arada? Opet'lerde mevcut mudur sizce? Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 29 Nisan 2015 Paylaş 29 Nisan 2015 (düzenlendi) Maalesef artık garantiden değiştirmiyorlar. Ben garanti konusunda girişimde bulundum ama başarılı olamadım. Volant iyileştirilmiş parça. İlk serilerde sorun varmış zaten. Bende çok rahatsız olmuyordum aslında titreşimden ama vuruntu olayı rahatsızlık veriyordu, bundan 1 ay önce bir yeni bir Megane 3 ve Fluence' e bindikten sonra farkı anlamıştım. Benim araçta debriyaj sertleşmişti, hazır debriyaj değişirken volantıda değiştirmek mantıklı olacaktı, o nedenle hepsini değiştirdim. Zaten işçiliği çok para bu şanzıman işlerinin. Serviste sadece sökme takma işi için 400 lira para alıyorlar. Bu fiyat 6 ileri araçlar için. Normal 5 viteslerde hem parçalar ucuz hem işçilik daha ucuz. Debriyajdan yana şikayetiniz yoksa bence hiç dokunmayın. Bir sürü masraf. Yağları Opet istasyonlarından satın alabilirsiniz. Pek çoğunda mevcut. Volanı artık garantiden değiştirmiyorlar yani? Bende titreme vs hiç bir şey yok şükür. Sadece stop ederken bazen titriyor. Ancak sormak istediğim, aldığınız volan iyileştirilmiş mi yoksa aynı parça mı? Cumartesi gününe randevu alacağım. İndirimi kaçırmayayım. Yağları nereden aldınız bu arada? Opet'lerde mevcut mudur sizce? 29 Nisan 2015 tarihinde Kazım Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Nisan 2015 Paylaş 29 Nisan 2015 Teşekkür ederim Servise debriyajım çok sert, clio kullandım tüy gibiydi dedim, cevabı: Abi clio'da fındık kadar şanzıman var. Seninki gemi gibi demişti 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Nisan 2015 Paylaş 29 Nisan 2015 KAzım bey sormayı unuttum. ŞAnzıman yağı kaç litre? ğunda mevcut. Yorum bağlantısı
Recommended Posts