İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?

Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

Safak Acar

Şafak, o sıktığın köpük wasında ırzına geçiyor haberin olsun.

Biliyorum, zaten bir köpük sıkınca ikinciye kalmadan wax çıkıyor, ama yanımda şampuan , sünger yoktu :(

Ağacın altında kalmasıyla değişik bi yapışkanımsı tabaka oluşmuştu arabanın üstünde, dedim anca bunu bu kimyasal çıkartır :D

köpük leme benim açımdan kötü, bir wax uygulaması 3 saat sürüyor yahu  :crazy:

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

19 Haziran 2014  (dün) gün, araç muayenesini yaptırdım. (Ankara İstanbul yolu eryemen) oldukca rahat oldu. hafif kusur olarak,

-plaka lambları işlevini yerine getirmiyor,

-kısa hüzme farlar yön ayarı bozuk,

-Sis farları ayarsız. 

giderken de yol üstünde EFE skodaya, egzos muayenesini yaptırdım ve  50.bin km bakımını sordum İndrimli falan ne kadar olur diye 280-300 TL arası dediler. 

Bir de AND skoda ya sorup, temmuz ayına kadar yaptırmayı düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı

Aliexpresten almış olduğum usb ile çalışan bluetooth aux aparatım geldi. Yanında çakmaklıkta kullanılan USB şarj cihazınıda aldım. Artık cep telefonumu rahat rahat SONY teybimde kullanabileceğim :D

3dm6mHg.jpg?1vQszpNJ.jpg?1HcNC5Ml.jpg?1

Yorum bağlantısı

Hayırlı olsun abi :) test ettin mi :)

Henüz fırsatım olmadı. Eve yeni geldim. Gecenin ilerleyen saatlerinde test edeceğim :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Bugün 10 bin bakımı yapıldı yağ ve filtreler değişti.

Ön düzende ses vardı, z-rot, rot başları ve viraj demir lastikleri değişti

Dört disk tornalandı, işlemler bitince rot ayarı yapıldı :)

Tam tamına 500 tl harcandı, kafa da araba da rahat :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Baskı Balata  220 TL Valeo

Debriyaj Bilyesi 175 TL Luk

Şanzuman Yağı 2LT 30 TL

Turbo Hortumu 30 TL

İşçilik 200 TL

Sprey vs. 20 TL

üzerimden büyük bir yük kalktı.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İzmir yolculuğu için hazırlıklarımızı tamamladık sayırlır.

- Göz ile tekerleri, motor bölmesini kontrol ettim- Sıkıntı görünmüyor.

-Biraz yol yapılarak araçtan gelen sesleri dinledim- Sıkıntı görünmüyor.

-Güzelce iç-dış yıkadım.

-Akşama da karnını doyurup yarın sabah seyahat için hazırlıklarımızı bitirmiş olacağım : :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı

Bugün 150bin küsür bakımını hallettik. Okul ve is yüzünden sürekli erteliyordum bugün halletik amcamin yanında.

El freni tutmuyordu. Sadece teldendir dedik ama meğer tel sıkışmış. Sürekli el freni tutuyormus kampanalari giderken ve kampanalar yamulmuş kaynamis. Balatalari bitirmiş, tel bitmiş. Oldukça ugrastirdi cikartirken bizi. Resmen frensiz gidiyormusum bugüne kadar. Son zamanlarda daha kötü hal almıştı.

Onun dışında da rutin değişim yapıldı.

5ygesudy.jpg

aduzy7yn.jpg

Bu da çıkan polen filtresi, hava filtresini cekmeyi unuttum ama rezil haldeydi.

papuvyty.jpg

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Ozan bunu hava filitresi neden bukadar pahali ..

Performans acik hava flitresimi var yoksa nomal bildigimiz flitremi ?

Yorum bağlantısı

Ozan bunu hava filitresi neden bukadar pahali ..

Performans acik hava flitresimi var yoksa nomal bildigimiz flitremi ?

ben de o kadara hazirlamamistim kendimi ama maalesef buymus abi fiyati. 1.6 icin olanlar üçgen gibi bi tip ve pahalı otosan mali. yan sanayi ithal gelen 30tl ama arabada yazılım var diye riske atmak istemedik
Yorum bağlantısı
Safak Acar

aslan besleyen yemini düşünmez demişler napalım :D

Yani :D

Ecoboost yağı 300tl , 

Pejo yağı 60 tl :D Bu devirde binilmez forda arkadaş.. 

Yazmayı unuttum bana da geldi bu aparat. Çok kullanışlı ben sevdim :)

Ozan, Benim yurt dışı alış verişiyle aram pek iyi değil sana zahmet olamaz ise.. 

benim için sipariş geçermisin bu bulutut cihazından ve çakmaklık usb den.   Hafta içi bi gün po da buluşalım parasını verim ;)

Yorum bağlantısı

Yani :D

Ecoboost yağı 300tl ,

Pejo yağı 60 tl :D Bu devirde binilmez forda arkadaş..

Ozan, Benim yurt dışı alış verişiyle aram pek iyi değil sana zahmet olamaz ise..

benim için sipariş geçermisin bu bulutut cihazından ve çakmaklık usb den. Hafta içi bi gün po da buluşalım parasını verim ;)

abi ben cakmaktan sarj almamistim bende var diye ama şimdi ihtiyac oldu bendeki tekliydi ve akım dalgalanmasi var ses yapıyor. Ebaydan almıştım ama çok geç geldi. bu ara bütünleme sinavlarim var. arastirayim tekrar aliexpressten kendime de usb cakmak alacgaim zaten haberlesiriz :)
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Aşındırıcı özelliği yok. Polisaj makineniz yoksa,  Autoglym SRP adlı ürünü alıp sonrasında FK1000p atılması daha mantıklı.

Polisaj olmadığını varsayarak uygulama sırası ve malzeme listesi yazıyorum;

1- Kil

2- 1litre İpa (İzopropil alkol)

3- Autoglym SRP

4- FinishKare 1000p

5- Bol miktarda fiber bez

6- Sprey şişe

7- Bulaşık deterjanı

8- El uygulama sünger ped 3 adet ( 1 adet SRP için 1 Adet FK1000p için 1 adet yedek )

Uygulama;

1- Bir litrelik cam sil sprey şişeye bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı (tercihen pril) su ile karıştırılır.

2- Prilli karışım sprey ile tek bir kaporta paneline (her panel ayrı ayrı yapılacak) sıkılır.

3- Aldığımız kil 100gr ise 3 e bölünür, bir parça ile spreylenen yerler kil ile silgi gibi silinir. Kil yüzeye yapışmış reçine gibi malzemeleri alır. Kil olmadan polisaj pasta atılırsa bu reçine vs katı malzemeler polisaj pedine yapışır ve kaportayı çizmeye devam eder. Tüm kaporta panelleri sırayla spreylenip kille temizlenir.

4- Araç su ile yıkanır ve kurulanır.

5- Sprey şişeye İpa konulur ve her panel ayrı ayrı spreylenip fiber bez ile silinir. İpa yüzeydeki yağı kalıntıları temizler.

6- Autoglym SRP ile her panele panel büyüklüğü göz kararına bağlı 4-6 damla arası sıkılıp ped ile dairesel hareketlerle silinir. Autoglym SRP küçük yüzeysel hareleri alır, ufak çizikleri kapatır. İyice fiber bez ile silinir.

7- Fk1000p katı bir malzeme, pedi malzemeye sürerek panele uyguluyorsunuz, ultra ince sürmek gerekiyor yoksa iz bırakır iyi silemezseniz. Bunuda yine her panele ayrı ayrı sürerek uyguluyorsunuz. Bir panel bitiyor diğerine başlıyorsunuz.Tüm paneller bittikten sonra bi 15 dakika bekleyip ilk başladığınız panelden başlayarak fiber bez ile siliyorsunuz. Daha kalıcı olsun isterseniz ertesi gün son bi kat daha fk1000p atılabilir.

Fk1000p etkisi ortalama 2-3 ay sürüyor. Ben ay da bi atarım dedim ama başka bir ürün keşfedince ona geçtim. 

Autoglym SRP hem dolgu hem aşındırıcı bir malzeme, ama iki işide çok iyi değil orta seviye yapıyor. 

Tüm bunlar elde ped ile yapılıyor, ben ilk yaptığımda 4 saat sonraki uygulamalarda 2 saate indirdim elim alıştı.

Eğer aracınızda tırnağa gelen çizik varsa ve hareler çok aşırı yoğunsa bir işe yaramaz, illaki polisaj lazım.

Kil yaparken kil yere düşmemeli, tozlu kumlu ortamlarda olmamalısın.  100gr kil 3-4 sefer uygulama yaptırır. Ben 3 e bölmüştüm. Birini kil yaparken elimden kayıp yere düşürünce atmak zorunda kaldım.

Uygulama yaparken pudralı hastane eldiveni kullan. 

Tüm bunları yapıyorsun her şey güzel oluyor. Sabah işe giderken geliyorsun aracın başına tüm araçlara çiğ yağmış buğu yapmışken senin aracının üstü boncuk boncuk hidrofobi su damlası oluyor. Silmene bile gerek kalmıyor 50-60 km hıza çıktın mı uçuyor gidiyor hepsi.

OO baya bilgilisin bakıyorum , bi gun geleyimde şu dediklerini uygulayalım Forda bippera ;):D 

Kardeşim bunu telefona tanıtıyorsun cd den kurtuluyorsun :D aux kablosunun yaptıklarını yapıyor kısaca

Eren iki ucu erkek 3.5 jack kablosu ne işi yarıyor bilgin varmı ? 

abi ben cakmaktan sarj almamistim bende var diye ama şimdi ihtiyac oldu bendeki tekliydi ve akım dalgalanmasi var ses yapıyor. Ebaydan almıştım ama çok geç geldi. bu ara bütünleme sinavlarim var. arastirayim tekrar aliexpressten kendime de usb cakmak alacgaim zaten haberlesiriz :)

Tamam kardeşim, gözüne değişik bir şeyler takılırsa bana da söyle beğendiğim birşey olursa alırız.. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

OO baya bilgilisin bakıyorum , bi gun geleyimde şu dediklerini uygulayalım Forda bippera ;):D

Yaparız Şafak kardeşim ayıpsın da artık bu malzemeleri bıraktım ayrı bir formülüm var, 6. Ayını doldursun konusunu açacak Allah'ın izniyle :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Yaparız Şafak kardeşim ayıpsın da artık bu malzemeleri bıraktım ayrı bir formülüm var, 6. Ayını doldursun konusunu açacak Allah'ın izniyle :p

Hadi bakalım merakla bekliyoruz.. 

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...